2014/2015/2016/2017/2018

Dino

SAMSUNG CAMERA PICTURES
 • Geboren 17 april 1993
 • Binnen gekomen 30.juni 2018
 • Manege de Horstlinde
 • Ingslapen 13 november 2018

Voordat ik in de manege kwam was ik een sport pony. Na een aantal jaren kon ik zelf de kinderen les geven. Natuurlijk had ik een pittig karakter maar dat vonden ze in de manege niet erg. Maar mijn blessure speelden mij parten dus mocht ik op rust. Maar na een paar maanden genieten tussen de andere paarden ben ik ingeslapen.

Bertrand

bertrand

 • Geboren op 1 januari 1995
 • Binnen gekomen 26 november 2016
 • Capelse manege te Capelle
 • Ingeslapen : 18 oktober 2018

Ik was een grote  Gelderse ruin.En was  eigenwijs  Maar als je naar mijn   ogen keek dan wist je dat ik o zo lief was. Tijden het rijden in mijn manege tijd was ik overal bang voor. Dit betekende ook dat er heel wat van hem zijn afgevallen. Maar na 2 jaar van mij rust te hebben kunnen genieten ben ik ingeslapen.

Avenir

P1020692(2)

 • Geboren op 15 maart 1988
 • Binnengekomen op 1 september 2014
 • Manege de Larense Manege te Laren
 • Ingeslapen:1 oktober  2018

Avenir is op 3 jarige leeftijd naar Soest gegaan. Hier is hij samen met Katja zijn opleiding als dressuurpaard begonnen. Later werd Avenir manegepaard in de manege van Katja. Avenir had het prima naar zijn zin. Maar zijn werk zat er op en zo mocht hij bij ons van zijn rust gaan genieten. De tijd was gekomen dat hij niet meer kon . En is rustig ingeslapen

Gold-Rush Z

  P1020478
 • Geboren op 15 februari 1994
 • Binnengekomen op 30 maart 2014
 • Manege de Goudse Hout te Gouda
 • ingeslapen 29 januari 2018

Gold-Rush Z was een springpaard van de Zangersheide en kwam in 2005 in de manege. Hij kon zich erg druk maken. Maar gaf je hem aandacht dan was de rust zo weer gekeerd. Nadat hij bij ons van zijn rust kon genieten heeft hij zich ook nog lang zo gedragen. Nu zijn hart zo slecht was konden we niet anders dan hem in laten slapen.

Freya

075

 • Geboren op 1 januari 1992
 • Binnengekomen op 28 december 2007
 • Manege Waalzicht te Ridderkerk
 • Ingeslapen 27 december 2017

Ze was altijd een  lief en eigenwijze pony en een kruising tussen een arabier en een fjord. Vanaf haar  vierde heeft ze in de manege gewerkt.  Soms kon ze wat lui zijn, maar kon ook erg haar best doen en heeft daarom veel wedstrijden gelopen. Haar lieveling`s kostje was banaan en ze hield niet van water, wel om te drinken hoor. Maar nu was ze ziek geworden en was het beter dat ze in werd geslapen.

Prins

 3 20juni 203

 • Geboren op 11 mei 1989
 • Binnengekomen op 4 april 2010
 • Manege de Groene Heuvel te Velzen Zuid
 • Ingeslapen 28 november 2017

Toen Prins uit de trailer kwam heeft hij eerst zijn omgeving verkend.  Op weg naar zijn stal kwam hij langs Shivago, waarbij er een stukje herkenning was.  Eenmaal in zijn stal keek hij rond en kwam er achter dat er voer was. Zijn omgeving was opeens niet meer belangrijk. Hij is vanaf zijn geboorte bij manege de Groene Heuvel geweest. Door de jaren heen ging hij rustig zijn gang. Je zag hem eigenlijk nooit ruzie maken.

Henri

P1010929(1)

 • Geboren op 27 mei 1989
 • Binnengekomen op 10 februari 2012
 • Goudse Manege te Gouda

ingeslapen 7 augustus 2017

Sinds 2004 was hij in de Goudse Manege  gekomen en was erg geliefd. Voorheen heeft hij voor de koets gelopen bij bruiloften en partijen. Toen hij  bij ons kwam dacht hij dat de merries moesten luisteren. Maar als we hem meenamen naar de stal dan keek  hij je aan van vertel jij mij waar ik heen moet. Ik ga wel mee hoor.

