Kijk en doedag bij `t Olde Manegepeerd te Dalmsholte

26 mei aanstaande van 12.00 uur tot 16.00 uur is het weer tijd voor de maandelijkse open dag bij stichting `t Olde Manegepeerd aan de lovenseweg 3 in dalmsholte.

Kom gezellig langs Paulien onze gastvrouw ontvangt u graag. Drink een kopje koffie, thee of fris met iets lekkers op ons terras. De vrijwilligers leiden u graag rond en vertellen over het werk wat ze met veel plezier doen.

Het is echt begonnen de paarden blijven in het land maar ook nu is er volop gelegenheid ze te verwennen met meegebrachte appels, wortels of oud brood. Ook hebben wij paardensnoepjes te koop voor een kleine bijdrage per zakje.

De gehele opbrengst is voor de paarden.

Wat is er te doen.

Om 13 uur en 15 uur gaan we op paarden safari.

Je gaat samen met de vrijwilligers het land in om tussen de paarden kennis met ze te maken.

Durf je of kun je niet er is altijd gelegenheid om ze voor de draden te verwennen.

Ook staan onze vriendinnen weer met hun kraampje op de deel, ze verkopen hier schleichpaardjes en edelsteensieraden. De helft van de opbrengst hiervan doneren ze aan onze paarden.

 

Onze open dagen zijn geschikt voor alle leeftijden en de gehele opbrengst van deze dag gaat rechtstreeks naar onze 25 uitgewerkte manegepaarden. Wij zijn nog op zoek naar vrijwilligers, vraag er naar bij 1 van de medewerkers.

Weet je dat je een bezoek bij ons aan de paarden heel goed kan combineren met een wandeling op de Lemelerberg of een fietstocht door de mooie natuur.

 

U kunt ook uw oude kleding, mobieltjes, cartridges en gebruikt frituurvet bij ons kwijt.

Voor de liefhebber hebben wij in de hooiberg nog een kleine hoeveelheid tweedehands paardenspullen te koop.

 

Heb je nog een leuke invulling voor onze kijk en doe dagen. Dit kan een workshop/demonstratie of bedenk het maar.

Neem dan contact met ons op.

 

Voor meer informatie of vragen kijk op: www.manegepeerd.nl

Ons adres is Lovenseweg 3 te dalmsholte, aan de voet van de lemelerberg

info@manegepeerd.nl

06-12874764

Even een opfrisser. Wij zijn  nog altijd  een kleding /frituurvet en cartridge inzamelpunt . Help ons mee ook op deze manier komt er geld voor de paarden binnen. Een belangrijk punt is dat Dierenlot heeft aangegeven dat het goede doel wat de meeste kleding ophaalt ook nog een extra geld bedrag krijgt.

Nieuwsbrief ’t olde manege peerd maart 2024   

Er zijn er al heel veel adoptanten en donateurs die de nieuwsbrief hebben ontvangen. Dus nu is het tijd dat ook een ieder benieuwd is wat er bij `t Olde Manegepeerd gebeurt deze kan lezen. Natuurlijk is het jammer dat er ook nu mailadressen niet kloppen. Dan is er voor de eerste keer de nieuwsbrief niet via de post gestuurd. Wil je hem toch ontvangen geef dan je mailadres door.

  Blackberry’s Friend

Hallo! Ik ben Elizabeth Kay, een Engelse portretkunstenaar woonachtig in Nede
Mijn studio ligt dichtbij Konijnenparadijs, een konijnenopvangcentrum waar ik
wekelijks kom om te helpen met schoonmaken. De verleiding om de vele donz
lieve, prachtige konijnen in het centrum te schilderen was te groot en al snel
gebruikte ik de schilderijen om de broodnodige fondsen voor deze opvang in te
zamelen.
Sindsdien heb ik Blackberry’s Friends opgericht om meer dierenopvangcentra te
helpen.
Als dank voor uw steun aan dit opvangcentrum, wil ik u graag een ingelijst, pa
dierenportret aanbieden voor slechts € 125,- per stuk. Deze speciale prijs geldt
een pastelschilderij van 150 x 150 (mm), gemonteerd en in een lijst van 240 x 2
(mm). Dit is een exclusieve aanbieding voor de vrienden van Stichting ’t Olde
Manegepeerd (de normale prijs is € 185).
Met al mijn commissies voor huisdier portretten (inclusief deze speciale aanbie
en alle items die op de Blackberry’s Friends-website staan (afdrukken, wenskaar
originele kunst) wordt de winst gedeeld met het betrokken opvangcentrum, om
helpen in de kosten van hun prachtige werk, omdat ze sterk afhankelijk zijn van
donaties.
Als u van deze aanbieding wilt profiteren, neem dan gerust contact met mij op
mail blackberrysfriends@gmail.com onder vermelding van Stichting ’t Olde
Manegepeerd. Voor meer informatie over mijn portretten, het commissieproces
andere beschikbare items, kunt u de website bezoeken:
www.blackberrysfriends.com

Lees dit bovenstaande en wie weet wil je haar site ook eens bezoeken. Het schilderij heeft ze gemaakt van Moblie maar ze maakt nog veel meer mooie dingen. Alles wat via ons verkocht wordt is een bijdrage van haar voor de paarden.

Wat een leuke #nldoet was het dit jaar weer. Lekker met zijn allen bezig en van de inloopstal is er al een deur van een ander kleurtje geschilderd. Nu nog een vrijwilliger die de andere deuren van verf voorziet. Zo zie je we blijven vrijwilligers nodig. `t Stookhuus is weer schoon en natuurlijk zijn de paarden weer goed verzorgt. Klaas,Patrick,ene Marjo,andere Marjo,Willie,Marianne,Sharon,Xanthe en Zen bedankt namens Rika en de paarden.

   

Paaszondag 31 maart is er ook nu weer de kijk en doedag. We hopen op deze zondag de bezoeker te ontvangen. Wij doen ons best om het gezellig en nuttig te maken.   Komen jullie ook.

Zoals elke  laatste zondag van de maand geven wij op deze dag een ieder weer de gelegenheid om meer te weten te komen over de opvang van de uitgewerkte manegepaarden. In de hooiberg staat koffie/thee/ranja en frisdrank tegen een klein bedrag van € 1,00 klaar. Dit wordt verzorgt door onze gastvrouw . Dan is het tijd dat je de paarden extra aandacht kan gaan geven. Daarbij geven we graag uitleg over onze opvang. Wat is er te doen: Als eerste kun je voor de draden de paarden verwennen met iets lekkers. Bijv: door zelf brood of wortels mee te nemen. Een appeltje gaat er ook wel bij ze in. Ook zijn er paardensnoepjes te koop. 13 uur gaan de paarden naar de stal en is er de mogelijkheid om ze een lekkere borstelbeurt te geven dit wel in overleg met de vrijwilligsters. In tussentijd is er gelegenheid om bij de 2de hands paarden spulletjes te kijken. Om 15 uur krijgen de paarden hun paardenbrok. Zo hopen wij dat jullie met elkaar een gezellige en nuttige middag hebben. Tot ziens aan de Lovenseweg 3 te Dalmsholte 06-12874764

info@manegepeerd.nl

16 maart ja hoor het is bijna zover. NL Doet komt er weer aan en wij als vrijwilligers gaan volop bezig om er voor te zorgen dat de paarden hun aandacht krijgen maar dat is niet alles. Natuurlijk willen we ook graag dat alles er tip top uitziet en dat kunnen we niet alleen. Daarom is op deze zaterdag het van groot belang dat we extra hulp krijgen. Vanaf 9 uur ben je welkom maar natuurlijk kun je zelf ook je tijd aangeven hoor. Als eerste is het de bedoeling dat  het achterstallige schoonmaak werk kan gebeuren. Maar dit jaar staan de verfpotten klaar en is ons idee dat de staldeuren geschilderd worden. Tussen de middag staat de lunch klaar en tegen 16 uur sluiten we de dag af. Als de paarden op stal staan is er natuurlijk de gelegenheid om ze te verwennen.  Bel of mail ons 06-12874764  info@manegepeerd.nl

We zijn nu een aantal weken verder en gelukkig gaat het goed met mij. (Rika)

ik ga met de fysiotherapie starten om mijn conditie op peil te krijgen. Wel is duidelijk geworden dat de vrijwilligers    van     `t Olde Manegepeerd de opvang voort willen zetten. Dit betekend dat ik een stapje terug moet doen en dat de groep vrijwilligers uitgebreid moet worden ook nu blijft de dringende oproep of je je als vrijwilliger wil aanmelden. De uitgewerkte manegepaarden verdienen het. Een voorbeeld is dat er paarden in de manege staan die op rust moeten en  dit kan gebeuren als we meer hulp krijgen. Wil je meer weten hoe en wat de vrijwilliger doet stuur dan een mail of bel mij.    info@manegepeerd.nl    06-12874764

Begin januari heb ik Rika de vrijwilligers laten schrikken.

