Soms slaan er maanden over, maar dat betekend niet dat er geen kijk en doedagen geweest zijn.

Vandaag 30 juli

Een dag met soms hevige regenbuien maar met een geweldige goede stemming. In de morgen hebben Marianne en Willie ervoor gezorgd dat de stallen er weer op en top bijlagen. Wel hadden we bedacht toen het even droog was om de paarden op tijd naar de stallen te brengen. In tussentijd hebben de vrijwilligers er voor gezorgd dat zij met hun hebbedingetjes of ook met hun zelfgemaakte dingen de portemonnee van de paarden een extra oppepper te geven. Daarbij verzorgden Jennifer en Lisa voor de extra handen die ik dan nodig ben op zo`n dag.  Gelukkig wist de bezoeker `t Olde Manegepeerd te vinden en zo kregen de paarden de nodige aandacht. Door de verkoop en andere bedragen kregen de paarden toch een mooi bedrag van € 105,- bedankt allemaal. En niet te vergeten werden er ook nu paarden geadopteerd ( dit kan al vanaf € 5,-per maand). 27 augustus is de volgende kijk en doedag. Zet hem alvast in je agenda. Vergeet niet dat je ook welkom bent van maandag t/m zaterdag van 10 tot 16 uur. Ook dan is de koffie zo gezet. Het verschil is dat we op de kijk en doedag meer in de gelegenheid zijn om aandacht aan de bezoeker te geven.

   

`t Olde Manegepeerd zondag  30 april  2023

Misschien wel de leukste dag van de maand; kijk-en doedag. Zo leuk om onze paarden te laten zien en geweldig dat de bezoekers ons zo graag helpen en alles willen weten. De paarden genieten ook oprecht van alle extra aandacht en snoepjes! Sofie kreeg bezoek van haar vriendinnetje van de manege waar ze vandaan komt, dit gezin had 2 uur gereden om haar weer te zien!

`t Olde Manegepeerd zondag 26 maart 2023
Het is alweer een paar dagen geleden maar soms vliegt de tijd voorbij. Het was de laatste zondag van maart en was het weer tijd voor de kijk en doedag. Het weer was beter dan voorspeld en zo mochten we weer gezellig wat mensen verwelkomen. De kinderen hebben weer supergoed geholpen met voeren en hooi geven. Wij kijken alweer uit naar de volgende editie op 30 april aanstaande!
`t Olde Manegepeerd zondag 26 februari 2023
Ook nu was er weer de kijk- en doedag, en Rika en ik (Marjo) waren t er wederom over eens; wat een leuke dagen zijn dat toch altijd! Vaste bezoekers en nieuwe vrienden, veel kinderen die supergoed helpen, kortom: Genieten met de grote G!
Mocht je deze nou gemist hebben, de volgende is op 26 maart van 12 tot 16! Tot dan?

 `t Olde Manegepeerd zondag 29 januari  2023

De dag is weer voorbij. Wij hopen dat je op zondag 26 februari een bezoekje komt brengen . Het was een koude dag maar de bezoekers konden genieten van ons aangepast programma. Om 13 uur gingen de paarden naar hun stal. Nu is dat al een plezier om er naar te kijken. Daarna kon er volop aandacht aan de paarden gegeven worden en werd er hooi in de stallen gedaan. Dan hoor je hoe de monden hun kauw bewegingen gaan maken en dat ze tevreden zijn. Werd je te koud dan kon je in de hooiberg koffie/thee of ranja pakken en was de gift welkom.

—————————————————————————————————————————

Wat een heerlijk weertje hadden we bij de kijk- en doedag vandaag, genieten. Heb je deze gemist. 24 april is de volgende. Ja je ziet het goed ook nu gaan de kijk en doe dagen door. Hier een aantal foto’s

de kijk en doe dagen zijn er weer.

Nu op de nieuwe locatie aan de Lovenseweg 3 te Dalmsholte. Zondag 31 oktober is er opnieuw de mogelijkheid om de paarden te bezoeken. 5 augustus en 26 september kon een ieder al een kijkje komen nemen. De koffie stond klaar en de paardensafari tussen de paarden was een succes. Natuurlijk zijn we er nog niet dus een ieder die mee wil helpen om zeker op deze dagen het tot een geslaagde dag te maken is welkom. Heeft iemand leuke ideeën of wil een dag mee helpen ook van harte welkom . Hierbij een aantal foto’s zodat je kan zien wat er al te doen is.

