Verslag Kijk- en doedag

Zondag

24 februari

31 maart

28 april

26 mei

30 juni

Denk niet dat er deze dagen geen kijk en doedagen zijn geweest hoor. Kijk op de nieuwtjes en je zult zien dat er steeds wat te beleven was. Soms gaat de tijd zo snel dat mij het ontgaan was om de nieuwtjes ook hier op te plaatsen. Maar de laatste zondag van mei is er weer de volgende mogelijkheid om te genieten van onze kijk en doedag. We zijn er voor jullie en je bent welkom.

Zoals jullie zien slaan we 2 maanden over.

Maar 29 september dan is er weer de bekende kijk en doedag. Zet het in je agenda. Wij en de paarden zijn er weer voor jullie.

Zondag 27 januari 2019

Vandaag 27 januari was het een snert dag met veel regen. Maar dat mocht de pret niet drukken. Want onze pan met snert was bijna helemaal leeg. Dus dat was een teken dat er toch een groep mensen ons en de paarden van `t Olde Manegepeerd op de eerste kijk en doe dag van 2019 hebben gevonden. daarbij waren er leuke verassingen. Als eerst kwamen ze met een groep voor Raisa. nu die was echt wel een show aan het geven. Als ze met elkaar van Manege Hallincksveld even weg liepen trapte ze tegen de deur van jullie zijn er voor mij hoor. En tot onze verassing kwam er ook bezoek voor Sherlock. Ook hier kon je zien dat er toch nog een Herkingen was. Zij gaven aan dat er met het gouden kerst bal € 302,70 was opgehaald daarbij nog eens extra €100,00. Daarbij kwamen er nog wortels/brood en appels van bezoekers en van onze vrijwilligster bij die zaterdag`s altijd brood bij de winkels mag ophalen.

Zondag 30 september

Wat een prachtige septemberdag met heel veel gezellige mensen.Zo is een snuffel en knuffeldag al snel voorbij. Zet alvast de laatste zondag van oktober in je agenda. Want ook dan kun je het een keer mee maken. Wat ook geweldig was dat de portemonnee van de paarden weer gevuld is met € 344,50
Voor Guido was het helemaal geweldig. Want het bezoek kwam speciaal voor hem uit het westen.
Vergeet niet dat je van maandag t/m zaterdag van 9 tot 16 uur ook kan snuffelen tussen de 2de hands spullen. wil je zeker weten dat we er zijn bel dan even 06-12874764.

Verslag van de kijk en doe dag

26 augustus

Vandaag zondag 26 augustus een gezellige dag met de vrijwilligers die geholpen hebben en de bezoekers. Een ieder kon de paarden verwennen en Ilse en Ben zorgden ervoor dat er tussen de paarden door in het land van alles te vertellen was. Natuurlijk op het eind van de middag zijn we benieuwd of er nog een gevulde portemonnee voor de paarden in zit. Nu de opbrengst was € 271,10 nu is dat niet mooi. Zet de volgende kijk en doedag in je agenda. Deze is op 30 september.

augustus-26-8-2018-2

29 juli 2018

Wat zijn er toch geweldige dagen. Afgelopen week is dat al begonnen dat spontaan vrijwilligers zich aanmelden om mee te helpen alles klaar te zetten. Vandaag was er dan de Paardenpicknick. Het was een geweldige dag die ook het nodige zakgeld heeft opgebracht voor de paarden. Wil je het weten. Ja he. Het bedrag was € 446,17 Dit was nog niet alles. Zoals een een ieder zich heeft ingezet om dit alles te laten slagen . Geweldig en allemaal een groot bedankje. Zo kon ik rustig met mijn been op de stoel blijven zitten zodat mijn knie rust kreeg. Maar ook in mijn hoofd kwam de rust als je om je heen kijkt en de vrijwilliger en de bezoeker het naar de zin hebben. Wel wil ik Simone en Ine Ruijfrok nog een extra bedankje geven dat ze mede er voor gezorgd hebben dat er nog een extra tint aan deze dag is gegeven. Want met elkaar doen ze het toch allemaal belangeloos voor de paarden.
Denk niet we zijn er meld je aan als vrijwilliger want het blijft van groot belang

24 juni

Zondag 24 juni waren we best wel benieuwd hoe een ieder zou reageren nu alle paarden buiten stonden en de bezoeker op een andere manier kennis met ze ging maken. Nu ik was bezorgt voor niets geweest hoor. Een ieder ging zelf al naar buiten om de paarden te bezoeken.
Zo gebeurde het dat de paarden ruim €208,55 in de portemonnee kregen en wat helemaal een fijn gebaar was dat iemand die zelf niet kon komen toch
€ 20,00 in een envelop had gedaan. Dit zijn toch altijd leuke gebaren.
Ook kwamen we erachter dat Sjimmie maar eens even op stal moest. Hij was zo brutaal dat hij het hoofd in de emmer met brood wilde stoppen en nu kon de bezoeker de andere paarden niets geven. Hij was het er niet mee eens maar ja als mens ben jij het die het dan regelt.

Snuffelen en knuffelen op zondag 27 mei.