Nou, Rika heeft ons 2 weken geleden flink laten schrikken. Ze werd onwel tijdens t werken in de stallen 😱 gelukkig heeft de vrijwilligster die er was heel adequaat gereageerd en meteen 112 gebeld. Na onderzoeken bleek dat Rika een hartinfarct heeft gehad. De oorzaak kon gelukkig verholpen worden en nu is t zaak rustig aan te doen en te herstellen.
Met onze fantastische vrijwilligers kunnen we de boel goed doordraaien, de paarden (en Rika) worden goed verzorgd. Iedereen is opgestaan en komt eerder, vaker en/of langer, rijdt mee naar t ziekenhuis of kookt een portie extra.
Omdat t een kwestie van geduld en een lange adem is en Rika er niet volgende week al weer staat roepen we wie dat wil op ons te komen helpen. Ook een dag of vast dagdeel is welkom! Voor meer info doe even een priveberichtje, mailen mag ook op info@manegepeerd.nl.
Woon je in de buurt van Dalmsholte ( Ommen, Dalfsen, Lemelerveld e.o) help je ons ook door dit bericht te delen.
Shop online via https://www.sponsorkliks.com/products/shops.php?club=4537… en sponsor `t oldemanegepeerd gratis!
Download de app om de dag na jouw aankoop te zien hoeveel commissie jouw aankoop ons heeft opgeleverd. Jouw aankoop is anoniem, alleen de winkelnaam en het betaalbedrag is te zien.
Hoe werkt gratis sponsoren?
Als jij via bovenstaande of onderstaande link iets koopt dan ontvangt `t oldemanegepeerd commissie. In de link is namelijk ons ID opgenomen, zodat SponsorKliks weet aan wie ze geld moeten overmaken. Jij betaalt dezelfde prijs als je direct naar de webwinkel zou gaan, vandaar dat het gratis sponsoren wordt genoemd.
Bekijk de andere winkels op de SponsorKliks-pagina van `t oldemanegepeerd via: https://www.sponsorkliks.com/products/shops.php?club=4537…

Hartelijke dank voor alle donaties en giften

Nu we bijna op het eind van het jaar zijn aangekomen willen wij de vrijwilligers jullie allemaal een heel goed 2024 toe wensen. Door alle donaties en giften kunnen we met een gerust hart terug kijken op het jaar 2023. Maar ook wij moeten er aan blijven werken om Stichting `t Olde Manegepeerd voort te laten bestaan. Dit kan alleen door jullie steun. Ook komen we met de vraag of het mogelijk is om via uw vrienden en bekendenkring mail adres te vragen. Zo is het mogelijk om ons bestand uit te breiden en een ieder die geïnteresseerd is de nieuwsbrief te sturen.

Giften : Even nog extra aandacht voor de giften die al binnen zijn gekomen voor de belevingstuin. Als eerste van Abri voor dieren van hun kregen we het bericht dat ze € 10.000 aan ons schonken en dan niet te vergeten Moyra Stava-Morena stichting zij maakten € 2418,- over. Dit alles is een heel mooi begin. Maar wat ook een hele mooie ruggensteun is  zo kregen we bericht van SCM-Fonds voor de Ruitersport dat ze de medische kosten tot € 1000,-  voor hun rekening nemen voor het jaar 2024.

 

—————————————————————————————————————————————-

SISU Natuurlijk.   Ja ook door op de onderstaande link te klikken kom je er achter dat  er zoveel meer kan bij `t Olde Manegepeerd. www.sisunatuurlijk.nl Sophie bied vakantie huisjes aan waar zoals de naam al zegt het een belevenis is in plaats alleen vakantie te houden.

——————————————————————————–

Marjo en Xanthe hebben de cheque overhandigt bij het Arkel Christmas station. Met trots laten ze het bedrag zien wat een ieder bij elkaar heeft gebracht. Tot onze verassing zien we dat er in tussentijd nog meer bij is gekomen.

 

Beste allemaal

Wij doen mee aan The Christmas Challenge. Doe je ook mee.

https://www.arkelchristmasstation.nl/project/help-ons-oude-paarden-helpen?utm_source=kentaa&utm_medium=email-share&utm_campaign=dierenlot

Zoals altijd proberen we mensen er warm voor te krijgen dat ze ons willen steunen. Nu is er een mooie gelegenheid om dit te doen. Maar ook is het mogelijk om zelf een actie op te starten. Kijk op de site van Dierenlot . Wat nog een extra aan deze hele actie is dat Dierenlot elke € 1 verdubbeld.

Amulet

Al een hele poos had Amulet zwabberende achterbenen, maar door haar pit redde ze zich daar prima mee! Echter vanaf afgelopen week kon ze zichzelf niet meer dragen en viel ze steeds in het land, haar lijf was op maar haar koppie niet. Zo hebben we gister de moeilijke beslissing moeten maken haar te laten gaan. Geen 3 musketiers meer. Sherlock en Toska moeten nu verder zonder haar en gaan haar missen, net als wij. Ze heeft een prachtige leeftijd van bijna 33 jaar mogen bereiken.

Kijk- en doedag

Zondag 26 november van 12 tot 16 uur is er weer een kijk- en doedag bij stichting ’t Olde Manegepeerd in Dalmsholte.

Sinterklaas is in het land! Als de kinderen die dag verkleed komen als Sint of Piet dan krijg je van ons een lekkere beloning. Ook kun je tegen betaling tussen 14.00 en 15.30 op de foto met ons “paard van sinterklaas: Sobon”. De foto is direct klaar, hiermee kun je dan een gratis glaasje ranja of warme chocolademelk bij Rika halen (koffie, thee, warme chocolademelk zijn ook gewoon te koop voor 1 euro).

Als de paarden binnen zijn is er gelegenheid te helpen met voeren of de paarden te verwennen met meegebrachte appels, wortels of oud brood. Tegen een kleine vergoeding zijn er paardensnoepjes bij ons te koop. Voor de liefhebbers hebben wij een kleine hoeveelheid tweedehands paardenspullen om tussen te snuffelen.  De gehele opbrengst van deze dag is voor de uitgewerkte manegepaarden. Ook zijn wij een inzamelpunt van kleding en inkt cartridges en frituurvet.

Adres: Lovenseweg 3 te Dalmsholte         mail:info@manegepeerd.nl  tel: 06-12874764

 

Adoptanten:  Wij proberen om alle adoptanten/donateurs door middel van de nieuwsbrief op de hoogte te houden. Maar er zijn namen waarvan ik de mails niet kan vinden. Is het zo dat u geen nieuwsbrief ontvangt wilt u dan alsnog u mailadres doorgeven op info@manegepeerd.nl.

Weet je dat Marjo elke dag van de maand oktober een paard in het zonnetje heeft gezet op Facebook. Heb je geen Facebook geen probleem want op het linkje recht boven klik je het aan en kun je mee genieten van de verhalen. Er staat dat je je moet aanmelden maar klik op het kruisje boven aan en als het goed is kun je alles bekijken.

