Nieuwsflits

 

 

 

Weet je wat ook lekker is. Wij Zamora en Guido zullen je het aangeven,want vertellen kunnen wij het natuurlijk niet. Afgelopen week heeft Bennie de brandnetels op de bult gemaaid. En gisteren toen ze wat waren uitgedroogd. Hebben we ons er lekker te goed aangedaan. Zo zie je maar he je moet het kleine ook waarderen.

De dag van `t Olde Manegepeerd in de Capelse Manege

Dit onderstaande bericht is van Debby. Op zondag 9 juni werd er in de Capelse Manege een dag georganiseerd zoals elk jaar. Dit alles voor `t Olde Manegepeerd. Ik wil dit onder de aandacht brengen,want wie weet kunnen er veel meer klanten in de maneges zo`n dag organiseren voor hun uitgewerkte manegepaarden die bij ons staan of wie weet ergens anders een fijn plekje hebben.
——————————————————————————-
Debby Ozyilmaz-Koomen

Lieve lieve mensen, wat een dag!!!! Wat ben ik trots op alle lieve mensen die onze paardjes zo’n warm hart toedragen❤️❤️
Veel aanmeldingen voor de gymkhana en pas de deux en wat hebben alle deelnemers het goed gedaan zeg!!
Ik heb genoten van jullie enthousiasme vandaag!
We hadden weer mooie demonstraties van onze springruiters uit annemarie dr les en natuurlijk onze western demonstratie van nic en skip, wow😍
De grote opkomst van vandaag heeft een opbrengst van 1900 euro gebracht! Trots, trots en nog eens trots!!!
Zo’n mooie dag kan alleen mogelijk gemaakt door jullie, dus nogmaals bedankt😘😘
Deze fantastische dag is ook mede mogelijk gemaakt door alle lieve vrijwilligers, ik ga jullie niet 1 voor 1 benoemen maar echt uit de grond van mijn hart…..lieve vrijwilligers….. bedankt😘😘😘

Afbeelding kan het volgende bevatten: een of meer mensen, mensen die paardrijden, paard en buiten

Overdenking

Als eerste ben ik een gelukkig mens dat ik elke dag naar de paarden kan en ze de aandacht geven die ze verdienen. Als we dan samen met de vrijwilligers er voor zorgen dat ze hun natje en droogje krijgen en ze kijken je aan van we willen wel aandacht hoor maar we gaan nu weer verder met het eten of op onze ontdekkingsreis door het weiland. Dan weet je dat het goed zit. Zo ook de paarden die slecht zien of zo mager waren dat we dachten dat we afscheid moesten nemen en nu na de gebitsbehandeling en de slobber extra zijn opgeknapt dan moet je toch blij zijn. Natuurlijk gaat een Hippie steeds magerder worden,maar als er eten is staat hij vooraan. Nu goed toch. Ook gaan mijn gedachten soms een andere kant op. Als je bedenkt dat een manegepaard vele jaren dag in dag uit zijn werk heeft gedaan dan is het toch nog steeds raar dat er niet meer regelmaat in de financiële zorg kan zitten als het werk te zwaar voor ze word. Een klein rekensommetje leert dat er 16 adoptanten a € 5,00 per paard per maand zou moeten binnen komen. Om het streef bedrag van € 80,00 per paard per maand te kunnen behalen. Dan moet dat toch mogelijk zijn. Maar ook zoals zondag de Capelse manege een speciale dag voor `t Olde Manegepeerd organiseert ook dat werkt natuurlijk. Nog mooier is dat daarbij er een pensioen fonds voor al deze uitgewerkte manegepaarden komt. Bijv: € 0,25 per les in een speciaal fonds en zo kan er gespaard worden door de klant en kan het paard op rust. er moet een tijd komen dat de Manegehouder hier aan mee wil werken.

Let op er zijn andere opening tijden. In het boekje van de Boer als gastheer staat het al goed. Met ingang van vandaag zijn we geopend woensdag van 13 tot 16 uur en zaterdag van 9 tot 16 uur. Zijn we bij de paarden dan ben je welkom. Verder is het op afspraak. De reden is dat we hopelijk meer aandacht aan de bezoeker kunnen geven. Natuurlijk kun je dan ook volop snuffelen tussen de 2de hands spullen. En een kijkje bij de paarden nemen.

2de hands spullen

https://www.sponsorkliks.com/products/shops.php


Het is al een hele tijd geleden dat ik Sponsorklik onder de aandacht heb gebracht,maar blijf ons helpen door een bestelling te doen bij de aangesloten webwinkels. Zo komt er ook weer extra geld binnen. Heb je een bedrijf en doe je veel bestellingen denk dan ook aan ons. Als je daar aan mee wil werken geef het aan ons door en als tegen prestatie zetten we je link van het betreffende bedrijf op deze website www.manegepeerd.nl Dit bij een minimum besteding van € 25,00 . Voor jou zijn er geen kosten aan verbonden en wij zijn geholpen.  Kijk bij sponsoren daar kun jij ook bij staan. 

Paardenmest

We wisten dat er veel paardenmest in het land lag. Maar ja Ben moest eerst hulp hebben. Gelukkig kwam Benny en die heeft geholpen om de sleep achter de trekker te doen. Zo zie je dat Indy tussen de mest staat. Maar dit is weer mooi opgelost en nu konden Sandra en Ilona de paarden poetsen en de mest was verspreid zoals je kan zien. Sorry natuurlijk laat een paard in tussen tijd weer wat vallen.

 

De paarden vinden het nog allemaal prima. Graag wil  ik weer verder met de stallen uit spuiten zo krijgen ze allemaal weer een frisse stal. Maar toch gewoon even een paar foto`s

Melvin

Als ik dacht dat een ketting die in de gang gespannen wordt Melvin tegenhoud. Nu mooi niet hoor.De buitendeur stond open dus ik dacht och als de ketting ervoor zit loopt hij wel naar het weiland. Maar ja dat moest de andere kant op zijn. Toch wel schrikken hoor. Hij ging onder de ketting door en zette er flink de spurt in en dat ging naar de grote weg. Gelukkig waren er op dat moment geen auto`s. Jan de buurman nam snel de auto en samen zouden we gaan kijken waar hij gebleven was. Dit was niet meer nodig Melvin had de weg terug gevonden en met een beetje aanwijzingen rende hij naar achter en kon snel de paddock in. Maar dit moest toch wel even door iedereen bekeken worden.

Er zijn er al heel veel die weten hoe je `t Olde Manegepeerd kunt steunen.

Hier nog even alles op een rijtje. Adoptant of donateur worden. De snuffelmarkt bezoeken. Kleding / Inktcardriges /frituurvet  en mobieltjes .Inzameling. Maar ook de laatste zondag van de maand de kijk en doedagen. Natuurlijk brengt dit lang niet genoeg op daarom doen we ook aan acties mee. Zo is er ook nu weer een mogelijkheid om ons te steunen. Wat daar zo mooi aan is dat je dan ook het Oranje Fonds steunt. Alle geld wat binnen gehaald wordt daarvan is de helft voor `t Olde Manegepeerd. help de paarden maar ook het Oranje fonds. 

Normal 16203d6b588373aebba57d89d2f9092e803833f4
 

Stichting `t Olde Manegepeerd is een opvang voor uitgewerkte manegepaarden die uit manege`s uit het hele land kunnen worden aangemeld. En bij ons blijven tot de dood. En daarbij de bewustwording op gang te brengen bij de manege klant dat ook na een werkzaam leven ze het verdienen om te genieten van hun oude dag.

Vandaag een luie dag voor mij.

Vanmorgen heeft Ben gevoerd en ging ik na de koffie weer naar huis. nu had ik gisteren wel wat bedacht,maar ja het gaat niet altijd zoals ik wil. Ik wist dat er een flink aantal metsel kuipen waren. Dus daar het hooi in ge propt en dan onder het lint door geplaatst. Want het probleem is dat als het hooi langs het lint wordt gelegd dat de paarden toch hun voer nijd laten zien en er dwars door heen lopen. Eerst gaat het goed met het eten,maar als de bakken leeg raken dan liggen ze overal. Morgen eens een paar palen om een ton plaatsten en als dat werkt. Vraag ik de vrijwilligers om de anderen ook zo vast te zetten. De bakken moeten er nog wel uit kunnen om ze af en toe met nat weer schoon te maken.

Paarden op rust

Een van de eerste warme dagen. Maar de paarden genieten. Als je denkt ze gaan de schaduw wel op zoeken Nu mooi niet hoor. Dat is maar een enkele. Er zijn er die languit in het gras liggen. De foto van de paarden is van een paar dagen geleden,maar zo lagen er ook een aantal nu in de volle zon. Dus maak ik mij geen zorgen. Natuurlijk was ik vanmorgen nieuwsgierig of Senorita zich vermaakte tussen de andere paarden. Het is dat ze de plek op haar kont heeft en deze moet toch echt schoon ge maak worden. Daar moet ik nog wel meer achteraan. Op dit moment laat ik haar nog lekker even met rust.

Melvin

Zolang in de stal naast Senorita. De reden is dat we het blok schoon gespoten hebben. Nu toch geen probleem zou je zeggen. Maar dus wel. Senorita is al een poos baas aan het spelen in de kleine groep. Het is een probleem dat de plek op haar heup schoon gemaakt moet worden.
Dus ik ben al een paar dagen aan het bedenken hoe kunnen we dit nu oplossen. Toch vanmorgen de knoop maar door gehakt en haar in de grote groep paarden gedaan en dan kijken of we in het land de plek schoon kunnen maken. En wat zag ik een totaal ontspannen paard. morgen maar eens kijken of we de plek schoon kunnen maken en anders is het de afweging een ontspannen paard of een die gestrest in de kleine groep loopt. Op deze foto is ze net op ontdekkingstocht. Vandaag was er nog meer nieuws. Ik had een oproep gedaan voor bouw emmers. Nu is Angelique bij winkels langs ge weest en heeft een hele stapel emmers gescoord. na aanleiding van haar oproep kregen we ook nog een voer ruif en een grote bak van Yvon Leeuw-Oudenaarde. deze namen ze ook meteen mee. bedankt jullie voor de bijdrage. 

 Schoonmaak in de stallen van Melvin/Gerswhin en Hey-You 

Hemelvaartsdag op zo`n dag is er een mooie gelegenheid om verder te gaan om de stallen uit te spuiten. Ook waren we geopend voor de bezoeker. Nu dat is soms even kijken hoe je het moet oplossen. Natuurlijk waren er ook bij die door het waterballet heen liepen. Maar als je mooie schoenen aanhebt is dat toch wel lastig.Geen probleem hoor wij hebben ook andere ingangen waar je wel naar binnen kan zonder door het water te moeten lopen. En zo was het een verrassende dag met afwisseling. Morgen weer lekker verder met het schoonspuiten. En een ieder is welkom. De een komt voor de paarden en de ander voor de rommelmarkt. Even nog een keer voor de duidelijkheid. Kom binnen en wij wijzen je aan waar alle 2de hands spullen staan.

Senorita

Er zijn er die weten dat Senorita een fistel op haar kont heeft en dat deze met regelmaat schoon gemaakt moet worden. Nu kunnen er dagen zijn dat als ze mij met het emmertje met water en de doek aan ziet komen ze zoiets heeft van daar heb je haar weer. En dan is het haar favoriete hobby om te gaan draaien in de stal. Van zo dan kan je er lekker niet bij. Tot onze verbazing doet Ben wat brok in de stal en heeft zoiets van even de plek schoonmaken hoor en mevr blijft staan. Dus misschien de charme van Ben. Nou dat is helemaal goed. Zo kunnen we samen toch ons doel bereiken.

Manege paarden

Deze dag had ik niet iets bijzonders. Dan maar eens toen en nu. Van het begin kon ik nog geen foto`s vinden. Maar op een foto kun je goed zien dat de deuren smal waren en de paarden in de gang zo dicht tegenover elkaar stonden dat de mensen het vaak toch maar griezelig vonden. En met de oude hekken was het altijd volop behelpen. Maar dank zij heel veel goede doelen konden we heel veel op knappen en de ingang meer duidelijk aangeven. Zo hopen we dat een ieder ons nog beter kan vinden. We zijn er nog lang niet hoor. Want wat we graag willen bereiken dat er in de manege`s en een ieder die de manegepaarden een warm hart toedragen meer aan dacht voor deze groep dieren komt. Van de bezoeker die klant is in de manege krijg ik steeds vaker te horen dat zij best een klein bedrag bij het les geld betalen als ze weten dat het voor de opvang van deze groep paarden gaat. Dus moet er meer bekendheid komen en niet alleen als er een paard op rust moet. Want dan zijn er te weinig mogelijkheden en moet hij om die reden inslapen.

Nieuwe stallen

 Ranch-Boy

Onze knuffel heeft het al wel voor gezien. Het knuffelen met ons is al snel verleden tijd. Hij komt nog wel hoor maar niet meer zo snel. Ranch-Boy gaat nu zijn eigen gang en regelt het als er andere paarden te dicht in zijn buurt komen. Maar ja hij moet ook wel als je verlieft bent op Goudvos. Dus vind ik het alleen maar goed. En dan nog even 2 foto`s van onze andere bewoners.

Macho en alle paarden hadden bezoek vandaag.

Niet zoveel zon maar wel een hele mooie kijk en doedag. De paarden in het land vonden het ook allemaal wel goed dat de bezoeker bij ze kwam kijken. Zo konden mens en paard elkaar eens bekijken op hun manier. Natuurlijk waren er ook paarden die achter de linten in de gaten hadden dat er niet alleen hooi maar ook paarden snoepjes waren te halen. Bij de spelletjes die de jongens hadden georganiseerd was het niet druk,maar toch werden er pogingen gedaan om de emmer met water vol te krijgen. Of vragen op te lossen die door de gang waren verspreid. Zo vond een ieder zijn weg. En kon men op het terras genieten van de koffie. Ook werd er volop gesnuffeld tussen de 2de hands spullen. Tot onze verassing kwamen ook vandaag een groepje mensen van de Capelse manege. Door dit alles werd de portemonnee voor de paarden gevuld door een extra gift erbij zodat er € 276,40 binnen kwam. En morgen is het verwen dag want dan kunnen er nog wortels uitgedeeld worden die mee genomen zijn van de mensen van de Capelse. Mede door de vrijwilligers was deze dag weer een succes. Kun je niet op zo`n dag dan ben je van maandag t/m zaterdag ook welkom hoor. Maar dan zijn we aan het werk,maar kun je wel snuffelen en een kijkje bij de paarden nemen.

Water dragen

Guido en alle andere paarden van de Capelse Manege kregen bezoek

Vanmorgen 25 mei eerst maar begonnen om de spullen voor morgen klaar te zetten en dan zie je hoeveel 2de hands spullen je hebt. Dus er kan heel wat gesnuffeld worden. Dit is zo fijn dat ik mijn gang kan gaan omdat Sandra er voor zorgt dat er voor het eten van de paarden gezorgd word. In de ruif en in het land krijgen ze er hooi bij,want het gras is niet genoeg om alle paarden volop te laten eten. Want de buik moet gevuld blijven he. En de andere vrijwilligers zorgen ervoor dat de stallen netjes zijn. Want een groep van 10 gaan voor de nacht weer naar binnen zoals je weet. Later op de dag kwam er bezoek voor de paarden van de Capelse manege. Dit doet mij altijd goed. Wat mij ook erg blij maakt dat Mobli nog steeds mee naar buiten gaat in het landje tussen de kleine groep paarden.

Ranch-Boy en alle paarden wachten op jullie.

Want je  weet dat er zondag 26 mei weer de bekende kijk en doedag is.

 
Maar wat je nog niet weet dat er op deze dag 3 Enthousiaste jongeren een extra invulling op deze dag doen. Een ieder kan er aan mee doen. Als eerst is er een quiz over paarden waarbij je door de stallen kan lopen en vragen beantwoorden.
Als 2e loop je met eieren op een lepel en dan moet je tussen obstakels door.
 
Als 3e doen we hetzelfde idee alleen dan met bekertjes met water erin.
Het is dus niet op een bepaalde tijden een ieder die mee wil doen is welkom.
de jongens gaan ervoor jij toch ook. Gewoon gezellig.

Christal

Hoe kun je iemand in de war brengen. Nu ik de stallen aan het schoonmaken ben en zoals ik al aangaf staan de paarden die `s nachts op stal staan dichter bij elkaar. Maar als dan Kees komt en er moet slobber gegeven worden was het voor hem toch wel even zoeken. Mijn schuld ik had geen briefje gemaakt. Maar samen kwamen we er toch weer snel uit hoor. Wel moet ik even de goede namen op de stallen zetten. Zo zijn Zamora en Guido in de stal van Rasha en Macho. Chrisal in de stal van Amulet. En Truffel in die van Joris en dan nog Mobli in de stal van Saigon. Want die lopen zoals je weet buiten in de grote groep. Wat wel heel mooi is dat Mobli nu met hulp naar binnen en buiten gaat. Volg je het nog allemaal. Geeft niet hoor als je zondag 26 mei op de kijk en doedag komt zitten er briefjes op de stallen waar ze staan. En kun je een rondleiding krijgen tussen de paarden in het land. Een borstel kan natuurlijk mee om ze lekker te borstelen als ze willen natuurlijk.

Gisterenavond 21 mei

Hebben wij onze vergadering gehad. Nu is dat normaal.Maar dit keer waren Michel en Erik erbij aanwezig. Zij gaan mee helpen hoe we in de toekomst kunnen blijven bestaan. Even voor de duidelijkheid. Er is nu niks aan de hand hoor. Maar in verloop van tijd wil ik graag mij meer terug trekken,dus is opvolging van belang Wel ben ik benieuwd of een ieder ook weet dat het niet alleen om de opvang gaat,maar ook de bewustwording bij de mensen. Waar we nu tegen aan lopen is dat de klant wel wil maar dat de eigenaar van de manege zelf een bedrijf heeft dus ook hij moet alles draaiende houden. Dit betekend niet dat er niets hoeft te gebeuren. Ook de klant kan naar hem toegaan met de vraag of zij actie`s mogen ondernemen. Dit kan al beginnen met het werven van donateurs. Kijk ook eens wat er nog meer geregeld kan worden. Vraag of je taarten mag bakken en verkopen op speciale dagen als er veel mensen in de manege zijn. Ga dit alles niet pas ondernemen als een paard op rust moet. Want dan is het wel even aan de orde maar er moet met regelmaat geld binnen komen. Ben je benieuwd hoe het er bij ons uit ziet je bent welkom. Want zien doet meer dan een stukje schrijven.

Grote schoonmaak

Het is zover dat de eerste stallen zijn schoon gespoten.Ik hoef niet te twijfelen of het nodig is. Na een jaar is er echt weer eer aan te behalen. Voor de paarden is het ook wel een verandering. De grote groep loopt in het land en een kleine groep staat op stal maar dat wist je al he,maar wat je niet weet dat Christal/Mobli/Truffel/Zamora en Guido even in andere stallen staan. Zo staat alles een beetje bij elkaar. Wel zo gezellig. En overdag gaan ze ook naar buiten hoor.

Mobli

Zomaar een dag in het begin van de week. Vanmorgen ging Mobli achter Truffel aan naar het weiland. Nu gebeurde dit al een paar dagen. maar nu komt het meneer vond het niet nodig om mee te gaan naar zijn stal. Ik vind het wel een beetje eng dat hij alleen loopt in het landje. Nu kan ik hem gelukkig vanaf mijn huis zien. We hebben de deur naar zijn stal open laten staan en zelf is hij erg voorzichtig. Maar het is nu avond en hij loopt lekker te grazen. Dus morgen maar weer zien of hij mee gaat.

Mobiel

Vanmorgen gaf Ben aan dat een van de paarden een bijt plek op de schouder had. Dus eerst maar eens gekeken wie het was. Na ze allemaal langs te zijn geweest waren de laatsten helemaal op het eind van het weiland. En toen bleek dat het Macho was. Maar hij was rustig aan het grazen en ik kon de plek rustig bekijken. Morgen even weer kijken het was geen grote wond. Later op de dag lag Diana in haar stal maar na wat Colosan werd ze alweer wat meer actief. Dus valt het gelukkig allemaal mee. Ook nog even wat anders. We zamelden al Inkt cartridges/kleding en frituurvet in maar nu mogen we ook mobiel`s inleveren. Dus ligt er bij jullie nog wat in de la denk dan aan ons.

Vandaag zaterdag

Werd Johnny-Walker weer eens lekker verwend door zijn fans. Die er een lange reis voor over hadden. Als eerste had hij zo iets van het gras is toch ook wel lekker maar hij kreeg al snel in de gaten dat hij mee het land uit mocht er toch wel iets stond te gebeuren. Nu dat was ook zo want er zat een lekkere borstel beurt in maar de wortels smaakten hem ook erg goed.

16 mei

 is de hoefsmid geweest om de laatste groep paarden te bekappen. Nu was het dan zover dat ze samen het land in konden. De kleine groep blijft `s nachts binnen en gaat overdag naar buiten in het land. Eerst dacht ik dat het toeval was maar op eens ging Mobli samen met truffel ook het weiland in. Ik dacht och dat is weer voor een dag maar nee hoor. Naar stal moet je hem even begeleiden en ook dan staat hij in zijn stal. Wat ook een fijn bericht is dat Rakker die toch nog wel even een eenling was samen met de groep ging lopen en ook lied weten als ze te dicht bij kwamen dat hij daar niet van gediend was. Nadat de rust was weer gekeerd trok hij met Gershwin op.

Hulp

Ja hoor ook vandaag werden we en de paarden goed geholpen. Een groep enthousiaste leerlingen van de van VSO Elimschool in Hellendoorn. kwamen ons helpen vandaag. Zo was het een win win gebeuren. Zij leerden stallen schoonmaken maar ook de omgang met de paarden. Daarbij kon ik de uitleg over de opvang van de paarden vertellen. Er werd al aangegeven dat het voor herhaling vatbaar was.

15 mei – Dag van de Dierenhulpverlener.

Ja hoor het was zover. Ik heb mijn mond moeten houden. Maar het was een leuke verassing voor Ben. Natuurlijk verdienen de andere vrijwilligers het ook allemaal om in het zonnetje gezet te worden. Op deze dag heeft Dierenlot besloten om toch een aantal vrijwilligers met gebak en een check te verassen. De
€ 250,00 is voor `t Olde Manegepeerd. Zo was het voor een ieder een fijne dag. Om maar even aan te geven hoe het leven voor mens en dier bij ons is toch ook nog een ontspannend moment van de paarden in de vroegte.

Scootmobiel

De scootmobiel groep uit Lemelerveld wist ons te vinden. Natuurlijk wist ik dat ze kwamen hoor. Het was voor sommigen wel even passen en meten om de scootmobiel in de koffie ruimte te krijgen,maar toch kon een ieder genieten van zijn koffie en kon ik uitleg geven over de opvang. Ook nu zijn er weer die niet weten dat `t Olde Manegepeerd zo dicht bij ze in de buurt zit. Natuurlijk hoop ik dat ze een gezellig uitstapje hadden maar daar zag het er wel naar uit.

Blind zijn

Vandaag toch weer een ervaring rijker. De paarden Sjaakie/Mobli en Otho zien weinig of helemaal niets meer. Wat wel duidelijk is dat regel maat en contact heel veel kan doen met ze zodat ook zij een prettig leven kunnen hebben. Zo vind Otho met Ramiro en Unycke zijn weg in het land. Dus daar merk je nu ze 24 uur in het land lopen iets minder van. Wat wel een leerschool elke dag is dat je vooral Mobli de kans moet geven om zijn eigen weg te vinden. Vandaag was hij op ontdekking tocht en dan stoot hij buiten zijn hoofd wel eens maar gaat dan rustig verder. Hij had het gras gevonden en stond lekker te eten. Toen het tijd werd dat hij naar binnen moest tikte ik hem aan en zo voelde hij hoe dat hij met mij mee kon lopen naar zijn stal. Sjaakie is een beetje een ander verhaal. Die maakt zich zo druk als Hippie niet in de buurt is dat het wel nodig is om hem bij het halster te nemen en dan naar binnen te brengen. Dan moet het hooi en voer op de zelfde plaats in zijn stal liggen en hij voelt dat Hippie naast hem in de stal staat en gaat dan rustig eten.