Wil je nog meer foto`s bekijken kijk dan ook op Facebook. In de rechter bovenhoek klik je op het icoontje van Facebook

 

 

Zondag 29 november ook nu kan ik zeggen dat het een geslaagde dag is geweest. Met de hulp van Ben/Marja en Marjo waren we in de mogelijkheid om de bezoeker te ontvangen. Ook waren er aanpassingen die goed uitpakten. De verpakte koeken die een ieder met een gift kon betalen werkte prima. En dan te bedenken dat ze betaald waren van het geld wat Xanthe de dochter van Marjo bij elkaar had gebracht met de verkoop van gebak en pinda slingers. Daarbij was dit niet alles. Zaterdag zijn de paarden al verwend met wortels en vandaag kwam er bezoek voor High-Spirit en werd er weer lekkers uitgedeeld. Het weer werkte prima mee zo was er de mogelijkheid om samen met Ben het land in te gaan. Nadat om 13 uur de paarden naar binnen kwamen kon een ieder nog meer aandacht aan de paarden geven. Zet het in je agenda want de laatste zondag van december gaat de kijk en doedag ook door.

25 oktober waren we in de omstandigheid om de bezoekers te kunnen ontvangen. Er was niet direct de gelegenheid om koffie of een warme hap te kunnen kopen ,maar samen zorgden we met de bezoeker er voor door het afstand houden en waar nodig het mondkapje te dragen dat het een gezellige dag was met toch ook de nodige centjes voor de paarden. Dus elke laatste zondag van de maand gaan wij op een gepaste manier de kijk en doedagen houden. Schrijf het in je agenda want het is een leuk uitstapje en de paarden krijgen ook hun nodige aandacht.

26 juli konden we met een aangepast programma weer de kijk en doedag houden.

Ook wij wisten niet zo goed hoe we de bezoeker op gepaste afstand alle konden laten zien. Maar zoals we al verwachten hielp ieder mee. Tot 13 uur stonden de paarden buiten en kon een ieder met de nodige uitleg van de vrijwilligers genieten van de rust die er van de paarden uitging. Totdat ze in de gaten hadden dat de bezoeker wat lekkers bij zich had. Dit mocht de pret niet drukken. Na de middag kon een ieder op het terras kijken hoe de paarden hun stallen weer opzochten. Natuurlijk met hulp hoor.  En zo kon een ieder tegen betaling onder het genot van wat drinken op het terras alles bekijken en binnen snuffelen tussen de 2de hands spullen en niet te vergeten de 2de hands paarden spullen. Wil je hier ook eens bij zijn dan kan dat op 30 augustus. Maar hou ook de gewone opening tijden in de gaten want ook dan ben je welkom.

26 januari 2020 was het zover dat je een kijkje kon komen nemen op onze kijk en doedag.

Veel bezoekers waren er niet maar dan kan het gebeuren dat een ieder toch meer aandacht krijgt. Zo was het mogelijk dat je een poets certificaat kon halen met daarbij wat lekkers. Wat onze trots altijd is dat we uitleg kunnen geven over de opvang en het doel hiervan.

Kijk,- en Doedag zondag 30 september 2019

Wat een prachtige septemberdag was het met heel veel gezellige mensen. Zo is een Snuffel,- en Knuffeldag al snel voorbij. Voor Guido was er speciaal bezoek helemaal uit het Westen. Helemaal geweldig is dat de portemonnee van de paarden weer goed gevuld is. We hebben deze dag € 344,50 voor de paarden opgehaald!

Guido van De Capelse Manege, opgenomen bij rusthuis 't Olde Manegepeerd

Kijk,- en Doedag zondag 26 augustus 2019

Vandaag was een gezellige dag met de vrijwilligers en de bezoekers. Een ieder kon de paarden verwennen en Ilse en Ben vertelden, wandelend in de wei tussen de paarden door, van alles over de paarden. Natuurlijk waren we op het eind van de middag reuze benieuwd of er nog een gevulde portemonnee voor de paarden in zat. Nou met een opbrengst van € 271,10 was dat zeker het geval.

augustus-26-8-2018-2

Kijk,- en Doedag zondag 27 januari 2019

Vandaag was het een snert dag met veel regen maar dat mocht de pret niet drukken. Onze pan met snert was bijna helemaal leeg. Een teken dus dat er toch een groep mensen ons en de paarden van `t Olde Manegepeerd op de eerste Kijk,- en Doedag van 2019 hebben gevonden. Er waren ook leuke verassingen. Als eerste kwam er een groep voor Raisa. Die was echt wel een show aan het geven. Als ze met elkaar van Manege Hallincksveld even weg liepen, trapte ze tegen de deur alsof ze wilde zeggen: ‘jullie zijn er wel voor mij hoor’. Tot onze verrassing kwam er ook bezoek voor Sherlock. Ook hier kon je zien dat er een herkenning was. Dit bezoek had met het Gouden kerstbal € 302,70 opgehaald en deed daar zelf nog eens €100,00 extra bij. Tel daarbij ook nog de wortels/brood en appels van de bezoekers en het brood die onze vrijwilligster altijd op zaterdag bij de winkels mag ophalen en dan weet je: het was een geslaagde dag!

