Facebook

Vandaag ben ik naar Dierenlot geweest. Zoals altijd was het weer goed verzorgt en ben ik bij verschillende besprekingen geweest.
Maar ook was ik blij dat ik thuis was. Gisteren waren er een groep paarden die niet naar binnen wilden. Dus zoals ik had aangegeven bleven ze in het land. Samantha onze vrijwilligster had echt haar best gedaan om de grootste groep naar binnen te krijgen,omdat ik die toch om verschillende reden in de stal wil hebben voor de nacht. Natuurlijk komt de vraag wat zijn de redenen. Nu Sjaakie is zo goed als blind. Moblie ziet ook niet meer zoveel. En dan Zamora,Avenir die nog niet genoeg gras kunnen eten. Dan Unycke die we toch in de gaten houden dat de zomer eceem niet gaat toe slaan. En zo heeft een ieder toch zijn zorg nodig. Maar ojee toen ik terug kwam tegen de avond stond de grootste groep voor het draad hoor. Nu is dat ook goed want de biks en hooi zijn ze toch nog wel nodig.
...

Als eerste wisten we dat zo als altijd de weken om zouden vliegen. Maar met deze vrijwilligers van de Olde Vechte uit Ommen was dit echt zo. Met zijn 3en wisten ze te werken,maar ook hadden we een fijn contact. Bedankt jullie voor deze weken bij `t Olde Manegepeerd.
En nu is de dag aangebroken waar we al een paar keer over hadden gepraat. Het begon gisteren dat we de paarden riepen en ze ons aankeken van wat moet je. Nu toen op het eind van de middag waren ze allemaal binnen. Vandaag was het zover dat ze op afstand de boel bekeken van kom hier maar naar mij toe. Was je dan bijna bij ze gingen ze gras eten met een snuit van mij krijg je niet mee hoor. Best weer even spannend zo`n eerste nacht buiten. Maar we weten dat het alle jaren goed gaat dus nu hebben we ook het volste vertrouwen.Die nu buiten lopen zijn Otho, Ramiro,Avenir,Joris,Saigon,Gerswhin,En ja hoor Senorita en Melvin. De laatste heeft de laatste dagen de boel op stelten gezet. Hij verbeelde zich dat hij op ieder een verlieft was. Nu dan heb je het druk he. Wie ook niet zo blij is dat is Nora Zij maakte veel ophef in haar stal,maar toen de brokken er waren keerde de rust terug. De volgende keer mag zij van mij ook in het land bij de anderen blijven hoor.
...

Natuurlijk is het altijd eerst onrustig want een ieder moet even zijn plaats bepalen. Nu dat ging heel snel hoor. Meneer regelde het zelf wel. ...

Vandaag een mooie dag.
Zoals je weet hebben de paarden bij ons geen dekens op. Maar zoals je gisteren zag was dit voor Unycke wel nodig,hij heeft last van zomer eceem. Nu houden we het goed in de gaten en als het niet goed gaat handelen we direct weer. Zoals altijd krijgen de nieuwkomers eerst even het halster op en nemen we ze mee om de omgeving verkennen. Nu daar was hij niet van gedient. Dus hem dan maar de gelegenheid geven dat hij zelf kon gaan. Nu dat zie je. In de hoge versnelling en weg was hij. In het volgende filmpje zie je hoe hij het regelde in een gedeelte van de kudde.
...

Altijd weer een gezonde spanning als er een nieuw paard bij komt en verdriet voor die hem verzorgt heeft. Vandaag 15 april is Unycke bij ons gekomen. Hij weet volgens mij dat hij een mooie Ford is. Uit de trailer was het eerst even rond kijken,maar al snel gaf hij aan van nu schiet maar eens op. Dus dan naar de stal,maar er stonden even geen andere paarden dus was dit toch wel saai. Maar geen probleem hoor want het hooi was al snel gevonden. En dolle pret toen de groep binnen kwam. Dit was toch wel erg gezellig. Oja nu zou ik even vergeten waar ik vandaan kom en wanneer ik geboren ben. Ik kom uit Kampen van de Manege Zwartendijk ruiters. (SAP) En ben op 16 mei 1999 geboren. ...