Pony’s en paarden S t/m U

Sobon

sobon-4-augustus-2017-1

 • Geboren  10 april 1996
 • Binnen gekomen 4 augustus 2017
 • Manege Akasha Rijkunst te Gassel

Akasha’s witte prins een kleine Spanjaard.   Sobon heeft meerdere jaren de ruiters en amazones de fijne kneepjes van de dressuur bijgebracht. Gevoelig als hij is, heeft hij altijd zijn ruiters gevraagd netjes in het midden te zitten zodat hij fijn in balans kon lopen. Tot onze spijt heeft hij zijn werk in de rijschool moeten beëindigen vanwege artrose in zijn voetje. Sobon heeft menig hartje gestolen en blijft voor altijd in onze harten. Hier uit kun je wel opmaken hoe geliefd hij in de manege was.

  Sherlock

 

sherlok-2

 • Geboren :2 april 1995
 • Binnen gekomen :15 juli 2017
 • Hippisch Centrum Ridderkerk.

 Ik heb altijd op de manege gewerkt, tijdens dit werk heb ik ook voor de kar gelopen met Babbel. Mijn naam was dan Knabbel. Op een gegeven moment kon ik het werk niet meer aan en mocht ik met pensioen.   Mijn grote voor keur is zo snel mogelijk weer naar mijn stal te gaan. Waar ik dan mijn hooi vind.

Sjimmie

sjimmie

 • Geboren in 1995 maar dat is niet zeker.
 • Binnengekomen 18 maart 2017
 • Manege de Baarshoeve te Zantvoort

Zet je maar schrap. Want ze hebben gezegd dat ik lekker ondeugend kan zijn. Nu dat straal ik ook wel uit he. Maar o ik ben zo lief. Ook gaf ik heel goed aan dat ik geen zin had om in de lessen te lopen. Mijn hobby was dan om er iemand af te gooien. Niet dat ik het kwaad bedoelde hoor. En nu lekker genieten van mij rust

Saigon

SAMSUNG CAMERA PICTURES

 • Geboren op 8 juni 1999
 • binnengekomen op 13 april 2016
 • Manege Goudse Hout in Gouda

Mijn werk zit erop ik heb genoeg gedaan. Ik ben met mijn 167 best groot,maar heb maar een klein hartje. Rechts voor ben ik kreupel maar dat betekend niet dat er geen plezier in mijn leven is.

 Sjaakie

SAMSUNG CAMERA PICTURES

 

 • Geboren:01-01-1994
 • Binnengekomen:18-07-2015
 • Manege H.C.Ridderkerk

Sjaakie heeft zijn werkzaam leven in de manege doorgebracht. Nu hij het werk niet goed meer aan kon mocht hij op rust. Het was prachtig om te zien hoe hij na een kleine verkenning  het land in ging waar hij samen met onze Lana rustig ging grazen. Dit alles was helemaal eng,want hij ziet aan zijn rechter oog erg weinig.

Truffel

stotu_4

 • Geboren op 1 januari 1990
 • Binnengekomen op 17 september 2002
 • Manege Ponyclub `t Landje te Amsterdam

Truffel is een kruising Welsh/New Forrest. Ze is gekocht van een boer, daar stond ze in de wei en werd bereden door de kinderen in de buurt. Na 3 jaar manegewerk werd ze onverklaarbaar kreupel en is zo op 12 jarige leeftijd bij de stichting gekomen. Ze houdt niet zo van andere merries. Zij zoekt zelf het contact met mens en dier. Truffel is een echte dame, al heeft ze een krom linker voorbeentje en is ze altijd te dik. Maar dit hoort bij haar.

 

Tosca

P1010931(1)

 • Geboren in 1990
 • Binnengekomen in 10 februari 2013
 • Manege de Goudse Hout te Gouda

Tosca kan tegenover ons nog erg onzeker zijn. Maar nu we haar leren kennen weten we dat ze zich erg druk kan maken. En doordat ze zo druk wordt snapt ze niet wat je van haar wil. Maar als iedereen op stal staat is het snel opgelost. En eten is dan een van haar grote hobby’s.