Facebook

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons
Kom je in het vechtdal op vakantie weet je dat je dan ook kan genieten van de mooie fietstochten die de Boer als Gastheer organiseert. Bekijk de flyer maar neem vooral een kijkje op de website  www.deboeralsgastheer.nl

Hier een klein gedeelte van de nieuwsbrief. Maar ook nu zijn er een aantal die wel recht hebben op de brief maar waar het mail adres niet van klopt. Nu hoop ik dat je als je denkt he ik heb hem niet gekregen en mijn mailadres is veranderd je dit door wil geven. info@manegepeerd.nl

NIEUWSBRIEF
2019, nummer 2:
april/mei/juni

Rika vertelt
Als eerste ben ik een gelukkig mens dat ik elke dag naar de paarden kan en ze de aandacht kan geven die ze verdienen. Als we dan samen met de vrijwilligers er voor zorgen dat ze hun natje en droogje krijgen en ze kijken je aan van ‘we willen wel aandacht hoor maar we gaan nu weer verder met het eten of op onze ontdekkingsreis door het weiland’ dan weet je dat het goed zit. Zo ook de paarden die slecht zien of zo mager waren dat we dachten dat we afscheid moesten nemen en nu na de gebitsbehandeling en de slobber extra zijn opgeknapt. Dan moet je toch blij zijn. Natuurlijk gaat een Hippie steeds magerder worden, maar als er eten is staat hij vooraan. Nu goed toch. Ook gaan mijn gedachten soms een andere kant op. Als je bedenkt dat een manegepaard vele jaren dag in dag uit zijn werk heeft gedaan dan is het toch nog steeds raar dat er niet meer regelmaat in de financiële zorg kan zitten als het werk te zwaar voor ze wordt. Een klein rekensommetje leert dat er 16 adoptanten voor € 5,00 per paard per maand zou moeten binnen komen om het streefbedrag van € 80,00 per paard per maand te kunnen behalen. Dan moet dat toch mogelijk zijn. Maar ook een speciale dag voor `t Olde Manegepeerd zoals zondag 9 juni de Capelse manege organiseerde werkt natuurlijk. Nog mooier is dat daarbij een pensioen fonds voor al deze uitgewerkte manege-paarden komt. Bijv: € 0,25 per les in een speciaal fonds en zo kan er gespaard worden door de klant en kan het paard op rust. Er moet een tijd komen dat de manegehouder hier aan mee wil werken.
Voor die het nog niet weten. Elke dag probeer ik op de website en Facebook st t Olde Manegepeerd een stukje te schrijven. Zo kan een ieder nog beter op de hoogte blijven. Wat nog mooier is dat Michel het zo gemaakt heeft dat alle berichten van Facebook automatisch op de website komen onder de nieuwtjes. Als je hem opent zie je de peerdenblog. Dus voor mij geen plakwerk meer.
... Lees meer...Lees minder...

Geef commentaar via Facebook

Sterkte

Sterke Rika!

Merissa Vd Hoonaard

Rika, en wat als iemand niet uit de buurt komt? Het bericht is hier in de omgeving een aantal maal gedeeld. Kan men dan makkelijk een slaapplek vinden?

Ik heb even gewacht met een bericht plaatsten. Want er waren belangrijke dingen die bovenaan moesten blijven staan. Zoals Hulp gezocht de Webshop en De boer als Gastheer. Maar vandaag was het zover dat de groep van het pony kamp van de Akasha Rijkunst met 25 personen kwam. Dit was geweldig omdat we ons zorgen maakten om de hoeveelheid mest die in het land lag en waar we niet aan toe kwamen om het op te ruimen. Nou er is heel veel werk verzet en er kwam nog een spaarpot met ongeveer € 90,00 mee. Wat ik ook geweldig vind dat Maaike de kinderen uitleg gaf van het nut van de opvang van uitgewerkte manegepaarden.
Als je bedenkt dat als je in de morgen komt de hele groep paarden relaxt er bij ligt het geweldig is dat ze zo kunnen genieten. maar ook die mager of blind zijn met de nodige zorg nog echt wel van zich laten horen.

Geef commentaar via Facebook

Super opgelost toch zo kan ook does

Prachtige Otho geniet al weer 13 jaar van zijn welverdiende oude dag bij t Olde Manegepeerd. 
Speciaal voor hem hebben we een supercoole lijn met handgemaakte sleutelhangers en tashangers Otho.

