De verhuizing is een bijna klaar. We zijn  dan met onze paarden en alle spullen aan de Lovenseweg 3 waar we verder gaan ook nu als Stichting `t Olde Manegepeerd

De locatie aan de Beukenlaan is nu al gesloten. Dus is een ieder welkom aan de Lovenseweg . Wil je een kijkje bij de paarden nemen dan kan dat ook nu. En een kop koffie is snel gezet.

15 juni konden de paarden naar de nieuwe locatie en zoals je ziet hadden ze daar echt geen probleem mee. Thuis staan Rakker/Truffel/Diana/Christal/Otho /Jerome en Rush. Zij zijn op dit moment wat extra zorg nodig. Mobli /Melvin en Guido houden we in het grote weiland goed in de gaten. Ze redden zich nu wel. Maar ook daar lopen we een keer extra naar toe.

 

info@manegepeerd.nl

www.manegepeerd.nl

06-12874764

Zoals je ziet is de peerdenblog nu niet meer gekoppeld aan Facebook. Maar ben je toch erg nieuwsgierig wat er op Facebook staat klik dan op het zwarte linkje van Facebook recht op de website. Zo kun je nog veel meer bekijken.

06-12874764      info@manegepeerd.nl

Ook zag ik dat er nog veel adoptant zijn die een favoriet paard hadden  uitgezocht. Door een fout van mijn kant weet ik niet meer wie recht hebben op een certificaat. Ik stuur hem het je graag. Laat het weten en ik ga er aan werken.

Van harte gefeliciteerd

Natuurlijk weet een ieder dat onze vrijwilligers zich volledig inzetten om het voor de paarden zo optimaal te maken. Maar soms vergeet je hoe snel de tijd gaat. Zo is Sandra nu al weer 10 jaar bij ons als vrijwilliger. Wij willen haar nog eens heel hartelijk bedanken dat ze het met ons vol kon houden. Ik hoop dat ze er nog niet genoeg van heeft en nog een tijd bij ons blijft                                           .

Nieuwsbrief

Hallo allemaal de nieuwsbrief van maart is uit. Soms kan ik nog lang niet alle nieuwsbrieven versturen . De reden is dat de mail adressen niet kloppen. Ben je adoptant/donateur of je hebt zomaar een gift gegeven geef dan nog even een keer je mailadres door. En dan nog wil ik de vraag stellen. Een ieder die de nieuwsbrief nu nog per post krijgt maar wel een mail adres heeft zou je mij die dan door wil geven. Ook dat scheelt weer in de kosten. En dan nog diegene die de nieuwsbrief ook wil ontvangen ook dat kan hoor. Natuurlijk hopen we dat je donateur wordt.

        Diana

 

Ik hoop dat ik toch een leuke aanvulling kan maken en dat je met plezier hier op blijft kijken.

In het kader van; alle beetjes helpen is Xanthe (8 jaar) een sinterklaasactie begonnen. We begonnen met het inzamelen van lege flessen in de buurt waarmee we een startbedragje hadden en de benodigde producten konden aanschaffen. Daarna zetten we een oproepje op facebook en kwamen de bestellingen binnenstromen! Na 2 weken konden we bijna 60 euro overhandigen aan Rika voor de oude paarden van t olde manegepeerd. Erg leuk om te doen (en voor te proeven natuurlijk!) We zijn alweer volgende acties aan het verzinnen, want naast dat we voor een goed doel bezig waren was t ook erg leuk om iets samen te doen hier voor! Groetjes Marjo en Xanthe

Jullie weten dat we door acties proberen om geld bij elkaar te krijgen om het voortbestaan van `t Olde Manegepeerd zekerheid te geven.

Ook nu is er een nieuwe actie bij gekomen. Kijk op  Pay It Forward en dan bij Non-profits dan kom je ons tegen en klik je op ons plaatje met  uitleg dan komt de donatie knop te voorschijn. Bij vragen altijd even bellen hoor. 06-12874764

In de paarden hemel kun je zien dat er ook nu weer 2 donkere dagen zijn. Zamora en O-Kamee zijn ingeslapen.  Maar ook even een laatste uitleg hoe we er nu voor staan. Gelukkig komt er nog steeds geld binnen voor een mogelijke koop. Ook ik weet dat we het bedrag niet op tijd binnen hebben gekregen maar ik blijf nog even in gesprek met de verhuurder en dan kijken wat er nog te regelen valt. Wie weet is er een investeerder die weet hoe belangrijk het is dat `t Olde Manegepeerd blijft bestaan.

Nadat de oproep gepubliceerd is kwam er heel veel reactie. Ik wil de mensen niet vergeten die zich ook als donateur hebben opgegeven maar geweldig die nu ook meehelpen om ons doel te behalen.

Ook nu staan we nog niet stil. Samen proberen we om zoveel mogelijk het geld bij elkaar te krijgen voor de locatie aan de Beukenlaan.

We staan nog steeds niet stil. Klik op deze link  want ook Vechtdal leeft TV heeft aandacht aan het geheel besteed.

Het is denk ik tijd om meer uitleg te geven waarom we nu een hele spannende tijd hebben.