Vandaag een dag met heel veel zonneschijn. Maar ook met een iets andere invulling. Zo stond er een klein groepje op stal en de andere grote groep liep in het land voor het terras . Zo kon de bezoeker ze van dicht bij bekijken met hun gedragingen. Maar ook kon je mee het land in tussen de paarden. Jammer genoeg werd de kinderbingo niet veel bezocht. Volgende keer beter. Soms dachten we komen er nog mensen en dan in een keer ja hoor. Dus kon je ook lekker op het terras genieten. Met elkaar een geslaagde dag. En de opbrengst was € 219,80

Snuffelen en knuffelen op zondag 29 april

Spannend en een geweldige dag met veel bezoekers.
Elwin die de kinderbingo heeft verzorgt deed het goed. Natuurlijk wel jammer dat er niet zo veel kinderen aan mee hebben gedaan. maar dit lag niet aan hem,want hij heeft het goed gedaan. Vandaag kwam er ook bezoek voor Prudentia en die heeft hiervan genoten. Zo kwamen de oude eigenaren van Unyke ik was er niet bij maar hoorde van andere bezoekers dat er duidelijk herkenning was van hem en bij het weggaan hinnikte. Dit is toch wel kippenvel. Gelukkig toen later op de dag de brokken kwamen waren die weer belangrijk hoor. Zo was de paarden knuffelen en rommelmarkt weer een groot succes. En hebben de paarden de portemonnee met € 369,00 gevuld. Bedankt allemaal en fijn dat we aan veel mensen uitleg konden geven over het reilen zeilen bij `t Olde Manegepeerd. De laatste zondag van mei ben je weer van harte welkom. Maar wil je door de week van maandag t/m zaterdag komen snuffelen tussen de 2de hands spullen ben je ook welkom. Kijk even op de opening tijden. Wil je jouw geliefd paard komen bezoeken geef dat even aan en dat kan natuurlijk ook altijd.

28 januari

Gisteren toen Ilse en ik alles aan het klaar zetten waren hadden we de gedachte zullen de bezoekers ons wel weer weten te vinden. Maar wat een geweldige rommelmarkt en paarden knuffelen. Dit was een goed begin van 2018 met een opbrengst van ruim € 330,00 dat is toch geweldig. Bedankt vrijwilligers maar ook dankzij dat er mensen zijn geweest die hele speciale 2de hands spullen hadden en naar ons toe brachten voor de verkoop. Dan was het niet alleen het geld maar ook bezoekers uit Rotterdam die ons kwamen uitleggen dat ze met een paarden pensioen fonds bezig zijn. Zodat de uitgewerkte manegepaarden in hun manege verzekerd zijn van de brood nodige portemonnee als ze op rust gaan. Dit is al van het begin van het bestaan van `t Olde Manegepeerd mijn grote wens. Dus het begin is er.

img_20180128_150150img_20180128_145904img_20180128_143511img_20180128_144850

 26 november

Ondanks dat het koud was wisten de bezoekers ons te vinden.

En kregen de paarden toch nog een portemonnee met € 207,07. Natuurlijk zijn er nog steeds verassingen. Zoals dat er geld gebracht werd door een fan die boeken verkocht heeft en toch maar weer €30,00 bij elkaar gekregen heeft. Of zoals Noor en Laura die bij de supermarkt het brood mogen op halen. Of je krijgt € 50,00 in de hand gedrukt als extra. Zo kregen we geld voor nog een paar Likstenen. Dit is natuurlijk nooit weg want als ze op stal staan vinden de meesten dit toch lekker. En dan niet te vergeten een bedankje aan een ieder die weer mee geholpen hebben dat alles er vandaag weer prima uit zag.
bedankt allemaal. De volgende rommelmarkt en Paarden knuffelen is zondag 28 januari. En door ons crea team is er op een speciale manier de kerst groet gebracht.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

29 oktober

De Rommelmarkt en paarden verwennen is weer voorbij. Elke keer zien we weer nieuwe gezichten en niet te vergeten de oude bekenden. We weten dat de bezoeker ons en de paarden niet vergeten zijn. Het is heus nog geen kerst hoor,maar we zijn begonnen met de kerst verkoop. Daarbij hadden Ilse en Lianne het voor elkaar gekregen om toch een tintje Halloween er in te brengen. Zo waren er voor de kinderen spookie lolly’s en als lekkernij bij de koffie chocolade eikels. Wil je ook tussen door eens snuffelen tussen de 2de hands spullen dan kan dat altijd van maandag t/m zaterdag van 9 tot 12 en van 14 tot 16 uur. Wil je zeker weten of we er zijn vraag dit dan even. Alles met elkaar een gezellige dag. Zo kwam er van de Horstlinde een envelop met ruim €85,00

SAMSUNG CAMERA PICTURES

24 september 2017

De snuffel en Knuffeldag is weer achter de rug. Ondanks dat er niet zo heel veel bezoekers zijn geweest was de stemming weer goed en op het eind van de dag was er toch weer voor ruim
€ 200,00 verkocht dus dat is toch weer een goed gevoel.
Wat er dan wel gebeurt dat Lianne en Ilse aan het knutselen zijn gegaan. Zodat we volgende maand 29 oktober en zondag 26 november een snuffel en  knuffeldag  kunnen hebben in Halloween en winter sfeer.
Zet deze dagen alvast op je kalender,want als je een keer geweest bent weet je hoe alles er hier aan toegaat en je kunt de paarden extra verwennen.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

27 augustus 2017

Wat een geweldige snuffel en knuffel dag. Het weer werkte geweldig mee.En de bezoekers wisten ons ook te vinden. Het paarden poetsen blijft toch altijd geweldig. DAN NIET TE VERGETEN DAT EEN IEDER ER AAN MEE HEEFT GEHOLPEN DAT ER VOOR DE PAARDEN TOCH MAAR WEER €330,50 BINNEN IS GEKOMEN VRIJWILLIGERS EN BEZOEKERS BEDANKT.