Dolly

P1010468

 • Geboren ongeveer in 1989
 • Binnengekomen op 24 oktober 2011
 • Manege Goudse Hout te Gouda
 • Ingeslapen 6 april 2017

Dolly was  een sociaal paardje. Zij had dressuur en western gereden. Ondanks dat ze met een klein en blind oog geboren was had  ze alles snel in de gaten. Nadat ze rug problemen gekregen had kon ze het manegewerk niet meer aan.Ze liet zich niet op de kop zitten, maar zocht  het zelf niet op.

 Isis

SAMSUNG CAMERA PICTURES

 • Manege: Akasha Rijkunst te Gassel
 • Binnengekomen:16-11-2016
 •  Geboren:01-01-1995
 • Ingeslapen op 29 maart 2017

Korte beschrijving van de levensloop van  Isis  op jonge leeftijd was  ze door Anne aangekocht. Via Anne kwam Isis bij een andere particulier. Toen deze dame en Anne zijn gaan samenwerken binnen de Rijschool is Isis officieel in eigendom van de Rijschool gekomen. Voor die tijd, werkte zij al met regelmaat mee bij cursussen en privélessen. In de rijschool heeft Isis jaren haar werk goed en fijn uitgevoerd, ze stond bekend als het paard waar alle kinderen hun vertrouwen op konden laten groeien. De reden dat ze bij ons op rust mocht was dat zij het gewicht van de kinderen niet meer kon dragen.

Verdi

verdi

 • Geboren op 25 mei 1991
 • Binnen gekomen 26 november 2016
 • Capelse manege te Capelle
 • Ingeslapen op 17 februari 2017

Zij  was een paard maar  gedroeg zich als een pony. Haar  hobby was lucht zuigen dat was natuurlijk niet goed,maar ja dat kon je haar niet meer afleren.Zij was haar gewicht in goud waard maar kon geen mensen meer dragen. Het liefst stond ze op  stal en keek dan graag naar buiten.

Ipsy

gtoti_8

 • Geboren op 1 januari 1984
 • Binnen gekomen op 11 september 2002
 • Manege de Boshoeve te Soest. Deze is nu gesloten.
 • Ingeslapen op 12 februari 2017

Ipsy heeft in de manege haar werk gedaan,maar kon haar werk niet meer doen omdat ze erg geschrokken was door een luchtballon. Na dat ze hier een lelijk litteken aan had overgehouden en de manege ging sluiten is ze  bij ons gekomen en heeft 14 jaar van haar rust mogen genieten. Ze is 34 jaar geworden.

Ella

Ella201

 • Geboorte jaar: 1986 /87?
 • Binnengekomen op 1 oktober 2014
 • Ingeslapen 24 januari 2017
 • Manege Filip Drost voorheen HCB Barendrecht

Ella is nu ruim 2 jaar  bij ons geweest. Het werk in de manege kon ze niet meer aan. Doordat HCB Barendrecht dicht ging heeft ze  nog even een tussen station gehad. Zij liet duidelijk merken als haar iets niet aan stond. Maar wilde ook heel graag aandacht. Als je mopperde op haar draaide ze het hoofd af,van ik heb toch niets gedaan.

Ulisha

SAMSUNG CAMERA PICTURES

 • Ulisha is op 24 december 2016 ingeslapen
 • Geboren op 8 juli 2001
 • Binnengekomen op 5 april 2016
 • Hippisch Centrum de Peperd te Velddriel

Vanaf haar 6 de jaar heeft ze in de manege gewerkt en ze is daar ook geboren. Ik was een groot paard,maar had een hele lieve uitstraling. Ik had nog graag jaren willen werken,maar door kissing spine kon ik het werk niet meer aan. Zo kwam het dat ik al vroeg op rust mocht. Maar kon niet lang genieten van mijn rust want na een aantal maanden ben ik ingeslapen.