Kijk,- en Doedag zondag 29 juli 2018

Wat zijn er toch geweldige dagen. Afgelopen week begon het al met een aantal vrijwilligers die zich spontaan aanmelden. Vandaag was er dan de Paardenpicknick. Het was een geweldige dag die ook het nodige zakgeld heeft opgebracht voor de paarden. Wil je het weten? Ja hé. Het bedrag was € 446,17! Geweldig! Maar ook een groot bedankje voor iedereen die zich ingezet heeft om deze dag tot een succes te maken. Met name Simone en Ine Ruijfrok wil ik nog eens extra bedanken voor het extra tintje dat ze aan deze dag hebben gegeven.

Kijk,- en Doedag zondag 24 juni 2018

We waren best wel benieuwd hoe men zou reageren nu alle paarden buiten stonden en de bezoeker op een andere manier kennis met ze ging maken. Nu ik was voor niets bezorgd geweest hoor. Men ging uit zichzelf al naar buiten om de paarden te bezoeken. Ook kwamen we erachter dat Sjimmie maar eens even op stal moest. Hij was zo brutaal dat hij het hoofd in de emmer met brood wilde stoppen en nu kon de bezoeker de andere paarden niets geven. Hij was het er niet mee eens maar ja als mens ben jij het die het dan regelt. Eind van de dag hadden de paarden ruim € 208,55 in de portemonnee. Wat helemaal een fijn gebaar was dat iemand die zelf niet kon komen toch € 20,00 in een envelop had gedaan. Dit zijn toch altijd leuke gebaren.

Kijk,- en Doedag zondag 27 mei 2018

Vandaag een dag met heel veel zonneschijn dus kon je ook lekker op het terras genieten. Maar ook met een iets andere invulling. Zo stond er een klein groepje op stal en de andere grote groep liep in het land voor het terras . Zo kon de bezoeker ze van dichtbij bekijken maar ook kon je mee het land in tussen de paarden. Jammer genoeg werd de kinderbingo niet veel bezocht maar volgende keer beter. Al met al een geslaagde dag. En de opbrengst voor de paarden was € 219,80.

Kijk,- en Doedag zondag 29 april 2018

Een spannende geweldige dag met veel bezoekers. Elwin die de kinderbingo heeft verzorgt deed het goed. Vandaag kwam er bezoek voor Prudentia en die heeft hiervan genoten. Ook kwamen de oude eigenaren van Unyke op bezoek. Ik was er zelf niet bij maar hoorde van andere bezoekers dat er duidelijk herkenning was bij hem en hij bij het weggaan zelfs hinnikte. Dit is toch wel een kippenvel momentje. Maar toen later op de dag de brokken kwamen, waren die weer belangrijk voor hem hoor. Het was vandaag dus weer een groot succes. En is de portemonnee voor de paarden met € 369,- gevuld. Bedankt allemaal en fijn dat we aan veel mensen uitleg konden geven over het reilen en zeilen bij `t Olde Manegepeerd. 

Kijk,- en Doedag zondag 28 januari 2018

Gisteren tijdens het klaarzetten van alles, vroegen Ilse en ik ons af of de bezoekers ons wel weer zouden weten te vinden. Maar dat was zeker zo. Dit was een goed begin van 2018 met een opbrengst van ruim € 330,00! Dat is toch geweldig! Bedankt vrijwilligers! En ook de mensen bedankt die hele speciale 2e hands spullen naar ons toe gebracht hebben voor de verkoop. Daarnaast waren er ook bezoekers uit Rotterdam die ons kwamen vertellen dat ze met een paardenpensioenfonds bezig zijn. Zodat de uitgewerkte manegepaarden in hun manege verzekerd zijn van een goede oude dag. Sinds het begin van het bestaan van `t Olde Manegepeerd is dit mijn grote wens. Dus het begin is er. Nu de andere maneges nog!