30 juli 2017

 De paardenpicknick.

Samen met Ine Ruijfrok en alle vrijwilligers zijn de schouders er weer onder gezet. Ondanks de regenbuien was het een geslaagde dag. Wat ik ook niet wil vergeten dat de bezoekers ons al meer weten te vinden en de paarden op deze manier ook financieel ondersteunen. Dat blijkt wel weer uit de opbrengst van deze dag. € 363,55 kon er op de rekening gezet worden. Daarbij kwam er nog een gift en was er een plantjes verkoop die ook nog ruim.€32,50 had opgebracht. Vanmorgen 30 juli was het de bedoeling dat als de groep paarden naar buiten gingen ik wat over ze kon vertellen. Maar het was of ze wisten dat in de bulten hooi lekkere appels en brood lag. Natuurlijk is het veel gemakkelijker als het voor je uit het hooi gehaald word. Daarna was al snel Ine aan de beurt om haar verhaal te doen.Samen moesten we nog wel even schakelen,want we hadden dit niet verwacht. Daarna ging er een groep met Ine het land in tussen de paarden.Tussen de buien door was er de mogelijkheid om een privé clinic te krijgen met een paard. Bo bewees maar weer eens hoe zij zich toch nog van haar beste kant kon laten zien.Dit werd ook erg gewaardeerd en bracht ook op die manier geld in het laatje.
Zo bracht het de mensen samen. en werd er gebruik gemaakt van de koffie en de warme hap.

30-juli-1-2017

25 juni

was het zo ver dat we het 20 jarig bestaan konden vieren.  Op deze dag hadden de vrijwilligers geld bij elkaar gelegd en waren er prachtige cadeau`s. Als eerste een prachtige plant voor buiten en daarna kwam de soeplepel met een soepketel waar we de soep goed in warm kunnen houden. Maar tot mijn grote verrassing was er een weekend Vlieland voor mij en mijn dochter plus daarbij nog zakgeld. Allemaal nog een hartelijk bedankje. Op deze dag waren er veel activiteiten,maar de bekende rommelmarkt en paarden knuffelen ging ook gewoon door.

Vandaag 28 mei

Een speciale snuffel en knuffel dag. Natuurlijk hadden wij op meer mensen gehoopt. maar ja het was ook zo`n geweldig weer. Maar we hadden niet te klagen hoor en de paarden in het land genoten van alle aandacht. En de opbrengst was toch nog €203,00 dus dat is toch ook weer mooi voor de paarden. Wie het niet wist. De paarden stonden niet op stal en je kon met de vrijwilligers het land in om kennis te maken met de paarden en als ze dit wilden ook een lekkere poets beurt krijgen. Op het terras kon een ieder genieten van de koffie. En het uitzicht. Zolang het weer goed blijft gaan we zo door. natuurlijk blijft er de bekende rommelmarkt. Zet 25 juni alvast in je agenda. Dit wordt speciaal. Verder terug zie je het programma. Vanmorgen stonden de paarden voor het hek. Natuurlijk wisten ze niet wat er ging gebeuren,maar je zou bijna denken van o ja vandaag komt er weer bezoek.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

30 april de snuffel en knuffel dag is weer voorbij.

Denk niet waar zijn de rommeldagen en paarden knuffelen gebleven hoor. Want dit zijn de zelfde dagen met een nieuwe naam.. Zoals je weet stonden alle paarden op stal. Maar zondag morgen hadden ze zoiets laat ons er maar uit. Jammer dan ,dit ging niet door. Snel hadden ze in de gaten dat een ieder wat lekkers bij zich had en vonden ze het prima. natuurlijk gebeurd er wel eens wat. Zoals een van de paarden Christa een drukker gaf en ze een pijnlijke plek er even aan over hield. Of een van de pony`s dacht dat een vinger ook eten was. Maar ja dat zijn van die dingen waar ze niets aan kunnen doen. En toen de pijn over was ging alles weer zijn gang.Gisteravond was ik zo moe van alle fijne indrukken,dat mijn moeheid toesloeg en om 21 uur in bed lag. maar o wat fijn dat er zoveel mensen een kijkje komen nemen. De een om te snuffelen en de andere om te knuffelen. Deze dag bracht toch maar weer € 268,52 op en dan de publiciteit die er elke keer meer komt. Zet 28 mei alvast in je agenda,want dan hopen we dat er op nieuw veel bezoekers ons en de paarden weten te vinden.

nora-30-april

26 maart was het weer de bekende Rommelmarkt  en Paarden knuffelen.

Zoals altijd denk je o je er zijn niet veel bezoekers,maar over de hele dag heen is het een gezellig komen en gaan. Als je dan bedenkt dat het toch weer €214,85 heeft opgebracht. Dan een ieder weer een heel hartelijk bedankje.En  dat de vrijwilligers elke keer weer er voor staan om deze dagen goed te laten slagen ook daarvoor mijn petje af.Zet 30 april alvast in je agenda want het komen is het echt waard. Maar ook de paarden genieten volop. Zo zie je maar dat Diana lekker van de wintervacht is verlost en zo zijn er nog veel meer die dit verdienen.

diana-uit-de-vacht

26 februari was het weer zover.