Patrick

P1020050(2)

 • Patrick is op 8 december 2016 ingeslapen
 • Geboren in 1988
 • Binnengekomen op 24 maart 2013
 • Manege Reyerparc te Ridderkerk

Ik had in de manege geen zin meer om mensen op mijn rug te dragen. In de manege hadden ze het beste met mij voor. Dit betekende dat ik daarom op rust mocht. Als hij naar buiten ging dan moest  iedereen maar aan de kant gaan, want het buiten zijn vind hij  prachtig.Hij wilde graag aangehaald worden. Hij was zijn zenuwen niet altijd de baas en dan kon hij erg schrikken. In het land vond ik het best dat ze mij met rust lieten. Echte vrienden had  ik niet, maar dat vond hij ook niet zo erg.

Gina

gtoti_2

 • Gina is op 10 november 2016 ingeslapen
 • Geboren op 27 maart 1988
 • Binnengekomen op 14 juni 2008
 • Manege vereniging Dordrechtse Manege te Dordrecht

Ik was een echt troetelpaard en veel beginners hebben in mijn jonge jaren leren paard rijden op mij . Ook in de pony lessen was ik erg braaf en de kinderen vonden het geweldig om op mij te rijden. Maar als ik los mocht, ging ik helemaal los. Ik heb 10 jaar op de manege gewerkt. En kon ik erg druk zijn. De laatste jaren vond ik het fijn om samen met Otho in het land gras te eten.

Amika

SAMSUNG CAMERA PICTURES

 • Amika is op 16-10-2016 ingeslapen
 • Geboren op 13 augustus 1988
 • Binnengekomen op 2 april 2016
 • Manege HCK te Krimpen a/d ijssel                                                                           Ik heb een aantal jaren in de manege gewerkt.maar ik kon het niet meer aan. Voor dat ik in de manege kwam is er niets over mij bekend. Als ik mijn oortjes vooruit zet zie ik er zo lief uit. Maar ik weet heus wel wat ik wil hoor. Nu door mijn ouderdom kon ik niet meer.

Nucari

nucari-4

 • Nucari is op 05-10-2016 ingslapen
 • Geboortedatum is onbekend
 • Binnengekomen op 30 maart 2013
 • Manege Akasha Rijkunst te Gassel

Anne Muller van de Akasha Rijkunst heeft een boekje over mij open gedaan. Ze vertelde dat ik een lekkere eigenwijze pony was. Maar  ik wilde altijd graag aandacht hebben. In de tijd dat hij bij ons was vertelde  hij zelf wel wat hij wilde.Wij moesten hem eerst goed leren kennen . Nadat hij hier bij de anderen naar buiten ging heeft hij laten zien ondanks dat hij klein was zich niet op de kop liet zitten en ook wel een groot paard aandurf. Hij sloeg zijn  voor beentje uit en ze bleven  staan.

Amigo

atotc_2

 • Amigo is op 26 september2016  ingeslapen
 • Geboren op 1 januari 1981
 • Binnengekomen op 24 september 2004
 • Manege de Groene Heuvel te Velsen-Zuid

Amigo is 19 jaar van de zelfde persoon geweest. Deze werd er te groot voor en kon het niet meer betalen en heeft hem toen aan de manege geschonken. Deze vertederend uitziende knuffel was dan niet zo groot zijn, maar ook zeker niet bang voor de andere paarden. Als Amigo het ergens niet mee eens was  gaf  hij dat echt wel aan. hij was  een nieuwsgierig type en gek op veel aandacht.

Orthos

mtoto_7

 • Orthos is op 8 september 2016 ingeslapen
 • Geboren op 3 mei 1990
 • Binnengekomen op 9 april 2006
 • Manege `t Seepaard te Seedorf – voorheen M.R.S.V

Ondanks het shivering syndroom waar Orthos aan lijdt heeft hij met goedvinden van de dierenarts op 8 april 2006 nog een Rally van 40 km gelopen. Deze indrukwekkende witte ruin was echt een schat. Zo braaf waardoor hij zeker 12 jaar lang stand-in was voor Americo en Sinterklaas zelfs tot in de school naar de kinderen bracht. Toen de manege opgeheven werd had hij ruim zijn sporen verdiend.

Pierre

pierre 1

 • Pierre is op 8 juni 2016 ingeslapen
 • Geboren op 16-05-1992
 • binnen gekomen op 3-1-2015
 • Capelse Manege uit Capelle

Nadat ik het manege werk niet meer aankon mocht ik op rust maar dat betekend niet dat ik niet meer kon genieten. Alleen al die mensen op mijn rug dat ging niet meer. Weet je hoe ik aan mijn naam kwam. Ik ben in de manege gekomen toen Pierre van Hooijdonk met Feyenoord de UEFA-Cup won. Ik was ook bij `t Olde manegepeerd lief en vrolijk en keek eerst even wat de mensen van mij wilden.