 

Vanmorgen 12 mei

toch wel erg benieuwd hoe ze het allemaal gedaan hebben. Nu niks geen zorgen hoor. Rakker had nog geen aan sluiting bij de paarden,maar na wat gehinnik ging hij zijn gras weer eten. En wat kan het toch mooi zijn he. Ik liep het land in en Ranch-Boy had direct de oren naar voren van wat komt daar aan. Maar toen ik dicht bij kwam was het zo fijn. Hij kwam naar mij toelopen en deed zijn hoofd naar mijn gezicht en begon heel zacht te snuiven. Van o dat is nieuw maar toch denk ik wel dat ik het vertrouw. Dan wordt je toch warm van binnen he.

Welkom

Wij van `t Olde Manegepeerd in Dalmsholte wisten dat ze kwamen van de Capelse manege. Toch is het elke keer weer een feest als je ziet hoe ze genieten. Ranch Boy en Rakker moeten natuurlijk nog wel wennen. Wel is het zo dat het weiland groot genoeg is. Johnny-Walker had bedacht dat hij het wel even ging regelen maar dit gelukte hem niet. Het duurde niet lang of Pooh kwam in beeld en samen liepen ze helemaal aan de ander kant van het weiland. Dus morgen maar eens kijken of ik foto`s van ze kan maken.

Wil je ook het filmpje zien waar ze op verkenning zijn in het land. Klik dan even op de paardjes links om via Facebook het te bekijken.

Rust

Ja nu de meeste paarden buiten zijn kunnen we meer aandacht geven aan onze 2de hands spullen. vanmorgen wist ik dat er 2 vrijwilligers niet zouden komen. Maar we worden toch altijd verrast. Want wie staken de hoofden om de deur. Gerda en Evert want als zij in hun vakantie huis zijn komen ze ons een paar uur helpen. Geweldig toch. Na de koffie konden we dan ook lekker met de spulletjes bezig en tot mijn verbazing hoorde ik dat er bezoek was. Zo kwam Evî een kijkje nemen. Ze was in het begin van het jaar vrijwilligster via de Olde Vechte bij ons. Van haar kregen de paarden ook nog een extra aandacht.

Afscheid

Ja niet omdat er verdriet is hoor maar de 2 maanden zitten er weer op voor de vrijwilligers van de Olde Vechte dus zondag gaan ze weer naar huis. Als je bedenkt dat ze kwamen en op een afstand naar de paarden keken. Maar dat veranderde snel zo als je ziet. Ook een paar foto`s van de paarden die volgende week nog bekapt moeten worden. En dan gaan ook zei na het grote weiland bij de andere paarden. En blijft alleen het groepje die extra zorg nodig `s nachts op stal en overdag in het weiland.

Nette Hoeven

 
De hoeven zijn voor een groot gedeelte weer bekapt. Maar de laatste groep moet nog gebeuren. Dus was het toch een wat onrustige dag,maar alles kwam ook nu weer goed. De groep paarden van de achterste stallen konden naar het grote land.Nu moest er nog een groep bekapt worden maar daar komen de hoefsmeden volgende week voor. En toen begon er wat onrust te komen. Wat gebeurde er Amulet stond bij de groep van Sjaakie maar dat pikte ze niet hoor want in haar hoofd had ze bedacht dat ze naar Sherlock wilde. Nu dat was snel geregeld dus zij was weer blij. Als je dat stel ziet is het zo`n goed gevoel. Prudentia wilde naar Victor maar deze liefde moest nog even wachten. Nu dan maar knuffelen over de afrastering.
 
 Op de fiets

Wat kan het toch fijn zijn dat je op zondag gewoon even een uur langer in bed kan blijven. Weet je dat je het dan meer waardeer dan elke dag uitslapen. Ga je naar de schuur is Ben al bezig om Senorita haar wond te verzorgen en is ook de kleine groep buiten. Na nog even wat kleine dingetjes te doen is het tijd voor koffie. Mijn idee was in de middag de kleine groep paarden weer naar binnen te doen maar nee hoor niet nodig want ik kreeg een berichtje van Ilse dat ze met haar zus kwam. Nu wat ga je dan bedenken. Ik wist het wel,eerst even lekker onder uit in de stoel en na een hele tijd weer een keer op de fiets. Nu dat valt nog niet mee hoor de fietspaden zijn smal en ik slinger nog wel eens. Geen nood dan maar even het zand in naast het fietspad als er een tegenligger komt en dan weer verder.

4 mei

En dan kwamen er onverwachts vrijwilligers om de paarden te poetsen. Moeder en dochter plus haar vriendinnetje. Dit kwam goed uit want in de koffie ruimte stond alles vol met spulletjes die geprijsd moesten worden. Dus kon ik daarmee door en Sandra was al bezig met de stallen zo kwam alles op zijn pootjes terecht.
Je moest voor je kop koffie echt een plekje zoeken maar toch geweldig he dat er nieuwe spulletjes gekomen zijn. Dus kom langs en je vind misschien wel wat leuks.Buiten was High-Spirit toch even een enkeling gelukkig duurt dat nooit lang hoor. En wat een ieder wel weet dat Hengsie en Lana van ons zijn,maar ze horen er wel helemaal bij hoor.

Ja hoor vrijdag 3 mei

Denk je dat het een dag wordt zoals altijd. maar wat leuk dat er onverwachts dingen gebeuren. Zo kwam er vanmorgen een stel en die hadden 2 zak slobber gekocht zodat we voor de slobber klanten weer wat extra hebben. Want er gaat per dag best wel veel door. En als je dan de kleine groep paarden naar binnen doet en met Hippie loopt komt er bezoek waarvan de dochter zegt He hippie dus ging hij met haar binnen en werd lekker verwend. Nu toen nog maar eens naar Senorita want die liep in het land te roepen naar de andere groep. Nu zou je denken dan maar naar de grote groep maar ja haar wond moet verzorgt dus kan dit niet. Maar een bak brokken doet wonderen. En dan nog even onze Janneke de poes zij is al een oud beestje en ze is doof,dus dat betekend dat ze steeds hard miauwt en dan ook denkt dat een ieder klaar staat om eten te geven.

Mobli 

Donderdag `s morgens is Kees al vroeg van de partij om de paarden te voeren. Nu staan alleen de paarden in de nacht binnen die extra zorg nodig hebben. natuurlijk komen de anderen dan gaat ook de stal deur voor hun open hoor. Nu is het zo dat de 6 die op slobber staan het voer in de emmers klaar hebben staan. Dus is het voor Kees ook even wennen wie moet nu wat. Staat wel op de lijst hoor. Later als de anderen komen dan maken zij de slobber al klaar voor op het eind van de dag.Kan het lekker weken. Tot mijn verbazing liep Mobli zo naar buiten maar toen hij verder het land werd ingelokt was zelf een wortel niet genoeg om hem mee te krijgen. Hij staat dan te luisteren op de verharding voor de buiten deur. Nu ja ook goed heeft hij toch frisse lucht. Want de dierenarts heeft nog even een reflex test gedaan maar hij ziet echt niets meer en doet alles op gevoel. Tussen de middag kwam er bezoek en na wat uitleg gingen ze nog even het land in tussen de kleine groep paarden en werd er ook nu door de bezoekers gesnuffeld tussen de 2de hands spullen.

De bezoeker

Waar wij op hopen is dat er ook op andere dagen dan de kijk en doedag de bezoeker ons weet te vinden. Kom je op de woensdag dan is er zeker iemand aanwezig die je een rondleiding kan geven. Natuurlijk kan van maandag t/m zaterdag gesnuffeld worden tussen de 2de hands spullen. En willen we ook graag uitleg over de opvang vertellen. Vandaag was het zo`n dag dat de bezoeker ons wist te vinden. Een warme hap is er niet maar we maken graag een kop drinken voor je klaar voor € 1,00 de hele opbrengst is ook dan voor de paarden.

Senior priores

Smaakt toch erg goed als je gebit niet zo goed meer is. Nadat gisteren Saigon/Nora/Indy/Joris/Amulet/Diana en Truffel hun gebitten waren nagekeken ,waren daar ook weer 2 slobber klanten bij. Dus nu is de tijd gekomen dat er 6 op slobber staan. De reden is dat hun gebitten zo slecht zijn dat willen we zo ook plezier in het leven geven ze een handje geholpen moeten worden.Dus wil je een keer een extra meenemen dan is de Senior priores van harte welkom. Dan nog een vraag. Zijn er die aan beugels en emmers kunnen komen. Wat is nu het probleem. Wij maken de slobber aan en die moet minimaal 4 uur staan als er dan in de stallen de emmers vast zitten kunnen we het overgieten en in de andere emmer weer nieuwe maken. Dus eigenlijk zijn het nu 6 beugels en 12 emmers die moeten passen in de beugels. Nu hopen we dat dit de laatsten zijn maar ja als er weer geld voor de paarden tandarts is dan moet er nog 19 paarden hun gebit na laten kijken. Nu maar hopen dat er daar geen slobber klanten tussen zitten maar ja je weet maar nooit. Nu even het leuke van de dag. De vrijwilligers waren goed bezig en Mobli genood daarvan en in het land was Pooh weer de oma die haar groepje bij haar had.

Oma met haar groepje

Onze vrijwilligers van de Olde Vechte

Liefde en onze oudjes

Paarden op stal.

Nu ze waren echt niet tevreden hoor. Maar ja de paarden tandartsen kwamen weer dus voor de rust dacht ik dat het beter was. Nu de onrust was snel over hoor toen ze de kar met brokken hoorden en toen later het hooi kwam was het helemaal rustig. Na onze pauze kregen ze nog brood dat zaterdag door vrijwilligers die elke maand er weer voor zorgen dat er voor de kijk en doedag brood bij hun vaste winkels wordt opgehaald. Ook hier is toch wel een bedankje op zijn plaats. En dan moet er even gekeken worden hoe doen we het. Zo gezegd. Gerswhin/Hey-you en Melvin konden er eerst uit en dan gingen Newton en Senorita door hun stal naar buiten. De reden is dat in deze 2 stallen de paarden goed behandeld kunnen worden. En zo gingen Saigon en Nora als eerst hun behandeling krijgen. Daarbij waren er een aantal blij want van de achterste groep konden ze allemaal naar buiten en bleven Mobli en Truffel staan. En tot volle tevredenheid konden ook een groep van voren er uit. Maar ik begreep er niets van want Scherlock bleef maar roepen buiten. Want zoals ik al eerder aangegeven had was hij in de steek gelaten door Prudentia. In een keer kreeg ik een helder moment want Amulet die wakker genoeg was na de behandeling liep samen met hem op de laatste dagen. Dus ook zij naar buiten. En ja hoor daar gingen ze met hun 2 en. Wat is dat toch mooi. 

Vandaag onze bekende kijk en doedag .

Nu was dit er een met een extra invulling,want zoals ik al had aangegeven dat de groep van Bestable er bij zou zijn. Een aantal mensen hebben een praatje met hun gemaakt en zo hoop ik dat een ieder tevreden kon zijn. Ook kwam er bezoek van de Capelse manege en zij hadden ook een nieuwtje maar dat hou ik nog even voor mij. Wat altijd weer apart bij ons is dat we hebben een plan die een aantal keren kan wijzigen. Geen probleem hoor. Als eerste moesten Saigon/Nora/Indy en Joris uit de groep gehaald worden zodat zij voor morgen op stal stonden de reden is dat hun gebitten gedaan worden. Maar ook wij weten dat een groep paarden bij ons het niet toelaat dat er zomaar een paar uitgehaald worden. Toch zijn wij iets slimmer dan zij. Dus ging Ben met de trekker met hooi ze lokken zodat ze naar voren kwamen en in de loop van de dag was er een groep die stond te genieten van het hooi want ook dat is wel weer lekker. Maar nu komt het. Kort gezegd staan ze allemaal even op stal en kunnen ze deze week weer het land in.

Bestable: aan de lunch 

Geen dag is het zelfde.

Dat is maar goed ook. Vanmorgen voor de wekker wakker en dan komt Maud de hond even bij snuffelen. Zoals altijd zeg ik ga nog even liggen hoor want het is nog geen tijd. Nou ja denkt ze dan doen we dat maar en gaat weer op de bank liggen. Nadat de wekker is afgelopen dan begint mijn normale dag. Eten drinken en de hond eruit. Nu de 3 kleine pony`s weten het hoor. Ze geven aan ik heb je gezien hoor en na wat hooi en een appel is het daar ook stil. Nadat het luikje van de kippen open is ga ik naar de schuur. Zoals ik al aangaf staan er een stelletje binnen en de anderen lopen in het land. Toch blijf ik het dan spannend vinden of alles goed is. Maar geen zorgen  ze lopen lekker te grazen en later op de dag ligt er een aantal lekker in het land. Nu is het morgen kijk en doedag dus wil je wel graag alles voor elkaar hebben. Uit onverwachte hoek komt er dan hulp en samen met Sandra komt het werk af. En zo kan ik mooi de 2de hands spulletjes schoonmaken. Want je wil toch niet dat iemand iets koopt en dan de handen moet wassen omdat de spullen smerig zijn. Dus ook hier is hulp hard nodig. Ook aan ons werd gedacht. Een lekkere doos met chocola is toch een leuke verrassing. Maar laat de laatsten  niet op tafel staan dan kun je er op wachten dat Janneke de poes ze ook ontdekt en er van gaat genieten. Gelukkig had ze er nog niet van gegeten. De laatste 3 waren dan gered en die gingen in onze monden. Waar we wel weer achter komen dat er te weinig gepoetst kan worden. Natuurlijk was het groepje dat voor de bui naar binnen ging wel wat nat maar toch werden deze lekker verwend met een poets beurt. Het blijft nog steeds de hulp vraag kom en verwen ze.

Luiheid in het land   

Verhaal van de dag.

Elke dag is er  een met een verhaal. Waarom ??  Nu de paarden staan in het land en hebben zo iets van wat moet je. Als vanmorgen Ben en ik tussen ze door lopen voel je gewoon de rust die ze uitstralen. Soms staan ze in een groep en een ander staat alleen lekker te suffen. Ga je naar binnen dan staat er nog wel een groepje. En dan is het even denken hoe doen we dit. Nu geen probleem hoor. Sjaakie/Hippie/Diana/Zamora/Guido/Melvin/Senorita/ 
Truffel en Christal gaan naar hun eigen landje. Maar wat is er anders. Dan staan Amulet / Sherlock en Raisa nog in hun stal. Deze komen nog naar de stal toe. Dus die ook naar het land tegen over het terras en het tussen lint open. Maar daar was Raisa het niet mee eens en die is door Ben naar de anderen gebracht. Nu ze ging met top snelheid hoor. Dus weer een paard blij. Amulet en Sherlock trekken nu met elkaar op omdat hij aan de kant gezet is door Prudentia. Zij loopt nu met haar grote liefde Victor.

Weetjes en watjes.

Het delen is voorbij en we hebben de verdubbelaar niet. Maar waar ik wel heel erg blij mee ben dat er zoveel mensen hebben gereageerd. Bedankt allemaal. En dan ga je natuurlijk gewoon weer door. Want er gebeuren altijd leuke dingen. Afgelopen zondag was er de groep van Be Stable. Kijk eens op hun site www.bestable.nl om een idee te krijgen wat ze allemaal doen. Met de kijk en doedag zijn ze er ook weer. Ook ik ben benieuwd wat dat weer brengt. Vanaf 11 uur zijn ze er. Er zijn geen vaste tijden dat er wat gebeurt.
En dan voor de paarden een groot plezier. Maandag 22 april gingen de draden los naar het grote weiland. Natuurlijk moest een ieder wel even gaan ontdekken hoe ze daar naar toe konden,maar dit was zo voor elkaar hoor.Nu is het zover dat een groep het wel prima vind en blijft lekker in het land lopen als we ze roepen. Ook na een flinke regen bui vinden ze het prima. Dus elke keer is het weer afwachten wie er komen. Er is wel een uitzondering. De groep van Sjaakie gaat wel naar binnen want zij hebben extra aandacht nodig.
 
Hengsie

De boer als gastheer

Je bent in ons mooie Vechtdal en weet nog niet waar je naar toe wil. Kijk op www.deboeralsgastheer.nl

Lieve mensen,

Jullie kunnen ons helpen met dit bedrag verdubbelen!

Als je links op de paardjes klikt dan zie je wat er op Facebook staat. Want het was een geweldige avond verzorgt door Rabobank Vaart en Vechtstreek

 

.'Lieve mensen,

Jullie kunnen ons helpen met dit bedrag verdubbelen!

Je kunt ons helpen, door dit bericht te delen, delen kan t/m 24 april a.s. 
De 25e benaderd de @[193872757630276:274:Rabobank Vaart en Vechtstreek] de winnaars van de verdubbelaar! 

Vraag iedereen in je omgeving om dit bericht te delen!! 

#verdubbelaar #clubhart'

Je kunt ons helpen, door dit bericht te delen, delen kan t/m 24 april a.s. 
De 25e benaderd de Rabobank Vaart en Vechtstreek de winnaars van de verdubbelaar!

Vraag iedereen in je omgeving om dit bericht te delen!!

#verdubbelaar #clubhart

 

Kijk en doedag bij `t Olde Manegepeerd

Newton

28 april van 10 tot 17 uur .Op deze dag geeft Be Stable uitleg . Het doel is om te verbinden en werken met dieren. Hou de website in de gaten voor de tijden .DALMSHOLTE  – Er is weer een rommelmarkt en je kan weer paarden verwennen bij `t Olde Manegepeerd in Dalmsholte, het is gewoon binnen dus ook als het zou regenen is dat geen probleem. Kom en neem een kijkje en neem je broertje, zusje, je ouders en je buren ook eens mee. Ook toeristen die in de omgeving verblijven zijn meer dan welkom. Vergeet niet je camera. De gehele opbrengst van de rommelmarkt is voor de uitgewerkte manegepaarden die hier na een werkzaam leven in de maneges van hun rust genieten. Deze worden zeer goed verzorgt door allemaal vrijwilligers.  U bent ook in de gelegenheid zich aan te melden als vrijwilliger. Het is hartstikke leuk en de onderling sfeer is gewoon super. Graag geven we uitleg over de opvang van de paarden en wat daar allemaal bij komt kijken. De koffie en de warme hap staan klaar. Wil je de paarden zelf verwennen?  Dan is er tegen betaling wat lekkers en vooral gezonds te koop voor ze. Je mag zelf appels, brood of wortels meenemen en dat aan de paarden geven.

Ook zijn wij een inzamelpunt van kleding en inkt cartridges en frituurvet. U ziet wel we doen alles om aan geld te komen om het onderhoud te bekostigen. Maar u kan ons ook financieel sponseren of op andere manieren. We houden ons altijd aanbevolen.

Het adres waar u ’ t Olde Manegepeerd kunt vinden is aan de Beukenlaan 2 in Dalmsholte. Als u deze weg inrijdt, ziet u dan links een grote schuur en daar is het.  tel: 06 -128 74 764

 

Lekker lekker

ja hoor het is niet alleen werken maar ook gezelligheid. Vooral als er ook nog 2 trakteren. Daarbij kwamen nog 3 een dag mee helpen. Om voor school een opdracht te doen. Zo zie je maar weer het plezier zit in een klein hoekje.

Ei wat ben ik blij.

Als eerste heeft Ilse een ei gekregen die wij als `t Olde Manegepeerd mochten hebben. Zo hebben we de mogelijkheid om nog meer de portemonnee gevuld te krijgen voor de paarden. Kijk ook op de andere links die ik heb geplaatst. ( Rabo Clubhart #RCC19#Clubhart ) Wie weet. maar dat was niet alles. Vandaag kwamen Daisy/Tes/Riemke/Amanda en Ruben uit Raalte van Landstede Groen en Dier. Zij hebben ons vandaag geholpen en het kwam ook heel goed uit want in de middag kwamen de dieren artsen om te beginnen met de gebitten van de paarden na te kijken. Dit kan omdat we een bedrag van € 2500,00 binnen hebben,maar hier moet nog een keer zoveel bij om alle gebitten te laten na kijken. Natuurlijk zijn we blij want nu weten we hoe nodig het is. Christel en Melvin hun gebitten zijn niet meer goed te krijgen. Het ergste is gedaan en ze kunnen nu op de slobber en zo hopen we dat ze nog een poos kunnen genieten.

Senorita 

Newton

 

 
Het is alweer een tijd geleden dat we de check van
€ 2500,00 kregen van Neppelenbroek/Coop uit Lemelerveld. En vertelden dat we daarvan de ingang wilden op knappen. Nu dat is klaar en wat is het mooi geworden met daar bij de Benner van de Boer als Gastheer. Als dat toch geen prettig ontvangst is bij `t Olde Manegepeerd dan weet ik het ook niet hoor. Dus kom maar blijf niet staan en ga naar binnen. Je kunt zoals je weet snuffelen tussen de 2de hands spullen maar niet vergeten ook de paarden zijn blij met je bezoek. Bij goed weer kun je volop genieten op het terras met het uitzicht op de paarden. Wij maken graag een kop koffie/ thee of frisdrinken klaar. Dit tegen een vergoeding van € 1,00

Donderdag 11 april  wat gebeurt er toch altijd wat he.  Maar o zo gezellig. Als de stallen met stro gevuld worden dan moet er toch ook even lol gemaakt worden. Soms is het makkelijk als je even in de kruiwagen mag uit rusten.  De vrijwilligers van de olde vechte zijn volgens mij hier weer op hun plek. Maar ook kwam er een groepje van de Larense manege om Indy te bezoeken en de paarden een lekkere borstel beurt te geven. En wat natuurlijk altijd fijn is dat er een envelop met € 200,00 zakgeld mee kwam. Wat ook een leuke verrassing was dat er kussentjes gemaakt door Hannah van Kampen en Annet Bombosch verkocht waren met toch wel een speciaal verhaal. De kussentjes zijn gevuld met paardenhaar. De geur houdt de vlooien weg. Ook hier kwam een bedrag van € 150,00 binnen. En we kregen nog een aantal om te verkopen. Zo zie je maar dat een ieder een steentje bij draagt. Wie weet zijn er nog meer mensen met goede ideeën.  

Sponsorkliks     

Het is al een hele tijd geleden dat ik Sponsorklik onder de aandacht heb gebracht,maar blijf ons helpen door een bestelling te doen bij de aangesloten webwinkels. Zo komt er ook weer extra geld binnen. Heb je een bedrijf en doe je veel bestellingen denk dan ook aan ons. Als je daar aan mee wil werken geef het aan ons door en als tegen prestatie zetten we je link van het betreffende bedrijf op onze website. Dit bij een minimum besteding van € 25,00 . Voor jouw zijn er geen kosten aan verbonden en wij zijn geholpen.

https://www.sponsorkliks.com/products/shops.php…

Vandaag  10 april een fris windje dan is het toch echt genieten voor ons als paard. Want oo wat jeukt die wintervacht. En jammer genoeg zijn er te weinig poets meisjes en jongens. Maar wij gaan elkaar ook wel een schuur beurt geven hoor. Wil je meer foto`s zien klik dan links onder op de paardjes.

 

Rabo Clubhart

Er kan niet meer gestemd worden maar je woon je in de Vaart en Vecht streek van de Rabobank  dan kun je ons nog wel helpen. Want wie weet vind jij een ei wat zijn wij blij. 17 april wordt bekend gemaakt hoeveel geld het stemmen heeft op gebracht. Deze actie stond op Facebook.