Aankondiging Kijk- en doedag       

Zondag 29 oktober van 12 tot 16 uur is er weer een kijk- en doedag bij stichting ’t Olde Manegepeerd in Dalmsholte.

Omdat Halloween en sint Maarten voor de deur staan pakken we extra uit. Als je die dag verkleed komt krijg je van ons een lekkere beloning. Ook kun je tegen betaling tussen 14.00 en 15.30 op de foto met je lievelingspaard. De foto is klaar terwijl julie genieten van een kopje koffie, thee of ranja (dit zit bij de prijs in!) Als de paarden binnen zijn is er gelegenheid te helpen met voeren of de paarden te verwennen met meegebrachte appels, wortels of oud brood. Tegen een kleine vergoeding zijn er paardensnoepjes bij ons te koop. Voor de liefhebbers hebben wij een kleine hoeveelheid tweedehands paardenspullen om tussen te snuffelen.  De gehele opbrengst van deze dag is voor de uitgewerkte manegepaarden. Ook zijn wij een inzamelpunt van kleding en inkt cartridges en frituurvet.

Adres: Lovenseweg 3 te Dalmsholte
www.manegepeerd.nl

mail:info@manegepeerd.nl

tel: 06-12874764

Thatlin

3 september was het een mooie dag op deze dag is ze bij ons gekomen om te genieten van haar wel verdiende pensioen. Zij is geboren op 1 mei 2000 en ze komt van de Capelse Manege. Na eerst even de boel te verkennen was het zover dat Thatlin naar de andere paarden in het land ging. Het was snel duidelijk dat ze zelf ging regelen waar ze ging grazen. Na de koffie had ze het bekeken en gaf aan dat ze terug wilde. Nu dat kan hier ook. Op stal stond ze alles te bekijken en was gerust.

Kijk en Doedag 27 augustus

klik op de bovenstaande link en wij vertellen je wat er te doen is. Kom jij ook. Samen maken we er een gezellige middag van.

 

Steeds komen we met een vraag maar weet we doen het voor de paarden. Alvast bedankt voor die ons steunen. Het is weer zover. We mogen weer . Er is ook nu een collectebus  en hopen dat het weer een succes wordt. De paarden zijn dan weer geholpen.

Kijk en doedag

Aanstaande zondag 30 juli zijn onze paarden weer te bewonderen tijdens de open dag van    `t Olde Manegepeerd. Iedereen is welkom tussen 12.00 en 16.00 aan de lovenseweg 3 in dalmsholte voor een kopje thee of koffie met een koek en we leggen jullie graag uit wat we allemaal doen. Als je het leuk vind mag je ons ook helpen met hooi geven en de paarden voeren om ongeveer 14.30. De paarden mogen verwend worden met oud brood of appels/wortels en voor een kleine bijdrage verkopen we paardensnoepjes. Onze vriendinnen Gerda en Angelique zijn ook weer van de partij met de verkoop van schleich paardjes en toebehoren en prachtige edelsteen-sieraden sla je slag! Zij doneren de helft van de totale opbrengst aan onze stichting. Verder zijn er nog leuke hebbedingetjes te koop. Oude mobieltjes, frituurvet en kleding kun je ook bij ons inleveren!

Meer info of vragen? Bel Rika op 0612874764 of kijk op onze website: www.manegepeerd.nl

Tot zondag!

Altijd al tanden fee willen zijn?

De actie is afgelopen, maar dat betekend niet dat uw gift altijd nog van harte welkom is voor de paarden. Dank aan  jullie allemaal die meegeholpen hebben  om een grote groep paarden door de paarden tandarts te laten behandelen. Met elkaar is het een mooi bedrag geworden van  € 950.-  Vrijdag 28 juli komt hij en gaat de gebitten nakijken. We houden jullie op de hoogte.

——————————————————————————————————————————————–

De Nieuwsbrief van Juni is er weer. Graag wil ik een ieder de nieuwsbrief sturen die adoptant of donateur zijn, maar ook nu zijn er mail adressen die niet werken. Wil je de hele nieuwsbrief ontvangen stuur dan even je mailadres naar ons toe. info@manegepeerd.nl

Hier even een begin.  Wat kan een paard je toch verassen.

Moblie en Diana hadden een vaste gewoonte. Als alle paarden in de morgen naar het land gingen bleven zij samen op het binnen plein bij de stallen. Diana had al vaak aangegeven dat ze wel heel graag aan de wandel wilde. Het probleem was dat Moblie slecht ziet dus vaak niet verder dan het hek ging en dan stok stijf bleef staan. Maar op een goede dag hadden we bedacht dat als ze samen achter elkaar naar het land werden gebracht het misschien gelukte. En ja hoor zo gebeurde het dat hij samen met Diana voorop aan het halster touw het land in werd gebracht. Als hij dan bleef staan gingen we met Diana een rondje om hem heen lopen en dan weer voorwaarts. Je wordt bij `t Olde Manegepeerd steeds vinding rijker. Uit het land werd het zelfde opnieuw gedaan. Soms is er nog wel eens een weigering van hem maar dan staat hij later te hinniken en komt het nog goed.

En dan Doutzen ook was het met haar een verassing. Elke dag namen we haar mee naar het kleine groepje paarden. Dan duurde het niet lang of ze liep voor het draad heen en weer. Goede raad was duur dus maar naar haar stal en later samen aan de wandel. Dat vind ze nog steeds fijn. Nu is onze gedachte een paard moet toch in de kudde. Zo hadden we bedacht dan brengen we haar er naar toe, maar ook dat werkte niet. Maar er komt een dag dat een paard zelf wat regelt. Zo gebeurde het dat als we nu de grote groep naar het land laten gaan en dan zij als laatste er achteraan komt. Tot onze verbazing liep ze samen met Johnny-Walker naar het land en zo was er weer een onverwacht gebeuren opgelost. Met het naar binnen gaan keek ze hoe de andere paarden de weg wisten en kwam ze er achteraan

——————————————————————————————————————————————–
19 juni 2023. De laatste minuut van onze lieve Melvin…
Melvin stond sinds maart 2018 bij ons om van z’n pensioen te genieten. En als je t hebt over welverdiend; melvin heeft maar liefst 20 jaar gewerkt als manegepaard bij hippisch centrum Dordrecht! De laatste maanden hadden we af en toe onze gedachten, naar telkens weer kwam ie weer terug, vrolijk en wel. De laatste paar weken zagen we m vaker liggen in t land en van en naar de stal liep hij steeds trager. Gister wou het echt niet meer en is hij rustig bij ons ingeslapen. Z’n maatje Guido had al afscheid genomen. Rust zacht Melvin✨️

DALMSHOLTE  – 25 juni van 12.00 tot 16.00 is het weer tijd voor de maandelijkse kijk- en doedag bij stichting ’t Olde Manegepeerd. Kom en neem een kijkje en neem je broertje, zusje, je ouders en je buren ook eens mee. Ook toeristen die in de omgeving verblijven zijn meer dan welkom. Vergeet niet uw camera. De gehele opbrengst van deze dag is voor de uitgewerkte manegepaarden die hier na een werkzaam leven in de maneges van hun rust genieten. Deze worden zeer goed verzorgd door allemaal vrijwilligers.  U bent ook in de gelegenheid zich aan te melden als vrijwilliger. Het is hartstikke leuk en de onderlinge sfeer is gewoon super. Graag geven we uitleg over de opvang van de paarden en wat daar allemaal bij komt kijken. En dan terug van weggeweest op onze kijk- en doedag zijn er Gerda en Angelique die opnieuw mooie edelstenen en schleich paardjes aanbieden tegen scherpe prijzen. Zij doneren de helft van de gehele opbrengst aan de stichting.  De koffie en een koek staan klaar tegen een vrijwillige bijdrage. Wilt de gestalde paarden zelf verwennen?  Dan is er tegen betaling wat lekkers en vooral gezonds te koop voor ze. Je mag zelf ook appels, brood of wortels meenemen en dat aan de paarden geven. Ook zijn wij een inzamelpunt van kleding, oude mobieltjes en inkt cartridges en frituurvet. U ziet wel we doen alles om aan geld te komen om het onderhoud te bekostigen. Maar u kan ons ook financieel sponseren of op andere manieren. We houden ons altijd aanbevolen.