Habibi

gtoti_4

 • Habibi is op 21 maart 2016 ingeslapen
 • Geboren op 1 januari 1987
 • Binnengekomen op 18 oktober 2006
 • Manege H.C.B te Barendrecht

Habibi kwam als een pony binnen die erg snel zenuwachtig was. Dit is was nog steeds niet veranderd. Maar wij waren er aan  gewend en ze vertrouwde   op ons.  Samen met Christal heeft ze bij ons thuis in de wei gelopen Toen er plaats was in de schuur zijn ze daar naar toe verhuist. En heeft ze vele jaren kunnen genieten.

Ciske

P1000969(1)

 • Ciske is op 6 maart 2016 ingeslapen
 • Geboren op 17 april 1988
 • Binnengekomen op 21 februari 2010
 • Manege Stal Zadelpret uit Waverveen

Hij was  een echte draver en had  ongeveer 10 jaar manegewerk gedaan. Op mijn neus had ik 4 kleine vlekjes. Hij wilde   graag aangehaald worden, maar ja wie niet.  Verder vroeg hij   niet veel aandacht. Tot het laatst toe vond hij het fijn om alleen te staan grazen in het land.

Ciska

atotc_8

 • Ciska is op 24 januari 2016 ingeslapen
 • Geboren geschat in 1986
 • Binnengekomen op 14 juni 2008
 • Manege vereniging Dordrechtse manege te Dordrecht.

Zij had  heel wat jaartjes manege werk gedaan . Ze vond het heerlijk om vertroeteld te worden. In de les was ze altijd braaf. In de zadellessen gedroeg ik me altijd voorbeeldig. Bij de dekenlessen liep ik altijd braaf achter mijn voorganger aan. Maar ik probeerde me altijd te verstoppen voor de galop. Soms had ik wel eens een dolle bui en dan ging ik wat harder dan normaal maar bokken deed ik eigenlijk nooit. Maar naarmate ik ouder werd, ging ik steeds vaker struikelen in de les. En toen is besloten dat ik met pensioen mocht.

Alex

atotc_1

 • Alex is op 25 januari 2016 ingeslapen
 • Geboren op 12 juni 1982
 • Binnengekomen op 1 augustus 2002
 • Manege stichting Frans te Wijchen

Alex heeft heel wat jaren bij ons gestaan. In het begin wist hij de baas te spelen. Maar snel kwamen we erachter dat hij heel graag aandacht wilde.

Mendel

SAMSUNG CAMERA PICTURES   

 • 25 januari 2016 ingeslapen
 • Geboren op 17-06-1994
 • Binnen gekomen op 3-1-2015
 • Capelse Manege te Capelle

Hij kon het manege werk niet meer aan. In de manege vonden ze van mij dat ik heel mooi kon lopen en was ook  de grote liefde van heel veel manege klanten. Hij heeft hier van zijn rust kunnen genieten en heeft hij  laten zien van wat ze in de manege bedoelden.

Henco

P1010236(2)

 • Henco is 13 januari 2016 ingeslapen
 • Geboren op 26 mei 1989
 • Binnengekomen op 19 november 2010
 • Manege de Seeruyter te Vlieland

Ik was voor 100 procent gezond. Maar kon mijn werk niet meer doen. Voor mijn werk in de manege heb ik voor de paardentram gelopen en bij kasteel Doornwerth voor de postkoets. Daarna heb ik mij 14 jaar in de manege op Vlieland vermaakt. Ik kon snel van iets schrikken, maar herstelde mij snel.

Siria

stotu_2

 • Siria is 9 januari 2016 ingeslapen
 • Geboren op 20 maart 1983
 • Binnengekomen op 4 januari 2006
 • Manege de Mustang te Beierland

Siria was een bijzonder sociaal paard, zowel met mensen als andere paarden. Ze was af en toe wat kopschuw, maar niet extreem en zolang ze rustig benaderd werd bij het hoofd was er niets aan de hand. Nu ze ouder werd kon ze ineens van zich afslaan, net alsof er iets in haar stal was. Misschien dacht ze dat de stalkatten haar kwamen plagen. Want in de manege mocht ze graag de stalkatten plagen. Dit vond ze een leuk spelletje.