Is het gouden ei nog niet gevonden. Ook zijn er eieren met andere kleuren verstopt hoor deze staan voor een bepaald bedrag.De clubkas actie van de Rabobank vaart en vechtstreek heeft ze verstopt. Kijk voor de hints op hun site. Vind je ze denk dan aan St `t Olde Manegepeerd. want ook dat kan weer extra geld opbrengen. Klik op deze onderstaande link.
#RCC19 #Clubhart

Schrik niet hoor.Alle paarden en pony`s hebben het nog prima na de zin. Maar wat ik vervelend vond dat Johnny-Walker toch wel in een te kleine stal stond. De reden was dat er een paard zou komen,maar door omstandigheden duurt dat langer. Als die dan komt kan hij in mei mee het land in. Die stal is groter dus vandaag hebben we besloten dat Johnny verplaatst is. Eerst vond hij het natuurlijk vreemd maar dat duurde niet lang of meneer was lekker in het stro aan het knabbelen. En het grappige van het verhaal is dat een aantal jaren geleden op de achterwand
de tekst is geschreven. Stay Calm 

Ook op deze kijk en doedag zondag 31 maart wisten de mensen ons te vinden. De portemonnee voor de paarden werd weer gevuld met € 240,90 Dit door de verkoop van de spulletjes en het natje en droogje. Denk je he weer vergeten om te gaan ,geeft niks hoor zondag 28 april is er weer een kijk en doedag. Ilse en Astrid gaven even een begin met het poetsen van de paarden. Nu dat het nodig was dat wisten we maar dat er zoveel winter vacht op zit kwamen ze snel achter. Dus wil je op 28 april mee helpen om ze te verlossen van hun vacht je bent welkom en ik denk dat de paarden je dankbaar zijn.

Weetjes

Jullie weten dat er de laatste zondag van de maand de kijk en doedag er is. Maar weet je ook dat je van maandag t/m zaterdag kan snuffelen tussen de 2de hands spullen. Wij hebben het genoemd. Snuffelen bij de Olde Meuk
Vergeet niet dat we ook 2de hands paardenspullen verkopen. van maandag t/m zaterdag van 9.00 tot 16 uur. Het is een doorlopende rommelmarkt. Bij `t Olde Manegepeerd Beukenlaan 2 te Dalmsholte Als u de weg inrijdt is het in de grote schuur met de overkapping links. Als je binnenkomt laten wij graag de ruimtes zien waar wij de spullen verkopen. Website:www.manegepeerd.nl 
Ook nu is de hele opbrengst voor de paarden. Zo knopen we de eindjes aan elkaar.

Hierbij het begin van de nieuwsbrief . Wil je hem ook ontvangen laat dit even weten. Wij doen ons best zodat een ieder die er recht op heeft hem ontvangt. Heb je hem niet ontvangen laat het dan even weten. Wil je ook op tijd je nieuwe mail adres doorgeven,want ook nu zijn er waar deze niet van kloppen. wij doen ons best jij helpt toch ook.

NIEUWSBRIEF

2019, nummer 1:

januari/februari/maart

Rika vertelt

Een ieder die mij kent weet dat ik nog steeds volledig achter mijn verhaal sta dat een manegepaard het verdient om ook te genieten van zijn uitgewerkte dag.

Ik ben ook nog lang niet van plan om op rust te gaan. De verveling zal dan al snel toe slaan. Wel is het fijn dat zondag nu een rustdag is voor mij. Het lijkt alsof ik over een paard praat maar het gaat echt over mij zelf hoor. Het is nu zo dat ik wat langer in mij bed kan blijven liggen en vrijwilliger Ben er voor zorgt dat de paarden hun eten krijgen. Tegen de koffie ga ik naar de paarden toe en kan ik op mijn gemak een rondje maken en Senorita haar wond verzorgen en dan samen met Ben genieten van een kop koffie. Daarna ga ik naar huis en begint mijn vrije dag. Zolang de camping van vrijwilligster Marja nog niet open is, voert zij in de middag. De laatste zondag van de maand begint alles natuurlijk veel vroeger want om 10 uur komen de bezoekers om te genieten van onze kijk- en doedag. Wat mij elke keer weer opvalt is als de zondag  van de kijk- en doedag er is de paarden die nu nog op stal staan het aanvoelen dat er wat staat te gebeuren. Ze hinniken en zijn veel drukker dan op andere dagen. Dit verandert als in mei ze allemaal buiten zijn dan is het gras natuurlijk weer van veel meer belang. Maar ja, zover is het nog niet. Denk niet dat ze nu niet naar buiten gaan hoor. Bij bijna elk weer type gaan ze de benen strekken. En zo snel als de temperatuur iets stijgt dan gaan ze ieder hun eigen ding doen en staan ze je aan te kijken van wat moet je. Begint dan één te lopen dan kun je het niet afzien of staan ze klaar om weer naar binnen te gaan. Er zijn er die weten dat de paarden zonder halster naar buiten gingen. Maar doordat er een verandering van vrijwilligers was, kwam de vraag kunnen ze geen halster om krijgen zodat we ze beter kunnen herkennen. Zo gebeurde het. Nu waren er een aantal paarden die met elkaar aan het spelen waren en dan het halster om de nek hadden hangen. Dus is de beslissing toch gemaakt geen halsters om en moet je een paard even leiden dan een halster touw om de hals leggen en hem meenemen. In de meeste gevallen hoeft het niet hoor en vinden ze zelf de stal wel. Voor mij is dit alles een gerust idee.

————————————————————————-

23 maart daar was het zover er kwam een groepje van Manege de Zwarte dijkruiters (SAP)
Mijn vraag was komen jullie kijken en natuurlijk voor UNYCKE. Snel kwam het antwoord nee dat niet alleen hoor. Wij zijn hier om te helpen. Nu dat is ook gebeurd. Na de boterham moest natuurlijk iedereen het land in naar de paarden. Ze wisten daarna dat de handen moeilijk schoon konden want de vachten zijn nu volop aan het verharen. Dus denk niet o dat zit wel goed,maar kom met een groep om de stallen te doen en niet te vergeten om de paarden te ontdoen van hun losse vacht. De hulp is meer dan welkom.

Pooh kan erg zenuwachtig worden als Hengie en Lana hun eigen weg gaan. Gelukkig is er een moment dat ze even baas over ze is.

 

DALMSHOLTE  – Er is weer een rommelmarkt en je kan weer paarden knuffelen bij `t Olde Manegepeerd in Dalmsholte, het is gewoon binnen dus ook als het zou regenen is dat geen probleem.  De eerste mogelijkheid om dit weer mee te kunnen maken is zondag 31 maart van 10.00 uur tot 17.00 uur. Kom en neem een kijkje en neem je broertje, zusje, je ouders en je buren ook eens mee. Ook toeristen die in de omgeving verblijven zijn meer dan welkom. Vergeet niet uw camera. De gehele opbrengst van de rommelmarkt is voor de uitgewerkte manegepaarden die hier na een werkzaam leven in de maneges van hun rust genieten. Deze worden zeer goed verzorgt door allemaal vrijwilligers.  U bent ook in de gelegenheid zich aan te melden als vrijwilliger. Het is hartstikke leuk en de onderling sfeer is gewoon super. Graag geven we uitleg over de opvang van de paarden en wat daar allemaal bij komt kijken. De koffie en de warme hap staan klaar. Wil je de gestalde paarden zelf verwennen?  Dan is er tegen betaling wat lekkers en vooral gezonds te koop voor ze. Je mag zelf appels, brood of wortels meenemen en dat aan de paarden geven. Ook zijn wij een inzamelpunt van kleding en inkt cartridges en frituurvet. U ziet wel we doen alles om aan geld te komen om het onderhoud te bekostigen. Maar u kan ons ook financieel sponsoren of op andere manieren. We houden ons altijd aanbevolen. Het adres waar u ’ t Olde Manegepeerd kunt vinden is aan de Beukenlaan 2 in Dalmsholte, Als u deze weg inrijdt, ziet u dan links een grote schuur en daar is hetKijk ook eens op www.manegepeerd.nl    U mag ons ook mailen: info@manegepeerd.nl            tel: 06 -128 74 764

19 maart : De paarden zien er met hun wintervacht nog niet geweldig uit,maar ze konden wel genieten van het mooie weer. Soms snap je niet waar ze mee bezig zijn,maar zoals je ziet eten de paarden het gras wat in het water stond. Wat kun je je druk maken he. En wie zocht het grote weiland op ja hoor Hengsie. met of zonder stroom op de draden nou daar trek ik mij niks van aan hoor. Maar is het tijd om naar huis te gaan dan weet hij de weg. hoor. Wat ik ook belangrijk vind om Senorita haar wond te laten zien. Eerst had ik mijn zorgen omdat zij pijn op haar heup had. Nu lijkt het of de wond gaat genezen. Elke dag maak ik het 2x schoon en er komt elke keer minder uit. Dus hopen dat dit een goed teken is.

Meer foto zien klik dan even op de Facebook paardjes

Ja hoor ook vandaag was het NL Doet dag bij `t Olde Manegepeerd. Niet zo druk als gisteren maar er is voor gezorgd dat de achterste groep paarden ook de stallen schoon kregen. De paarden waren het er niet mee eens dat ze in de regen buiten moesten en vonden het allemaal maar lang duren. Wel was het zo dat ze voor de broodmaaltijd weer binnen waren. Dus een teken dat er nu ook volop gewerkt is. En met de cake die Sandra gebakken had was er daardoor nog een extra lekkere hap voor ons.
Vandaag 15 maart was het zover. De NL Doet dag is begonnen. Natuurlijk wist ik dat er een grote groep kwam. Maar dat een ieder ook zo enthousiast was kun je niet weten. De stemming zat er direct goed in. En zo gingen de paarden van het eerste blok naar buiten en kon er een begin gemaakt worden aan het schoonmaken van de stallen. De mest werd vandaag opgehaald dus konden we heel wat op de mestplaat kwijt. Om 10 uur was er koffie en er werd heel wat af gepraat. In tussen tijd kon ik de burgemeester Hans Vroomen een rond leiding geven en ging ook hij in de stallen aan de gang. Om 12.30 waren de paarden binnen en konden wij genieten van de brood maaltijd. Hier een foto impressie van Lianne. Want het is toch heel wat om het allemaal bij te houden. Buiten werd er gewerkt aan de aankleding van het houtwerk. En werden er binnen stal deuren schoon gemaakt. Want buiten verven zat er niet in maar dat komt als het weer beter is. Denk niet dit is het want morgen gaan de paarden van de achterste groep naar buiten en kunnen daar de stallen gedaan worden. En niet te vergeten de klussen die vandaag zijn blijven liggen. Dus ook dan ben je welkom. Kom gewoon en help ons.
 
Wil je nog meer foto`s zien klik dan even op de paardjes van Facebook
 
Ook vandaag was het weer zover. Je zou de tong er toch voor uitsteken. Nora krijgt er echt genoeg van. Maar ja wie niet. Indy had zoiets van als jij je tong uitsteekt doe ik ook mee hoor. Of heb je wat tussen je tanden. Maar dan Diana die bekeek alles maar eens en dacht het zal toch echt wel ander weer worden. Dit alles betekende dat de stallen schoon gemaakt moesten worden met de paarden in de stallen. Nu de vrijwilligers kunnen dat hoor. Ben moest anders nog wel even iets zeggen wat ik niet herhaal. Newton zijn stal was net leeg en die vond het nodig om net voor Ben zijn schoenen het nodige neer te leggen. ja dat weet een paard niet hoor. Dus alles met elkaar weer een afwisselende dag.
 
Jammer genoeg zijn door de regenval de paarden meer op stal. Tot zover had ik zoiets van het moet maar. Nu is het zover dat de grote waterplassen in het land staan. Morgen woensdag 13 maart gaan ze wel door de modder. Dit omdat er stallen moeten schoon gemaakt . Maar geen probleem hoor dan vermaken ze zich ook wel. En vandaag was de brok en het hooi toch ook weer de nodige afleiding en zo stonden ze lekker te knabbelen. Zelfs Moblie eet weer volop.  Afgelopen week was het elke keer een verrassing. of er lag een paard in de stal of wilden ze geen brok eten. Gelukkig genieten ze allemaal van de brok en het hooi. Dus hopelijk was het een winter dip. 
 
Maar ook zijn er altijd  leuke dingen. Zo kwam de groep mantelzorgers uit Lemelerveld  voor een gezellige middag uit. Het fijne vind ik dat `t Olde Manegepeerd onder de aandacht komt. Dus een win win situatie. 
 
 
 
Na 2 maanden met plezier gewerkt is de tijd gekomen dat vrijdag 8 maart de laatste dag was aangebroken dat Évi/Chiara en nog eens Chiara ja hoor want er waren 2 met de zelfde naam bij ons waren. Ze gingen dit weekend weer naar hun land. Italië en Roemenië.
Wat een geweldige tijd. Er werd volop gewerkt,maar ook veel gepraat en gelachen. Bedankt als jullie dit bericht in je land lezen. Ook gebeurde er iets bijzonders want zoals velen weten laat Rashja zich lang niet door een ieder verwennen. Maar tot onze verbazing gaf een van de 2 Chiara`s aan o maar haar ga ik borstelen. Dit gebeurde met veel plezier. Ik laat het filmpje in het andere stukje zien. Kijk even op Facebook.

Nu eens geen paarden in beeld,maar vrijwilligers die zich de elke keer weer inzetten voor de paarden. Als het maandag is kun je in veel stallen niet zien dat er de week ervoor zoveel werk is verricht. Geen probleem hoor ze zetten de schouders eronder. En gaan aan het werk zo komen er weer een aantal paarden netjes in de stal te staan. Jammer genoeg blijven er te weinig vrijwilligers voor zoveel werk. Wel wil ik aangeven hou Facebook en de website in de gaten want Vrijdag 15 en zaterdag 16 maart komen de NL Doet dagen er aan. We kunnen altijd nog mensen er bij gebruiken hoor. Wat voor ons een goede opsteker is dat Burgemeester Hans Vroomen 15 maart de aftrap van onze NL Doet maakt. Ook hij steekt de handen uit de mouwen. Dus help ons en de paarden. De koffie en en lunch staan klaar. Zo genieten we er met elkaar van als de klus geklaard is. Dan gebeurt het dat er bezoek voor Sobon kwam en een portemonnee meebracht. Tussen door kwam er bezoek voor Guido.

 

Bij `t Olde Manegepeerd beleef je altijd wat. Gewoon ook een leuk uitje bij goed weer als je op het terras van de paarden wil genieten.

Wil je al even zien wat er voor ondeugden tussen zitten kijk  dan  even op Facebook. Deze kon ik hier nog niet op krijgen.

Dit weekend maakten wij ons zorgen. Moblie lag veel in zijn stal. Dus hadden wij maar besloten dat Tosca en hij naar de paardenbak gingen. Wel met de dekens op hoor. Nu leek het maandag beter dus maar weer naar binnen. En vandaag ging hij mee naar buiten maar niet het land in hoor. Na een paar pogingen ging hij mee met Èvi en ging van zijn brokken eten.

Zondag 24  februari ja hoor het was weer zover dat de kijk en doedag er was. Ook nu wisten de bezoekers ons te vinden. En de opbrengst was toch maar weer € 282,40. Alle vrijwilligers zetten zich in maar ik wil toch even Hilly een extra bedankje geven want die is de vliegende kiep in de keuken. Hier even koffie daar even soep dan afrekenen.

Daarbij zorgen de anderen dat het er allemaal tip top uit ziet. Nu was Senorita niet zo blij met ons. Haar wond deed haar pijn dus kreeg ze een poeder wel met ranja maar ja dan toch moet je wel even een gekke bek trekken.
Vandaag wapperde voor de eerste keer de Benner van de Boer als Gastheer en was Margot er met haar leer bewerking. Geweldig en op naar de volgende kijk en doedag op zondag 31 maart zet het alvast in je agenda.

Ja hoor 21 februari was het zover dat de eerste enthousiaste groep bij ons op de stoep stonden. Natuurlijk wisten we dat ze van Vario Hippique kwamen om mee te helpen. Wat een geweldig stel en zo hopen we dat er nog meer volgen. Want alle stallen zijn schoon en op het eind van de middag waren alle paarden zo verwend dat er een paar heerlijk lagen te suffen in hun stal. En dan was de spaarpot toch ook een verrassing hier zat ruim € 91 in bedankt allemaal hoor

 
Afbeelding kan het volgende bevatten: 12 mensen, lachende mensen, zittende mensen
Afbeelding kan het volgende bevatten: 8 mensen, lachende mensen
Afbeelding kan het volgende bevatten: 9 mensen, lachende mensen, bril
Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, glimlacht
+37 Deze foto`s kun je op Facebook bekijken.
VarioHippiQue heeft 40 nieuwe foto’s toegevoegd aan het album Dagje ‘t olde manege peerd.
2 uur

Vandaag onze oude manege paarden op gezocht en geholpen met de stallen uitmesten. Wat een gezellige dag was het en wat was het fijn op de oudjes weer even te zien en te knuffelen.
Iedereen bedankt voor jullie hulp en al het lekkers voor de paarden.🐴🥕🍏

Hier nog even een paar foto`s van een rust moment. Zelf hadden ze voor de nodige broodjes gezorgd en ook de spaarpot moest natuurlijk ook op de foto. Na hard werken is het even fijn rusten.

Deze vergadering kon ik er niet bij zijn maar ook ik hoop dat we samen er een heel goed seizoen van maken.
Een ding is duidelijk dat De Boer als Gastheer meer bekend moet worden onder het grote publiek. Kom je deze zomer naar het Vechtdal bezoek dan een van onze bedrijven het is zeker de moeite waar. Nog even geduld en de folders zal je op heel veel plaatsen tegen komen

 
Afbeelding kan het volgende bevatten: 2 mensen, lachende mensen, zittende mensen, tafel en binnen
Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, zitten, tafel en binnen
De boer als gastheervoelt zich enthousiast bij Biologisch Melkveebedrijf & IJsboerderij de Meulenhorst.
1 uurOmmen

Deze week hebben wij weer onze voorjaars-ledenvergadering gehad. Dit keer waren wij te gast bij biologisch melkveebedrijf & ijsboerderij de Meulenhorst.Het was een inspirerende avond. Vele nieuwe ideeën en activiteiten kwamen weer boven borrelen!! De nieuwe folder is klaar om naar de drukker te gaan, hij wordt nog mooier dan de voorgaande jaren!! Ook dit jaar houden wij weer verschillende boerderij verwendagen. We namen afscheid van Ina Roke ( van Roke’s erf) Zij is vele jaren secretaris/ notulist geweest bij onze club. Bedankt Ina voor alle passie en energie die je erin hebt gestopt! Zij blijft natuurlijk wel lid. Henri Sieltjes van “het Boerdereitje” is onze nieuwe secretaris. 
Hou onze pagina in de gaten want heel binnenkort volgen er erg leuke acties!

Ik ben niet meer zo gespierd en mijn vacht is niet meer zo mooi.

Er komt een tijd voor mij als manegepaard dat het werk te zwaar word maar ik kan nog volop genieten van mijn rust. (Oja even een gaap moment hoor). Vergeet ons de manegepaarden niet en praat in de manege over ons. Samen kom je dan tot een oplossing als ik niet meer kan werken en er een portemonnee gevuld moet zijn. Als je bedenkt dat de grootste groep ruiters toch heeft leren rijden op een paardenrug. Vaak gebeurt het dat er gezegd word wij hebben geen manegepaarden meer maar we zijn een pension stal. Ook dan is het van belang dat je samen over ons praat want ook jij hebt op een manegepaard leren paard rijden. Toch

Otho staat al te wachten maar eerst moet Ramiro komen anders ga ik echt niet hoor. Na een tijdje in het land vinden we het wel weer goed. Oja we willen nog even vertellen dat ons vrouwtje de wond van Senorita elke dag schoonmaakt dankzij het verband en geld wat ze gekregen heeft en zij (Senorita) zich goed vermaakt en lekker knabbelt in het hooi in haar stal nadat ze buiten is geweest.

Na dagen op stal is het zover dat Moblie de boel gaat verkennen. We doen de stal deur van hem open en laten hem zijn gang gaan. Wie weet bedenkt hij dan weer een keer dat hij naar buiten durft.

Meuk is leuk

Weetje dat je ons elke week op de site www.meukisleuk.nl kunt vinden. Zo hopen we dat er nog meer mensen komen snuffelen tussen de 2de hands spullen.

Rabobank club kas actie

Het is weer zover wij doen als st `t Olde Manegepeerd weer mee. We staan onder Ommen. Ook dit jaar hopen we op heel veel stemmen. Ben je nog geen lid van de Rabobank vaart en vechtstreek
je kunt je gratis aanmelden. De stemming geld alleen voor de Vaart en Vechtstreek. Hou de brievenbus dan in de gaten. Vanaf 15 maart ligt de stemkaart in je brievenbus. Buiten deze regio kun je niet stemmen.
Campagnebeeld Rabobank Clubkas Campagne

Vrijdag 15 en zaterdag 16 maart is er weer de NL Doet dag

Zoal ik heb aangegeven doen wij ook weer mee met de NL Doet dagen.
Er zijn nog niet genoeg aanmeldingen en we zijn de hulp zo hard nodig. Dus meld je aan en je zult een gezellige en nuttige dag hebben bij de paarden.
Hier nog even het stukje zoals we op de site van NL Doet staan.

grote schoonmaak

Door de jaren heen is dit een mooie gelegenheid om ook `t Olde Manegepeerd te helpen om klusjes op te knappen. We nodigen iedereen uit om op deze dagen mee te helpen als vrijwilliger. Wat willen wij? Omdat de paarden op stal staan moet er veel schoon gemaakt worden. Samen kunnen we de paarden schone stallen geven en ze verwennen met een lekkere borstelbeurt. Of help mee om de tweedehands spullen op te ruimen en klaar te maken voor de verkoop. De nieuwe overkapping moet geschilderd worden en plantjes moeten gepoot.
Verder kunnen we de bezoeker laten zien in wat voor omgeving de paarden leven.
Op deze dag staan de natjes en droogjes weer klaar want ook de maag moet gevuld worden na een dag werken. Samen staan we sterker! 

Kijk je ook op Facebook dan heb je dit onderstaande verhaaltje wel gelezen. Maar ik vond het toch van belang om het ook hier te plaatsten. Ik kom erachter dat er toch nog veel mensen denken dat de manege houder betaald voor de uitgewerkte manegepaarden.
 


 Het doel is om een streef bedrag van € 80,00 per paard in de manege bij elkaar te krijgen. Wij hopen nog steeds erop dat er in de manege er een oude dag voorziening komt. Dit betekend een klein bedrag bij het les geld. Nu op dit moment geeft de manege houder aan dat een paard niet meer in de lessen kan en als er dan geen plekje is . Zijn de laatste dagen geteld voor het paard wat nog volop van zijn uitgewerkte oude dag kan genieten. De uitzondering daar gelaten,maar anders doet de manege houder er niets voor. Het kan anders als er op tijd actie wordt onder nomen. Of dat de oude dag voorziening er komt. Deze groep paarden is anders kans loos en de dood wacht. En dat verdienen ze niet nadat ze zoveel jaren een ieder Heeft leren paard rijden.

  

Als je niet zo groot bent en je wil toch Newton zijn rug borstelen dan moet je wel wat.

.

 

Ben je ook nieuwsgierig wat er allemaal bij `t Olde Manegepeerd gebeurt. Klik dan links onderaan op de 2 paardjes en je leest en ziet de laatste nieuwtjes. 

Zet je ook alvast 24 februari in je agenda want dan is er weer de kijk en doedag. 