Welke kleur is jouw favoriet?
https://manegepeerd.nl/product-tag/otho-sleutelhanger/

of kijk voor al onze 115 leuke paardencadeautjes op:
https://manegepeerd.nl/webshop/

Geef commentaar via Facebook

Blauw!

Wit

Anne van Schalkwijk kijk dan! Gabrielle Strumpel

Video image

Geef commentaar via Facebook

Vandaag wist de bezoeker op onze kijk en doedag ons niet zo goed te vinden. Maar de mensen die wel geweest zijn bedankt  Het was ook extra warm,toch waren er de poets meisjes die de paarden extra aandacht hebben gegeven. Verder deze dag werden de paarden met brood verwend. Als je moet wachten op je brood ga je toch maar eens dichter bij de afrastering staan wie weet gaat het dan sneller.

Geef commentaar via Facebook

Vandaag weer een lekkere broodtraktatie dankzij PLUS Luuk Tijs en AH de Groot uit Nieuwleusen. Super👍

De meisjes zijn blij dat ze Johnny en Hey-you weer hebben kunnen knuffelen.

Ik moet steeds werken helaas....

Niet goed????🤔. Zij ziet zeker graag dat ,ze na jaren trouwe dienst,bij de slacht eindigen.😡 .jullie doen FANTASTISCH werk.

Zojuist hebben Ben, Ilse en Lianne een lading gekregen brood het land ingegooid..
Oproep: vrijwilligers gezocht voor de zomervakantie

Ik moet geopereerd worden en ben er dan zeker 6 weken uit. Ondertussen zijn een aantal van de vaste vrijwilligers op vakantie.
We hebben dus dringend hulp nodig. Liefst met paarden ervaring, maar ook voor andere klusjes is hulp zeer welkom! En paardenborstelen is altijd leuk natuurlijk.

De periode is van ongeveer juli tm half september en het mag voor een of meerdere dag(delen) per week, ook in de weekenden. Of bijvoorbeeld een of twee weken lang voordat je op vakantie gaat.

Dus: wil jij helpen de uitgewerkte manegepaarden een fijne oude dag te bieden, dan is dit je kans!

Werkdagen (paardenverzorging) zijn van 8 tot 4 maar ook gedeelten van de dag zijn mogelijk. Er is meestal begeleiding aanwezig maar zelfstandig werken is een pre. En zodra ik zelf weer een beetje op de been ben, ben ik er natuurlijk ook weer!

Ik hoop van harte dat jullie willen helpen of dit bericht willen delen.
Stuur hier een berichtje of mail me als je wilt helpen; info@manegepeerd.nl

Namens alle paarden en natuurlijk ook mij en de andere vrijwilligers alvast heel erg bedankt!!

Ohja, het is natuurlijk (voor diegenen die het niet weten, in Dalmsholte (in de buurt van Zwolle).

Als iedereen in de buurt een dagje (of meer:) komt helpen, zijn we uit de brand!

Geef commentaar via Facebook

Heel veel sterkte

Heel veel sterkte met de operatie. Het lukt vast om iemand te vinden die in de buurt woont en wil inspringen. 🍀

Het is voor mij dan een uur fietsen. Dat is mij helaas écht te ver weg! Sorry! Zal mee uitkijken of ik nog mensen ken!

Neem via pb contact met mij op.

Misschien een idee om een soort werkvakantie van te maken . Logeren in het stookhuus

Sterkte en beterschap. 👍💕

Sterkte!!

Heel veel sterkte en ik zou jullie wel willen helpen.

Sterkte!

Kim van Oenen

Jerusha Wolff

_Anne-laurie Wuite

Sandra van Dompselaar is dit misschien leuk voor jou en de meiden?

Beterschap

Manon van der Vegt

Ik zal dit delen.

Serra Fransen iets voor jou?

Freddy Schuurhuis, misschien iets voor jullie Lieke?

Hebben jullie vanaf volgende week al iemand nodig? Ik heb een weekje vakantie. Helaas red ik de weken daar op niet omdat ik dat financieel er niet uit kan krijgen maar ik zou graag een paar dagen helpen

Britt Borger wat voor jou ??

Marcel Klungers

Anouk Vandenhof ? Misschien leuk ?

Ik kan helaas niet maar deel het graag voor jullie en de paarden Heel veel succes 👍👍👍

Rita Runherd heb jij belangstelling?

Claudia Visser-roke is dit niet leuk om te doen? Zijn van onze oude buurtjes Rika en Appie

View more comments

Bekijk meer...
Deel deze pagina op Social Media