Misty

P1020025

 • Misty is ingeslapen op 5 december 2015
 • Geboren op 24 maart 1994
 • Binnengekomen op 19 maart 2013
 • Manege Horst Linde te Enschede

Misty kwam bij ons met een echt manegevachtje.Dit betekende dat ze een deken op moest. Dat ging goed zolang ze op stal stond. Maar in het land ging er per dag een deken aan. Nu houden we de deuren dicht zodat ze niet op de tocht staat en dan maar zonder deken. Misty wil erg graag aandacht en kan goed met de buren opschieten. Maar laat ook wel weten als ze rust wil hoor. Want dan gaat ze gewoon een eindje van je af staan.

Guus

gtoti_3

 • Guus is ingeslapen op 21 juli 2015
 • Geboren in 1987
 • Binnengekomen op 28 maart 2008
 • Manege de Seeruyter te Vlieland

Ik heb daarvoor ook jaren in manege Seedorf gewerkt. Ik kan soms wat knorrig doen maar daar meen ik niks van. Het werk werd te zwaar en dus werd ik naar Dalmsholte gebracht. Toen ik hier aankwam moest ik even nadenken of ik wel de stal in wilde. Maar toen Anna (eigenaar manege) zei dat het goed was ging ik.

Shivago

stotu_1

 • 16 juni 2015 is Shivago ingeslapen
 • Geboortedatum is niet bekend
 • Binnengekomen in 2007
 • Manege de Groene Heuvel te Velsen Zuid

Na ruim 7 jaar manegewerk mocht ik op rust. Ik had mijn werk gedaan. Ik sta niet graag vooraan, maar wil wel graag aangehaald worden. Is dit alles mij te veel dan draai ik gewoon mijn achterwerk naar je toe, maar ik doe niks hoor. Ik wil wel graag naar buiten, maar net zo snel sta ik weer vooraan om naar binnen te gaan.

Liza

liza 203

 • Liza is op 3 november 2014 ingeslapen
 • Geboren op 3 april 1993
 • Binnengekomen op 21 juli 2014
 • Manege Horstlinde te Enschede

Big Apple

Big 20Apple

 • Big Apple is op 3 november 2014 ingeslapen
 • Geboren op 29 september 1983
 • Binnengekomen op 3 december 2006
 • Manege Waalzicht te Ridderkerk

Bea

P1010227

 • Bea is op 24 september 2014 ingeslapen
 • Geboortedatum is niet bekend. Naar schatting is dit 1988
 • Binnengekomen op 22 oktober 2010
 • Manege Capelse manege uit Capelle aan de Ijssel

Lambiek

jtotl_3

 • Lambiek is op 26 augustus 2014 ingeslapen
 • Geboortedatum is niet bekend. Naar schatting is dit 1989
 • Binnengekomen op 28 oktober 2008
 • Manege Capelse manege uit Capelle aan de Ijssel

Rea

ptotr_4

 • Rea is op 16 april 2014 ingeslapen
 • Geboren op 17 december 1985
 • Binnengekomen op 11 juli 2002
 • Manege Rijvereniging Drechterland te Westwoud

Bonnie

P1010606

 • Bonnie is op 21 januari 2014 ingeslapen
 • Geboren in 1987
 • Binnengekomen op 24 oktober 2014
 • Manege Goudse Hout te Gouda

Derik

P1010194

 • Derik is op 13 januari 2014 ingeslapen
 • Geboren op 1 januari 1989
 • Binnengekomen op 14 september 2010
 • Manege de Horstlinde te Enschede

Gregory

gtoti_1

 • Gregory is op 14 maart 2014 ingeslapen
 • Geboren op 16 mei 1982
 • Binnengekomen op 24 september 2003
 • Manege Maxima manege te Den Dolder

Hein

gtoti_5

 • Hein is op 19 maart 2014 ingeslapen
 • Geboren op 15 juni 1989
 • Binnengekomen in 2004
 • Manege Meeuwenoord te Noordwijk aan Zee
Deel deze pagina op Social Media