Vandaag 27 januari was het een snert dag met veel regen. Maar dat mocht de pret niet drukken. Want onze pan met snert was bijna helemaal leeg.
Dus dat was een teken dat er toch een groep mensen ons en de paarden van `t Olde Manegepeerd op de eerste kijk en doe dag van 2019 hebben gevonden.
Daarbij waren er leuke verassingen! Als eerst kwamen ze met een groep voor Raisa die natuurlijk echt wel een show aan het geven was. Als de groep van Manege Hallincksveld even weg liep, trapte ze tegen de deur alsof ze wilde zeggen “jullie zijn er voor mij hoor”. En tot onze verassing kwam er ook bezoek voor Sherlock. Ook hier kon je zien dat er toch nog een herkenning was.
Zij gaven aan dat er met het gouden kerst bal € 302,70 was opgehaald daarbij nog eens extra € 100,00. Wat een geweldige bijdrage, bedankt! Daarbij kwamen er nog wortels/brood en appels van bezoekers en van onze vrijwilligster bij die op zaterdag altijd oud brood bij de winkels mag ophalen.

Altijd toch wel spannend als er een paard komt.Maar als er 3 komen moet je toch echt even afwachten wat er gaat gebeuren. De namen zou ik bijna vergeten en waar ze vandaan komen. Newton/Hey You en Johnny Walker ze komen van Vario Hippique uit Velsen Zuid. Nu geen zorgen hoor want de groep die mee was gekomen wist dat we hulp konden gebruiken. Nadat de paarden even op de foto gingen mochten ze gelijk het land in bij de grote groep. Natuurlijk hadden de paarden zoiets van wat komt daar aan en dan vergeet je toch even te eten. Ben gaf de aanwijzingen om door de paardenbak te gaan en toen kon je na gaan dat het even een drukte was. Zoals altijd verliep het geweldig. Het werd nodig tijd dat er wat gedronken werd door een ieder. En toen kwam de verrassing.Jullie in de manege hebben er voor gezorgd dat er een bedrag van €3665,00 bij elkaar gebracht is. Bedankt allemaal en daar kunnen Goudvos en Joris voor wie ze nog kennen ook hun boterham uithalen. Ik wil wel even aangeven dat er € 750,00 van af gaat voor het breng geld. Dit zijn afspraken die we maken voor dat ze hier komen. Maar alles met elkaar toch een geweldig bedrag. En wat ik nog even wil aangeven dat we een hele gezellig middag hebben gehad.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Zondag 29 juli .

Zoals elk jaar is er weer de bekende paarden picknick.
Ook dit jaar willen we er een speciaal tintje aangeven. Onze Special gast is Ine zij gaat er voor zorgen dat je een andere kijk krijgt over de omgang met de paarden. Hier stelt ze zich zelf voor.

In deze tijd ontdekken we steeds meer dat paarden voor ons mensen belangrijke leermeesters zijn als het gaat om effectieve communicatie, zinvolle relaties en optimale samenwerking in teams, zowel thuis als in organisaties.

Om met deze kant van het paard kennis te maken kan je tijdens de Kijk en Doe-dag een kijkje in de kudde te nemen. Zo kan je zelf ervaren wat er nog meer te zien is en wat paarden ons over onszelf kunnen vertellen. Samen met Rika gaan we op bezoek in de kudde om van dichtbij met de vrije paarden kennis te maken. We vertellen meer over het paard als kuddedier, wat wij daarvan kunnen leren en hoe ze ons helpen beter samen te werken en communiceren.

Mijn naam is Ine Ruijfrok en ik werk al ruim 10 jaar met paarden als partner, leermeester en gids bij het begeleiden van mensen in hun ontwikkeling als leider, manager en professional
Alle paarden zijn in het weiland. Op deze dag word er natuurlijk weer aandacht aan de paarden gegeven. Zij zijn in hun natuurlijke omgeving en daar kan een ieder met begeleiding tussen doorgaan. En op deze manier contact met ze hebben. Er mag geen lekkers mee genomen worden in het land wel zorgen we ervoor dat je de gelegenheid krijgt om ze wat te geven. Zelf mee nemen mag ,maar ook hier kun je wat lekkers voor ze kopen. Maar dat is nog niet alles. Ine Ruijfrok zorgt er weer voor dat een ieder een andere kijk op de paarden krijgt in zijn of haar paarden gedrag. Maar ook voor de kinderen is er weer het schmink moment en kun je grabbelen voor een klein prijsje. Daarbij zal de pannenkoek en de warme hap wel smaken en je zult verrast zijn want wie weet is er nog meer.

Hou de website www.manegepeerd.nl en Facebook in de gaten voor de verder indeling van de dag. Wat wel duidelijk is dat alle paarden in het land zijn en vanaf 10 uur jullie welkom heten. Om 11 uur begint het programma

kijk-en-doe-dag-juli-2018-flyer-2

Na een week zit de stage van Esmee en Manon er weer op. Het voeren ging ze steeds beter af,maar ook nu wist Sjimmie hoe hij alles moest regelen om een extra pluk hooi te krijgen. Bedankt voor jullie hulp hoor.
Door de droogte hebben we een aanpassing gedaan. Dit omdat de groep paarden bij de ruif te heftig te keer gingen en een groep geen kans had om ook te eten. Dit weekend helpt Ben mij. Want ik dacht dat mijn knie sneller beter was. Maar nu hoop ik dat Dinsdag de therapie kan beginnen. Maar hij kwam op een geweldig idee. Als ik nu( Ben) met de tractor het land in ga met hooi en daar bulten maak gaat de groep uit de sluis en kan het lint dicht . Dan kan het daar stront vrij gemaakt worden en zo als anders het hooi in de ruif gedaan worden. We komen erachter dat alle hooi op gaat. Dus ze zijn het nodig.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Vandaag 4 juli was er een
kinderverjaardag wat kan een klein beetje geluk toch zo iets moois brengen. Samen even wat lekkers en in tussen tijd de paarden verwennen. Dit kan al als je zelf het eten en drinken en hulp mee brengt. Natuurlijk was er hulp van Lianne en zo kon ik mooi op mijn stoel blijven zitten.
Een gift voor de paarden is dan natuurlijk welkom.

kinderfeestje-4-juli-2018kinderfeestje-4-juli-2018-2

 30 juni

Op Facebook kun je een filmpje van ze zien.                                                            (klik op het icoontje van Facebook op onze site

Pooh en Dino stapten uit de trailer zij komen van                                         Manege de Horst linde.Na jaren mogen ze genieten van hun rust. Nu dat was best  wel spannend want zij zagen Zamora en Nora en hier was toch echt wel even herkenning. Vanmorgen toen ik kwam was het best  wel even spannend. Want het draad tussen de andere paarden is maar dun. Niks aan de hand hoor. Het is een gezellig stel.30-juni-2018-4

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Nieuwsbrief juni 2018

Hij is weer verstuurt aan een ieder die er recht op heeft. Maar ook nu zijn er 21 personen die ons wel financieel steunen,maar waar het mail adres niet gebruikt kan worden. Nu kan ik wel allemaal de namen hier neer zetten. Zelf denk ik niet dat een ieder dit op prijs stelt.   Wil je als je geen brief ontvangen hebt mij het juiste mail adres sturen. Dan kan ik er voor zorgen dat je de nieuwsbrief krijgt.

Een grote wens .

Als eerste geen zorgen hoor want ik heb niets te klagen. Wij kunnen de paarden goed verzorgen en nu ze in het land lopen hebben we minder werk.De hulp die er op dit moment is zorgt ervoor dat alles goed draait. Maar soms heb je van die dagen dat als je last hebt van je knie of de hoofdpijn speelt een beetje op dat je weet dat je een dagje ouder wordt. Daarom begon ik ook met de aanhef van een grote wens.Ook ik weet dat er een tijd komt dat mijn leeftijd parten gaat spelen. En wat dan het allerergste voor mij zou zijn dat de Stichting niet kan blijven bestaan. Dus begin ik al vroeg wie samen met mij wil gaan kijken hoe het in de toekomst zou gaan. Dus kort door de bocht. Wie wil nadenken om als opvolger dit alles te runnen. Weet dat je zelf geld moet hebben om zelf te kunnen leven. Want zo als een ieder weet bestaan we volledig van giften. Wie hier niet Sirieus op in wil gaan moet ook niet reageren.Dit is echt voor de toekomst en als eerste dat ik het rustiger aan kan gaan doen.

Winst en verlies rekening 2016-2017

Bij het kopje ANBI zie je het overzicht.

Opvang Je ziet steeds berichten voorbij komen en op de site www.manegepeerd.nlkun je alle informatie vinden. Toch vind ik het tijd worden om opnieuw uitleg te geven over het werk wat de paarden doen in de manege en hoe ze een kans op hun oude uitgewerkte dag mogen krijgen. Het gebeurd dat een soms te jong paard in de manege een ruiter op de rug krijgt. Gelukkig zijn er ook net zoveel manegehouders die goed kijken wat is het beste voor een jong paard en welke ruiter kan er op de paarden rug. Vooral nu dat er zoveel negatieve berichten komen over de omgang met de manege paarden die in de manege hun werk doen. Is het van groot belang dat de paarden die bij ons worden aangemeld vaak door artrose hun werk niet meer kunnen doen. Dit is lang niet altijd een niet goed omgaan met de manegepaarden. Natuurlijk weet ook ik dat een paard veel meer vrijheid moet hebben. Maar het is ook een dier waar mee gewerkt moet worden. Kijk naar de tijden dat een paard vele uren in slechte omstandigheden zijn werk moest doen en nu hoe de zorg steeds beter is voor hun. Bedenk ook dat de mens in het algemeen er een statisch symbool voor zich zelf van wil maken van kijk eens ik zit op paard rijden. En niet wil toegeven dat hij/zij nog een beginner is in de paarden wereld. Een ieder zou moeten beginnen voor dat hij gaat paard rijden om stallen te mesten en naast het paard te staan en hem leren kennen met zijn gedragingen. Als hier een vrijwilliger komt en die zegt ja hoor ik heb jaren in de manege gewerkt, maar die komt tussen de paarden in het weiland om ze naar binnen te halen ze aangeven ja ze willen niet. Maar die heeft even vergeten om eerst contact met de paarden te maken. Als dan een paard is aangemeld en de inschrijving van € 15,00 is betaald dan word er afgesproken wanneer het paard kan komen. Dan word er verwacht dat er € 250,00 word overgemaakt. Dit bedrag word gebruikt als het zover is en het paard geen diervriendelijk leven meer heeft dat het bij `t Olde Manegepeerd kan inslapen. Maar natuurlijk hopen we dat hij/zij nog een hele tijd van zijn oude dag kan genieten. Nu weet een ieder ook dat de zorg voor de paarden veel geld kost. Als eerste huren we de schuur en het weiland. Daarbij komen alle andere kosten zoals Hooi/stro/paardenbrok/hoefsmid/wormkuur en dan de onderhoudt kosten in het algemeen. Deze kosten moeten we met elkaar door acties en giften voor elkaar krijgen. Daarom vragen we ook de inzet van de klant en natuurlijk de mede werking van de manegehouder. Als je bedenkt dat we een streefbedrag van € 80,00 per maand per paard hebben dan moet dit toch gelukken. Zelf verzorgen we kijken en doedagen. Op deze dagen die elke laatste zondag van de maand gehouden worden kun je de paarden bezoeken en is er de rommelmarkt voor ieder is er wat te vinden. Daarbij is er de inzamelen van kleding/frituurvet en cartridges. Op andere tijden van maandag t/m zaterdag van 9 tot 12 en van 14 tot 16 uur ben je altijd welkom om te snuffelen tussen de 2de hands spullen. Maar ben je in de buurt doe dan even een belletje zo weet je zeker dat we er zijn Natuurlijk hopen we dat alle paarden de portemonnee gevuld hadden, maar jammer genoeg is dat niet zo. Dus is er de dringen vraag word donateur. Dit kan al vanaf € 15,00 per jaar. Op deze website bij donateurworden kun je een donateurspapier uitprinten. Een mail mag natuurlijk ook altijd hoor. info@manegepeerd.nl Alles word door vrijwilligers verzorgt. Dus wil je een keer mee helpen dan graag natuurlijk.

Het adres waar je ’ t Olde Manegepeerd kunt vinden is aan de Beukenlaan 2 in Dalmsholte, Als je deze weg inrijdt, zie dan links een grote schuur en daar is het. Kijk ook eens op www.manegepeerd.nl U mag ons ook mailen: info@manegepeerd.nl

tel: 06 -128 74 764

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Wat gebeurt er toch veel op zo`n dag als hemelvaart. Natuurlijk wist ik dat er bezoek kwam voor Hippie en Jes en ook dat Indy vandaag zou komen. Nu zal een ieder zich afvragen Wie is Indy. Deze week kwam er van de Larense manege een telefoontje. Of er misschien plaats was voor haar met verloop van tijd. Gelukkig konden we vertellen dat er een mogelijkheid was. Dus na alles afgewerkt te hebben is ze vandaag gekomen. Ze is 9 mei 1999 geboren en een flinke dame van 166. Haar echte naam is Symphonie maar word Indy genoemd. Nadat zij eerst even op stal kwam moest er natuurlijk ook een bezoek aan Avenir gebracht worden want ook hij komt van de zelfde manege. Dat hij oud is en zijn vacht niet goed meer kan verliezen weten we. Voor de bezoeker is het toch altijd even slikken van oja hij is toch echt oud. Maar deze zomer kan hij misschien nog lekker blijven genieten.Dit is nog niet alles want in de morgen kwam er bezoek voor Hippie en Bo niet te vergeten. Later kwam Barbara voor Jes. Hier was een duidelijke herkenning. Wat toch altijd weer een warm gevoel geeft. Ik weet dat je niet te snel moet zeggen och een paard weet dat niet meer. Natuurlijk zijn er die het gras belangrijker vinden,maar dit ging vanmorgen niet op. Deze week zag ik al dat Senorita een groepje om zich heen ging verzamelen. Zo kwamen Sjimmie die normaal zijn eigen gang gaat bij haar en daarbij Hengsie en Lana. Je denkt eerst dat dit een eenmalige actie is maar nee hoor. De kleintjes blijven bij haar. Voor je denkt van he ze verteld niet over Melvin nu die loopt in het andere weiland in de grote groep paarden. Die is daar op zijn gemak.Ook bezoek wat gewoon een kijkje kwam nemen kon lekker even het land in tussen de kleine groep paarden. Wat ook nu een fijn gevoel geeft dat dit toch allemaal kan. Is het goed weer en wil je een wandeling tussen alle paarden dan kan dit ook,want dan gaan we mee voor meer uitleg. Wil je meer op de hoogte blijven klik dan even op Facebook boven in de balk. Bij contacten.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

 

 

logo-stichting-abracadabra-klein

SAMSUNG CAMERA PICTURES

foto-cheque-manegepeerd

Nu wist ik toch echt niet wat ons allemaal overkwam op een dag. Natuurlijk zijn er verassingen die we wel wisten,maar ook een waar we het bedrag niet van wisten. Zo kwam vanmorgen als eerste Roy Vitale Sales Manager Nederland van Akzo Nobel de beloofde likstenen brengen. Deze zijn voor alle paarden. Met nog een aantal voor als de anderen op zijn. Daarbij kreeg ik deze week een brief van Stichting Abracadabra uit Dalfsen. Zij hebben op 14 mei hun 25 jaar bestaan. En kregen we een gift van € 250,00. Maar dat was nog niet alles. We wisten dat met de opening van COOP in Lemelerveld de eigenaren Fam Neppelenbroek een ieder gevraagd hadden om hun geld aan een goed doel te geven en zij zelf hebben dit verdubbeld. Zo waren wij St `t Olde Manegepeerd uitgekozen. Tot mijn grote verassing was het een bedrag van € 2500,00 Zo weet ik ook nu weer dat we een flinke ruggen steun hebben gekregen in de vorm van waardering.

 

Bericht voor de kwartaal adoptant waar ik geen mail adres van heb.

Door een verkeerde afboeking van mijn kant is het kwartaal maart 2x afgeboekt. Wilt u het even nakijken. Mijn voorstel is dat ik het kwartaal van juni niet afboek. Laat mij even weten of je het daar mee eens bent.

 

Weet je ook dat je door de week van maandag t/m zaterdag welkom bent. Ook dan kun je volop snuffelen tussen de 2de hands spullen. de opening tijden zijn van 9 tot 12 en van 14 tot 16 uur. Maar ben je tussen de middag in de buurt laat het dan even weten want ook dan zijn we bij de paarden

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Senorita en Melvin

Wij van `t Olde Manegepeerd zijn blij dat we de uitgewerkte manegepaarden een kans kunnen geven.
Ook vandaag dinsdag 20 maart hadden we weer plek gemaakt voor Melvin en Senorita. We wisten natuurlijk wel dat ze kwamen en hun bedje was gespreid.Samen komen ze van Hippisch Centrum Dordrecht. Melvin is geboren op 1-1-1991 en heeft 20 jaar zijn werk in de manege gedaan. Hij is gewoon oud en verdient zijn rust. Senorita heeft 10 jaar zich gegeven om een ieder te leren rijden. Maar haar achterbeen wil niet meer zo goed mee dus kon ze niet meer bereden worden.Haar leeftijd is nog niet bekend,maar dat komt nog. Als je uit de trailer komt is het altijd spannend. Eenmaal op stal vonden ze het prima. Gerswhin hadden we even naar buiten gedaan,want je weet niet hoe er gereageerd wordt dit omdat Melvin door zijn stal moest. Maar geen probleem hoor. Hij was allang blij dat er gezelligheid kwam. Dus dat was knuffelen. Oje zou ik nog wat vergeten. Want er kwamen ook nog zakken met slobber mee en paarden spullen voor de verkoop. Bedankt allemaal.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Het was een koude dag. Maar dan toch een waar je geen last van had. Omdat Amulet vandaag is binnen gekomen. En ik zeg het steeds je kunt verliefd worden op een paard. Natuurlijk geld dat ook voor de anderen. Ze zijn mij allemaal lief.

Maar deze blik in haar ogen maakte dat mijn dag niet stuk kon.
Toen ze uit de trailer kwam was alles toch wel erg spannend. Maar een keer op stal had ik het idee dat ze alles erg gezellig vond. Ze is op 1-1 -1991 geboren ze komt van HC Velsen geboren en haar hele leven heeft ze in de manege gewerkt.  De reden van haar rust is dat ze het werk niet meer aan kon.
————————————————————————————
 
Weet je dat je op Facebook nog veel meer over de eigenaardig heden van `t Olde Manegepeerd te weten kan komen.

Heb je geen Facebook geen probleem,want via contact in de balk kom je ook bij Facebook `t Olde Manegepeerd. Zeker doen hoor.

——————————————————————————-

Vind je mij geen knappe vent.
7 maart ben ik bij `t Olde Manegepeerd gekomen. Mijn naam is Victor en ben 16 jaar. Ik kom van Manege de Peperd uit Veld Driel. Natuurlijk zoals een ieder die nieuw komt is het best allemaal spannend.
Maar ojee wat had ik lekker stro in mijn stal. Dus eerst na wat gesnuffel met mijn buurmeisje (Goud-Vos) en wat gegeten te hebben ging ik eerst maar eens uitgebreid rollen in het stro. Jammer genoeg was ik te snel dus dit staat niet op foto. Maar ja dat kan mij ook niets schelen hoor. Natuurlijk zijn er wel een paar foto`s gemaakt.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

 

Zoek je nog een stage plek kijk dan eens op de website van SBB leerbedrijf. Want wij hebben de mogelijkheid om je een stage plek aan te bieden. Ook mag je natuurlijk altijd naar ons bellen.06-12874764

Hieronder zie je de opleidingen waarvoor wij als  bedrijf  erkend zijn.
 

 Opleiding 

 

Assistent Plant en of groene leefomgeving

P1020478
 • Geboren op 15 februari 1994
 • Binnengekomen op 30 maart 2014
 • Manege de Goudse Hout te Gouda
 • ingeslapen 29 januari 2018

Gold-Rush Z was een springpaard van de Zangersheide en kwam in 2005 in de manege. Hij kon zich erg druk maken. Maar gaf je hem aandacht dan was de rust zo weer gekeerd. Nadat hij bij ons van zijn rust kon genieten heeft hij zich ook nog lang zo gedragen. Nu zijn hart zo slecht was konden we niet anders dan hem in laten slapen.

https://www.sponsorkliks.com/products/shops.php?club=4537
Ga je op vakantie,boek dan ook via sponsor klik. Alvast bedankt hoor. 2018 is weer begonnen,maar een ieder blijft denk ik toch online bestellen. Dus help ons en gebruik de link van Sponsor klik . Voor jouw zijn er geen kosten aan verbonden,maar voor de paarden is het een echter spaar cent. Denk dan dat het een kleine moeite is om ons te steunen. Dit kan door op de bovenstaande link te klikken en dan je winkel uit te zoeken waar je een bestelling wil doen.
Ik weet wel dat ik al een keer dit bericht heb vermeld,maar het moet toch mogelijk zijn dat er veel meer mensen via SponsorKlik ons helpen om geld binnen te krijgen voor de paarden.
En dan natuurlijk kom ik weer met een vraag he. Wil een iedereen dit bericht delen. Want het gebeurt heel vaak dat mensen zeggen o ik bestel zo vaak,maar hoe gaat dit dan.

——————————————————————–

Lang verwacht en nu gekregen. vandaag hebben Eline van Gink en haar vriend er voor gezorgd dat de prijs naar `t Olde manegepeerd kon komen.

Morgen komen de brokken in de kar en ga ik er mee het voer rond brengen bij de paarden. Zoals ik de paarden ken weet ik dat die het er alleen om gaat dat de brokken in hun bak komen. Maar voor ons zal het een mooi begin zijn. Natuurlijk ben ik de andere giften die er bij horen niet vergeten hoor. Als er een verwendag voor ze is dan hebben we alvast fijne spullen voor ze. Even nog een opfrisser voor die het even niet weten waar dit over gaat .

( Hofman Animal Care en Boerenwinkel.nl heeft alle winkels gevraagd een goed doel aan te dragen voor hun “Goede doelen Actie”.
Wij hebben St t Olde Manegepeerd aangedragen om zo de gepensioneerde manege paarden een Glanzende Toekomst te bieden en ze eens extra te verwennen.
Vandaag heeft Barbara Hartmans deze prijs voor St t Olde Manegepeerd in ontvangst genomen. Barbara zet zich samen met meerdere vrijwilligers van De Goudse Manege in voor deze fantastische stichting.

Wij wensen Rika Lassche Rika Lassche en St t Olde Manegepeerd veel plezier van deze super mooie prijs!

Graag bedanken wij ALLE vrijwilligers van De Goudse Manege, Hofman Animal Care en Boerenwinkel.nl.

Veel plezier!