Rommelmarkt en Paarden knuffelen. Natuurlijk wisselt het aantal bezoekers elke maand. maar ook nu kwamen de oude bekenden. Daarbij toch ook weer nieuwe gezichten. En dit maakte alles met elkaar dat het weer een gezellige dag was. Daarbij dat er weer   geld voor de paarden binnen kwam. Het bedrag was toch nog €216,85 door de hulp van de vrijwilligers is dit toch maar weer geslaagd.               26 maart is er de volgende Rommelmarkt en Paarden knuffelen

 

SAMSUNG CAMERA PICTURES

29 januari

We kunnen terug kijken op een hele gezellige dag. De bezoekers wisten ons te vinden en de koffie en snert gingen er goed in. En voor de paarden is er €394,00 binnen gekomen van de verkoop van de 2de hands spullen/koffie en giften. 26 februari is een ieder welkom om ook eens mee te maken hoe zo`n dag verloopt. Kijk ook op de opening  tijden in de week.

29-januari29-januari-5

30 oktober

Het weer werkte prima mee. En de bezoekers wisten ons weer te vinden. Met ruim €200,- opbrengst was het een geslaagde dag. Marja had voor wat lekkers gezorgd met het tintje herfst. En er waren die samen weer gezellig aan tafel genoten van de warme hap.                              Zet 27 november in de agenda want dan sluiten we de kijk en doe dagen voor dit jaar af in winter sfeer. De lekkere lucht van de kniepertjes zullen je al te gemoed komen.

25 september

Druk was het niet op de kijk en Doedag,maar het was toch weer vol op genieten. Morgen avond meer over deze dag. Wel kan ik al zeggen dat de portemonnee van de paarden weer voorzien is van hun zakgeld. Kon je deze dag er niet bij zijn. Natuurlijk vinden wij dat jammer. Neem zeker een kijkje op zondag 30 oktober want dan staat het in de teken van de herfst.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Zondag 28 augustus

Als het werk klaar is en we aan de koffie toe zijn dan is er toch altijd een gezonde spanning of de bezoeker ons wel kan vinden. Nu dat geld voor de paarden op een andere manier. Zij voelen aan dat er weer wat staat te gebeuren.
Zij hebben in ieder geval weer geld in de portemonnee want de opbrengst was toch nog €276,- En de nodige aandacht die ze kregen vonden ze maar wat fijn.Kom ook eens een kijkje nemen.
Dit kan op 25 september/30 oktober en op 27 november.
Hou de website en Facebook in de gaten voor de nodige informatie.
Verder kun je altijd snuffelen tussen de 2de hands spullen van maandag t/m zaterdag van 9 tot 12 en van 14 tot 16 uur.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

 

Zondag 31 juli was er af en toe een bui. Dit mocht de pet niet drukken. Want nadat er samen met de vrijwilligers koffie was gedronken moest er even gekeken worden hoe sommige dingen toch in elkaar moesten.En kon de bezoeker snuffelen tussen de rommelmarkt spullen die binnen en buiten uitgestald waren.
Wat ik zeker weet dat met alle hulp het een geslaagde dag was. Maar het werd tijd dat er een groep paarden naar buiten konden. Na de uitleg was er voor hun in het land toch wel het nodige te zoeken onder de bulten hooi. Ine zorgde weer voor een geweldige uitleg over het contact tussen mens en paard.Zo was een ieder dik tevreden en kregen de paarden weer een best bedrag in de spaarpot voor de verzorging van hun en dit bedrag word nog een keer verdubbeld door Dierenlot.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

26 juni 2016 Snuffelen en paarden knuffelen

Weet je als je op de kijk en doe dag komt je de tijd ervoor uit moet trekken. Want de kinderen zijn nog lang niet van plan om weg te gaan. Maar ben je al wat ouder is het toch ook fijn dat je de paarden aandacht kan geven of lekker rond kan snuffelen tussen de 2de hands spullen. Dat is nog niet alles want ook vandaag is er weer geld voor de paarden binnen gekomen. Het bedrag van de verkoop en de tosti leverde toch maar weer €261,30 op.

kijk en doedag 2016-3kijk en doedag 26 juni 2016kijk en doedag 2016-2

—————————————————————————–

Vandaag 29 mei heeft de kijk en doedag er weer voor gezorgd dat veel mensen kennis hebben gemaakt met de paarden van `t Olde Manegepeerd. Dit heeft € 246,70 opgebracht. Een bedankje daarvoor. Door Annemiek de vrijwilligster was er voor gezorgd dat er plantjes konden worden verkocht. En de koffie tafel stond klaar waar je drinken kon pakken en natuurlijk vonden wij het fijn als daarvoor een gift in het busje werd gedaan. Dan was er de verwennerij voor de paarden. Zo kregen Bo en Hippie extra aandacht van de bezoekers uit Rotterdam. Annemiek zorgde ervoor dat High-Spirit even kon genieten.Dan nog even de aandacht voor de vrijwilligers. Zo zorgde Hetty dat de koffie en het broodjes verzorgd werden ook dat er een bijdrage van haar kan in de pot werd gestort. Zoals je ziet hebben de anderen er ook nog wel plezier in. Ilse die ook deze dag van de partij was staat niet op de foto,want zij moest eerder naar huis. 