Kijk,- en Doedag zondag 26 november 2017

Ondanks dat het koud was, wisten de bezoekers ons toch te vinden. De paarden kregen een mooi bedrag van € 207,07 in hun portemonnee. Er waren een hoop verrassingen. Een fan heeft boeken verkocht en € 30,- opgehaald voor de oude paarden. En iemand heeft € 50,- in de hand gedrukt om extra likstenen te kopen. Ook hebben Noor en Laura bij de supermarkt het overgebleven brood mogen ophalen. Een bedankje voor iedereen die weer meegeholpen heeft om het er vandaag weer prima uit te laten zien!

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Kijk,- en Doedag zondag 29 oktober 2017

De Rommelmarkt en het paarden verwennen is weer voorbij. Elke keer zien we weer nieuwe gezichten en niet te vergeten de oude bekenden. We weten dat de bezoeker ons en de paarden niet vergeten zijn. Het is nog geen kerst maar we zijn wel al begonnen met de kerst verkoop. Daarnaast hebben Ilse en Lianne gezorgd voor een tintje Halloween. Zo waren er voor de kinderen spookie lolly’s en als lekkernij bij de koffie waren er chocolade eikeltjes. Van de Horstlinde kwam er een envelop met ruim € 85,00!

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Kijk,- en Doedag zondag 24 september 2017

De snuffel,- en knuffeldag is weer achter de rug. Ondanks dat er niet zo heel veel bezoekers zijn geweest was de stemming weer goed en op het eind van de dag was er toch weer voor ruim € 200,00 verkocht! Dat geeft toch weer een goed gevoel.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Kijk,- en Doedag zondag 27 augustus 2017

Wat een geweldige snuffel,- en knuffeldag. Het weer werkte geweldig mee waardoor de bezoekers ons ook weer wisten te vinden en enthousiast de paarden hebben gepoetst. Er is toch maar weer €330,50 binnen gekomen!VRIJWILLIGERS EN BEZOEKERS BEDANKT.

Kijk,- en Doedag zondag 30 juli 2017 – De paarden picknick

Samen met Ine Ruijfrok en alle vrijwilligers zijn de schouders er weer onder gezet. Ondanks de regen was het een geslaagde dag. Vanmorgen was het de bedoeling dat de groep paarden naar buiten ging en ik wat over ze kon vertellen. Maar het was of de paarden wisten dat in de bulten hooi lekkere appels en brood lagen en dan is het natuurlijk veel gemakkelijker als het voor je uit het hooi gehaald wordt. Daarna was Ine aan de beurt om haar verhaal te doen en ging er een groep met haar mee het land in tussen de paarden. Er was ook de mogelijkheid om een privé Clinique te krijgen met een paard. Bo bewees maar weer eens hoe zij zich nog steeds van haar beste kant kan laten zien. Dit werd ook erg gewaardeerd en bracht ook op die manier geld in het laatje. De bezoekers weten ons al meer te vinden en ze ondersteunen hiermee financieel de paarden. Dat blijkt wel weer uit de opbrengst van deze dag. € 363,55 kon er op de rekening gezet worden. Daarbij kwam er nog een gift en was er een plantjes verkoop die ook nog ruim €32,50 heeft opgebracht. Deze dag bracht de mensen samen en er werd gretig gebruik gemaakt van de koffie en de warme hap.

30-juli-1-2017

Kijk,- en Doedag zondag 25 juni 2017

Vandaag was het zo ver dat we ons 20 jarig bestaan konden vieren.  De vrijwilligers hadden geld bij elkaar gelegd en er waren prachtige cadeau`s. Een prachtige plant voor buiten en daarna kwam de soeplepel met een soepketel waar we de soep goed in warm kunnen houden. Maar tot mijn grote verrassing kreeg ik een weekend Vlieland voor mij en mijn dochter plus daarbij nog zakgeld. Allemaal nog enorm bedankt. Op deze dag waren er veel activiteiten naast de bekende rommelmarkt en het paarden knuffelen.

Kijk,- en Doedag zondag 28 mei 2017

Vandaag was een speciale snuffel,- en knuffel dag. Natuurlijk hadden wij op meer mensen gehoopt maar het was ook zo’n geweldig weer. Maar al met al hadden we niet te klagen hoor en de paarden in het land genoten van alle aandacht. Vanmorgen stonden de paarden voor het hek. Natuurlijk wisten ze niet wat er ging gebeuren, maar je zou bijna denken dat ze dachten o ja vandaag komt er weer bezoek. Men kon met de vrijwilligers het land in om kennis te maken met de paarden en als men wilden ze ook een lekkere poetsbeurt geven. Op het terras kon een ieder genieten van de koffie. De opbrengst was toch nog € 203,00 dus dat is toch ook weer mooi voor de paarden. 