Groeten Brenda Schep
Bremas Ruitersport Moordrecht)

voerkar-13-1-2018

Weet je hoe blij een paard kan zijn.Nu dat heb ik vandaag gezien. Nikita kwam voor Olava. Toen zij samen aan het kroelen waren kwam de bovenlip van Olava naar voren en was er echte herkenning. Maar Nikita kwam niet alleen maar samen met haar moeder Petra,Zo hadden ze ook nog een verassing bij zich. Als eerste een envelop met €175,00 dit was was het spaarvarken op de bar en aangevuld door Cindy.
Daarbij waren de wortels niet vergeten en zo waren de paarden happy. Dit was nog niet alles want daarbij had Cindy Kühne van haar NT Ruitersport nog verschillende dingen erbij gedaan wat het zakgeld voor de paarden weer een extra aanvulling kan geven als het verkocht wordt. Op de foto zie je alles. Zo zijn er 10 dekens/6 likstenen/2 shetlander halsters voor de kleintjes die zijn niet te koop. Die zijn voor Hengie en Lana

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Elke keer weet je dat er adoptanten/donateurs stoppen. Maar dan zijn er opnieuw die zich aanmelden. Natuurlijk zo ben ik hoop ik op nog veel meer donateurs. Maar dan komt er een verassing. Zo kregen we voor het einde van het jaar giften van mensen die de paarden een warm hart toedragen. Namen ga ik nu niet noemen,maar we zijn heel blij met deze aandacht.
Wat we al wel wisten was dat de klanten van Manege Baarslag waar Sjimmie en Macho vandaan komen voor een extra zakcent zich zouden inzetten. Ook dat is gelukt en zo hebben ze het afgelopen jaar hun portemonnee gevuld zien worden.macho-en-sjimmie

Ieder een weet dat ik graag een gezellig berichtje plaats. Maar ook nu is het tijd dat we afscheid moesten nemen. Gisteren 27 december moest de dieren arts bij Freya komen. Nadat ze een paar dagen hoestte en dit weer over ging werd ze erg benauwd.
Er was na het onderzoeken veel meer aan de hand. En zo moesten we besluiten om haar in te laten slapen.
Geboren op 1 januari 1992
Binnengekomen op 28 december 2007
Manege Waalzicht te Ridderkerk
Zo kun je zien dat ze 10 jaar van haar rust heeft kunnen genieten. Links op de foto van een paar jaar terug kun je zien dat ze erg op haar gemak was samen met Joris.
freya-en-joris

Dit is geen gedicht van mij zelf hoor. Maar dat je in vrede en harmonie samen moet leven geeft veel inzet,maar geeft ook heel veel terug.
Dus ook van mij en alle vrijwilligers van St `t Olde Manegepeerd een heel fijn 2018.

Kerstmis, feest van licht en vrede.
Daarvoor is momenteel weinig reden.
We leven in een tijd van dreiging en geweld.
Er is echter één waarheid die altijd geldt:
de hele wereld verbeteren zal onmogelijk zijn,
maar begin in elk geval in het klein.
Geef geen kansen aan de zaaiers van haat,
verdraagzaamheid is waar het om gaat.
We zijn immers allemaal mensen,
met grote verschillen, maar dezelfde wensen:
leven in vrede en harmonie met elkaar.
Gelukkige kerst en een vredig nieuw jaar!

SAMSUNG CAMERA PICTURES
———————————————————————————————————————

St t Olde Manegepeerd heeft het bericht van Bremas Ruitersport Moordrecht gedeeld.
 
 
foto van Bremas Ruitersport Moordrecht.

Bremas Ruitersport Moordrecht

5 uur · 

Hofman Animal Care en Boerenwinkel.nl heeft alle winkels gevraagd een goed doel aan te dragen voor hun “Goede doelen Actie”.
Wij hebben St t Olde Manegepeerd aangedragen om zo de gepensioneerde manege paarden een Glanzende Toekomst te bieden en ze eens extra te verwennen.
Vandaag heeft Barbara Hartmans deze prijs voor St t Olde Manegepeerd in ontvangst genomen. Barbara zet zich samen met meerdere vrijwilligers van De Goudse Manege in voor deze fantastische stichting.

Wij wensen Rika Lassche Rika Lassche en St t Olde Manegepeerd veel plezier van deze super mooie prijs!

Graag bedanken wij ALLE vrijwilligers van De Goudse ManegeHofman Animal Care en Boerenwinkel.nl.

Veel plezier!

Groeten Brenda Schep
Bremas Ruitersport Moordrecht

————————————————————————-

De nieuwsbrief is weer uit. Voor een ieder die de nieuwsbrief altijd hoort te ontvangen en het nu nog niet is gebeurt. Wil je dit dan doorgeven.

Hier een klein stukje van de nieuwsbrief. Wil je er meer van weten dan kun je vanaf €15,00 per jaar ons al steunen.

NIEUWSBRIEF

2017, nummer 4:

oktober/november/december

Rika vertelt

Paardenmest

Ja je leest het goed. Deze keer een apart begin van de nieuwsbrief.

Als je naar de natuur kijkt zie je bijzondere gebeurtenissen. In het voorjaar en de zomer wanneer de paarden  meer buiten lopen zie je heel veel bulten mest. Om dit allemaal netjes te houden was er veel werk te doen. Elke dag gingen we met de mestvork het land in om de bulten uit elkaar te slaan. Als je bedenkt dat je over 6 ha land moet lopen dan werk je echt aan je conditie. Met elkaar was dat toch een speciale ervaring. Want zo had je ook contact met alle paarden. Tot mijn verbazing verdwenen de bulten na verloop van de maanden. Wat gebeurde er. Wat een mestbult was werd een laag poeder. Als je goed de ogen de kost gaf, zag je dat de vogels het uit elkaar haalden en er van uit de grond de nodigde insecten het werk verder af maakten. Zo bleef er bijna niets meer liggen. De mestvork kon weer gebruikt worden waar hij voor bedoeld was. Wat is het dierenrijk toch knap hè?

SAMSUNG CAMERA PICTURES

‘t Oldemanegepeerd

€ 79,28
Ik kreeg net het bericht binnen dat we via een ieder die mee doen door spullen te bestellen via de sponsorklik . Dit mooie bedrag al binnen hebben gekregen. Natuurlijk hopen we dat jullie de paarden blijven steunen door als je wat besteld dit door de sponsor klik gaan doen. Alvast bedankt.

https://www.sponsorkliks.com/products/shops.php?club=4537
—————————————————————————

De likstenen die via dieren donatie gevraagd is en door giften is gelukt. Ze zijn binnen en morgen komen ze in de houders in de stallen. We hebben het foto toestel in de aanslag om te kijken hoe ze er van genieten.     Klik op deze link van dierendonatie hier kun je zien wat onze aanvraag was en dat het behaald is.     dierendonatie

Maar wat niet vergeten moet worden dat de zoutblokken snel weer op gaan. Gelukkig hebben we nog extra geld er bij gekregen van mensen die de paarden ook een warm hart toe dragen. Zo kunnen we nog een aantal er bij kopen.

Vandaag kreeg ik bericht van Specsavers dat we geen winnaar zijn geworden. We stonden met de stemmen wel boven aan,maar in de winkel werd er nog een keer gekeken welk zij uit kozen. Dit waren die 3 die boven aan stonden. Jammer maar wel allemaal bedankt. We mogen volgend jaar wel weer mee doen. Dus hoop ik weer op jullie steun.                                                                                                                    Maar weet je dat een ieder van de Capelse Manege er elke keer weer de schouders onder zet. Ook nu zat er weer  € 242,16 in de spaarpot. Dit zijn dan toch weer leuke op stekers.

——————————————————————————–

Natuurlijk weet ik dat het nog vroeg is. Maar als je dan bedenkt dat de tijd snel gaat,is het een mooie gelegenheid om er over na te denken dat je 9 maart 2018 ons en de paarden geweldig helpt.

 
 
 

Grote schoonmaak en paarden verzorgen

Beukenlaan 2, 8146 PJ Dalmsholte

 • Vrijdag 9 maart
 • 8:30 – 15:00
 • 10 van de 20
 • Binnenklus

Aanmelden

Omschrijving

Denk je dat je niet weet wat je bij ons kan doen. Nu wij wel hoor. De 37 paarden staan in de stallen. Dit zijn allemaal uitgewerkte manegepaarden. Zij verdienen het dat ze in schone stallen staan en op deze NL Doet een extra verwen dag krijgen. Dit betekend dat ze een lekkere borstel beurt op prijs stellen en dat de wortels en brood niet vergeten moeten worden. Het is of ze het dan in de gaten hebben dat er wat gaat gebeuren.
Wat vragen we dat een ieder met heel veel plezier de klus wil klaren bij ons. Dit betekend dat we weer vol op aan het schilderen gaan en buiten de hele boel een grondige schoonmaak beurt geven. Natuurlijk mag daar tussen de middag een flinke vulling van de maag bij zijn voor een ieder die helpt.

Resultaat

Wij hopen op het eind van de dag dat een ieder met een goed gevoel naar huis gaat. En dat er weer stallen zijn die er fris uit zien.
ook voor een groep van een bedrijf is dit ook een hele mooie manier om met de paarden en met elkaar op een speciale manier kennis te maken.

Bijzonderheden

U kunt u melden bij de ingang van de grote schuur. aan de Beukenlaan 2
Bij goed weer staat de deur open en anders kom binnen.

———————————————————————–

3 20juni 203

 Er zijn altijd weer van die trieste berichten. We wisten dat Prins zijn hart erg slecht was. Toch hoop je op een wonder. Maar gisteren 28 november heb ik hem in moeten laten slapen.

https://stichtingspecsaverssteunt.specsavers.nl/zoeken/?search=t%20olde%20manegepeerd&location=all

Het heeft lang geduurd dat we bericht kregen dat we mee mochten doen met het stemmen. Nu is het echt een nood kreeg,want er zijn nog maar 1 dag dat we zoveel mogelijk stemmen binnen kunnen halen. Als wij winnen dan gaat Specsavers het hele jaar actie voeren om geld binnen te krijgen. Dit kan een mooi bedrag worden,maar ik weet niet hoeveel dit wordt. Dus zet hem op. We moeten toch met elkaar er voor kunnen zorgen dat we winnen.

Dat we morgen 26 november de laatste rommelmarkt en paarden knuffelen hebben dat wisten jullie al. Mocht je nog niet weten of je komt. Zeker doen. Alle 2de hands spullen zijn voor de helft van het geld met uitzondering van de paarden spullen. Maar weet je ook dat de snert en de chocomelk warm is. En niet te vergeten de paarden wachten op jullie.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

 

Als het najaar in aantocht is dan weten we dat de paarden sneller op stal gaan. Dit vind ik ook een fijn idee hoor. Van mij mogen ze. Dit betekend ook veel meer mest in de stallen.
Nu gaat niet alles over rozen,maar als je ziet dat de paarden over mest gaan dan is er toch wel een probleem. Gelukkig zetten we er dan een tandje bij. Maar wat is nog mooier als vrijwilligers zich aanmelden om te helpen met het mesten. Dan wordt het voor een ieder gemakkelijker. Kom een keer helpen misschien zeg je dan ik kom weer hoor. meld je aan :info@manegepeerd.nl

SAMSUNG CAMERA PICTURES

De laatste Rommelmarkt en Paarden knuffelen van dit jaar.

Bij `t Olde Manegepeerd

Op zondag  26 november van 10 tot 17uur.

         

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Kom en neem een kijkje de gehele opbrengst is voor de uitgewerkte manegepaarden die hier na een werkzaam leven in de maneges van hun rust genieten. Graag geven we uitleg over de opvang van de paarden.

Wat is er te doen.

Rommelmarkt/Paarden verwennen. Op deze dag alles voor de helft van de prijs met uitzondering van de paarden spullen.

De koffie en de warme hap staan klaar.

Heb je vragen stel ze wij helpen graag. Wil je ze verwennen dan is er tegen betaling wat lekkers te koop voor ze. Je kunt zelf appels/brood of wortels meenemen en aan de paarden geven. Dit alles met een winters tintje.

Ook zijn wij een inzamelpunt van kleding en inkt cartridges en frituurvet.

Adres:Beukenlaan 2 in de grote schuur te Dalmsholte
www.manegepeerd.nl    e-mail:info@manegepeerd.nl

tel: 06-12874764

—————————————————————————–

Het gebeurt dat je toch echt even moet slikken. Want vandaag kwam de broer van Gert ons een envelop overhandigen. In het bericht van 30 oktober had ik aangegeven dat een vaste bezoeker van de kijk en doedagen was overleden. Nu gaf zijn broer aan dat het Gert zijn wens was dat een ieder geen bloemen mee nam,maar een gift gaf voor `t Olde Manegepeerd. Dit bedrag was € 211,50.
————————————————————————-
Olava ging vandaag naar buiten. Nu is dat voor ons altijd wel spannend. Dus het halster aan en daar ging ze. Buiten kreeg ze de frisse lucht in de neus toen was het even opletten. Snel het halster touw los gemaakt en daar ging mevrouw.
Een gewone foto kon er even niet gemaakt worden de reden was dat ze met turbo gang door het land ging. Alle paarden konden aan de kant gaan want zij kwam er aan. Na een poosje was het gras van groot belang. En konden er wat foto`s gemaakt. En ging ze rustig mee. Wel is ze 2 stallen opgeschoven. Want Tosca vond het nodig om de stal te verbouwen. Alles is goed afgelopen nadat Moblie eerst even haar moest bekijken staat deze tussen de 2 en gaat het goed.
 

SAMSUNG CAMERA PICTURESSAMSUNG CAMERA PICTURES

——————————————————————————

Zo kan het soms snel gaan. Vandaag 4 november kwam Olava van Stal de Waal bij ons. Met haar 22 jaar kon ze het manege werk niet meer aan. ongeveer 13 jaar heeft ze dit met veel plezier gedaan. Nu mag ze van haar rust genieten. Natuurlijk moet je wel eerst even je omgeving verkennen. Maar eenmaal in de stal was het eten toch van groot belang. Hier staat ze ook om bekend.Tosca die naast haar staat gaf wel aan van jij bent nieuw dus gedraag je he. Truffel die achter haar staat maakte zich eerst erg druk maar snel hierna bekeek ze het van een plek in haar stal tegen de buitenwand aan. Dit omdat ze het toch wel apart vond dat er weer een onbekende dicht bij haar kon komen.

olava-1

Wat gebeuren er toch altijd mooie dingen.
de wens van `t Olde Manegepeerd is dat we een grote voer ruif in het land krijgen. Zo kunnen de paarden niet door het voer lopen en krijgen ze toch genoeg hooi als ze niet op stal komen.
Gisteren zag ik op de af rekening dat de Manders Brada stichting € 850,00 heeft overgemaakt. Nu maar hopen dat we van het andere goede doel het aanvullende bedrag krijgen. Zij in ieder geval al van harte bedankt. Zo kregen we ook €25 voor de eerste zout blokken van bezoekers die ook adoptant zijn. Dan krijg je soms een gift uit een andere hoek.
Een van de vaste bezoekers die op de Rommel en knuffeldagen kwam is overleden,maar toch had hij op het laatst aangegeven dat er €20 overgemaakt moest worden. Klein maar wel hart verwarmend.

De rommelmarkt en paarden knuffelen is weer voorbij.

26 november is de laatste snuffel mogelijkheid van dit jaar. Zet het in de agenda en kom ook een keer langs.

Wat zijn er soms toch mooie verassingen.

Ik keek de afschriften van de bank na. tot mijn grote verassing was er van Stichting van de Voort van Zijp € 1500,00 op de rekening bij geschreven. Deze gift kunnen we heel goed gebruiken,want het laatste gedeelte van de waterbakken in de stallen konden niet afgemaakt worden. Dat kan nu wel gebeuren.

Vandaag was het dan zover. Ik zag dat er al veel foto`s op Facebook stonden. Want Debby had aangegeven dat Prudentia een echte dame was. Nu hier was ook geen twijfel over hoor.Zoals je op de foto ziet is het een mooie witte die zich even van haar beste kant laat zien toen een ieder even te dicht bij kwam.Met de staart in de lucht ging ze langs de paarden van zo zie je mij wel. Nadat ze eerst even op stal had gestaan mocht ze de boel verkennen. Dat liet ze zich geen 2 x zeggen. En de andere paarden moesten dit ook allemaal eens bekijken.
Nadat ze weer op stal stond gaf ze duidelijk aan dat haar dat niet goed beviel. Ook daar weten wij wel raad op. Want toen Bertrand en Zamora het ook tijd vonden voor hun stal was de rust snel weer gekeerd. Voor een ieder die haar niet kent. Ze komt van de Capelse manege en is 20 jaar. Nu is dat voor ons niet oud,maar door een peesblessure kan ze het werk niet meer aan.

prudentia

Vandaag 6 oktober  kwam Marja na een seizoen van hard werken op haar camping Laarbrug ons weer helpen in de stallen. we zijn dan ook blij met haar natuurlijk,maar wat ook weer de verrassing was dat ze een envelop met ruim € 881,15 bij zich had. Dit was de opbrengst van het snuffelaartje. Een ieder die hier aan mee geholpen heeft op wat voor manier ook allemaal bedankt . Natuurlijk hoop ik dat in het nieuwe seizoen er veel zijn die een kijkje gaan nemen in het Snuffelaartje. Want bedenk de hele opbrengst is voor de paarden van `t Olde Manegepeerd. We hebben alle giften nog steeds hard nodig.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Wat wel vervelend is dat er nu ook een aantal de nieuwsbrief moeten ontvangen omdat ze al adoptant/donateur zijn. Maar het mail adres klopt niet dus kan ik geen brief versturen. Krijg ik geen reactie dan  probeer ik nog een keer om de namen hier te noemen.

Hieronder  het begin van de nieuwsbrief van september 2017. Wil je de hele nieuwsbrief lezen,dan is het misschien een idee om donateur te worden. Dit kan al vanaf €15,00 per jaar. Je kunt een formulier uitprinten en opsturen of doorgeven aan het mail adres info@manegepeerd.nl

Voor de paarden, maar ook voor onszelf is het elke dag genieten. Vorig jaar had ik er nog een probleem mee dat ze allemaal dag en nacht in het land bleven. Het was best moeilijk om de knop om te zetten. Vele jaren had ik het idee `s nachts moeten ze toch op stal. Dat bracht vaak heel wat loopwerk met zich mee. Als ze geen zin hadden om te komen dan keken ze een keer achterom en gingen er vandoor. Nu is het zover dat zij het zelf aan mogen geven. Komen ze, dan is het goed en anders ga ik een rondje door het land doen of alles oké is. De hele groep is nu ontspannen en zelfs de paarden die er slechter uitzagen doen het goed. Een voorbeeld: Christal en Avenir waren toch aan de magere kant en de vacht was ook niet optimaal. Als je ze nu ziet hebben ze de buikjes rond en de vacht is mooi. Het enige probleem was deze zomer dat de vliegenplaag erg was, met als gevolg veel vieze ogen. Maar nu de plaaggeesten weg zijn is dit ook opgelost. Sjaakie, Truffel, Sobon en Sherlock gaan wel naar binnen. Zoals je weet is de ene zo goed als blind en de andere tilt het hek eruit. Verder in de nieuwsbrief komen de andere twee aan bod. Wat wel een leuke aanvulling is dat het in de morgen net een kindercrèche is als ik eraan kom. Zo komen Zamora, Diana en Sjimmie vaak hun kostje ophalen en daar loopt Maud de hond dan tussendoor. Maar hier trekken ze zich niets van aan, als ze maar brokken krijgen. Is dit op, dan gaan ze allemaal tevreden weer het land in.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

 

Een oproep aan een ieder die nog rommelmarkt spullen of boeken  nodig heeft voor de verkoop.

Wij zijn blij dat mensen ons spulletjes brengen,maar nu heb ik thuis  nog ongeveer 50 dozen staan en een groot aantal boeken. Deze kunnen afgehaald worden. Voor de duidelijkheid niets uitzoeken alles meenemen. Een gift voor `t Olde Manegepeerd is altijd welkom.

Denk niet dat de verkoop in de schuur bij de paarden niet meer doorgaat hoor maar soms moet je gaan kijken wat wij willen aanbieden. Neem ook eens een kijkje bij de 2de hands paarden spullen. Ook deze zijn aanwezig aan de Beukenlaan 2.

   

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Voor een ieder die op de hoogte wil blijven en ik soms niet genoeg nieuwtjes op de site zet kan via Facebook die onder het kopje nieuws flits staat ook mee kijken naar de laatste nieuwtjes. klik dan op `t olde manegepeerd naast het kleine fotootje. Gelukt dit niet laat het dan even weten in het gastenboek.

Hier wel een  foto van de mooie luchten op Vlieland

SAMSUNG CAMERA PICTURES

 
Heb jij al de kriebels om wat nieuws te kopen. Denk dan dat het een kleine moeite is om ons te steunen. Dit kan door op de bovenstaande link te klikken en dan je winkel uit te zoeken waar je een bestelling wil doen.
Ik weet wel dat ik al een keer dit bericht heb vermeld,maar het moet toch mogelijk zijn dat er veel meer mensen via SponsorKlik ons helpen om geld binnen te krijgen voor de paarden.
———————————————————————————-

 Henri

henrie-tong

Zoals op de foto zo wil ik hem blijven herinneren. Vanaf 2012 is hij al bij ons. Hij komt van De Goudse manege.  7 augustus lag hij in het land en kon niet meer overeind komen. Dan weten we dat we afscheid moeten nemen. Hij is 29 jaar geworden en hij was altijd aanwezig. Maar hij liet duidelijk zien als iets hem niet naar de zin was. Dan gingen zijn oren plat en wist dat je een stap terug moest doen. Ook zat er een heleboel onzekerheid bij.
—————————————————————————-
 

Als je naar de paarden kijkt word je van zelf wel blij. Elke keer is er weer wat bijzonders. Want weet je dat Zamora haar eigen dag ritme heeft. `s morgens als het groepje naar het land tegenover het terras gaat dan komt zij snel onder het lint door en gaat bij hun in om daar gras te eten. Net of er in het andere land niets staat. Gaat Sjaakie/Sherlock en Truffel en soms nog meer van dat groepje naar binnen dan gaat zij er weer snel van door en loopt dan bij de grote groep. Maar ook Lana regelt het zelf als ze even geknuffeld wil worden. Zo is daar dan Sherlock die dit toch ook heel gezellig vind. Vanmorgen zondag 6 augustus trok ik de stoute schoenen aan. Want voor mij was het even spannend wat Sobon en de anderen zouden doen. Als eerste ging hij met mij naar buiten en daar stonden Sjimmie en Freya. Nu hadden die zo iets van die is nieuw en moet het land in. als eerste dacht ik oje wat gaat er gebeuren. Nu geen zorg hoor. Want Sobon ging naar de grote groep en had zoiets van nu ik zal wel eens regelen met wie ik contact wil hebben. Na een poosje was het zover en mocht Gold-Rush samen met hem gras knabbelen. Het duurde niet lang of meneer ging zijn eigen weg. En tegen het eind van de middag stond hij klaar om naar binnen te gaan.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Vandaag 5 augustus. Sobon gaat de boel verkennen. Hij moest even de vliegendeken af om hem goed op de foto te krijgen. We hadden zoiets van nu als de vliegen hem met rust laten dan maar zonder deken. Nu wij waren als snel van gedachten veranderd. De vliegen kwamen in colonne naar hem toe. Eerst maar eens uitgeprobeerd in de paardenbak zo kon hij even kennis maken met de anderen op afstand. En toen snel weer naar zijn stal en de deken opgedaan. Hou de laatste nieuwtjes van hem bij,want er volgt nog meer.

sobon-4-augustus-2017sobon-4-augustus-2017-1

Vandaag 4 augustus 2017 is Sobon bij ons gekomen van Manege Akasha rijkunst. Beter bekend bij Anne Muller uit Gassel. Het is een hele mooie man Nu heb ik nog geen foto`,maar dat komt nog. Hij is 21 jaar maar kan zijn werk niet meer doen. Zijn linker voorbeen mag niet meer belast worden.

          sjaakie-en-sherlock-15-juli-2017

Vandaag een geweldige dag. Als nog iemand denkt dat de jongeren niet de handen uit de mouwen willen steken dan vergis je je toch. Want op deze dinsdag kwam er een groep jongeren van de Akasha Rijkunst uit Gassel met een paar volwassenen die de touwtjes in handen hadden. Als eerste zijn ze met de hele groep het land in gegaan en een weiland helemaal leeg gehaald met het Jacobs Kruis kruit. Dus nu kunnen we het zelf weer bij houden. Daarna was het tijd voor een boterham. Maar er waren er al die gingen snuffelen tussen de 2de hands spullen en moest er hooi gegeven worden. Natuurlijk was er ook tijd om de paarden te poetsen en te verwennen. Zo zie je maar weer dat je op deze manier een geweldig dagje uit kan hebben. Allemaal bedankt.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Soms denk ik och vandaag heb ik geen nieuws,maar dan is het eten op en kom ik erachter dat er toch echt weer wat gebeurd. Zoals een poos geleden was mijn computer zover dat hij vernieuwd moest worden. Nu dan gaan de radertjes werken bij de vrijwilligers. Ilse en Milou gingen paarden spullen verkopen en zo kwam er een bedrag van € 292,90 binnen. Dus daardoor was er al een begin gemaakt. Nu wil ik ook even aandacht besteden aan allen die dit afgelopen seizoen stage bij ons hebben gelopen. Vanmorgen was het de eerste keer dat Sandra en ik alleen waren en toen kwamen we erachter dat het toch weer erg stil was. Dus alsnog allemaal hartelijk bedankt voor jullie inzet. En dan nog even het laatste nieuws van Sherlock.
Gistermorgen stond hij met zijn hoofd om het hoekje te kijken van wat zal er gebeuren. Nu toen de brokken kwamen wist meneer het natuurlijk al snel. Nadat een ieder toch wel graag in het land wilde blijven is dit al weer snel veranderd,want de vliegen zijn op dit moment hun grote plaag. In de morgen gaan ze naar buiten. Maar in het begin van de middag staan ze allemaal weer op stal. Wel kwamen we op een moment erachter dat Avenir nog niet binnen was. Dit is dan een moment dat je denkt er is toch niets aan de hand. Maar nee hoor meneer stond rustig gras te eten en kwam later met een hinnik er aan van zo nu wil ik ook naar binnen.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

——————————————————-

Vandaag 15 juli was het dan zover dat Sherlock van Reyerparc Sport & Recreatie
Hippisch Centrum Ridderkerk bij ons is gekomen. Uit de trailer had hij een gezelschap shetje bij zich. Maar hij was eerst even te druk met wat hij allemaal om hem heen zag. In het land kwam hij na een poosje Sjaakie tegen en dat was direct dikke mik. Van zo jouw ken ik. In tussen tijd moest Tosca zich even met alles bemoeien. Dus is die eerst maar eens met Mobli op stal gezet.
Na even in het land de benen flink te kunnen strekken was het tijd om op stal te gaan. Nu dit ging zo ontspannen dus Sjaakie er maar naast gezet en samen hebben ze het prima na de zin.

sherlok-2sjaakie-en-sherlock-15-juli-2017

https://www.sponsorkliks.com/products/shops.php?club=4537

Ik weet wel dat ik al een keer dit bericht heb vermeld,maar het moet toch mogelijk zijn dat er veel meer mensen via SponsorKlik ons helpen om geld binnen te krijgen voor de paarden.