Het adres waar u ’ t Olde Manegepeerd kunt vinden is aan de Lovenseweg 3 in Dalmsholte,

tel: 06 -128 74 764

 
Het is zover dat alle paarden nu op de foto staan. Neem een kijkje bij de paarden waar ze nu allemaal opstaan zoals ze in begin juni op de foto zijn gekomen.

Bo

In een week tijd zagen we dat de glans uit Bo’s ogen was verdwenen. Ze was meer aan het  overleven dan aan het leven, al was ze nog wel aan het rond sjokken in het kleine landje maar ze was niet meer de Bo die we kenden. We hebben 23 mei de dierenarts gebeld voor een consult en die was heel duidelijk: ons lieve meisje was op. Ze is snel en rustig ingeslapen. Bo heeft een heerlijke 7 jaar bij ons van haar pensioen mogen genieten en is 33 jaar geworden. Ze kwam van de Capelse manege uit Capelle aan de IJssel

Note: Bo had enkele adoptanten waar we geen contactgegevens van hebben. Deze hebben we niet persoonlijk op de hoogte kunnen stellen. Bel gerust met Rika op 0612874764

Shop online via https://www.sponsorkliks.com/products/shops.php?club=4537… en sponsor `t oldemanegepeerd gratis!
Download de app om de dag na jouw aankoop te zien hoeveel commissie jouw aankoop ons heeft opgeleverd. Jouw aankoop is anoniem, alleen de winkelnaam en het betaalbedrag is te zien.
Hoe werkt gratis sponsoren?
Als jij via bovenstaande of onderstaande link iets koopt dan ontvangt `t oldemanegepeerd commissie. In de link is namelijk ons ID opgenomen, zodat SponsorKliks weet aan wie ze geld moeten overmaken. Jij betaalt dezelfde prijs als je direct naar de webwinkel zou gaan, vandaar dat het gratis sponsoren wordt genoemd.
Bekijk de andere winkels op de SponsorKliks-pagina van `t oldemanegepeerd via: https://www.sponsorkliks.com/products/shops.php?club=4537…

Vandaag was Doutzen jarig en kreeg ze bezoek van Kaylee die haar jarenlang verzorgd heeft. Doutzen herkende haar fluitje gelijk en heeft genoten van haar paarden-Browning Happy Birthday lieve knappe Doutzen.

 

Hier een begin van de nieuwbrief.   Wil je meer lezen dat kan hoor meld je dan aan . Stuur een mailadres door. Naar   info@manegepeerd.nl

Gewoon even moe.

Ken je dat: de wekker gaat en je stapt je bed uit en denkt een nieuwe dag maar ik ben nog moe.

Nou dat heb ik soms. Dan maar even een kop koffie en een ontbijtje. Even rustig zitten en dan de kleren aan. Maar dan… Je gaat naar de paarden en de begroeting is op gang. Er komt je een gehinnik tegemoet en de dag is begonnen. Eerst bij de dieren langs en even kijken of alles goed is. Dan eerst de ronde luzerne en de brokken. Als je dan het geknabbel hoort word je blij en de moeheid zakt weg. Ze moeten eerst de gelegenheid hebben om van hun eten te genieten voor ze naar buiten gaan. Nu is het even tijd om wat te drinken. Maar dan is het de hoogste tijd dat ze de halsters om krijgen. De meeste paarden steken zelf hun hoofd al naar voren. Toch zijn er die het een leuk spel vinden om te weigeren. Dus dan ga je de stal in en ze kijken je dan aan nou ja als jij het dan wil dan moet het maar. Zoals Rakker of Raisa maar ze bedoelen het niet verkeerd. Toch kan het gebeuren dat ik zelf ook oppas wat ik doe. Een voorbeeld is dat Victor op de rand in de achterkant van zijn staat te bijten en geen contact met mij heeft. Dan kan het gebeuren dat hij van zich af gaat bijten. Dan gaat deze heer zonder halster naar buiten. Of Saigon die je de kont toedraait . Ook kan het gebeuren dat Rashja de oren plat legt. Daar trek ik mij niet veel van aan want dat is haar gewoonte. Als dan ieder  zover is zetten we de weg af en gaan de deuren van de stallen open en gaat een ieder naar het land. Toch is er ook nu weer even een verrassing want Joris vind het niet nodig om altijd mee te gaan. Dit laat ik dan even en op een bepaald moment doe ik hem het halster touw aan en als ik voel dat hij begint te lopen is het zover dat hij al snel bij de anderen in het land is. Zo heeft een ieder zijn gewoontes. Ben je benieuwd dan krijgt dit verhaal in de volgende nieuwsbrief een vervolg.

Wij proberen een ieder de nieuwsbrief te sturen die daar recht op heeft. Maar ook nu zijn er mail adressen waar ik geen brief naar toe kan sturen. heb je hem niet gekregen wil je dan het mailadres nog een keer doorsturen.

Zondag 26 maart is een ieder weer welkom om weer te genieten van de paarden en Doutzen een bezoek te brengen.

Vandaag 19 maart was het zover dat Doutzen bij ons kwam.  Zij is een trots maar een heel vriendelijk paard. Even voorstellen

Ik kom van Stalhouderij/Manege Vosse uit Haarlem. Mijn werk zit erop en hoop dat ik nu van mij rust mag genieten.  Mijn geboorte jaar is 2 april 2001. Dus nog vrij jong.

         

 

Weet je dat we een erkend leerbedrijf zijn. Het is alweer een tijd geleden, maar we zijn nog steeds op zoek naar stagiaires. Op de site van Mijn SBB kun je  kijken wat wij als stageplek te bieden hebben. Je kunt ons vinden onder vermelding.

Stichting ’t Olde Manegepeerd
Lovenseweg 3, 8146 PK DALMSHOLTE (100200580)

Ranch-Boy

We weten dat het gaat gebeuren ,maar je wend er nooit aan.

Onze grote zwarte koning Ranch-boy stond vanaf 2019 bij ons om van zijn welverdiende pensioen te genieten, en genoten heeft hij volop als leider van de kudde! Een half jaar geleden werd er hoefkanker geconstateerd en dinsdag 21 februari werd duidelijk dat de ziekte zo ver verspreid was dat we de keus moesten maken om hem verder lijden te besparen. Ranch-boy is op bijna 25jarige leeftijd rustig bij ons ingeslapen. Zijn kudde en wij als verzorgers gaan m ontzettend missen

—————————————————————————————————————————–

Kijk bij de agenda voor de kijk en doedagen dit jaar.

Welkom  op zondag  26 februari           Kom en neem een kijkje de gehele opbrengst is voor de uitgewerkte manegepaarden die hier na een werkzaam leven in de maneges van hun rust genieten. Graag geven we uitleg over de opvang van de paarden.  De koffie met wat lekkers staat klaar in de hooiberg. Een gift is welkom. Heb je vragen stel ze wij helpen graag. Ook is er de mogelijkheid voor een rondleiding. Wil je ze verwennen dan zijn er tegen betaling paardensnoepjes te koop. Heb je zelf wat lekkers bij je dan mag je dit geven.

Er is de gelegenheid om mee te helpen om de paarden te voeren. Een borstelbeurt stellen ze ook erg op prijs.

Ook zijn wij een inzamelpunt van kleding en inkt cartridges en frituurvet.

Ook is er gelegenheid om te snuffelen tussen de 2de hands paardenspullen in de hooiberg.

—————————————————————————————————————–

 

Maandag 2 januari was het zover dat we in het programma van binnenste buiten kwamen. Allemaal heel erg bedankt voor alle mooie reacties. Maar ook voor de giften die binnen kwamen. Wil je meer bekijken op Facebook binnenste buiten kun je de foto’s maar ook het filmpje terug zien. En natuurlijk kun je kijken op programma gemist.