28 februari

Hier een foto van Ilse van een vorige kijk en doedag.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Met trots konden wij vandaag de laatste nieuwe paardenboxen laten zien. Zo staan nu alle paarden in veilige boxen. Ik kan niet vaak genoeg zeggen hoe trots we er op zijn dat de goede doelen vertrouwen in ons hebben. Zij hebben er voor gezorgd dat dit alles voor elkaar is. Op deze 24 april was het in de morgen rustig. Maar dat veranderde snel. En ja als er wat gekocht moet worden dan moet je er ook eerst even op gaan zitten of het ook werkt. De paarden zijn niet vergeten en Otho dacht dit zijn niet al mijn haren horen. Het was toch echt zo. Nu weet een ieder dat er heel veel paarden van de winter vacht af moeten.
De opbrengst van deze dag was €326,40 Toch een heel mooi bedrag. Ik Rika raad aan zet de volgende rommelmarkt en paardenknuffelen als vast in de agenda. Want echt het zijn zulke gezellige dagen. 29 mei bent je weer van harte welkom.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Een koude dag in januari. Maar wel de eerste kijk en doedag. In de morgen hadden we zo iets van wat moet dit vandaag worden. De vaste kern was al aan het snuffelen en koffie drinken. Gelukkig tegen de middag kwamen de mensen. En werd er toch veel gesnuffeld.Daarbij smaakte de snert met katenspek en roggebrood hun ook goed. Niet te vergeten de kinderen zorgden samen met de vrijwilligers dat de paarden ook aandacht kregen.hengsie met boerin

Eerst even afwachten en dan knuffelen he

Hisilicon Balong

Hisilicon Balong

Hisilicon Balong

Lana en haar poetsbeurt

—————————————————————————–

Zondag 13 december is de dag in kerstsfeer weer voorbij. De opbrengst was € 216,00. Er was in de omgeving heel veel te doen dus was het bij ons niet druk. Maar als je dan weet dat het met elkaar een gezellige boel is. Want van de koffie en nog veel meer lekkers kon men van genieten dan hopen we in het nieuwe jaar heel veel bezoekers te ontvangen.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

29 november de kijk en doedag is voorbij.Ondanks het slechte weer wisten de bezoekers ons nu ook te vinden. natuurlijk zijn er veel thuis gebleven maar het werd alles met elkaar toch een gezellige dag. De opbrengst was €207,65 .

Vandaag 27 september 2015  is de speciale kijk en doedag  weer voorbij.

We kunnen samen met de vrijwilligers en de bezoekers terug kijken op een geweldige dag. Wat we ook zeker niet mogen vergeten dat het schminken van de kinderen en de huifkar de hele dat vrijwillig is verzorgd . De opbrengst was € 420,95  Verder konden we veel uitleg geven over de opvang van de uitgewerkte manege paarden. Elke keer komen we erachter dat er toch nog heel veel mensen zijn die nog niet voldoende op de hoogte zijn van onze opvang.  morgen nog meer foto`s

kijk en doedag 3

kijk en doedag 8

kijk en doedag 9

User comments

SAMSUNG CAMERA PICTURES

O-Kamee vond alle aandacht prachtig en stond er mooi op met haar versiering in het haar. Natuurlijk moest ze wel in de gaten houden of alles goed ging.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Ook voor de kinderen was er genoeg afleiding. Zo werden ze ge schminkt of kregen de paarden voldoende aandacht van ze.

——————————————————————————-

SAMSUNG CAMERA PICTURES

30 augustus 2015

Oja was het vandaag weer een speciale dag. Nu ik zie er nog niet veel van. Nou rustig maar Gold-Rush want er zijn echt wel mensen hoor. Maar ja het is rustig en op het eind van de dag was de opbrengst
€ 151,97 dat was voor ons doen wel weinig, maar de mensen die er waren hebben het toch weer naar de zin gehad.En de paarden hebben hun aandacht gekregen.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Vergeet anders 27 september niet. Dat wordt een speciale dag. Houd Facebook en deze pagina in de gaten.

paarden picknick 2015

De dag is weer voorbij,maar we konden allemaal genieten van een mooie dag. Als eerste iedereen bedankt,want de opbrengst was €377,75 wat een mooi bedrag he. Daarbij een dank aan de vrijwilligers die deze dag helemaal verzorgt hebben. Ik Rika kon met een aantal bezoekers een praatje maken en uitleg geven en alles ging gewoon door. Dan een speciaal bedankje aan Ine.

paardenpicknick 1paardenpicknick 3

Zij zorgde ervoor dat de bezoeker meer te weten kreeg over het gedrag van de paarden. Samen waren ze tussen de paarden en dit was voor velen toch een aparte belevenis.

POSTER JULLI

De opbrengst van deze dag is voor de 45 uitgewerkte manegepaarden die hier na een werkzaam leven in de manege`s van hun rust genieten.

Programma
10 uur : De koffie met wat lekkers staat klaar. De warme hap wordt niet vergeten
11 uur: 25 paarden gaan picknicken en de andere 20 paarden
kunnen worden verwend.
Aansluitend geeft Ine Ruijfrok uitleg tussen de paarden in het weiland over het contact tussen mens en dier. Om 14 uur is er opnieuw de mogelijkheid om van haar uitleg te genieten. Wilt u een privé clinici ( kosten € 5,00)geef u dan `s morgens op of mail naar info@manegepeerd.nl. Kijk voor meer uitleg op
Facebook stichting `t olde manegepeerd. Natuurlijk kunt u ook bellen op 06-12874764. Zet het alvast in uw agenda. De hele dag door kunt u snuffelen tussen de 2de hands spullen.
Wilt u de paarden een lekkere borstelbeurt geven. Durft u niet wij helpen graag. Wilt u ze verwennen neem dan eens wortels, brood of appels mee. De mogelijkheid is er om ook bij ons wat lekkers te kopen. Dit alles mag u zelf geven.