——————————————————————————–

Paardenpicknick en daarbij is  Ine Ruyfrok onze gast.

Waar bij`t Olde Manegepeerd

Op zondag  30 juli van 10 tot 17uur.

   

SAMSUNG CAMERA PICTURES

       Wat is er te doen.

Rommelmarkt /De paardenpicknick

11 uur gaat er een groep paarden naar buiten en aansluitend geeft Ine haar paardencoaching.

14 uur geeft zij opnieuw haar speciale kennis making met de paarden.

Paardencoach Ine Ruijfrok neemt je mee de kudde in voor een speciale kennismaking met de paarden en hun ‘gebruiksaanwijzing’.

Tijdens de dag is het mogelijk om je in te schrijven voor een Mini-Coach sessie met paard van 15 minuten voor 5.00 euro. Dit komt ten goede aan ’t Olde Manegepeerd.

De koffie en de warme hap staan klaar.

Ook zijn wij een inzamelpunt van kleding en inkt cartridges en frituurvet.

Adres:Beukenlaan 2 in de grote schuur te Dalmsholte
www.manegepeerd.nl    e-mail:info@manegepeerd.nl

tel: 06-12874764

NIEUWSBRIEF

2017, nummer 2:

april/mei/juni

Het is mooi om te zien hoe sommige dingen toch altijd weer hun loop krijgen. Zo mag Sjaakie nu 24 uur in het land blijven. De ene keer is hij aan het buurten met Truffel, maar het gebeurt ook dat hij met Christal optrekt. Wat wij wel vervelend vinden dat hij de waterbak niet kan vinden, omdat hij zo goed als blind is. Maar daar is ook weer wat op gevonden. Want Sharon de stagiaire gaat naar hem toe met een emmer water en na wat gepraat weet hij dat het goed zit gaat hij uit de emmer drinken. Lukt dat een volgende keer niet, dan gaat hij op stal, want daar weet hij zijn drinkbak goed te vinden. En dan is er elke keer weer wat nieuws. Zo op een avond keek Rika nog op een afstand naar de schuur en zag dat er een deur open stond. Dan gaan natuurlijk de alarmbellen af. Maar er bleek gelukkig niets ergs aan de hand te zijn. Truffel had een stalbox uitgezocht waar een deur van open stond en ze keek Rika aan met een blik van ‘wat is er aan de hand,  ik eet toch lekker mijn hooi op’. Dus Rika heeft de deur van de stal dichtgedaan en kon weer rustig naar huis.

Dit is nog maar een klein stukje van de nieuwsbrief. 

————————————————————————–

 De nieuwsbrief is bij heel veel mensen weer binnen gekomen. Ik doe mijn best dat een ieder die adoptant/donateur is deze ontvangt,maar ik heb een groot aantal mail adressen die ik niet kan versturen. Wil een ieder die weet dat hij de nieuwsbrief ontvangt zijn goede mail adres naar mij doorsturen.

foto van ROS.

ROS

Stichting ‘t Olde Manegepeerd bestaat bijna 20 jaar! Kom jij ook naar de feestelijke jubileumdag op zondag 25 juni? In de gastcolumn van de stichting op de ROS website lees je er alles over: http://www.rosmagazine.nl/…/gastcol…/t_olde_manegepeerd.html

 

Heb je zondag  25 juni al in je agenda staan,want dan is het zover dat we 20 jaar bestaan.

Ik heb een ieder die adoptant of donateur is de aankondiging gestuurd van het 20 jarig bestaan,maar ook nu zijn er weer mail adressen die niet verzonden worden. Namen noem ik niet maar misschien weet je voor je zelf of je normaal de nieuwsbrief of informatie zou krijgen.

hiep-hiep-hoera-1

http://www.rosmagazine.nl/…/gastcol…/t_olde_manegepeerd.html

Vandaag een nieuwe blog in het blad Ros.
Neem de tijd het lees het eens door. Want ook hier kom je erachter hoe snel de tijd gaat. Allemaal welkom op zondag 25 juni.

Maar dat is nog niet alles,want ook de 30 liksteen houders zijn gekomen. Als nog een keer allemaal bedankt. Als ze in de stallen hangen dan maak ik een foto. Zo blijf je op de hoogte

 Wil je ook de laatste nieuwtjes van `t Olde Manegepeerd op Facebook zien,neem dan eens een kijkje hierop.

Kijk bij het verslag van de kijk en doedag

———————————————————————————

Vandaag 26 mei was het dan zover dat de muesli gebracht is. Het zijn 60 zak,dus dat is een geweldige gift. Allemaal bedankt die een stem op ons hebben uitgebracht. Via Horse-Lifestyle. Een foto is er nog niet,want het zit allemaal goed in gepakt en de paarden lopen nu heel veel buiten. Maar als het voeren gaat beginnen dan hebben jullie nog foto`s te goed.

30 liksteenhouders voor de paarden van ‘t Olde Manegepeerd

Wat zijn er toch geweldige mensen. Want nu kunnen wij alle paarden een Liksteen houder en zout blokken geven. Zo kunnen ze als het zover is en ze staan meer op stal naar behoefte hun zout voorziening op pijl houden. Bedankt Harry/ Joke en Esther. Jullie weten wel wie je bent he. En niet te vergeten Reina zij had al € 50,00 overgemaakt ,dus daar kunnen weer zout blokken voor gekocht worden.

Dank zij de mensen die ons steunen kunnen we met trots weer een foto plaatsten van de nieuwe zout blok houders. Natuurlijk waren er al die wisten dat we ze kregen,maar toch even een foto

SAMSUNG CAMERA PICTURES

—————————————————————————-

Soms zijn er van die dagen dat als ik de rekeningen moet betalen van hoe doe ik dat. Maar gelukkig blijven er mooie momenten. Zo kregen we zaterdag van Dierenlot een check van € 250,00. En dat was nog niet alles. Ik wist dat we ook nog €1000,00 mochten vragen van stichting M.A.O.C Gravin van Bylandt .We hebben al eerder aan gegeven dat we dit zouden krijgen voor de verlichting in de stallen. Nu dit allemaal klaar was kregen we dit geld. Met het geld dat we van Moyra Stava Morena stichting hadden gekregen is alle verlichting op en top.

—————————————————————————–

Rommelmarkt en paarden knuffelen.

Bij `t Olde Manegepeerd

Op zondag  28 mei van 10 tot 17uur.

      

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Kom en neem een kijkje de gehele opbrengst is voor de uitgewerkte manegepaarden die hier na een werkzaam leven in de manege`s van hun rust genieten. Graag geven we uitleg over de opvang van de paarden.

Wat is er te doen.

Rommelmarkt

Paarden verwennen

Paarden leren kennen in het weiland.

De koffie en de warme hap staan klaar.

Wilt u de paarden een lekkere borstelbeurt geven, durft u niet. Geen probleem wij helpen graag. Wilt u ze verwennen dan is er tegen betaling wat lekkers te koop voor ze. U kunt zelf appels/brood of wortels meenemen en aan de paarden geven.

Ook zijn wij een inzamelpunt van kleding en inkt cartridges en frituurvet.

Adres:Beukenlaan 2 in de grote schuur te Dalmsholte
www.manegepeerd.nl    e-mail:info@manegepeerd.nl

tel: 06-12874764

———————————————————————–

Weet je  als je op de link die onder de nieuwsflits staat dat je dan op Facebook nog veel meer kan zien en lezen van de gebeurtenissen bij `t Olde Manegepeerd

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Snuffelen en knuffelen

Kom op zondag 30 april  van 10 tot 17 uur om te snuffelen tussen de 2de hands spullen. Ook is er volop gelegenheid om de paarden te verwennen. De koffie en de warme hap staat klaar. Wil je de paarden een borstel beurt geven dat stellen ze erg op prijs. Hulp van de vrijwilligers is aanwezig. Je kunt een lekkernij kopen voor ze,maar je mag het ook zelf mee nemen. Na een werkzaam leven in de manege`s genieten ze bij `t Olde Manegepeerd van hun rust en de hele opbrengst van deze dag is voor hun. Als je komt denk dan er aan dat we een inzamel punt zijn van kleding en inkt cartridges en frituurvet.www.manegepeerd.nl e-mail :info@manegepeerd.nl tel 06-12874764

Vandaag 8 april mochten wij op de EquiDay staan. De kraam was ons aangeboden.Hier kunnen we op terug kijken als een geslaagde dag. We konden de giften bus nog laten rammelen en met de banner en de poster die was gesponsord kon een ieder ons goed vinden. Veel konden we over de opvang vertellen. Dus nu maar hopen dat er nog meer publiciteit komt. Zodat een manegepaard kan genieten van zijn uitgewerkte dag.Nog even een bedankje aan de organisatie van het hele gebeuren en voor het bedrijf dat er voor gezorgd heeft dat we een spandoek en 2 banner`s hebben gekregen.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Ja hoor gisteren 1 april was het zover. We mochten de check ophalen op de avond van de Rabobank clubkas actie. De stemmen die jullie hebben uitgebracht in de Vaart en Vechtstreek heeft toch maar weer even €399,36 opgebracht. Allemaal bedankt die hier voor gezorgd hebben.

e-39936-rabo-clubkas-2017

De nieuwsbrief van maart is weer verzonden naar de mail adressen. Maar ook nu zijn er een aantal waar de adressen niet van kloppen.Als je de nieuwsbrief niet ontvangen hebt wil je dan je mail adres door sturen naar mij. Dan alsnog krijg je hem.

Vandaag 26 maart was het weer de bekende Rommelmarkt en Paarden knuffelen. Zoals altijd denk je o je er zijn niet veel bezoekers,maar over de hele dag heen is het een gezellig komen en gaan. Als je dan bedenkt dat het toch weer €214,85 heeft opgebracht. Dan een ieder weer een heel hartelijk bedankje.En  dat de vrijwilligers elke keer weer er voor staan om deze dagen goed te laten slagen ook daarvoor mijn petje af.Zet 30 april alvast in je agenda want het komen is het echt waard. Maar ook de paarden genieten volop. Zo zie je maar dat Diana lekker van de wintervacht is verlost en zo zijn er nog veel meer die dit verdienen.diana-uit-de-vacht

laura-met-macho

Macho en Sjimmie

Zoals altijd zijn er weer van die verrassingen. Vandaag 18 maart was het de bedoeling dat Macho en Pipi zouden komen. Eerst kwam er een telefoontje van Jolanthe dat ze later zouden vertrekken. Nog later kwam er een telefoontje dat Pipi de trailer bijna had verbouwd,dit omdat ze er niet in wilde blijven. De vraag kwam of Sjimmie mee mocht. En ja hoor op het eind van de middag kwamen ze aan. (op de foto boven) Sjimmie had zoiets van nu hier ben ik dan. Even voorstellen ik ben geboren in 1995 en kom van manege de Baarshoeve. Hij vond er niets meer aan om in de lessen te lopen.

( op de foto onder ) Macho is geboren in 1990 komt ook van Manege de Baarshoeve. Mijn werk zat erop. ik heb de kinderen leren paard rijden en nu is het mooi geweest.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Rommelmarkt en paarden knuffelen.

Bij `t Olde Manegepeerd

Op zondag van 26 maart                      10 tot 17uur. (binnen)

Kom en neem een kijkje de gehele opbrengst is voor de uitgewerkte manegepaarden die hier na een werkzaam leven in de manege`s van hun rust genieten. Graag geven we uitleg over de opvang van de paarden.

Wat is er te doen. Rommelmarkt/Paarden verwennen/De koffie en de warme hap staan klaar.

Wilt u de paarden een lekkere borstelbeurt geven, durft u niet. Geen probleem wij helpen graag. Wilt u ze verwennen dan is er tegen betaling wat lekkers te koop voor ze. U kunt zelf appels/brood of wortels meenemen en aan de paarden geven.

Ook zijn wij een inzamelpunt van kleding en inkt cartridges en frituurvet.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Adres:Beukenlaan 2 in de grote schuur te Dalmsholte
www.manegepeerd.nl    e-mail:info@manegepeerd.nl

tel: 06-12874764

———————————————————–

Weetje dat onze Zamora toch wel erg moe is na het rollen in de paardenbak,maar weet je ook waarom ze hier staat. Nu er te weinig stroom op de draden staat heeft ze er een hobby van gemaakt om te schuren onder de buiten draden en dat nu de meeste draden slap hangen. Dus als de stroom voorziening goed is mag ze het land weer in.
Weet je dat 11 maart het weer NL Doet was.
Jammer genoeg kwamen er geen mensen op af,maar met elkaar werd er geschilderd. Ook de eigen vrijwilligers verdienen het dat er een brood maaltijd en wat lekkers klaar stond.
En dit is nog niet alles. Vandaag 12 maart kwam de groep van de Goudse Manege om mee te helpen en hun paarden te knuffelen en te verzorgen. Dit betekende dat alle paarden in schone stallen stonden en ze allemaal verwend en geborsteld werden.Daarbij overhandigden ze een check van € 2092,98. Dit was bij elkaar gebracht door de activiteiten in de manege. Zo zie je maar als de klant de nek er voor uit steekt een manege paard echt wel op rust kan.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

goudese-manege-12-03

goudese-manege-12-03-2017

 Ook lid van de Rabobank Vaart en Vecht streek en je hebt nog niet gestemd. Help ons en stem op `t Olde Manegepeerd.

Kijk bij de kijk en doedag voor de laatste nieuwtjes

—————————————————————————

Verdiverdi-1

Zoals veel mensen weten is dat Verdi nog maar ruim 2 maanden bij ons was.
Zij wilde niet met de anderen naar buiten en wij dachten nu dat hoeft niet hoor. Maar soms moet je denken dat dit al een voorbode geweest is. In de eerste week ging ze nog in draf met Bertrant het land in. Daarna stond ze veel lucht te zuigen,Dit was bekend. Vrijdag 17 februari lag ze in de stal en mijn gedachte was dat ze een koliek had. Ik had er geen goed gevoel over en ging later opnieuw naar de stal.In die tijd was zo ver achteruit gegaan dat ik de dierenarts heb gebeld toen was haar hart al zo zwak dat we moesten beslissen. En is ze ingeslapen. Ze is 26 jaar geworden.

Zondag 26 Februari

Aan de Beukenlaan 2 in de grote schuur te Dalmsholte

Rommelmarkt en paarden knuffelen (binnen)

Kom en neem een kijkje de gehele opbrengst is voor de uitgewerkte manegepaarden die hier na een werkzaam leven in de manege`s genieten van hun rust genieten. Graag geven we uitleg over de opvang van de paarden.
Wat is er te doen.Rommelmarkt /Paarden verwennen
De koffie en de warme hap staan klaar.
Wilt u de paarden een lekkere borstel beurt geven,durft u niet. Geen probleem wij helpen graag. Wilt u ze verwennen dan is er tegen betaling wat lekkers te koop voor ze. U kunt zelf appel/brood of wortels meenemen en aan de paarden geven.

Ook zijn we een inzamel punt van kleding en inkt cartridges en frituurvet.

——————————————————————————

Zondag  12 februari.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Kwam ik in de schuur bij de paarden en zoals altijd heb ik een naar gevoel als er geen paarden hoofd boven de deur uitkomt. Dan weet ik dat het niet goed zit. Zo kwam ik bij Ipsy en zij lag in de stal. Zoals ze dan liggen weet ik dat de tijd er is dat we afscheid moeten nemen. Na het nog even te hebben aangezien heb ik de dierenarts gebeld en is ze ingeslapen. Ze is 34 jaar geworden en tot het laatste toe ging ze mee het land in.

foto van ROS.

ROS

Hoe onderhoud je de hoeven van oudere paarden? In de nieuwste gastcolumn van Stichting ‘t Olde Manegepeerd lees je hoe zij de oude hoeven zo optimaal mogelijk verzorgen! http://www.rosmagazine.nl/…/gastcol…/t_olde_manegepeerd.html

ccf29112016_00000SAMSUNG CAMERA PICTURES

Vandaag 31 januari 2017 is het zover. Nora van manege de Horstlinde is bij ons gekomen. Het was natuurlijk spannend voor haar. maar misschien was het toeval. Zij kwam uit de trailer en Rasha die begon te hinniken en zij reageerde door voor ons een heel vrolijke hinnik zoiets van he dat ken ik. Ze is geboren op 07-05-1995 en is een hele trotse dame die het vooral buiten geweldig vond om haar ritjes met de ruiters te doen.In de lessen was ze vrij snel kreupel dus het ging niet meer.

Vandaag 1 februari Nora naar buiten Nu wij waren meer gespannen dan zij hoor. Het groepje die bij haar staan gingen naar buiten en ik had haar even een halster aangedaan. Nu dat was niet nodig hoor ze bukte haar hoofd bij de uitgang en daar ging ze. natuurlijk moest er wel eerst gekeken worden en kennis gemaakt. Maar zij had zoiets van maak je niet druk ik ben het maar hoor. En op de foto ben ik wel niet het mooist met mijn benen in de lucht,maar ooooo. wat fijn dat rollen. Met het naar binnen gaan was het wel even een drukte van belang. Maar ze ging langs de anderen heen en ik kon haar zo naar de stal leiden. Niks geen probleem.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

 Ella

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Natuurlijk weten we wel dat er elke keer weer ons wat te wachten kan staan. Maar dat alles soms zo snel gaat. Dat verwacht je toch niet. 24 januari kwam ik in de stal en al snel kreeg ik in de gaten dat het mis was. Ella lag in de stal natuurlijk mag dat wel. Maar zij kwam niet overeind wat normaal de reactie is. In het begin van de middag ging ze nog meer achteruit en moest ik haar in laten slapen. Hier in het midden op de foto liep ze in december lekker met haar aanhang in het land. Tot het laatst heeft ze genoten. We weten nu dat ze 30 jaar is geworden.

——————————————————————————-

Zoek je nog een stage plek kijk dan eens op de website van SBB leerbedrijf. Want wij hebben de mogelijkheid om je een stage plek aan te bieden. Ook mag je natuurlijk altijd naar ons bellen.06-12874764

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1675069352518991&substory_index=0&id=129162663776342

Op nieuw is er aandacht door het Blad Ros  aan `t Olde Manegepeerd gegeven. De blog staat  er weer op via deze link kun je hem bekijken.

Gelukt het niet kijk dan op Facebook stichting t olde manegepeerd

Hoi ik Rashja sta boven aan op de foto. Natuurlijk zijn er die weten dat ik bij `t Olde Manegepeerd van mijn rust geniet. Ik kwam van de Manege Horstlinde uit Enschede. Eest had ik een wat te kleine stal,maar kreeg schuur plekken op mijn kont. Nu is mijn stal wat groter en kan ik mooi van mij afkijken.Daaronder sta ik Zamora. Na een paar uur grazen in het land moest ik toch maar eens richting stal. Ook ik kom van Manege Horstlinde. Maar ja als je onder weg nog wat gras sprieten ziet moeten die toch eerst op he. Wil je ons en de andere paarden bezoeken. Op 29 januari ben je van harte welkom. Kijk anders even bij de opening tijden die hierboven staan.

rashja-9zamora

Zondag 29 januari

Rommelmarkt en Paarden knuffelen

Van 10 tot 17 uur

(binnen)

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Kom en neem een kijkje de gehele opbrengst is voor de uitgewerkte manegepaarden die hier na een werkzaam leven in de manege`s van hun rust genieten. Graag geven we uitleg over de opvang van de paarden.

Wat is er te doen.

Rommelmarkt.                                                                                                                    Paarden verwennen.

En de koffie en warme hap staan klaar.

Wilt u de paarden een lekkere borstelbeurt geven, durft u niet. Geen probleem wij helpen graag. Wilt u ze verwennen dan is er tegen betaling wat lekkers te koop voor ze. U kunt zelf appels/brood of wortels meenemen en aan de paarden geven.  En vergeet niet om eens lekker te snuffelen tussen de 2de hands spullen.  Ook zijn wij een inzamelpunt van kleding .Geen dekbedden en kussens . Ook zamelen we   inkt cartridges en frituurvet in.

Sponsoring

Bart Buurmeester wil ons sponsoren.Hier kun je aan mee helpen.
indien mensen een canvasdoek willen met de foto die ze zelf leveren (Hij is uiteraard niet verantwoordelijk over de kwaliteit van de zelf geleverde foto) en dit via Bart Buurmeester doen gaat er €5,00 per bestelde canvas naar `t Olde Manegepeerd.
Hoe werkt dit.
Mensen kunnen contact opnemen via email buurmeester@gmail.com en zeggen dat ze van de aktie manegepeerd gebruik willen maken.
daarin kunnen ze de wensen en maten van de canvas doorgeven (prijs verschilt per maat) nadat ze betaalt hebben word het doek besteld en thuis afgeleverd .
een voorbeeld : een canvas van 60 x 40 cm kost 45 euro
Hij gaat de foto’s altijd nakijken en oneffenheden corrigeren.

Stemmen

Een heel hartelijk dank aan een ieder die er weer voor gezorgd hebben dat er veel paarden brokken naar `t Olde Manegepeerd komen. Het stemmen op Facebook Horse-Lifestyle is afgelopen,maar zo zien we dat er toch weer veel mensen de paarden een warm hart toedragen.