Kijk,- en Doedag zondag 30 april 2017

Zoals je weet stonden alle paarden op stal. Maar zondagmorgen hadden ze zoiets laat ons er maar uit. Al snel hadden ze in de gaten dat een ieder wat lekkers bij zich had en vonden ze het al snel prima. Natuurlijk gebeurd er wel eens wat. Zoals een van de paarden die Christa een drukker gaf en waar ze een pijnlijke plek aan over hield. Of een van de pony`s die dacht dat een vinger ook eten was. Maar ja dat zijn van die dingen waar ze niets aan kunnen doen. En toen de pijn over was ging alles weer zijn gangetje. Gisteravond was ik zo moe van alle fijne indrukken dat mijn moeheid toesloeg en ik om 21 uur al  in bed lag. Maar wat een fijn gevoel dat er zoveel mensen een kijkje komen nemen. De een om te snuffelen en de ander om te knuffelen. Deze dag bracht toch maar weer € 268,52 voor de paarden op.

nora-30-april

Kijk,- en Doedag zondag 26 maart 2017

De hele dag door is het een gezellig komen en gaan. Vooral als je dan bedenkt dat het toch weer € 214,85 heeft opgebracht. Voor iedereen weer een heel hartelijk bedankje. Ook voor de vrijwilligers die elke keer weer deze dagen goed lagen slagen, mijn petje af. En ook de paarden genieten volop.

diana-uit-de-vacht
Diana verlost van haar wintervacht

Kijk,- en Doedag zondag 26 februari 2017

Natuurlijk wisselt het aantal bezoekers elke maand. Oude bekenden maar toch ook weer nieuwe gezichten. En dit maakte dat het weer een gezellige dag was. Het bedrag wat aan het eind van de dag is binnen gehaald, was € 216,85. Door de hulp van de vrijwilligers is dit toch maar weer geslaagd.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Kijk,- en Doedag zondag 29 januari 2017

We kunnen terug kijken op een hele gezellige dag. De bezoekers wisten ons te vinden en de koffie en snert gingen er goed in. En voor de paarden is er € 394,00 binnen gekomen.

Kijk,- en Doedag zondag 30 oktober 2016

Het weer werkte prima mee dus de bezoekers wisten ons weer te vinden. Met ruim € 200,- opbrengst was het een geslaagde dag. Marja had voor wat lekkers gezorgd met het tintje herfst.

Kijk,- en Doedag zondag 25 september 2016

Druk was het niet op deze Kijk,- en Doedag,maar het was toch weer volop genieten. Wel kan ik zeggen dat de portemonnee van de paarden weer voorzien is van hun zakgeld.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Kijk,- en Doedag zondag 28 augustus 2016

Als het werk klaar is en we aan de koffie toe zijn dan is er toch altijd een gezonde spanning of de bezoeker ons wel kan vinden. En dat konden ze. De paarden hebben in ieder geval weer geld in de portemonnee want de opbrengst was € 276,-. En de nodige aandacht die ze kregen, vonden ze maar wat fijn.

Kijk,- en Doedag zondag 31 juli 2016

Af en toe een bui kon de pret niet drukken. De bezoeker kon weer snuffelen tussen de rommelmarkt spullen die binnen en buiten uitgestald waren. Wat ik zeker weet dat met alle hulp het een geslaagde dag was. Ine zorgde weer voor een geweldige uitleg over het contact tussen mens en paard. Zo was een ieder dik tevreden en kregen de paarden weer een best bedrag in de spaarpot voor de verzorging en dit bedrag wordt nog een keer verdubbeld door Dierenlot.

Kijk,- en Doedag 26 juni 2016

Weet als je op deze komt je de tijd ervoor uit moet trekken. Want de kinderen zijn nog lang niet van plan om weg te gaan. Maar ook als je al wat ouder bent, is het fijn dat je de paarden aandacht kan geven of lekker rond kan snuffelen tussen de 2e hands spullen. Het bedrag van de verkoop en de tosti leverde toch maar weer € 261,30 op.

 

Kijk,- en Doedag 29 mei 2016

Vandaag heeft de Kijk,- en Doedag er weer voor gezorgd dat veel mensen kennis hebben gemaakt met de paarden van `t Olde Manegepeerd. Dit heeft € 246,70 voor de paarden opgebracht. Een bedankje daarvoor. Annemiek de vrijwilligster heeft geregeld dat er plantjes konden worden verkocht. Bo en Hippie kregen extra aandacht van de bezoekers uit Rotterdam. Annemiek zorgde ervoor dat High-Spirit even kon genieten. Hetty verzorgde de koffie en de broodjes. Ilse die ook deze dag van de partij was, staat niet op de foto want zij moest eerder naar huis. 