Snuffelen en Paarden knuffelen vandaag 28 juni was het een dag met verassingen. Wij zijn altijd weer blij dat er zoveel bezoek voor de paarden komt,maar natuurlijk zijn we ook blij met de verkoop van de spulletjes. De foto`s volgen nog. Wel kunnen we al vermelden dat er voor € 392,60 verkocht is. Na een telefoontje kregen we vanmiddag een groep  op bezoek die vakantie houden op de Imminkhoeve in Lemele zij kwamen de paarden bezoeken en natuurlijk moest er ook even gesnuffeld worden. Wat wij een heel mooi gebaar vonden. Er kwam een meisje die popjes verkocht had en overhandigde €5,00. Dit zijn toch mooie gebaren.

31 mei  Ondanks dat de voorspellingen wat slechter waren. kwamen de bezoekers toch . De een kwam snuffelen tussen de boeken en de 2de hans spullen en de andere weer voor de aandacht voor de paarden. En samen maakt het dat er gezelligheid was.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

En als dan alles een beetje bekeken is dan is er koffie. De opbrengst van deze dag bracht € 335,65 op. Dus als je bedenkt dat daar weer 4 paarden een maand verzorgt kunnen worden dank hier voor.

26 april De kijk en doe dag is weer achter de rug. Hier kunnen we met trots op terug kijken. Er zijn weer veel dingen verkocht  en ook een gift werd niet vergeten. De opbrengst was €372,35 en daar kwam nog een extra gift bij van €100,00. ook gebeurt het vaak dat de mensen wat kopen en ons een kleine gift erbij geven. Bedankt allemaal. Vandaag was het ook de grote dag dat we met de nieuwe T-Shirt konden pronken en zo kon een ieder ons beter vinden.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Dankzij de vrijwilligers konden veel kinderen ook de paarden onder begeleiding een lekkere borstel beurt geven.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Op deze dagen zijn de paarden ook benieuwd wat er toch allemaal gebeurt. Zij moeten wel alles in de gaten houden.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Ondanks dat het weer het niet aangaf,was de kijk en doedag op 29 maart een dag met een knipoog naar het voorjaar. Nu kun je je bij ons binnen prima vermaken met het knuffelen van de paarden of het snuffelen tussen de 2de hands spullen. En heb je dit alles bekeken dan staat de koffie of de warme hap klaar. De opbrengst van dit alles komt ten goede aan de paarden. Maar dat was nog niet alles. Want al staan ze niet allemaal op de foto toch een klein groepje van de Larense manege. Zij kwamen op bezoek bij Avenir. Zij zorgenden ook dat de paarden verwend kunnen worden met appels en wortels. Dit was nog niet alles.Ook was er de pot waar € 124,25 inzat. Dank allemaal.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Daarbij heeft de bezoeker op deze dag samen €341,20 bij elkaar gekocht  of genoten van de koffie en de warme hap.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

 SAMSUNG CAMERA PICTURES 

  SAMSUNG CAMERA PICTURES

De opbrengst van deze dag is voor de 45 uitgewerkte manegepaarden die hier na een werkzaam leven in de manege`s van hun rust genieten.Graag geven we uitleg over de opvang van de paarden.U bent van harte welkom om kennis met ze te maken. De koffie met een lekkernij staat klaar. De warme hap is natuurlijk ook niet vergeten. Wilt u de paarden een lekkere borstelbeurt geven. Durft u niet dan helpen we graag. Ook dan bent u welkom.  Wilt u ze verwennen neem dan eens wortels, brood of appels mee. U kunt dit zelf geven. Of bij ons kopen.

22 februari was het opnieuw zover dat de kijk en doedag er was.Het stond in het teken van speelgoed. We konden terug kijken op een geslaagde dag en de de zakcent voor de paarden was €301,25 en nu maar hopen dat Zondag 29 maart de mensen ons weer weten te vinden. Op deze dag kunnen mens en dier genieten van elkaar. Wij gaan er dan van uit dat het voorjaar in aantocht is. Het thema is dan ook voorjaar

Op zondag 25 januari was er weer de eerste kijk en doe dag. Soms dachten we weten de mensen ons wel te vinden.Maar we konden met plezier terug kijken op deze dag.Want er kwamen toch nog genoeg bezoekers die kwamen snuffelen en verwennen. En daarom viel de opbrengst mee. En hadden de paarden de portemonnee toch weer bijgevuld. Zet de volgende kijk en doe dag in de agenda. Dit is op 22 februari. Op deze zondag willen we vooral de kinderen laten snuffelen,want dan is het speelgoed uit gestald. Natuurlijk gaat het andere gewoon door. Hierbij een aantal nieuwe foto`s van de rommelmarkt.

.SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

De dag van de Kerst bij de paarden is weer voorbij. Maar we kunnen zeggen dat het een geslaagde dag was.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

De opbrengst was meer dan we dachten. Dit omdat de bussen nog niet geleegd waren.  Ook zat hier nog een bedrag in. Samen werd het  € 300,40 . Dit mede dankzij de kraam met de glühwein en de chocomelk. En de 2 die het toch erg koud hebben gehad, maar dit er graag voor over hadden.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

In de koffie ruimte was het een komen en gaan.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

En met  een goed gevoel gaan we na een paar weken de feestdagen in. Op 25 januari 2015 hopen we u weer te ontvangen op de eerste Kijk,- en doedag van het nieuwe jaar.