Nog even nagenieten van de grassprieten in de winterzon nadat de anderen al binnen waren. Door Saigon/Kadar/Jes/Ella/Dolly en Diana

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

De Paardenbak

Met grote trots kunnen we zeggen dat de gift van stichting Leo de Boer er voor gezorgd heeft dat alles afgrond kon worden.

Vandaag gingen Isis en Sjaakie alles verkennen. Ja ik weet Sjaakie kan niet meer zien,maar wel kan hij alles ontdekken. Natuurlijk nemen we hem mee aan het halster. Als eerste ging Isis. Ze had een oranje deken op,maar dit was niet voor de feestelijke opening hoor. Maar ze was gewassen. Nadat ze droog was is de deken afgegaan. Tot onze verbazing liep Sjaakie nergens tegen aan. Want op zijn gevoel en misschien reuk liep hij rond.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Diegene die deze oproep opnieuw ziet zal denken van ja maar ze hadden toch al houders. Maar we zijn er 40 nodig en nu hebben we er 10. Dus help ons nog een keer.

 http://dierendonatie.nl/project/30-liksteenhouders-voor-de-paarden-van-t-olde-manegepeerd/

Het houd niet op.

ulisha

Zaterdag kwam ik in de stal en vaak kan ik er tegen,maar nu even niet.
Toen ik de deur van slot deed hoorde ik al vreemde geluiden. Nadat ik bij de stal van Ulisha kwam zag ik dat het helemaal mis was. Ze lag en kon niet meer overeind. We waren zo trots dat ze weer vrolijker na buiten ging en van de slobber kon ze echt genieten. Maar het is haar niet gelukt om sterker te worden. Dus moesten we haar in laten slapen.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Maar dit is nog niet alles,want de mestplaat en de bestrating is achter ook klaar.De paardenbak komt er,maar de grond moest eerst inzakken Dit alles is mogelijk gemaakt door Stichtin Leo de Boer €5000,00 en Stichting Nijdier  ruim € 12000 . Dit betekende dat zij het hele bedrag hebben betaald.Hierbij de foto`s

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Een kleine groep van Manege Waalzicht bracht zondag 11 december  € 700,00 mee en verzette een hele boel werk. De paarden stonden voor een groot gedeelte in stallen met een lekker strobed. Even dus een bedankje aan Wil Vos/Rachel Vos /Tanja van der Linde / Sandra van der Linde en Hilma legestee die er deze dag niet bij kon zijn. Maar ook niet te vergeten de klanten die er voor gezorgd hebben dat het geld bij elkaar kwam. Allemaal bedankt en hopelijk volgend jaar weer met een hele grote groep. Want het is echt gezellig.

16 november is Isis bij ons gekomen en elke keer als wij dachten nu ze moet maar eens mee naar buiten dan was er een protest. Ze liep elke stal in om haar kost op te halen. Nu vandaag 10 december hadden we zo iets van en nu naar buiten en een frisse neus ophalen. Maar o wee ze heeft ons even laten zien van nu als jullie het nodig vinden dat ik naar buiten moet zal ik mijn witte vacht even inruilen voor een zwarte.isis-1

Nadat Patrick toch nog ruim 3 jaar van zijn weiland mocht genieten ging zijn conditie steeds ver achteruit. Maar als je hem wilde pakken om naar de stal te gaan dan heeft hij tot het laatst nog een huppel pas gemaakt en ging er snel vandoor. Maar donderdag 8 december kwam ik bij hem in de stal en kon hij niet meer over eind komen. Hij is rustig ingeslapen,van zo is het goed.

patrick-4

 

SAMSUNG CAMERA PICTURES

 • Amika is op 16-10-2016 ingeslapen

atotc_2

 • Amigo is op 26 september2016  ingeslapen

mtoto_7

Orthos is op 8 september 2016 ingeslapen

————————————————————————–

Zaterdag 25 november kwamen de nieuwe bewoners uit de Capelse manege. Even voorstellen. Zondag zijn ze op stal gebleven.

De reden was dat de kijken doedag toch altijd weer zorgt voor lekkere dingen en die wil geen paard toch missen.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Maandag de eerste dag naar buiten tussen de andere paarden. Nu zij zorgen er met hun 2 en.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

voor dat de paarden mochten komen kijken maar wel op de afstand die zij aangaven. Het is een mooi gezicht hoe ze met elkaar optrekken. En ik was gewaarschuwd voor de lange nek van Bertrand dat hij dozen echt niet liet staan. Nu daar kwam ik vanmorgen achter,want hij had een groot aantal om ver getrokken en keek echt met zo`n snoet van goed he. Ze hebben je toch gewaar schuwt.

Bertrand en Verdi

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Links Verdi en rechts Betrand

De laatste kijk en doedag van het jaar. Wel koud,maar o zo gezellig. De snert ging er goed in en Dhr Egging zorgde ervoor dat een ieder een zak met kniepertjes kon kopen. De lucht hiervan trok toch heel wat mensen.Maar niet te vergeten alle mooie zelfgemaakte dingen die Jose gemaakt had trok ook een flinke aandacht en er gingen er heel wat met de bezoekers mee.En wat ik vooral niet mag vergeten alle inzet van de vrijwilligers maakte dat deze dag mooi was om op terug te kijken. Als verassing kwam er van de spaarpot van de Manege Horstlinde nog €75,74
en dan de opbrengst van vandaag was €374,85

—————————————————————————–

Malanico steunt jaarlijks een aantal goede doelen die betrekking hebben op dier/mens relatie.
Zodoende kwam er vrijdag een mooie verassing.
Want er werd voor €300,00 voer en lekkere hapjes gebracht voor de paarden. Dit werd mede mogelijk gemaakt doordat wij onder de aandacht werden gebracht door een werknemer bij dit bedrijf.
Verder was het vandaag zaterdag zover dat er 2 nieuwe bewoners bij zijn gekomen. Dit zijn Bertrand en Verdie. zij komen van de Capelse manege Bertrand is een groot paard,maar liep mee naar binnen alsof hij het volledige vertrouwen in de fans had die hem brachten. Daarbij vond Verdie het allemaal wel goed. Alleen toen ze even het land in moesten,omdat er gewisseld werd met de paarden was het een hele klus om ze vast te houden. Dus maandag zien we hoe het verder met ze gaat.
En weet je dat Willy van Dalfsennet altijd veel aandacht aan ons besteed. Ook nu weer. Neem eens een kijkje op www.dalfsennet.nl
 
————————————————————————

 

isis

Vandaag 16 november is ISIS bij `t Olde Manegepeerd gekomen. Het was sneller dan ik dacht,maar natuurlijk is ze welkom. Na jaren van werken kan ze geen kinderen meer op haar rug verdragen. Ze komt van de Akasha Rijkunst waar eerder al Alex en Nucari vandaan gekomen zijn. Morgen meer want ik zelf moet ook nog ontdekken en natuurlijk zij ook wie wij zijn en hoe zij is. Donderdag is ze naar buiten geweest,maar vond het allemaal maar een grote en vreemde wereld hoor.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Zelf is ze op ontdekking`s tocht gegaan en alle andere paarden lieten haar met rust. In haar stal moest ze nog helemaal niets van haar buren hebben. Ik heb haar de brokken maar op de grond gelegd. De reden Ramiro zou het wel regelen door de snoet om de hoek te steken. En hier was ze echt niet van gediend en kwam niet aan het eten toe.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

 Er zijn er die natuurlijk weten hoe het bij `t Olde Manegepeerd gaat.

De paarden komen na een lang leven van werken in de manege bij ons. Ook is het bekend dat er paarden inslapen. Nu was dit al een tijd van wanneer kan Gina niet meer. Donderdag 10 november lag ze in de stal en kwam nog wel weer over eind om met de anderen naar buiten te gaan. maar al snel zag ik dat het niet meer kon. Ze was opnieuw buiten gaan liggen en in overleg met de dieren arts hebben we haar in laten slapen. Hier nog een foto dat ze volop genoot van in het land zijn.

gina-1

 

http://www.rosmagazine.nl/ros-online/gastcolumns/t_olde_manegepeerd.html

Klik op deze link,want ook nu heeft Alice er voor gezorgd dat er weer een mooi verhaal naar het blad Ros is gegaan.Zijn er die ook mooie of een intressant verhaal hebben over de paarden die vanuit de manege  bij ons genieten van hun rust. Laat het ons weten. Wie weet kom jij dan ook met je verhaal in de gast collum van Ros

Neem eens een kijkje op de web-site van de Heileuver.

www.heileuver.nl
Zij zijn ook vriend van de Boer als Gastheer. www.deboeralsgastheer.nl
Kaasboerderij en Schilderijenhuis Heileuver
Dalmsholterdijk 17
8146 PE Dalmsholte (Ommen)
T 0529 – 45 82 32
E info@heileuver.nl
Adres
Ma t/m vr 9.00 – 18.00 uur.
Zaterdag 9.00 – 17.00 uur
Van 1 oktober tot 1 april dinsdags gesloten
Zon- en feestdagen gesloten

Weet je dat er aan ons gedacht is. Natuurlijk voor de paarden he.
Van het Haflinger forum is € 100,00 overgemaakt bedankt dat er aan ons is gedacht.
En van de Capelse Manege is er door de verloting € 300,00 overgemaakt.

————————————————————————

Weetje: Dat wij ook dringend op zoek zijn naar mensen die onze paarden een poets beurt willen geven.Dit wel op afspraak. Misschien geschikt voor mensen in de buurt van `t olde manegepeerd die zelf geen paard hebben maar wel willen verwennen.
Weetje: Dat we ook 2de hands paarden spullen verkopen.

t-snuffelaartje

Er zijn er die op Camping Laarbrug een bezoekje hebben gebracht aan `t Snuffelaartje.
ook weten die dat Magda en Betsy er elk jaar voor zorgen dat er weer een mooi bedrag naar `t Olde Manegepeerd gaat. Soms vergeten wij hoeveel werk ze er aan besteden om dit allemaal voor elkaar te krijgen. Ook dit jaar bracht het weer een mooi bedrag van € 900,00 op. Dank allemaal

—————————————————————————–

op nieuw een triest bericht

Het is net of het niet ophoud. Woensdag morgen moesten wij Nucari laten inslapen. Een klein beetje hoop hadden wij nog omdat hij met zijn hinnikje aangaf dat het eten toch erg lekker was. daarna werd hij sloom en wilde niet meer eten. Wie meer wil weten mag het altijd vragen hoor. Zijn geboorte datum was onbekend. Op 30 maart 2013 is hij bij ons gekomen van Manege Akasha Rijkunst te Gassel.

nucari-4

Deze hulp kreet is al eens eerder geplaatst. Marja heeft hem gemaakt. Nu was het de zomer over rustig,maar de paarden komen meer op stal. Dus is je hulp hard nodig deze winter. Misschien is het ook een  idee om als groep eens bij je favoriete paard een dagje te komen helpen.

Ella 3

Een hulpkreet op rijm gedaan

Wie weet slaat het aan…

Bij ’t Olde Manegepeerd staan 42 uitgewerkte paarden op stal

Deze stallen moeten schoon, je snapt het al…

Gezellig, geen werkdruk, niet moeilijk wel wat zwaar,

Maar hoe meer hulp, hoe beter dan is het zo klaar !

Andere mensen ontmoeten, we werken hier met hetzelfde doel

een praatje, een geintje, gewoon een goed gevoel

Een paar uurtjes van jou tijd is al fijn,

Dat zou toppie zijn

Heb je nog een vraag ??

Wij informeren je graag

Wij kunnen je precies vertellen hoe of wat

Adresgegevens ’t Olde Manegepeerd:

Lovenseweg 2

8146 PK Dalmsholte

Tel.06-12874764

Het is zover. Er moeten nog voor 9 stallen geld komen en dan zijn alle water en voerbakken vernieuwd. Nu eerst de rekening afwachten want dit moet eerst betaald worden. Dit alles kon voor elkaar gemaakt worden door de gift van St. Dierenlot.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Even een opfrisser. Hoe komen wij aan geld.

 • Aanvraag indienen bij de goede doelen
 • Adoptanten en Donateurs.
 • Actie`s die georganiseerd worden
 • Kijk en Doe dagen op de laatste zondag van de maand
 • Bezoekers die op andere dagen komen en de stichting een warm hart toedragen.
 • Van maandag t/m zaterdag verkoop van 2de hands spullen
 • Dierenlot/kleding inzameling .   Help ons, want we krijgen € 0,30 per kilo. U kunt gebruikt(e) kleding, schoeisel en huishoudtextiel in de container van Dierenlot gooien.  Deze staat voor de stallen.      Geen dekbedden/kussens.
 •  Vet inzameling. ( in goed gesloten bussen kan dit in de gele container)
 • Inktcartridges (groot en klein)
 • Sponsorklik.  Wilt u iets bestellen gebruik dan deze link www.sponsorkliks.com .Het concept is heel simpel. Bestel via de SponsorKliks-pagina van uw vereniging bij alle bekende webwinkels waar u normaliter ook al koopt. Van alle aankopen wordt een commissie maandelijks aan uw vereniging uitbetaald! U betaalt niets extra! Dus als u iets bestelt, gaat een klein bedrag naar `t Olde Manegepeerd. 

Er zijn van die leuke verrassingen.
Want vandaag 9 juli hadden wij het er over dat er voor Melodie geen aandacht was.
En wat gebeurde er. De afrekening kwam en daar zag ik op dat er door het pony team met een lootjes verkoop €221,00 binnen was gehaald. Allemaal bedankt hoor.Rechts op de foto op de voorgrond komt Melodie er snel aangerend met de groep.groep 2

P1020616(1)

Een ieder weet dat er de laatste zondag van de maand er een kijk en doedag is. Maar weet je ook dat je van maandag t/m zaterdag van 9 t/m 16 uur kan komen snuffelen tussen de 2de hands spullen.

 

 Op de Capelse manege is er een vereniging (Capelse Rij- en Jachtvereniging) die de wedstrijden organiseert. Mensen die in de manege rijden en aan wedstrijden willen meedoen, moeten eerst lid worden van de vereniging. Van dat lidmaatschapsgeld moet de vereniging jury’s inhuren, prijzen kopen, etc. Maar nu heeft het bestuur van de vereniging besloten dat ze van dat geld ook een donatie willen doen aan het Olde Manegepeerd. Alle manegepaarden en -pony’s zetten bij de wedstrijden natuurlijk ook steeds weer hun beste beentje voor.
Er is € 250,00 overgemaakt.Allemaal een heel hartelijk bedankje namens alle paarden. Hier nog even Bo die verwend werd.
 
SAMSUNG CAMERA PICTURES

——————————————————————————-

Lang verwacht maar toch gekregen.
Vandaag stond de vrachtwagen voor de deur. De chauffeur gaf aan dat hij een peller voer voor ons had. En wat zagen we 50 zakken muesli voor onze oude paarden.
Allemaal nog heel veel dank voor een ieder die op ons gestemd heeft op Horse Lifestyle . Natuurlijk moest dat even vast gelegd worden en wat is er niet mooier dan bij de paarden. Maar ja dat luchtje is toch wel heel lekker wat er aan die zakken zit. He waar gaat dat naar toe dat is toch van ons. En dan ook nog de laatste zak die naar binnen gaat. Maar geen probleem hoor als jullie morgen allemaal op stal staan dan gaan we je hier mee verwennen.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Zo veel leuke berichten maar ook weet een ieder dat er verdriet bij ons is om een paard.
Maar dat het op deze manier moest gaan dat wisten we niet.
Nadat Pierre uit het land was gekomen wisten we dat dit niet goed zat met zijn been. Natuurlijk hoop je het beste. Maar nadat er foto`s waren gemaakt zagen we dat het een ernstig iets was dat niet meer goed kwam. Zodat we hem op 8 juni in hebben moeten slapen. Als iemand adoptant van Pierre is hoop ik dat je het ons niet kwalijk neemt als je geen bericht hebt gehad. natuurlijk mag je altijd contact met mij Rika opnemen.

pierre 1     

Stal Zadelpret uit Waverveen waren de eersten die een sponsor spring wedstrijd hadden georganiseerd voor `t Olde Manegepeerd.

Dit hebben ze alle jaren volgehouden. Dank aan een ieder die daar aan mee werkten. Ciske die op 6 maart 2016 bij ons is ingeslapen heeft bij hun jaren zijn werk verricht.Maar in tussen tijd hebben meer paarden van jullie kunnen genieten van hun rust bij ons. Zoals                Yum-Yum /Charmé en Clare
Nu had ik op de afrekening gekeken en zag dat er een bedrag van €1615.00 was over gemaakt. Dit is een geweldig bedrag nogmaals bedank.
————————————————————

Vandaag 23 mei is de klas niveau 2 dierverzorging van de Groene Welle uit Zwolle weer geweest om de handen uit de mouwen te steken.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Ook dit jaar was het natuurlijk een drukte van belang. Dit is ook een teken dat we het allemaal met elkaar  naar de zin hebben. Natuurlijk is niet iedereen gewent aan de luchtjes van de smerige stallen,maar dit was al weer snel vergeten en konden de groep paarden waar de stallen voorzien waren van schoon stro naar binnen en in tussen tijd had de andere groep een lekkere borstel beurt gehad.

Op Facebook is altijd veel te lezen over ons. Maar nu toch even de laatste nieuwtjes en een verhaaltje.
Er gebeurt de laatste tijd zoveel dat ik het bijna niet bij kan houden. Neem ook eens een kijkje op Facebook. Onder het kopje van Nieuwsflits kun je Facebook openen. Wil je ook de foto`s zien kijk dan op Facebook   St t Olde Manegepeerd.
 

Een groot  bedankje

Als eerste is de €2500,00 van Dierenlot op onze rekening gestort. Dus kunnen er de water en voerbakken die aan vernieuwing toe zijn worden vervangen.
Zo konden wij zien dat ook de €509,00 overgemaakt was van de Rabo Club Kas actie.
Zo zorgden de klanten van manege De Horstlinde dat er €146,97 in de spaarpot zat.
En dan nog gewoon even een verhaal.

Mijn naam is  Ulisha

Als je de nieuwtjes bij houdt weet je dat ik nog niet zolang op rust ben bij `t Olde Manegepeerd. Ik ben een groot donker paard. Maar kan je zo lief aankijken. Er wordt wel gemopperd. Niet op mij hoor. Het probleem is dat ik er voor zorg dat er elke keer heel veel water in de gang ligt en mijn stal een zwembad is. Nou ik kan het ook niet helpen . Het probleem is dat de slok water te groot is dat het meeste er naast gaat. Ja en water loopt naar het laagste punt en dat is de gang. Jullie vrijwilligers hebben werk van mij,maar wil je van mij aannemen. Ik doe het niet expres.SAMSUNG CAMERA PICTURES

Het is een drukte van belang. Want ook vandaag donderdag 14 april is Saigon bij ons gekomen. Het was wel bekend dat het niet lang meer zou duren,maar de stallen moesten eerst klaar zijn. Hier alvast even een foto van haar uit de trailer en in de stal. Alles was nieuw maar ook nu ging het hooi eten haar goed af.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Rommelmarkt en paarden knuffelen. Op zondag 24 april van 10 tot 17uur. (binnen) . Aan de beukenlaan 2 te Dalmsholte in de grote schuur. Kom een kijkje nemen bij de laatste nieuwe paarden boxen. De opbrengst is voor de uitgewerkte manegepaarden die hier na een werkzaam leven in de manege`s van hun rust genieten. Tussen de 2de hands spullen is er altijd wel wat. Graag geven we uitleg over de opvang van de paarden. U bent van harte welkom om kennis met ze te maken. Aan de inwendige mens is gedacht en de koffie met koek staat klaar. Wilt u de paarden een lekkere borstelbeurt geven, durft u niet. Geen probleem wij helpen graag. Wilt u ze verwennen dan is er tegen betaling wat lekkers te koop voor ze. U kunt zelf appels/brood of wortels meenemen en aan de paarden geven. Ook zijn wij een inzamelpunt van kleding en inkt Cartridges

Voorjaar 2016
Als je deze link op YouTube  op zoekt dan kun je alle paarden weer een keer voorbij zien komen https://youtu.be/BB2YhI8Wnf0
Vandaag 6 april naar buiten. Nu dat is spannend hoor want wat moet je veel ontdekken. Amika kwam erachter als ik geen deken op heb dan kan ik lekker gaan rollen en laten zien hoe snel ik zwart ben.
Met zijn 3 tjes gingen ze aan het halster naar buiten, want het is toch wel even afwachten wat er gebeurt. Nu dat viel naar heel veel geren best mee. Zamora had het al snel door dat het gras haar beter beviel. Ieder moest even zijn plek in nemen. Maar naar een uurtje kwamen ze bij de deur staan en waren ze er zat van. De bovendeur van de stal werd dicht gedaan dit omdat de stoom wolken van Ulisha afkwamen zo druk had ze zich gemaakt.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

 
Zo voor de paarden en mensen was het een spannende dag.
Als eerste kwam Zamora van de manege Horst Linde uit Enschede zij kwam de trailer uit en zoals gewoonlijk moest de hele boel eerst even bekeken worden. Maar dan is het gras in Dalmsholte toch veel belangrijker. Op stal kwam ze de buurman in haar stal ernaast tegen. Nu daar moest eerst even naar gegild worden. Maar Amika had zoiets van wat een gedoe. doe maar ge woon hoor.
Even Later kwam Ulisha aan. zij komt van H.C de peper uit Velddriel. Na een lange rit in de trailer had ze zoiets van met gang eruit. Dus moest er eerst even gekeken worden hoe dat gegaan was. Zij had zoiets van nu hier ben ik dan en na een kennis making stond ze op stal en vond het hooi van meer belang. Samen toch even op de foto, maar we zijn niet zo bruin hoor dit komt door de foto. Morgen meer.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Hisilicon Balong

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Hisilicon Balong

Hisilicon Balong

Vandaag 2 april was het zover dat Amika bij ons kwam.
Na zijn werk in Hippisch Centrum Krimpenerwaard kwam hij uit de trailer en was alles na een lange rit toch erg spannend. Maar eenmaal in zijn nieuwe stal vond hij het allemaal prima en wilde lekker geknuffeld worden en genoot van het lekkers wat hij van zijn begeleiders kreeg.

Hij kon het zelf natuurlijk niet vertellen, maar wij waren blij dat er een mooi halster/halstertouw en deken mee kwam. Want een deken is hij nog even nodig. Zijn vacht is niet zo dik dus is het fijn dat er wat bescherming is.

 Hisilicon Balong

Vandaag 4 april ben ik voor de eerste keer buiten. Nu ik ben er al snel achter dat de andere paarden toch erg druk zijn. Ik snap ook wel dat dit komt omdat ik nieuw ben. Maar wat dacht je dat ik mij op de kop laat zitten. Nou mooi niet hoor. Maar na een uurtje ben ik er toch wel zat van en geef aan van haal mij maar weer op. Ik Amika had mij toch vergist want toen stond ik alleen in de stal en vond dit ook niet leuk. Maar de mensen waren niet over te halen om mij weer naar buiten te doen.
Morgen beter. Maar hou de nieuwsflits in de gaten want dan krijg ik nieuwe buren in de stallen.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

27 Maart
 Op de eerste paasdag wisten de bezoekers toch ook nu weer `t Olde Manegepeerd te vinden. Alles met elkaar was het een gezellige boel. De gekookte eitjes stonden op tafel en de koffie was klaar.
Ook op deze dag was er een leuke verrassing. Deze pup op de foto is niet van mij hoor maar van bezoekers. Wel bracht hij €20,00 mee dit zit onder zijn pootje. Daarbij vonden de paarden een borstel beurt erg lekker.
 
paasdag 1
 
puppy

Hallo allemaal

De nieuwsbrief is weer verstuurd. Maar het vervelende is dat er nog steeds mail adressen zijn die niet kloppen. Wil je zelf even in de gaten houden of de nieuwsbrief aankomt. Kijk anders even je mailadres na. Laat het mij dan weten en ik stuur alsnog de brief.