Kijk,- en Doedag 24 april 2016

Met trots konden wij vandaag de laatste nieuwe paardenboxen laten zien. Zo staan nu alle paarden in veilige boxen. Ik kan niet vaak genoeg zeggen hoe trots we er op zijn dat de goede doelen vertrouwen in ons hebben. Zij hebben er voor gezorgd dat dit alles voor elkaar is. Op deze 24 april was het in de morgen rustig. Maar dat veranderde snel. En ja als er wat gekocht moet worden dan moet je er ook eerst even op gaan zitten of het ook werkt. De paarden zijn niet vergeten en Otho dacht dit zijn niet al mijn haren hoor. Het was toch echt zo. De opbrengst van deze dag was € 326,40.

Kijk,- en Doedag januari 2016

Een koude dag in januari de eerste Kijk,- en Doedag van dit jaar. In de morgen hadden we zo iets van wat moet dit vandaag worden? De vaste kern bezoekers was al aan het snuffelen en koffie aan het drinken. Tegen de middag kwamen er gelukkig nog meer mensen en werd er toch veel gesnuffeld. Daarbij smaakte de snert met katenspek en roggebrood ook goed. Niet te vergeten: de kinderen zorgden samen met de vrijwilligers ervoor dat de paarden veel aandacht kregen.

Kijk,- en doedag Zondag 13 december 2015

Er was in de omgeving heel veel te doen dus was het bij ons niet druk. Maar met elkaar was het een gezellige boel. De opbrengst was toch nog € 216,00.

Kijk,- en Doedag zondag 29 november 2015

Ondanks het slechte weer wisten de bezoekers ons te vinden. Natuurlijk zijn er veel thuis gebleven maar het werd toch een gezellige dag. De opbrengst voor de paarden was toch nog € 207,65.

Kijk,- en Doedag zondag 27 september 2015

We kunnen samen met de vrijwilligers en de bezoekers terug kijken op een geweldige dag. Het schminken van de kinderen en de huifkar werd de hele dag vrijwillig verzorgd. Verder hebben we veel uitleg gegeven over de opvang van de uitgewerkte manege paarden. Elke keer komen we erachter dat er toch nog heel veel mensen zijn die nog niet voldoende op de hoogte zijn van onze opvang. De opbrengst was € 420,95!

 

Kijk,- en Doedag 30 augustus 2015

Een rustige dag, maar de mensen die er waren hebben het toch weer naar de zin gehad. En de paarden hebben hun aandacht gekregen. De opbrengst voor de paarden was € 151,97.

Kijk,- en Doedag 26 juli 2015

De dag is weer voorbij maar we kunnen allemaal nagenieten van een mooie dag. Iedereen bedankt. De opbrengst was € 377,75 wat een mooi bedrag hé? Dank aan de vrijwilligers die deze dag helemaal verzorgt hebben en een speciaal bedankje aan Ine. Zij zorgde ervoor dat de bezoeker meer te weten kreeg over het gedrag van de paarden. Samen liepen ze tussen de paarden en dit was voor velen toch een aparte belevenis.

Kijk,- en Doedag 28 juni 2015

Vandaag was een dag met verassingen. Wij zijn altijd weer blij dat er zoveel bezoek voor de paarden komt maar natuurlijk zijn we ook blij met de verkoop van de spulletjes. Er is voor € 392,60 verkocht. We kregen vanmiddag een groep op bezoek die vakantie houdt op de Imminkhoeve in Lemele. Zij kwamen de paarden bezoeken en natuurlijk moest er ook even gesnuffeld worden. Er kwam een meisje die popjes verkocht had en overhandigde ons €5,00. Mooi hé?

Kijk,- en Doedag 31 mei 2015

Ondanks dat de voorspellingen wat slechter waren, kwamen de bezoekers toch. De één kwam snuffelen tussen de boeken en de 2e handsspullen en de andere kwam om aandacht aan de paarden te geven. Samen maakt dit gezelligheid. De opbrengst van deze dag was € 335,65. Dus als je bedenkt dat daar weer 4 paarden een maand voor verzorgt kunnen worden. Dank hier voor.

Kijk,- en Doedag 26 april 2015

De Kijk,- en Doedag is weer achter de rug. Hier kunnen we met trots op terug kijken. Er zijn weer veel dingen verkocht  en ook een gift werd niet vergeten. De opbrengst was € 372,35 en daar kwam nog een extra gift bij van €100,00. Ook gebeurt het vaak dat de mensen wat kopen en ons een kleine extra gift geven. Bedankt allemaal. Vandaag was het ook de grote dag dat we met de nieuwe T-Shirts konden pronken!