Goudvos

Goudvos genoot al vanaf december 2010 van haar pensioen bij t olde manegepeerd. Vorige week is ze nog uitgebreid op de foto gezet door marion lukje via t programma van binnenstebuiten maar 27 december lag ze in haar stal en kon niet meer overeind komen. Toen de dierenarts er was is ze snel en rustig ingeslapen, ze was op. Goudvos is 29 jaar geworden.
————————————————————————————————————————————
Nu ik alles nog even aan het na kijken was zag ik dat lady nog niet op de site stond.

Nadat we de hoop hadden dat we Lady nog een tijdje bij ons mochten houden is ze op 28 november ingeslapen ze gaf duidelijk aan dat ze niet meer kon. Ze is 26 jaar geworden.

Kan een afbeelding zijn van paard en buitenshuis
22 november 2022 was het zover dat de paarden naar ruim 1 jaar naar hun nieuwe stallen gingen.

Wat een toffe dag! Met dank aan onze geweldige vrijwilligers zijn vandaag alle stallen gevuld. Een spannende dag waar we met z’n allen keihard naartoe hebben gewerkt, gepland en geleefd. Trots!

           

Kijk en doedag. Kom en geniet van de paarden.

Zondag 27 november is er weer een kijk- en doedag bij `t Olde Manegepeerd aan de lovenseweg 3 in dalmsholte. Tussen 12.00 en 16.00 is iedereen welkom om een kijkje te nemen en onze ruim 30 bejaarde paarden lekker te verwennen met oud brood, appels of worteltjes of koop een zakje paardensnoepjes. We leiden jullie graag rond om te vertellen over onze paarden en om 14.00 kun je helpen de paarden te voeren. Verder ruimen wij onze tweedehands paardenspullen op! Kom kijken en maak je prijs. Nu t najaar echt begonnen is hebben wij weer warme chocolademelk met slagroom te koop, koffie thee en fris zijn er natuurlijk ook. Ook bakken wij weer lekkere tosti’s. De opbrengst van de hele dag gaat natuurlijk naar onze paarden.

info@manegepeerd.nl    06-12874764

 

Kijk en Doedag Bij `t Olde Manegepeerd .Op zondag 30 oktober van 12 tot 16 uur.

Wij gaan opruimen! Alle tweedehands paardenspullen mogen worden meegenomen voor de helft van de prijs. Van dekens tot paar rijkleding, van penny’s tot peesbeschermers en van borstels tot tuig. Op is op, kom kijken of er nog iets voor je tussen zit! De opbrengst is voor de paarden. Zoals altijd geven we uitleg over de opvang van de uitgewerkte manegepaarden die vanuit maneges uit het hele land komen. De vrijwilligers geven je graag een rondleiding. Verder staat zoals altijd de koffie met een warme hap voor jullie klaar en mogen onze 30 paarden verwend worden met oud brood, appels of paardensnoepjes (snoepjes bij ons te koop voor 0.50 cent per zakje). In tussentijd worden de paarden graag verwend met een borstel beurt. Onder begeleiding mogen de kinderen meehelpen met het voeren om 14 uur. Ook zijn wij een inzamelpunt van kleding en inkt cartridges en frituurvet.

Adres: Lovenseweg 3 te Dalmsholte   info@manegepeerd.nl    tel: 06-12874764

Mensen wat geweldig: Met jullie hulp hebben we maar liefst 752 euro opgehaald bij de digicollecte van Dieren lot .Dit bedrag wordt door dieren lot verdubbeld dus de eindstand is 1504 euro voor onze paarden Iedereen bedankt.

Uitslagen Rabo Club Support 2022!

Ook wij hebben meegedaan aan de Rabo Clubsupport. Nu is de uitslag bekend en het is toch weer een bedrag van             € 290,- geworden bedankt voor diegene die op ons gestemd hebben.

Nieuwsbrief   September   Grote droogte en daarna regen

Het was natuurlijk geen nieuwtje. Gelukkig hebben we niet de indruk gehad dat de paarden zich daar druk om maakten. Als ze hun buik weer volgegeten hadden met het hooi en de brok gingen ze snel weer aan de wandel en zochten ze de schaduw onder de bomen op. Wat wel een groot probleem is geweest; Vliegen, heel veel vliegen. Nu werd ons wel de raad gegeven doe ze anders een vliegenmasker op. Maar als je meer dan 20 paarden die 24 uur in het land lopen ieder er een op wil doen is het de vraag of ze er blij mee zijn. Zelf hebben ze het instinct van bij elkaar zijn en dan lekker schuren. Zoals altijd komt er weer een tijd van regen aan. Dat was toch wel een fijn gevoel. Alles en iedereen zat eerst onder het stof maar met de regen was het eerst weer opgelost. Nu is het niet zo dat er zomaar weer gras is dus moet er al volop hooi en brok gevoerd worden. Elk paard heeft een bak dus dat is opgelost wel is het zo dat er toch 3 uit 1 bak eten dat brengt wel even onrust. Gelukkig lossen ze dit zelf op.

Slimme Paarden : Ik hou ervan van dat een paard slimmer is dan ikzelf. Zo gebeurde het dat er al een lange tijd geen stroom stond op het lint waar wij de voerbakken neer zetten. De voorraad hooibalen in plastic stonden op een veilige afstand. Maar als je dan een erg lange nek hebt en het afzet lint ook nog eens flink  doorbuigt ja dan kan je er op wachten. In de avond ging ik naar het land en ik zag de hoofden toch wel erg dicht bij mij. En ja hoor er waren een aantal balen al van gaten voorzien. Dus dat betekende met tape alles weer afplakken. En stroom op de draden.

Hier boven een kort verslag van de nieuwsbrief. Wil je hem ook ontvangen geef dan je mail adres even door op info@manegepeerd.nl        Ook zijn er mail adressen die niet kloppen of die ik ben vergeten. Laat het mij weten.

25 september kijk en doe dag

Kijk bij het kopje kijk en doe dagen

Het heeft even geduurd maar de op de pagina kijk en doe dag wordt nu alles weer bij gehouden.

Ook dit jaar doen we weer mee met de Rabo clubsupport. Je kunt ons weer helpen . Een ieder die lid is van de Rabobank Vaart en Vechtstreek kan vanaf 5 september weer op ons stemmen. Hier even de uitleg wat we graag met jullie geld waar willen maken.
St. ’t Olde Manege Peerd
In juni 2022 zijn onze 20 nieuwe schuilstallen opgeleverd met dank aan investeerders van goede doelen. In het middenstuk willen wij een aantal vrolijk gekleurde picknicktafels plaatsen voor een fijne plek voor onze gasten en vrijwilligers. Hiervoor willen wij via clubsupport geld inzamelen.
Wie zijn wij
,t Olde Manegepeerd vangt al 25 jaar uitgewerkte manegepaarden- en pony’s op die na een leven lang hard werken bij ons van hun welverdiende rust mogen genieten. Wij bestaan al sinds het begin voor 100% van giften en vrijwilligers.

Lana, geboren in 2010, ingeslapen op 12 augustus 2022.

