Facebook

Zet het in je agenda. Komt je stembiljet binnen help ons en stem op ons. Dit geld alleen voor de leden van Rabobank Vaart en Vechtstreek.
Hou de site dan in de gaten want ook wij doen weer mee met De Clubkas actie.

Waar willen we graag het geld aan besteden.
Nu is de ingang niet zo bezoekers vriendelijk. Dus gaan we ervoor dat er een overkapping komt waarin ook de informatie een plaats krijgt.

Campagneperiode: 15 februari t/m 15 maart.

Wie helpt ons mee om een korte video te maken zodat we die op Rabobank /Facebook kunnen zetten voor nog meer stemmen.

Stemperiode: 15 maart t/m 31 maart
...

Je kan weer paarden knuffelen tevens rommelmarkt

DALMSHOLTE – Er is weer een rommelmarkt en je kan weer paarden knuffelen bij `t Olde Manegepeerd in Dalmsholte, het is gewoon binnen dus ook als het zou regenen is dat geen probleem. De eerste mogelijkheid om dit weer mee te kunnen maken is zondag 25 februari van 10.00 uur tot 17.00 uur. Kom en neem een kijkje en neem je broertje, zusje, je ouders en je buren ook eens mee. Ook toeristen die in de omgeving verblijven zijn meer dan welkom. Vergeet niet uw camera.

De gehele opbrengst van de rommelmarkt is voor de uitgewerkte manegepaarden die hier na een werkzaam leven in de maneges van hun rust genieten. Deze worden zeer goed verzorgt door allemaal vrijwilligers. U bent ook in de gelegenheid zich aan te melden als vrijwilliger. Het is hartstikke leuk en de onderling sfeer is gewoon super. Graag geven we uitleg over de opvang van de paarden en wat daar allemaal bij komt kijken.
De koffie en de warme hap staan klaar.

Wilt de gestalde paarden zelf verwennen? Dan is er tegen betaling wat lekkersen vooral gezonds te koop voor ze. Je mag zelf appels, brood of wortels meenemen en dat aan de paarden geven.

Ook zijn wij een inzamelpunt van kleding en inkt cartridges en frituurvet. U ziet wel we doen alles om aan geld te komen om het onderhoud te bekostigen. Maar u kan ons ook financieel sponseren of op andere manieren. We houden ons altijd aanbevolen.

Het adres waar u ’ t Olde Manegepeerd kunt vinden is aan de Beukenlaan 2 in Dalmsholte,
Als u deze weg inrijdt, ziet dan links een grote schuur en daar is het.
Kijk ook eens op www.manegepeerd.nl
U mag ons ook mailen: info@manegepeerd.nl

tel: 06 -128 74 764
...

Paarden knuffelen en rommelmarkt

februari 25, 2018, 10:00am - februari 25, 2018, 10:00am

Je kan weer paarden knuffelen tevens rommelmarkt DALMSHOLTE – Er is weer een rommelmarkt en je kan weer paarden knuffelen bij `t Olde Manegepeerd in Dalmsholte, het is gewoon binnen dus ook als het zou regenen is dat geen probleem. De eerste mogelijkheid om dit weer mee te kunnen maken is zondag 25 februari van 10.00 uur tot 17.00 uur. Kom en neem een kijkje en neem je broertje, zusje, je ouders en je buren ook eens mee. Ook toeristen die in de omgeving verblijven zijn meer dan welkom. Vergeet niet uw camera. De gehele opbrengst van de rommelmarkt is voor de uitgewerkte manegepaarden die hier na een werkzaam leven in de maneges van hun rust genieten. Deze worden zeer goed verzorgt door allemaal vrijwilligers. U bent ook in de gelegenheid zich aan te melden als vrijwilliger. Het is hartstikke leuk en de onderling sfeer is gewoon super. Graag geven we uitleg over de opvang van de paarden en wat daar allemaal bij komt kijken. De koffie en de warme hap staan klaar. Wilt de gestalde paarden zelf verwennen? Dan is er tegen betaling wat lekkersen vooral gezonds te koop voor ze. Je mag zelf appels, brood of wortels meenemen en dat aan de paarden geven. Ook zijn wij een inzamelpunt van kleding en inkt cartridges en frituurvet. U ziet wel we doen alles om aan geld te komen om het onderhoud te bekostigen. Maar u kan ons ook financieel sponseren of op andere manieren. We houden ons altijd aanbevolen. Het adres waar u ’ t Olde Manegepeerd kunt vinden is aan de Beukenlaan 2 in Dalmsholte, Als u deze weg inrijdt, ziet dan links een grote schuur en daar is het. Kijk ook eens op www.manegepeerd.nl U mag ons ook mailen: info@manegepeerd.nl tel: 06 -128 74 764

Barbara van de Goudse manege stuurde mij deze mail. Sorry dat het mij even ontgaan is,want volgens mij heb ik het nog niet aangegeven. Maar natuurlijk ieder een van harte bedankt.

Het afgelopen jaar heb ik me samen met veel vrijwilligers ingezet om geld in te zamelen .
We hebben een mooi bedrag van €1600,- binnen gehaald. Dit bedrag ga ik nu naar je overmaken.
Ik hoop dat het goed gaat met alle paardjes.
Binnenkort kom ik zeker even langs want ik heb ook nog 3 dozen met spullen voor de verkoop.
...

Er wordt wel eens gezegd van wat kun je bij jullie doen of leren. Natuurlijk stallen schoonmaken en de verdere verzorging van de paarden. Maar ook kun je veel leren over de gedragingen van de paarden. natuurlijk is dat bij velen bekend. maar waar ik vanmorgen weer achter kwam ook veel improviseren. Zoals vanmorgen toen ik in de stal kwam en Zamora weer een keer niet overeind kon komen. De andere keren doe ik haar een halster aan en dan met het halster touw en wat aanmaningen komt ze overeind. Maar nu gelukte dit niet. Dan de stal deur maar los en gelukkig kon de deur bij Bertrand ook open en daarbij de buiten stal deur van hem ook maar los gedaan.Dus eerst maar eens brok aan een ieder gegeven en bij haar het voor de neus gelegd. Nu dat ging er nog goed in. Nadat ik de laatsten de brokken had gegeven ben ik maar weer eens gaan kijken. En ja hoor mevrouw had het zelf geregeld en was overeind gekomen en liep met Bertrand in het weiland.
Zo gebeurde het dat ik het hooi in de stal heb gelegd en later waren ze lekker met hun 2 tweetje aan het eten en de buiten deur ging weer dicht door mij.
...