 

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Deze foto is van afgelopen december.
Habibi genoot hier op deze foto van het laatste gras.
Maar ook is het nog niet voorbij.
Je zou bang zijn om de schuur in te gaan. Want maandag 21 maart kwamen we binnen en ik zag geen hoofd over de staldeur.
Dus kreeg ik al een vervelend gevoel. Zij vond het altijd leuk om Amigo even op zijn nummer te zetten.Nadat ik in haar stal keek wist ik dat het mis was. Ze kon niet meer overeind.
Nou dan weten we al wat ons te wachten staat. Je word er wel moedeloos van hoor.
Maar ik ga door want ook ik weet dat het manegepaard recht heeft op zijn uitgewerkte dag. Maar ook dat ze hier mogen inslapen als hun tijd er is.
Mocht ik vergeten te zijn om iemand te benaderen voor ik dit bericht plaatste,laat het dan even weten.

CCF18032016_00000

Kom naar het Vechtdal in Overijssel en geniet van wat de boer je te bieden heeft.
De nieuwe folder van de Boer als Gastheer is uit. Wil je hem ontvangen geef dit dan door op info@manegepeerd met naam en adres.

Heb je nog geen idee waar je wil overnachten  kijk bij `t Stookhuus. Het staat bij  het kopje van wie zijn we.Dit is voor 2 personen. Ben je met meer dan is er de mogelijkheid om dicht in de buurt ook te overnachten. Dit alles is heel goed te combineren.

Bij `t Olde manegepeerd

Rommelmarkt en paarden knuffelen. 

Op zondag 27 maart 1ste paasdag van

10 tot 17uur. (binnen)

         

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Wij zorgen voor een eitje en jij brengt de gezelligheid mee.De opbrengst is voor de uitgewerkte manegepaarden die hier na een werkzaam leven in de manege`s van hun rust genieten. Tussen de 2de hands spullen is er altijd wel wat.Graag geven we uitleg over de opvang van de paarden.U bent van harte welkom om kennis met ze te maken. Aan de inwendige mens is gedacht en de koffie met koek staat klaar. Wilt u de paarden een lekkere borstelbeurt geven, durft u niet. Geen probleem wij helpen graag. Wilt u ze verwennen dan is er tegen betaling wat lekkers te koop voor ze. U kunt zelf appels/brood of wortels meenemen en aan de paarden geven.

Ook zijn wij een inzamelpunt van kleding en inkt Cartridges

Adres:Beukenlaan 2 in de grote schuur te Dalmsholte
www.manegepeerd.nl    e-mail:info@manegepeerd.nl

tel: 06-12874764

===================================================

Vrijdag 11maart

NL Doet Nu de kanjers waren er vandaag hoor. Er moest wel even overleg zijn want als je de eerste keer gaat schilderen moet je wel weten wat je moet doen. Maar ze hadden de slag al snel te pakken. Dus de bloembakken en de straten buiten zien er allemaal goed uit en op het eind van de middag zat de verf op de muren.
Misschien heb ik ze niet allemaal op de foto,maar dank aan jullie allemaal. Ook de vrijwilligers van school de Maat zetten hun beste beentje voor. Zij komen elke vrijdag om er voor te zorgen dat alles er weer goed uit ziet. Jeffrey die vandaag voor de eerste keer was had het volgens mij ook goed naar zijn zin.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Op 6 maart kwam de Goudse Hout met een hele grote groep vrijwilligers. Als je onder de nieuwsbrief Facebook aanklikt dan kun je het hele verslag volgen. Gelukt dat niet laat het in het gasten boek weten. Want dan breng ik je nog meer op de hoogte. Ik krijg nog foto`s en die zet ik in de nieuwsflits. Hieronder alvast een foto van een gedeelte van de groep. Het was voor allemaal nog even bijkomen. Voor het werk begon,nu er is echt heel veel werk verzet

Hisilicon Balong

SAMSUNG CAMERA PICTURES

 Als je na een gezellige dag met de Goudse Hout bijna achter de rug hebt komt er toch een heel vervelend iets. In de middag ging Ciske in het land liggen en met elkaar hadden we zoiets van dat is niet normaal. Toen de groep was vertrokken en wij in de stal keken lag hij opnieuw en had ook niet gegeten. Nadat de dierenarts was gebeld en die had hem onderzocht gaf hij aan dat het hart zo slecht was dat het niet eerlijk was om hem te laten leven.  Ciske heeft vanaf 21 februari  2010 kunnen genieten na een werkzaam leven bij Stal Zadelpret in Waverveen  bij ons `t Olde Manegepeerd. Hier staat hij nog lekker afgelopen winter te grazen met zijn winterjas aan .Wil iemand meer uitleg  dan kan dat hoor. Maar bel mij dan. Nu is hij op 6 maart ingeslapen.
 
——————————————————————————
28 februari was het op de kijk en doedag toch wel erg koud. De opbrengst was toch € 191,00 .Daarbij kwamen ook nu de mensen een kijkje nemen. Wat mij elke keer weer goed doet dat er ook nieuwe bezoekers verrast zijn als ze bij ons komen. In de morgen was het een gezellige boel.Een ieder schuift dan aan in de koffie ruimte en de snert en chocomelk is warm.
Wil je dit ook eens ervaren. Nu dat kan al op de eerste paasdag op zondag 27 maart. Wij zorgen voor een eitje en jij brengt de gezelligheid mee. Het hele programma komt nog hoor.
28 februari 228 februari 128 februari
Ik weet dat Hengsie vaak op de foto staat.
Maar links zie je dat hij lieveling van de kleine kinderen is.
———————————————————————

Jullie vergeten ons toch niet,want we zijn de vrijwilligers zo hard nodig. Maar NL Doet is echt heel speciaal. Samen word er op deze dagen gewerkt om een klus te klaren. Maar ook de gezelligheid is er.Dit zijn de foto`s van vorig jaar natuurlijk. Zo kun je zien hoe nuttig en gezellig het kan zijn. Kom ook een kijkje nemen ,want waar hier oud hekwerk staat op de foto zijn nu nieuwe stallen. Dit alles is gesponsord. Op de websitewww.manegepeerd.nl kun je bij het kopje van ANBI zien wie daar allemaal voor gezorgd hebben.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

————————————————————————-

Ik heb begrepen dat de Endurance  Sallandse Heuvelrug niet meer doorgaat. Maar jullie hebben wel aan ons gedacht.

Allemaal bedankt. Want het bedrag van € 872,00 zal zeker goed besteed worden. Wat zijn dit toch geweldige opstekers.

Maaike Schaap
Andre Schaap
Hennie Hoeksma
Yanaika Qiunt
Jan Biegstraten

En dan de taarten bak groep van de Capelse manege die weer de schouders eronder hebben gezet en voor ruim €160,00 aan taart hebben verkocht voor de paarden.

————————————————————————-

Rommelmarkt en paarden knuffelen. Op zondag 28 februari van  10 tot 17uur. (binnen)Orthos en Henrie. 31 januari

De opbrengst is voor de uitgewerkte manegepaarden die hier na een werkzaam leven in de manege`s van hun rust genieten. Tussen de 2de hands spullen is er altijd wel wat. Graag geven we uitleg over de opvang van de paarden. U bent van harte welkom om kennis met ze te maken. Aan de inwendige mens is gedacht en de koffie met koek staat klaar. Wilt u de paarden een lekkere borstelbeurt geven, durft u niet. Geen probleem wij helpen graag. Wilt u ze verwennen dan is er tegen betaling wat lekkers te koop voor ze. U kunt zelf appels/brood of wortels meenemen en aan de paarden geven.

Ook zijn wij een inzamelpunt van kleding en inkt Cartridges

 

————————————————————————–
 
https://www.youtube.com/watch?v=-YcQUcVv2kU
Dit is de link waar je het promotie filmpje op kan zien.
——————————————————————-
 
Even eerst voor de duidelijkheid waarom wij zo weinig mest in het land hebben liggen. Nu zoals je ziet zorgen de vogels daar wel voor. Op de voorgrond is het geen mest maar het zijn spreeuwen.Nu de laatste nieuwtjes van Bo tot zover.Woensdag dachten we dat het echt zover was dat ze allemaal maar eens het land in moesten. Nu dat vond zij prima. Dus deken op en gaan. Nu we konden het niet afzien of de dame had zoiets van ik wil geen modderbenen. Dus stond ze met een half uur alweer op stal.Deze foto`s zijn van vandaag vrijdag.
Ze had de smaak te pakken en was lekker aan het grazen daarbij had ze geen enkele aandacht voor de anderen. In de middag was het tijd om naar binnen te gaan, mooi niet hoor. Totdat er gerammeld werd met de brokken. Het duurde niet lang of zelfs door de dikke modder ging ze naar stal.SAMSUNG CAMERA PICTURESSAMSUNG CAMERA PICTURESSAMSUNG CAMERA PICTURES
 

 Geef je stem van 10 t/m 24 maart @RaboVVS en ‪#‎VVS                             Er kan gestemd  worden op de Rabobank Clubkas Campagne. Je moet wel lid zijn van de Rabobank Vaart en Vechtstreek.

Gun de uitgewerkte manegepaarden een goede oude dag. Zij zijn afhankelijk van jullie. Dit is natuurlijk voor heel veel wel een bekend verhaal.
Ken je mensen die klant en nog geen lid zijn van de Rabobank Vaart en Vechtstreek geef het door aan ze en help mee dat ze lid worden. Want dan alleen kunnen ze stemmen.Bij bijna 20.000 leden van Rabobank Vaart en Vechtstreek valt 10 maart een stemkaart op de deurmat. Ook meestemmen. Word dan uiterlijk vrijdag 12 februari lid. ‪#‎VVS‬
Ben je lid van de Rabobank Vaart en Vecht streek stem dan op `t Olde manegepeerd.
CCF10022016_00001CCF10022016_00000
 —————————————————————————
Vandaag 7 februari stonden we te wachten tot dat Bo uit de trailer kwam.
Maar zij had eerst even totaal geen aandacht voor ons. Eerst moest de omgeving verkend worden.

Want dit is toch echt wel een ruimte hoor. Maar ik ben niet bang hoor en dat laat ik wel zien op de foto`s die later komen. In de stal stond best wel een vriendelijk paard naast mij. Snel kwam ik erachter dat haar het er alleen maar om het hooi ging wat ik in de stal had.SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

 Weten jullie waarom ik Rika de moet er altijd in kan houden.

Nu ook deze keer is er weer voor gezorgd dat we een gift hebben gekregen en wel van Agradi.nl .Ik moest zondag in de koffie ruimte komen en ik kon aan de gezichten wel zien dat er wat loos was. Nu dat kun je op de foto wel zien wat er allemaal in het pakket zat. Een groot bedankje aan Agradi.nl ,maar natuurlijk ook aan een ieder die er voor gezorgd hebben dat dit mogelijk werd.

Agradi.nl

 

Kijk op het verslag van de kijk en doedag.

Op deze dag is er toch€ 212,03 voor de paarden binnen gekomen dankzij de bezoekers en door de hulp van de vrijwilligers.

——————————————————————–

Wat zijn er toch van die dagen dat er van alles gebeurd. Je wil eigenlijk je ogen er voor sluiten. Maar dat kan niet. Zondag 24 januari kwam ik in de stal en je voelt dat er iets is. Nu dat klopte ook. Ciska lag in haar stal en kon niet meer overeind. Dan weet ik wel genoeg.  Ik moest haar in laten slapen,want een dier mag niet  leiden

Ciska2

Als dit het was. Nee hoor. Maandag 25 januari toen hebben we het besluit genomen dat ook Alex die bijna niet meer op de benen kon staan zo niet verder kon.alle paarden 012

Nu was dit nog niet alles Mendel voelde zich echt niet blij. Als je hem even wilde knuffelen dan viel hij om. Zijn conditie was zo dat ook de dierenarts vond dat we met hun samen  niet door moesten gaan.Mendel 1

Ook wij worden soms wel eens moedeloos als alles zo snel achter elkaar gaat. Maar wij hebben een stand punt samen de dieren moeten een goed leven hebben. En deze foto`s laten zien dat ze nog een fijn leven hebben gehad.

Rommelmarkt en paarden knuffelen. 

Op zondag 31 januari  van

10 tot 17uur.

Bij `t Olde manegepeerd

  13 december 1       

De opbrengst is voor de uitgewerkte manegepaarden die hier na een werkzaam leven in de manege`s van hun rust genieten. Tussen de 2de hands spullen is er altijd wel wat.

Graag geven we uitleg over de opvang van de paarden.

U bent van harte welkom om kennis met ze te maken. Aan de inwendige mens is gedacht en de koffie met koek staat klaar. Wilt u de paarden een lekkere borstelbeurt geven, durft u niet. Geen probleem wij helpen graag. Wilt u ze verwennen dan is er tegen betaling wat lekkers te koop voor ze. U kunt zelf appels/brood of wortels meenemen en aan de paarden geven.

Ook zijn wij een inzamelpunt van kleding en inkt Cartridges

Adres:Beukenlaan 2 in de grote schuur te Dalmsholte
www.manegepeerd.nl    e-mail:info@manegepeerd.nl

tel: 06-12874764

Paarden in een schone stal

11 en 12 maart doen we weer mee met NL.DOET. Jij doet toch ook mee. Want elke hulp zijn we nodig. Meld je aan op de site nl doet.  Voor vrijdag 11 maart is er deze klus en op 12 maart ben je natuurlijk ook welkom. Nu hoop ik dat daar vrijwilligers bij zijn die ons kunnen helpen met de uitlopen van de stallen te verbreden. Dus straten makers zijn welkom.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Wij weten dat je een paard blij maakt als hij in het weiland kan grazen met zijn vriendjes en vriendinnetjes. Maar daarna zijn ze nog meer tevreden als ze in een schone stal staan met een flinke pluk hooi. Dan is het tijd dat ze een lekkere borstel beurt op prijs stellen. Maar dat is nog niet alles,want een schone stal is prima maar een stal met een nieuw laag verf op de muren kan een ieder van genieten. Nu zou ik het bijna vergeten want ook voor ons is er een moment dat de inwendige mens aan de beurt is.Vergeet niet dat je ook mee kan helpen om het terras aan te kleden met planten bakken .Kom want de paarden en de vrijwilligers zijn blij met jullie allemaal.

Eindresultaat

Als we op het eind van de dag zien dat de paarden genieten van hun verzorgde stallen en het terras weer uitnodigt om bij goed weer er van te genieten dan is er ook voor ons een moment dat we er weer tegen aan kunnen dank zij jullie.

Woensdag 13 januari
De winter achtervolgt ons nog wel. Want voor de paarden is dit een slechte tijd. Want Henco was behandeld aan een hoefzweer en daar kon hij gerust om door gaan. Maar woensdag lag hij in de stal en kon niet meer overeind. Dus wisten we dat zijn tijd gekomen was en hebben we hem in laten slapen. Hier nog even een foto van dat hij nog niet zolang bij ons was.
P1010236(2)
 
Zaterdag 9 januari was het een gewone dag.
Maar door toeval moest ik in de namiddag nog even naar de stal.
Bij binnen komen hoorde ik al een raar geluid. Siria was erg onrustig en ik zag dat het niet goed was. Nadat de dierarts gebeld werd ging ik met haar naar buiten. Zoals een ieder weet was ze al lang niet meer zo blij. Dus na overleg zoals dat hier gaat hebben we haar inlaten slapen.

Hier nog even een foto van haar waar ze deze zomer van het gras aan het knabbelen was.SAMSUNG CAMERA PICTURES

 
Ik wil een ieder bedanken die spontaan geld overmaken.
Nu heb ik er een met een mail adres gekregen,maar jammer genoeg werkt die niet bij mij. Wilt u als u dit leest het adres naar mij mailen. info@manegepeerd.nl
 
 
Allemaal bedankt die ons door het stemmen hebben geholpen om weer lekkere happie`s voor de paarden te krijgen.
 
 
 
foto van Horse Lifestyle.

Horse Lifestyle

1 uur ·

Happie new year! De winnaars van de Happie Horse Actie 2015 zijn:
1. Paarden Opvang Achterhoek met maar liefst 594 likes!
2. St t Olde Manegepeerd met 466 likes
3. Stichting manegepaardenpensioenfonds met 240 likes

Van Harte Gefeliciteerd!

kerstkaart 2015

Zondag 13 december in kerst sfeer. Het is weer voorbij kijk bij het kopje kijk en doedag.

Zaterdag 5 december begon de dag met de paarden naar buiten te doen. Nu was daar niets bijzonders aan. Later op de dag konden ze allemaal naar hun stallen. Maar opeens werd Misty niet goed. Als eerste dacht ik dat het een koliek was. Snel hebben we haar naar buiten gedaan. Maar met het uur werd haar conditie slechter toen de dierenarts kwam waren we het er samen over eens dat het niet langer kon. Dus moest de beslissing genomen worden en hebben we haar in laten slapen. Ze is 21 jaar geworden en samen met Henrie/Orthos heeft ze het fijn gehad.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

De kijk en doedag is voorbij,maar vergeet niet dat 13 december de kerst sfeer er is. kijk bij het verslag van de kijk en doedag. Maar weet je ook dat wij van maandag t/m zaterdag tot 16 uur geopend zijn en dat je dan vol op kan snuffelen tussen de 2de hands spullen.

P1020611

Even een berichtje. Want wat zijn er toch een kanjers groot en klein. Vandaag 22 november kwamen ze van manege Waalzicht waarvan Mobli /Freya en Christal hier als heel wat jaren van hun rust mogen genieten een dag helpen. maar dat was niet alles want er kwam ook een bus met geld mee. Hierbij dank aan allemaal die er aan mee geholpen hebben. Het bedrag was €1574,71.De foto`s die volgen nog.

waalzicht

Vandaag 21 november keek ik op de rekening en. WAT zag ik dat de Goudse Hout €410,00 op de rekening bij geschreven had. Hartelijke dank allemaal. Natuurlijk ook van de paarden.

Wat we wel wisten dat het Dinamo fonds ons €2000,00 had geschonken voor de paarden stallen. Maar dat is ook op de rekening bij geschreven. Zo kunnen we gaan denken aan het verbeteren van de laatste stallen. Dit zijn geweldige opstekers.

Stem op ons!
Vanaf 16 november 2015 t/m 7 december 2015 kunt u via
onderstaande button stemmen op ’t Olde Manegepeerd. Hiermee
maken wij kans op financiële steun van de Stichting Specsavers Steunt.
Alvast bedankt voor uw stem!

logo Specsaver

Nog even een aanvulling voor die het nog niet weten.
Klik op de bovenstaande link. Je kunt dan via je mail stemmen,maar je kunt ook via Facebook stemmen. De link van Facebook zie je er bijstaan. Weet je ook dat je elke 24 uur een keer kan stemmen. Help ons want de paarden hebben het geld hard nodig.
Met jullie hulp redden we het.

Het laatste nieuws staat bij de Kijk,- en doedag.

Voor informatie hierover  klikt u op Kijk,- en doedag boven in de
menubalk.

———————————————————————–

 Samen weten we dat er verdriet is,maar ook gaat de verzorging van de paarden door. Woensdag is Janneke geweest om Alex,Patrick en nu ook  Avenir met acupunctuur te behandelen. Zo als jullie zien bevalt hun dat wel goed. Misschien weten ze ook dat dit door haar gesponsord wordt.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

CCF04112015_00000

Zoals zoveel weten we dat Appie mijn man achter de schermen zijn werk verzette voor `t Olde Manegepeerd. Maar in de nacht van zondag op maandag 2 november bleef de tijd stil staan. Want mijn Appie is er niet meer. Dit doet zoveel pijn. Gelukkig weet ik nu wat vrijwilligers zijn.De hele week heeft Lianne samen met hun alles ingedeeld. Zo kwamen de dieren niets tekort.

Hier de foto`s van een geslaagde kijk en doe dag.
De opbrengst zorgt er weer voor dat er geld voor de paarden binnen komt. Wat ook van veel belang is dat er nog meer mensen weten dat een uitgewerkt manegepaard ook kan genieten van zijn oude dag.Maar als je klein bent is het toch altijd weer spannend om te gaan borstelen.Dan kun je beter wat snuffelen tussen de cd en de paarden je laten bekijken.En wil je dan een broodje worst gaan eten gaat daarvoor er toch heel wat denk werk aan vooraf hoe de broodjes bruin worden.Tussen door gebeurt het dat er een verrassing komt. Loes hier op de foto had boeken verkocht en de €20,30 was voor de paarden van `t Olde Manegepeerd. Ik vind dit altijd geweldig dat de jongeren het geld er voor over hebben.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

broodjes bakken

gift van Loes

Dringende oproep.

Ik probeer een ieder te bereiken die mij het mail adres hebben doorgegeven. Toch zijn er altijd nog een aantal waarvan het mail adres niet klopt. Bent u donateur en u krijgt geen nieuwsbrief stuur dan uw mail adres door.

 Vergeet ons niet en blijf stemmen.

Dit is de link voor het stemmen

https://www.facebook.com/HorseLifestyle/photos/ms.c.eJwtyskNADAIA8GOIgw2R~;~_NBSl57mhhynEjGUT1HCw0owVDAnqgjcp2yD64cg85eQHLCA15.bps.a.1056843831016117.1073741831.223999240967251/1056852561015244/?type=3&theater

Als je hier op klikt dan krijg je Olde Manegepeerd.  Hier onder staat links. Vind ik leuk  klik hierop anders geld de stem niet. En deel hem zoveel mogelijk .Want er zijn al heel veel die deze pagina bekijken,dus moet het toch mogelijk zijn dat er veel meer stemmen komen.

Geef het door aan een ieder die ons een warm hart toedragen. Want op deze manier worden ook weer de paarden verwend met een lekkere hap. Dit kunnen we zelf niet betalen.

    

—————————————————-Hier een paar foto`s van het Snuffel-Laartje

Vernieuwde t Snuffel-Laartje kleinvernieuwde 't Snuffel-Laartje klein

't vernieuwde Snuffel-Laartje 2 klein't vernieuwde snuffel-Laartje klein

Op Camping Laarbrug is het winkeltje met de 2de hands spulletjes elk jaar zetten Magda en Betsie zich er voor in om geld binnen te krijgen voor Stichting `t Olde Manegepeerd. Tot onze grote verrassing was de opbrengst.
€ 1607,00
Een ieder moet begrijpen dat we hier een voorraad stro of voer voor kunnen kopen. Dank aan hun maar ook aan een ieder die op de camping ging snuffelen in het winkeltje.

 

 Openingstijden : Er zijn er nog te veel die niet weten dat u op onderstaande uren altijd langs kan komen voor de rommelmarkt spullen.

Van maandag t/m zaterdag van 09.00 uur tot 12.00 uur en van 14.00 uur tot 16.00 uur kunt u altijd langs komen om te snuffelen tussen de 2de hands spullen.

—————————————————-

Janneke is vandaag weer geweest om Alex en Patrick te behandelen. Eerst zijn ze onrustig maar als zij dan begint met de acupunctuur worden ze al vrij snel rustig. Dit  doet ze als een donatie aan `t Olde Manegepeerd. Als eerste een bedankje naar haar.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Horse Lifestyle.
Is weer begonnen met zijn actie.  Aan een ieder die ons een warm hart toedragen.
Help `t Olde Manegepeerd met zo veel mogelijk stemmen.Via  Facebook die onder de nieuwsflits staat. Klik je op Facebook en dan zie je de berichten.  Daar kun je dan ook op ons stemmen.Want op deze manier worden ook weer de paarden verwend met een lekkere hap. Dit kunnen we zelf niet betalen.

 

SAMSUNG CAMERA PICTURES

 
Deel deze pagina op Social Media