Lana was eigendom van Rika zelf maar liep lekker mee in de grote groep als gezelschapspony. Voor ons en de bezoekers was t een heerlijk eigenwijze poets- en knuffelpony. Vanaf afgelopen winter liep ze bij rika’s huis ivm chronische hoefbevangenheid. Ze kreeg steeds meer klachten en pijn en bekappen lukte ook niet meer. 12 augustus was duidelijk dat t leven lijden werd en hebben we haar rustig bij ons in laten slapen.
———————————————————————————————————————————
Zondag 28 augustus is er weer een kijk- en doe dag van 12 tot 16 uur aan de lovenseweg 3 te dalmsholte (aan de voet van de Lemele berg) Deze keer is de kleedjesmarkt terug van weggeweest. Kom ook en neem je broertjes, zusjes, buren, vrienden en vriendinnen mee!
Wat is er te doen?
Kleedjesmarkt: naar huis met een leuk boek of speelgoed voor en klein prijsje? Kom lekker snuffelen op onze kleedjesmarkt rond ons terras!
Verkoop tweedehands paardenspullen: we hebben vliegendekens en fleecedekens voor je paard of pony in de sale, kom eens kijken of de maat van jouw paard of pony ertussen zit. Ook hebben wij penny’s, borstels, winterdekens, zadels, hoofdstellen, paard rijkleding en nog veel meer te koop!
Verkoop schleichminiaturen; voor de derde keer komt een vriendin van de stichting haar verzameling schleichpaardjes bij ons verkopen voor kleine prijsjes. Zoek je nog iets voor je verzameling of wil je beginnen met verzamelen? Kom dan een kijkje nemen
Koffie en een warme hap; bij ons terrasje kun je weer een kopje koffie of fris voor een kleine bijdrage kopen, ook zorgen wij weer voor een lekkere tosti.
En zoals altijd; de paarden waarvoor we het allemaal doen! Sluit aan bij een rondleiding, neem oud brood of appels mee of schaf bij ons voor 50 cent een zakje paardensnoepjes aan en verwen onze ruim 30 uitgewerkte manegepaarden met wat lekkers en een knuffel . Als je het leuk vindt mag je ook helpen voeren om 13.30.
Mocht je nog lege cartridges of batterijen, oude mobieltjes, kleding of frituurvet in huis hebben, deze kun je bij ons inleveren. De opbrengst gaat naar de paarden.
Kom je ook 28 augustus tussen 12 en 16? Je bent van harte welkom! De opbrengst van de hele dag gaat voor 100 procent naar onze uitgewerkte manegepaarden.

Hallo allemaal de digitale collecte bus is er nog steeds .  Klik op de onderstaande link en we hopen dat er ook nu weer veel mensen die een warm hart hebben voor de uitgewerkte manegepaarden ons willen steunen. En zou misschien is het een idee om deze link zoveel mogelijk te delen.


Ken je onze collecte bus al. Of weet je niet goed wat het inhoud neem dan een kijkje op de onderstaande link.

https://dierenlot.digicollect.nl/t-olde-manegepeerd?utm_source=digicollect&utm_medium=email&utm_campaign=dierenlot 

2de hands paardenspullen

Wist je dat wij ook tweedehands paardenspullen verkopen vanuit onze hooiberg. Zoek je nog iets, kom dan even bij ons snuffelen. Wij zijn van maandag tot zaterdag geopend van 9 tot 16 uur en op zondag op afspraak. De gehele opbrengst gaat natuurlijk naar onze 32 oude paarden.
Wees welkom aan de Lovenseweg 3 te dalmsholte ( tussen Ommen en LEMELERVELD)

25 jaar

Wat gaat de tijd snel he. Zo kijk je ernaar uit dat `t Olde Manegepeerd 25 jaar bestaat en dan kun je terug kijken op een geweldige dag. De bezoekers wisten ons te vinden en we zijn geweldig verwend met bloemen en giften. Bedankt dat een ieder zoveel vertrouwen in het bestaan van de Stichting heeft. Samen met de vrijwilligers gaan we door. Een ieder blijft altijd welkom om alles in het echt te zien. Zo kun je nog meer een indruk krijgen hoe en waar we voor staan.

We vieren dat stichting t Olde Manegepeerd al 25 jaar bestaat!

Vieren jullie mee?

Al 25 jaar vangen de vrijwilligers van Stichting ‘t Olde Manegepeerd uitgewerkte manegepaarden op. We nodigen iedereen uit om dit samen met ons te vieren. Er is koffie en een traktatie tussen de uitgewerkte manegepaarden, paarden knuffelen, poetsen, helpen voeren en nog veel meer!

Voor de kinderen is er een springkussen, iets lekkers en we hebben speciaal voor jullie een clown met cadeautjes!

 

Wanneer: 26 juni 2022

Tijd:            10.00 – 16.00

Waar:         Lovenseweg 3,

8146 PK, Dalmsholte

Koffie, thee en Limonade is GRATIS, maar een kleine bijdrage is natuurlijk altijd welkom.

Muntjes voor frisdrank, broodje of pannenkoek zijn verkrijgbaar op de locatie.

(www.manegepeerd.nl / info@manegepeerd.nl/ 06 128 74 764)

De kijk en doedag was een geslaagde dag

Wil je de foto`s bekijken dan hoop ik dat je via de knop van Facebook die je rechts bovenin op onze site ziet staan een mooie indruk kan krijgen.

Wat gaat de tijd snel.

Kijk en doedag .Bij `t Olde Manegepeerd. Wanneer: zondag 29 mei 2022. Tijd: 12.00- 16.00

Gek op paarden of zin in een lekker kopje koffie of tosti? Kom dan zondag 29 mei tussen 12 en 16 een kijkje nemen bij onze stichting. Wij vangen al 25 jaar uitgewerkte manegepaarden- en pony’s op zodat ze na een lang leven werken nog mogen genieten van een fijne oude dag.

Wat is er te doen? Je kunt komen snuffelen tussen de tweedehands paardenspullen, lekker knuffelen en paarden poetsen of verwennen met meegebrachte appels, wortels of oud brood. Onze vrijwilligers leiden je graag rond om te vertellen over onze paarden en het werk wat we doen. Om 13.30 mag je ons helpen met het voeren van de 30 paarden die in het grote land lopen, een hele happening want ze zijn allemaal dol op eten en komen er dan met z’n allen aangestoven. Voor de verzamelaars of liefhebbers is het leuk om te weten dat een vriendin van onze stichting deze dag met een kraampje bij ons staat en de welbekende schleich-miniaturen komt verkopen vanaf 3 euro. De helft van haar opbrengst doneert ze aan onze stichting.

Parkeren kan bij ons voor de deur, zien we jullie de 29e?. Lovenseweg 3 Dalmsholte

info@manegepeerd.nl            06-12874764

Kijkje bij `t Olde Manegepeerd

Zondag 8 mei was er de mogelijkheid om op rtl4 Dit is Holland al een kijkje bij ons nemen. Voor diegene die het programma gemist hebben hier nog even  het filmpje.

 


 

Kijk en doe dag bij `t Olde Manegepeerd   . Lovenseweg 3 Dalmsholte    Wanneer: zondag 24 april Tijd: 12.00- 16.00

Gek op paarden of zin in een lekker kopje koffie of tosti? Kom dan zondag 24 april tussen 12 en 16 een kijkje nemen bij onze stichting. Wij vangen al 25 jaar uitgewerkte manegepaarden- en pony’s op zodat ze na een lang leven van werken nog mogen genieten van een fijne oude dag.

Wat is er te doen? Je kunt komen snuffelen tussen de tweedehands paardenspullen, lekker knuffelen en paarden poetsen of verwennen met meegebrachte appels, wortels of oud brood. Onze vrijwilligers leiden je graag rond om te vertellen over onze paarden en het werk wat we doen. Om 13.30 mag je ons helpen met het voeren van de 25 paarden die in het grote land lopen, een hele happening want ze zijn allemaal dol op eten en komen er dan met z’n allen aangestoven.   Ook zamelen we nog steeds kleding/cartridges/mobieltjes en frituurvet in.

www.manegepeerd.nl   06-12874764   info@manegepeerd.nl

Parkeren kan bij ons voor de deur,

Even het geheugen opfrissen.