Kijk,- en Doedag 29 maart 2015

Ondanks dat het weerbericht het niet aangaf, was deze Kijk,- en Doedag een dag met een knipoog naar het voorjaar. Nu kun je je bij ons binnen ook prima vermaken met het knuffelen van de paarden hoor of met het snuffelen tussen de 2e handsspullen. En heb je dit alles bekeken dan staat de koffie en/of de warme hap klaar. Maar dat was nog niet alles. Een groepje van de Larense manege kwam op bezoek bij Avenir. Zij zorgden dat alle paarden verwend werden met appels en wortels. In de pot zat € 341,20 aan het eind van de dag. Dank allemaal.

 

 Kijk,- en Doedag zondag 22 februari 2015

Vandaag stond in het teken van speelgoed. Op deze zondag konden vooral de kinderen snuffelen want het speelgoed stond breed uitgestald. We kunnen terug kijken op een geslaagde dag en het zakgeld wat voor de paarden opgehaald is, is € 301,25.

Kijk,- en Doedag zondag 25 januari 2015

De eerste Kijk,- en Doedag van dit jaar. We kunnen met plezier terug kijken op deze dag want er kwamen toch nog genoeg bezoekers die kwamen snuffelen en knuffelen. Hierbij een aantal nieuwe foto`s van de rommelmarkt.

Kijk,- en Doedag zondag 14 december 2014

De dag van de Kerst bij de paarden is weer voorbij. Maar we kunnen zeggen dat het een geslaagde dag was.De opbrengst was meer dan we verwacht hadden: € 300,40. Dit mede dankzij de kraam met glühwein en chocomelk. Het mag zo langzamerhand wel een traditie genoemd worden: Kerst met de Paarden bij ’t Olde Manegepeerd. Of de paarden zich er zelf al op verheugen is niet bekend, maar wij hebben nu al zin in volgend jaar!

 

Kijk,- en Doedag zondag 30 november 2014

Vandaag was het een koude dag. Maar niet getreurd de kachel was aan en het humeur was goed. Aanvankelijk was het heel rustig en vroegen we ons af of de mensen ons wel wisten te vinden. Maar op een gegeven moment kwam de loop er toch in en kwamen er mensen die gingen snuffelen tussen de spulletjes en een warme kop koffie of warme hap kwamen kopen. Uiteindelijk was de opbrengst toch nog € 242,-! Dit met dank aan de vrijwilligers die op zaterdag en zondag komen helpen!

Kijk,- en Doedag zondag 26 oktober 2014

Deze gezellige dag is weer snel voorbij gegaan. Tot onze verrassing kwamen er mensen op bezoek voor de paarden van manege de Goudse Hout en voor Gershwin. Zo zie je maar weer dat een Kijk,- en Doedag er niet alleen is om te snuffelen tussen de 2e hands spullen maar ook zeker om te knuffelen. De paarden zijn verwend met lekkere dingen. En nadat op het einde van de dag de inkomsten waren geteld konden we een mooi bedrag bijschrijven van €315,-.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Kijk,- en Doedag zondag 28 september 2014

De zon was ons goed gezind en zo kon iedereen nog lekker op het terras genieten van een natje en een droogje. Ook kon er volop gesnuffeld worden tussen de 2e handsspullen. De paarden voelden aan dat er wat lekkers ging komen. Jaloezie is dan nog wel eens aan de orde. Want niemand wil natuurlijk hebben dat de buurman eerder of meer lekkers krijgt. De opbrengst van deze Kijk,- en Doedag was € 298,70. En dan niet te vergeten dat er in een week in de maand september ook nog door verkoop en giften € 260,- binnen is gekomen. Zo hebben de paarden toch weer een zakcentje.

 

 

P1020709
Vandaag was er ook de mogelijkheid om te snuffelen tussen LP’s en andere muziek

 

P1020712
Deze Kijk,- en doe dag was goed bezocht.

Kijk,- en Doedag zondag 31 augustus 2014

Een dag met veel zon maar de regen ging ook niet aan ons voorbij. Op deze Kijk,- en Doedag hebben we veel bezoekers mogen ontvangen. De paarden kregen veel aandacht en de bezoekers konden lekker snuffelen op de rommelmarkt. De opbrengst van deze dag was lang niet mis: € 323,18. Bedankt aan iedereen die hier aan mee heeft gewerkt.