Vergeet 14 december Kerst met de Paardenkerst 2014

Het mag zo langzamerhand wel een traditie genoemd worden: Kerst met de Paarden bij ‘t Olde Manegepeerd. Of de paarden zich er zelf al op verheugen, is niet bekend, maar wij Rika  Appie en de talloze vrijwilligers hebben er nu al zin in.

De maandelijkse Kijk,- en doedag staat op zondag 14 december helemaal in het teken van Kerst. De gangen naar de stallen zijn mooi versierd en er zijn tal van tweedehands kerstspulletjes te koop in de kersthoek maar ook speelgoed, serviesgoed en boeken. Voor de paarden is het natuurlijk eveneens feest: zij worden verwend met wat lekkers en mogen heerlijk geborsteld worden. Buiten staat een kraam waar koffie, thee, glühwein en warme chocolademelk verkrijgbaar zijn. Van de opbrengst kan voer, hooi en stro aangeschaft worden. Rika: “We doen dit nu voor de 5e keer en het is altijd weer heel gezellig. We hebben natuurlijk veel werk met de voorbereidingen, maar het is de moeite waard. Het geeft veel voldoening en gelukkig levert het ook nog wat op. Want zo’n 40 paarden onderhouden kost  nogal wat en subsidie krijgen we niet.”

Iedereen is op 14 december van harte welkom tussen 10.00 tot 17.00 uur aan de  Beukenlaan 2, 8146 PJ Dalmsholte (tussen Ommen en Lemelerveld).

30 november was het een koude dag. Maar niet getreurd de kachel was aan en het humeur was goed. Het was wel apart. Het ene moment was het zo stil dat we dachten weten de mensen ons wel te vinden. Maar tot onze verassing kwamen er mensen de gang in en gingen snuffelen tussen de spulletjes en kwamen een warme kop koffie of warme hap kopen. Dus was de opbrengst toch nog €242 . Dit met dank aan de vrijwilligers die op zaterdag en zondag komen helpen.

Kijk,- en doedag zondag 26 oktober 2014

Deze dag was alweer snel voorbij. Het was een gezellige Kijk en doedag bij ‘t Olde Manegepeerd.Tot onze verrassing kwamen er mensen op bezoek voor de paarden van manege de Goudse Hout en voor Gershwin. Zo zie je maar weer dat een Kijk en doedag er niet alleen is om te snuffelen tussen de 2e hands spullen.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

De paarden zijn verwend met lekkere dingen. En nadat op het einde van de dag de inkomsten waren geteld konden we een mooi bedrag bijschrijven van €315,-.

Zet de datums van zondag 30 november en zondag 14 december in de agenda. Want ook dan geven wij u de gelegenheid om de paarden te verwennen en te snuffelen tussen de 2e hands spullen. Op beide dagen is er weer aandacht voor iets in het bijzonder. Op zondag 30 november is er extra aandacht voor de kinderen. En op zondag 14 december vieren we Kerst met de paarden.

De opbrengst  van deze Kijk,- en doedag was €315,-.

 

Kijk,- en doedag zondag 28 september 2014
De zon was ons goed gezind en zo kon iedereen nog lekker op het terras genieten van een nat en een droogje. Er kon volop gesnuffeld worden tussen de 2e hands spullen.

De paarden voelden aan dat er wat lekkers ging komen. Jaloezie is dan nog wel eens aan de orde. Want niemand wil natuurlijk hebben dat de buurman eerder iets lekkers krijgt.

Vandaag was er ook de mogelijkheid om te snuffelen tussen LP’s en andere muziek.

P1020709

P1020712

Deze Kijk,- en doe dag was goed bezocht.

De opbrengst  van deze Kijk,- en doedag was €298,70.

En dan niet te vergeten dat er in een week in de maand september ook nog door verkoop en giften €260,- binnen is gekomen. Zo hebben de paarden toch weer een zakcentje.

Kom eens gezellig langs. Door de week zijn wij geopend. En de laatste zondag van de maand op 26 oktober is er weer een Kijk,- en doedag. Dit keer met een extra tintje.

 

Kijk,- en doedag zondag 31 augustus 2014
Deze dag hadden we veel zon. Maar de regen ging ook niet aan ons voorbij. Op deze Kijk,- en doedag hebben we veel bezoekers mogen ontvangen. De paarden kregen veel aandacht. En de bezoekers konden lekker snuffelen op de rommelmarkt. De opbrengst van deze dag was lang niet mis. Bedankt aan iedereen die hier aan mee heeft gewerkt.

P1020669

Geen probleem als u deze dag gemist heeft. Op zondag 28 september is er weer een nieuwe Kijk,- en doedag.

De opbrengst  van deze Kijk,- en doedag was €323,18.

 

Kijk,- en doedag zondag 27 juli 2014
Dit was vandaag een dag met een extra tintje. Als eerste was er de paardenpicknick. Het was een drukte van belang.

P1020633

P1020630

Er werd tijdens deze Kijk,- en doedag een  cheque overhandigd voor de nieuwe vloer in de bezoekersruimte.

De opbrengst voor de nieuwe vloer was €377,70.