Zoek je nog een stage plek kijk dan eens op de website van SBB leerbedrijf. Want wij hebben de mogelijkheid om je een stage plek aan te bieden. Ook mag je natuurlijk altijd naar ons bellen.06-12874764
Hieronder zie je de opleidingen waarvoor wij als bedrijf erkend zijn.
Opleiding Leerweg Status
Voedsel, natuur, leefomgeving
Bedrijfsleider dierverzorging (25539) (Niveau 4)
Dierenartsassistent paraveterinair (25540) (Niveau 4)
Medewerker dierverzorging (25448) (Niveau 2)
Medewerker veehouderij (25432) (Niveau 2)
Vakbekwaam medewerker dierverzorging (25541) (Niveau 3)
————————————————————————————-
Hier een begin van de nieuwsbrief. Ook nu doen we ons uiterste best dat een ieder die de nieuwsbrief moet krijgen deze ook ontvangt. Maar ook nu zijn er mail adressen die niet kloppen. Of waar ik geen mailadres van kan vinden en er toch geld overgemaakt wordt. Als je nog geen brief ontvangen hebt en wel het mailadres doorgegeven hebt nog even kijken of deze nog klopt. Groetjes Rika

 

NIEUWSBRIEF   Maart 2022

Na heel veel regen Ja dat kun je wel zeggen. De paarden en de mensen hadden het echt wel gehad. De paarden konden de zwemvliezen aankrijgen en het voeren werd een groot probleem. Gelukkig zijn onze vrijwilligers kanjers en ging het voeren door. Met elkaar wisten we dat er geen keuze was. Ondanks dat we allemaal door het water moesten en soms het water ons over de laarzen kwam was er van niemand aan klagen. Gelukkig is het nog altijd zo dat als de paarden hun eten krijgen ze snel tevreden zijn. Maar na de grote storm was het dan echt zover dat we het niet meer konden aanzien en ze naar het hoge gedeelte gebracht moesten worden. Daar werd een baal hooi neergezet en het voeren was ook op het droge. Nu het zonnetje er weer doorkwam was het leed ook snel geleden en lagen sommigen alweer lekker languit te genieten en ieder was ontspannen.

Wij waren vandaag het ontvangst comité.

Na een rustige start was het een geslaagde middag. Wat een heerlijk weertje hadden we bij de kijk- en doedag vandaag het was echt genieten. Heb je deze gemist 24 april is de volgende.

High-Spirit                           

  • Geboren op 12 juni 1989
  • Binnengekomen op 6 december 2004
  • Manege H.C.B te Barendrecht
  • Ingeslapen 14 februari 2022

Ja jullie lezen het goed ook van High-Spirit moesten we afscheid nemen.

Er was van haar  uit de manege niet zo veel bekend . Maar bij de stichting was zij altijd een rustig dier dat nooit onverwachts iets zou doen. Wel ging ze vaak in haar stal liggen en kwam dan een paar uur niet meer overeind. Gelukkig was dat  de laatste jaren niet meer voor gevallen. In het begin maakten wij ons zorgen maar we wisten dat het weer goed kwam. Op 14 februari was het zover dat ze niet meer kon. ze gaf aan dat het klaar was op deze wereld. Wat het voor ons zo emotioneel maakte dat ondanks dat ze niet meer overeind kon toch elke keer een kleine hinnik liet horen en als ze dan met haar hoofd in mijn arm lag ze weer rustig werd.

Ramiro

Soms wil je het niet geloven maar toch weet je dat het zo is. Dinsdag 1 februari kwam ik in het land en zag al snel dat het niet goed was. Ramiro was in het land ingeslapen.

Als Ramiro naar buiten ging  dan was dat met snelheid. Dit betekende dat hij met de staart in de lucht en met zijn hoofd in de wind in hoog tempo door het land ging. Dan zag  je er niet van af dat hij artrose in zijn rechter voorbeen had. En als hij aandacht wilde dan knuffelde hij zelf wel met diegene die hij uitzocht. En zo kreeg hij het voor elkaar dat zij hem aandacht gaven. Nu hij ouder werd was hij  de buddy van Moblie zo regelde hij het zelf tot zijn laatste dag wie hij uit had gekozen. Op 1 februari is hij in het weiland ingeslapen.

Rush

Rush van de Capelse Manege nu als manege pensioenpaard

Na vele jaren in de manege waar Rush meerdere keren niet mee kon doen aan de lessen was de tijd gekomen dat hij op rust mocht. Dit was natuurlijk best spannend voor hem. In de groep moest Rush nog wennen. Maar gelukkig had hij zijn maatje Jerome.  Ze liepen nog veel samen. Na een aantal jaren was Jerome ingeslapen en liep hij met de groep mee. Maar op zondag 30 januari 2022 Lag hij in de stal en is daar ingeslapen.

Kijk en doe dag 30 januari

Wat kun je blij zijn met zoveel bezoekers die graag de paarden bezoeken en ook van de snert en de chocomelk konden genieten. Maar ook dat we uitleg kunnen geven over de opvang van de paarden. Ben je er dit keer niet bij geweest en wil je toch kennis maken met `t Olde Manegepeerd dan kan dat weer op zondag 27 februari.

 

.

Groen en Blij    NLdoet, de grootste vrijwilligersactie van Nederland. Doe je mee?   Ja hoor het is weer zover. We zijn blij als een ieder ons weer wil helpen.  https://www.nldoet.nl/activiteit/groen-en-blij

Kijk en Doedag Bij `t Olde Manegepeerd

Op zondag  30 januari van 12 tot 16uur.  Eerst een fijne winterwandeling op de Lemelerberg en daarna snert of lekkere warme chocomelk To go. Kleed je warm aan want het kan koud zijn. Kom 30 januari  bij ons langs en neem een kijkje aan de lovenseweg 3.  De gehele opbrengst is voor de uitgewerkte manegepaarden die hier na een werkzaam leven in de maneges van hun rust genieten. wil je meer weten over wat we doen. Graag geven we uitleg over de opvang van de paarden. Wat is er te doen?  Om 12 uur starten we met een presentatie door de oprichtster van `t Olde Manegepeerd, Rika Lassche. Je kunt de paarden verwennen en er is een verkoop van 2de hands paardenspullen. Wil je onze paarden verwennen dan is er tegen betaling wat lekkers te koop voor ze. Je kunt zelf appels/brood of wortels meenemen en aan de paarden geven. Ook zijn wij een inzamelpunt van kleding en inkt cartridges en frituurvet.

Adres: Lovenseweg 3 te Dalmsholte
www.manegepeerd.nl    e-mail:info@manegepeerd.nl

tel: 06-12874764

Hoe kom je bij ons? Vanaf de Lemelerberg volg je de Beukenlaan over de onverharde weg.

  Het is zover de laatste nieuwsbrief voor 2021 is er.

NIEUWSBRIEF december 2021                      Ook nu zijn er nog mailadressen die niet kloppen. Wil je toch graag de nieuwsbrief ontvangen stuur je mailadres dan door.

Onze schuilstallen voor de paarden

De volgende stap is gemaakt. Nu eerst even geduld hebben voor de stallen erop komen. maar wij hebben nu het vertrouwen dat het goed komt. Dat we nu zover zijn en het geld er is om de schuilstallen te plaatsen hebben we te danken aan Thomas Wolf de bouwkundig tekenaar uit Ommen. Dan alvast een grote dank aan een ieder die ons financieel al gesteund hebben. Maar ook niet te vergeten de goede doelen die ons nu en hopelijk in de toekomst steunen. Een ieder weet dat er altijd onverwachte kosten komen. We zijn er nog niet maar we komen er wel.
Als je wel eens een pizza of iets via bol.com besteld kun je ons zonder extra kosten steunen. Bestel via deze link hieronder en bij elke aankoop spaar je geld voor ons!
Vergeet niet te SponsorKlikken zodat `t oldemanegepeerd commissie ontvangt.
Shop online via https://www.sponsorkliks.com/products/shops.php?club=4537… en sponsor `t oldemanegepeerd gratis!
Download de app om de dag na jouw aankoop te zien hoeveel commissie jouw aankoop ons heeft opgeleverd. Jouw aankoop is anoniem, alleen de winkelnaam en het betaalbedrag is te zien.
Hoe werkt gratis sponsoren?
Als jij via bovenstaande of onderstaande link iets koopt dan ontvangt `t oldemanegepeerd commissie. In de link is namelijk ons ID opgenomen, zodat SponsorKliks weet aan wie ze geld moeten overmaken. Jij betaalt dezelfde prijs als je direct naar de webwinkel zou gaan, vandaar dat het gratis sponsoren wordt genoemd.
Bekijk de andere winkels op de SponsorKliks-pagina van `t oldemanegepeerd via: https://www.sponsorkliks.com/products/shops.php?club=4537…
Ja hoor het is zover. Het grondwerk is begonnen voor de bouw van de schuilstallen. Nu maar hopen dat de winter ons nog even goed gezind is. Goede doelen maar ook een ieder die in de afgelopen maanden geld hebben overgemaakt hartelijke dank want zonder jullie steun konden we nu niet bouwen.
De Dierenlot Christmass Challenge is weer begonnen!
Kun jij heel goed koekjes bakken, sieraden of kaarten maken, sporten, springen of wat dan ook of ken je veel mensen die je zouden willen sponsoren? Draag dan jouw steentje bij en start snel een actie voor onze 33 uitgewerkte manegepaarden die van hun welverdiende oude dag genieten !!! Stuur een foto van jouw actie en kom op onze Wall of Fame op Facebook! of op de website