P1020669

Kijk,- en Doedag zondag 27 juli 2014

Dit was een dag met een extra tintje: de paardenpicknick! Het was een drukte van belang. Er werd tijdens deze Kijk,- en Doedag een cheque van € 377,70 overhandigd voor de nieuwe vloer in de bezoekersruimte. Dankzij onze vrijwilligers verliep deze Kijk,- en Doedag prima. En ook hadden we het weer mee.

Kijk,- en Doedag zondag 29 juni 2014

Iedere keer is het weer een verrassing hoe de dag zal verlopen. Ook nu kwamen de mensen weer in grote getale naar de paarden. En was het voor de bezoekers mogelijk om op de rommelmarkt te snuffelen tussen de 2e hands spullen. Net nadat de koffie op was, moesten de mensen naar binnen want de regen begon de boel toch wat te verpesten. Desondanks de regen werd het een gezellige dag. De opbrengst van deze Kijk,- en Doedag was € 224,45. Niet te vergeten kon er door de bezoekers ook gesmuld worden van de Tiramisù die door Tahira op de originele Italiaanse manier bereid was.

Kijk,- en Doe dag 25 mei 2014

Vandaag werd de parasol uitgezet want het was geweldig weer om op het terras te zitten en zo te genieten van de mooie omgeving. De bezoekers konden de paarden weer verwennen. De paarden werden veel geknuffeld en verwend met een lekkere traktatie van appels en wortels die de bezoekers meegenomen hadden. De bezoekers konden genieten van de Duitse specialiteit van Janny. Deze lekkernij ging er bij veel bezoekers goed in. Ook werd er weer gesnuffeld op de rommelmarkt tussen de 2e hands spullen.

Paard Otho werd nog eens extra verwend met een mooi nieuw halster die hij van Noëlle kreeg. Otho is het adoptiepaard van Noëlle. De opbrengst  van deze Kijk,- en Doedag was €193,30.

Kijk,- en Doedag 27 april 2014

Vandaag was er weer een gezellige kijk,- en Doedag. Ondanks de regenbuien kwamen er toch nog veel bezoekers naar de paarden kijken. En ook konden de bezoekers snuffelen tussen de 2e hands spullen op de rommelmarkt. De bezoekers konden genieten van een kopje koffie en lekkere tosti’s. De opbrengst van deze Kijk,- en Doedag was € 188,60.

Kijk,- en Doedag 30 maart 2014

Er is heel veel gebeurd op deze Kijk,- en Doedag. Als eerste is onze vernieuwde bezoekers ruimte in gebruik genomen. Dit is mede gesponsord door  Wilhelmina de Klerk van Oss Stichting.

Rolf zorgde voor de warme hap. Dit waren lekkere kippenhapjes die gesponsord waren door Slagerij Dirksen aan de Balkeweg te Balkbrug.

Maar dit was nog niet alles. Op deze dag kwam er een grote groep van de Goudse Hout uit Gouda . Zij kwamen Gold Rush brengen.

Ook werden veel paarden van de lange vacht verlost. Daarbij werden er nog klusjes gedaan en genoot een ieder van het mooie weer. Op de rommelmarkt zijn veel spullen verkocht.

De opbrengst  van deze Kijk,- en doedag was € 247,95.

Kijk,- en Doedag 23 februari 2014

Zaterdag 22 februari kregen we hulp van een groep mensen uit Apeldoorn en Wenum Wiesel. Samen met de vaste groep vrijwilligers hebben zij de stallen tip top in orde gemaakt voor de volgende dag. Er zijn vast mensen die denken dat een paard alleen tevreden is als hij buiten in de wei loopt en gras kan eten. Maar een paard kan zeker ook genieten van een schone stal. Hij gaat dan lekker rollen en knabbelen aan het stro. De bezoekers konden op deze Kijk,- en Doedag paarden zien die lekker in het schone stro stonden en volop werden verwend met brood en wortels. Op de rommelmarkt kon het bezoek weer snuffelen tussen de 2e handsspullen en in de koffieruimte van een broodje hamburger of een kop koffie met cake.

We hebben deze dag € 230,00 voor de paarden opgehaald!

Kijk,- en Doedag 26 januari 2014

De eerste Kijk,- en Doedag van 2014 was een gezellige drukte met veel bezoekers. De paarden kregen alle aandacht. Ze werden door de bezoekers verwend met een zak  wortelen die geschonken was door Welkoop uit Wezep.

Vooral Gershwin en Nucari wisten niet hoe gek ze moesten doen om de aandacht te trekken. Op de voorgrond van de foto van Gershwin staan de verrassingen voor de vogels die verkocht werden door de zus van Marja.

We hebben deze dag € 221,67 voor de paarden opgehaald.