Het klopt dat de oproep hard overkomt, maar het is ook echt een noodkreet . Ook ik begrijp dat er veel onduidelijkheden zijn.

Hier de uitleg en hoop dat een ieder begrijpt hoe het er nu voorstaat. Wil je weten hoe `t Olde Manegepeerd alle jaren draait kijk dan op www.manegepeerd.nl
Wij hebben een huurovereenkomst per jaar met een jaar opzeg termijn. Nu kwam eind 2019 de verhuurder die zei door privé omstandigheden alles te koop zetten en wij de eerste koop hadden. Door de fondsenwerver is er geprobeerd om het geld bij elkaar te krijgen. Nu zijn er door fondsen geld apart gezet dat als wij het resterende bedrag bij elkaar krijgen de koop kan doorgaan. Dus wij hebben nu dat geld nog niet op de bank. Nu heeft het fonds gezegd dat als 15 december 2020 het geld niet bij elkaar is dat zei zich terug trekken. Dat is de deadline waar over gesproken wordt. Nu weet ik ook dat het heel veel gevraagd is en we ook heel dankbaar zijn voor alle giften. Maar waar we nog op hopen dat een investeerder de nek wil uitsteken en ons helpen. Tot eind maart kunnen we blijven. In tussen tijd kijken we in de omgeving waar een mogelijke opvang is waar we met de paarden naar toe kunnen. Als ook dit alles niet mocht gelukken dan benaderen we de maneges waar de paarden vandaan komen of zij in hun kring een plek kunnen zoeken. En daarnaast als de nood zo hoog wordt dan heb ik de adressen bewaard die hebben aangegeven dat zij een plek beschikbaar hebben. Als echt alles niet opgelost kan worden ga ik de vraag stellen aan de dierenarts welke paarden niet meer vervoert kunnen worden om ze te laten inslapen. Dus ook hier is de slacht echt het allerlaatste. Wees verstandig en als je vragen hebt bel mij. 06-12874764
Ranch-Boy kon echt niet alleen staan dus hebben we besloten dat Saigon in de stal naast hem kwam te staan. Nu is de rust bij hem weer gekeerd.

Vandaag is het dit onderstaande persbericht de deur uitgegaan.  Ik weet dat er heel veel gevraagd wordt maar de nood is ook zo groot.

Noodkreet: slachthuis dreigt voor de paarden van ’t Olde Manegepeerd

 

De stallen en weilanden die de stichting al jaren huurt voor de opvang van de paarden worden verkocht. Dit houdt in dat de paarden moeten vertrekken, tenzij ’t Olde Manegepeerd het geheel zelf kan kopen. De tijd dringt want als we niet binnen twee weken een investeerder vinden voor de koop van de opstallen, dan betekent dit dus het einde voor de stichting en dus ook voor de 45 paarden en pony’s.

 

’t Olde Manegepeerd is een stichting die al 23 jaar uitgewerkte manegepaarden opvangt. Paarden en pony’s die dikwijls aan het eind van hun werkzame leven in het slachthuis eindigen, kunnen bij ons nog jaren van hun welverdiende pensioen genieten.

 

Wegens de huisvestingsproblemen dreigt dus helaas een eind te komen aan het mooie werk dat ’t Olde Manegepeerd al die jaren heeft geleverd.

 

Hoewel er zicht is op financiering van een aanzienlijk deel van de opstallen (en de bijbehorende grond), komen we nog altijd een bedrag van € 350.000,- tekort. We hebben alles geprobeerd om een investeerder voor dit laatste deel te vinden, maar helaas tot nu toe zonder resultaat.

 

De deadline verloopt op 15 december ‘20. In een uiterste poging om de koop rond te krijgen, roepen we via de media investeerders op om dit goede doel te laten voorbestaan. Uiteraard zijn donaties ook van harte welkom, maar we realiseren ons dat het lastig zal zijn om enkel met donaties de benodigde € 350.000,- op te halen.

 

Geïnteresseerde investeerders kunnen contact opnemen met Rika Lassche op telefoonnummer 06-12874764.

Donaties kunnen gedaan worden via deze link: Grote nood bij paard en mens | Geld inzamelen | Doneeractie.nl of door een storting op NL 94 RABO 0378923722 t.n.v. ’t Olde Manegepeerd te Dalmsholte.*

 

Help ons!

 

Het bestuur van ’t Olde Manegepeerd

 

 

* Indien blijkt dat de donaties niet voldoende zijn om de koop te realiseren, zal het gedoneerde geld besteed worden aan de verzorging van de paarden totdat ’t Olde Manegepeerd ophoudt te bestaan. Indien op dat moment geld over is, zal dit worden geschonken aan een vergelijkbaar doel met ANBI-status

Vandaag 2 december staat ons artikel in Max Magazine . Op deze link geven we u ook de mogelijkheid om hier aan mee te werken.

Www.manegepeerd.nl/max

Als je toch op Facebook ons wil volgen klik dan op het zwarte icoontje in de rechter hoek. Het is echt de moeite waard om ook hier op te kijken, want er zijn zoveel nieuwtje. Voor diegene die nog niet op Facebook hebben gekeken dan hier nog even iets wat echt onder jullie aandacht moet komen.