Mede dankzij onze vrijwilligers verliep deze Kijk,- en doedag prima. En ook hadden we het weer mee.

 

Kijk,- en doedag zondag 29 juni 2014
Iedere keer is het weer een verrassing hoe de dag zal verlopen. Ook nu kwamen de mensen weer in grote getale naar de paarden. En was het voor de bezoekers mogelijk om op de rommelmarkt te snuffelen tussen de 2e hands spullen. Nadat de koffie net op was moesten de mensen toch naar binnen, want de regen begon de boel toch wat te verpesten. Ondanks de regen werd het een gezellige dag.

De opbrengst van deze Kijk,- en doedag was €224,45.

Dit is toch weer een mooi bedrag voor de paarden.

Niet te vergeten kon er door de bezoekers ook gesmuld worden van de Tiramisù die door Tahira op de originele Italiaanse manier bereid was.

juni 202 nieuw

En natuurlijk konden de kinderen de paarden weer veel aandacht geven.

juni 201 nieuw

 

 

Kijk,- en doe dag 25 mei 2014
Vandaag werd de parasol uitgezet. Want het was geweldig weer om op het terras te zitten. En te genieten van de mooie omgeving.

De bezoekers konden de paarden weer verwennen. En ook kon iedereen snuffelen op de rommelmarkt tussen de 2e hands spullen.

25 mei 201

De bezoekers konden genieten van de Duitse specialiteit van Janny. Deze lekkernij ging er bij veel bezoekers goed in.

25 mei 202

De paarden werden op deze Kijk,- en doedag veel geknuffeld en verwend met een lekkere traktatie van appels en wortels die meegenomen waren door de bezoekers.

Het paard Otho werd nog eens extra verwend met een mooi nieuw halster die hij van Noëlle kreeg . Otho is het adoptiepaard van Noëlle.

25 mei 203

De opbrengst  van deze Kijk,- en doedag was €193,30.

 

Kijk,- en doedag 27 april 2014
Vandaag was er weer een gezellige kijk,- en doedag. Ondanks de regenbuien kwamen er toch nog veel bezoekers naar de paarden kijken. En ook konden de bezoekers snuffelen tussen de 2e hands spullen op de rommelmarkt. De bezoekers konden genieten van een kopje koffie en lekkere tosti’s.

De opbrengst van deze Kijk,- en doedag was € 188,60.

 

Kijk,- en doedag 30 maart 2014
Er is heel veel gebeurd op deze Kijk,- en doe dag.

Als eerste is onze vernieuwde bezoekers ruimte in gebruik genomen. Dit is mede gesponsord door de Wilhelmina de Klerk van Oss stichting.

Rolf zorgde voor de warme hap. Dit waren lekkere kippenhapjes die gesponsord waren door Slagerij Dirksen aan de Balkeweg te Balkbrug.

Maar dit was nog niet alles. Op deze dag kwam er een grote groep van de Goudse Hout uit Gouda . Zij kwamen Gold Rush brengen. En veel paarden werden van de lange vacht verlost. Daarbij werden er nog klusjes gedaan en genoot een ieder van het mooie weer. Op de rommelmarkt zijn veel spullen verkocht.

Jammer genoeg zijn er altijd bezoekers die de Kijk,- en doedag als niet prettig hebben ervaren. Zij vinden dat er dingen zijn die verbeterd moet worden. Zo moet er bijvoorbeeld een duidelijke uitleg komen bij de voordeur waar de rommelmarkt is.

Uiteraard horen wij graag van de bezoekers wat er eventueel verbeterd kan worden. Dan kunnen wij dit zo mogelijk aanpassen. Zodat iedereen tevreden is.

De opbrengst  van deze Kijk,- en doedag was €247,95.

 

Kijk,- en doedag 23 februari 2014
Zaterdag 22 februari kregen we hulp van een groep mensen uit Apeldoorn en Wenum Wiesel. Samen met de vaste groep vrijwilligers zorgden zij voor schone stallen voor de paarden.

1012050_630555786980981_1445062041_n

Er zij vast mensen die denken van als een paard maar te eten krijgt en in het land kan lopen dan is het paard wel tevreden. Maar niets is minder waar. Want ook een paard kan genieten van zijn schone stal. Dit merk je doordat het paard een keer gaat rollen en dan gaat knabbelen aan het stro.

De bezoekers konden op deze Kijk,- en doedag genieten van de paarden die lekker in het schone stro stonden en volop werden verwend met brood en wortels.

23 feb 201

Op de rommelmarkt kon het bezoek snuffelen tussen de 2e hands spullen. En de bezoekers konden in de koffieruimte genieten van een broodje hamburger of een kop koffie met cake.

23 feb 203

De opbrengst van deze Kijk,- en doedag was €230,00.

 

Kijk,- en doedag 26 januari 2014
Dit was de eerste Kijk,- en doedag van het jaar 2014. En het was een gezellige drukte met veel bezoekers. De paarden kregen alle aandacht. En ze werden door de bezoekers verwend met een zak  wortelen die geschonken was door Welkoop uit Wezep.

12693_619347618101798_476361254_n 1480644_619345721435321_1861321715_n

Vooral Gershwin en Nucari wisten niet hoe gek ze moesten doen.

Op de voorgrond op de foto staan de verrassingen voor de vogels die verkocht werden door de de zus van Marja.

De opbrengst van deze Kijk,- en doedag was €221,67.

Deel deze pagina op Social Media