Beste Allemaal

Ik doe mee aan The Christmas Challenge. Doe ook mee! Kom in actie voor een dierenhulporganisatie bij jou in de buurt. Of steun een lokale dierenhulporganisatie met een donatie.

https://www.arkelchristmasstation.nl/organisatie/help-onze-40-bejaarde-paarden-de-winter-door?utm_source=kentaa&utm_medium=email-share&utm_campaign=dierenlot

 

Delen is superlief!

O kom er eens kijken (en doedag!) Bij `t Olde Manegepeerd .Op zondag 28 november van 12 tot 16 uur. Eerst een fijne herfstwandeling op de Lemelerberg en daarna zin in een kom snert of een lekkere warme chocomel, Kom 28 november bij ons langs en neem een kijkje bij ons aan de lovenseweg 3  De gehele opbrengst is voor de uitgewerkte manegepaarden die hier na een werkzaam leven in de maneges van hun rust genieten. wil je meer weten over wat we doen? Graag geven we uitleg over de opvang van de paarden. Wat is er te doen?  Om 12 uur starten we met een presentatie door de oprichtster van `t Olde Manegepeerd, Rika Lassche. Je kunt de paarden verwennen en er is een verkoop van veel 2de hands paardenspullen. Wil je onze paarden verwennen dan is er tegen betaling wat lekkers te koop voor ze. Je kunt zelf appels/brood of wortels meenemen en aan de paarden geven. Ook zijn wij een inzamelpunt van kleding en inkt cartridges en frituurvet.

Speciaal voor de kleintjes heeft de Sint iets lekkers achtergelaten! Misschien kun je ook het paard van Sinterklaas bij ons vinden?   Adres: Lovenseweg 3 te Dalmsholte
e-mail:info@manegepeerd.nl  tel: 06-12874764 Hoe kom je bij ons? Vanaf de Lemelerberg volg je de Beukenlaan over de onverharde weg, parkeren kan voor de deur!

Jaaa te gek mensen! Wat een fijn bedrag dankzij de stemmen op onze stichting! Allemaal heel hartelijk bedankt voor jullie steun bij de RaboClubSupport 2021
Prudentia
Na 4 jaar kon ze niet meer. Ze was wel een van de lievelingen bij `t Olde Manegepeerd. Nooit vroeg ze antwoord of maakte ze bewegingen van ga aan de kant. Maar woensdag lag ze in het land en we wisten dat we haar niet meer konden redden. Natuurlijk weet ik dat door de jaren paarden bij ons inslapen ,maar wennen doet het nooit.
Prudentia
Geboren:7 mei 1997
Binnengekomen:14 oktober 2017
Capelse Manege
ingeslapen : 9 november 2021
Zij heeft in het verleden dressuur gelopen en verder is haar werkzaam leven in de manege doorgegaan. Nu nu was het zover dat ze van haar rust kon genieten. Ze was nog jong, maar door een pees blessure kan ze het werk in de manege niet meer doen. Vanaf het begin keek ze je aan van nu vertel mij maar even wat je van mij verwacht. Zo weet ik dat wij en de paarden veel plezier van haar hebben gehad. Na 4 jaar genoten te hebben van haar rust is ze op 9 november
ingeslapen.

 

De kijk en doedag is voorbij maar op 28 november is er weer de mogelijkheid om de paarden te bezoeken hoor.

Zaterdag 6 november was het weer zover dat we naar Dierenlot konden gaan. Na een geweldige verzorgde dag kregen we deze check. Als je donateur van Dierenlot bent weet dat we mede door jullie hulp door kunnen gaan.

 

Zondag 31 oktober Kijk en Doedag Bij `t Olde Manegepeerd van 12 tot 16 uur

Eerst een fijne herfstwandeling op de Lemelerberg en daarna zin in een kom snert of een lekkere warme chocomelk.

Kom bij ons langs en neem een kijkje bij ons aan de lovenseweg!  De gehele opbrengst is voor de uitgewerkte manegepaarden die hier na een werkzaam leven in de maneges van hun rust genieten. wil je meer weten over wat we doen. Graag geven we uitleg over de opvang van de paarden. Wat is er te doen?  Om 12 uur starten we met een presentatie door de oprichtster van `t Olde Manegepeerd, Rika Lassche. Je kunt de paarden verwennen en er is een verkoop van veel 2de hands paardenspullen. Wil je onze paarden verwennen dan is er tegen betaling wat lekkers te koop voor ze. Je kunt zelf appels/brood of wortels meenemen en aan de paarden geven.   Ook zijn wij een inzamelpunt van kleding en inkt cartridges en frituurvet. Adres: Lovenseweg 3 te Dalmsholte
e-mail:info@manegepeerd.nl  .tel: 06-12874764 .Hoe kom je bij ons? Vanaf de Lemelerberg volg je de Beukenlaan over de onverharde weg.

Er is wel een kleine verandering. Achter de linten mag je de paarden wat lekkers geven.

Wij doen dit jaar mee met Rabo ClubSupport!

Ben je lid van de Rabobank Vaart en Vecht streek en je hebt je stem nog niet uitgebracht. Denk aan `t Olde Manegepeerd we zijn je stem hard nodig. klik op paarden en dan op Ommen. Je ziet ons daar bij staan. Weet je misschien nog niet precies waar Stichting `t Olde Manegepeerd voor staat bekijk dan deze site.
Bekijk hoe je ons kan steunen op rabobank.nl/clubsupport
STICHTING `T OLDE MANEGEPEERD
Bestedingsdoel
Nadat de huur van de vorige locatie was opgezegd zijn we aan de Lovenseweg 3 te Dalmsholte opnieuw opgestart. Nu is het zover dat er schuilstallen geplaats zouden kunnen worden .Dit is mooi maar we zijn we zijn er nog niet . Er is nu aangegeven dat deze stallen buiten het zicht van de naast gelegen laan moeten komen. Wat is nu onze dringende vraag help mee dat we een bedrag bij elkaar krijgen zodat we de bomen kunnen kopen en laten plaatsen. Voor de mens en de natuur is dit een grote aanwinst
Wie zijn wij
Het is begonnen met het paard Pablo hij was een uitgewerkt manegepaard die een plek zocht. In 1997 werd de stichting opgericht met het doel dat ook uitgewerkte manegepaarden het verdienen om op rust te gaan. Door adoptanten en giften wordt het geld bij elkaar gebracht. Nu staat de stichting ervoor dat de opvang er is en dat een ieder met een zoals ze dat noemen een rugzakje bij de paarden weer zich zelf kunnen worden. Dit alles wordt gerund door vrijwilligers en het aanbieden van stage plaatsen

Jaaaa wat geweldig!

Vitalbix Paardenvoeding had een winactie rondom dierendag en Francis Dalebout had ons genomineerd . 21 oktober reed de vrachtwagen voor om een hele pallet luzerne te brengen voor onze uitgewerkte manegepaarden.

Vitalbix en Francis; hartelijk bedankt! Lief dat jullie aan ons dachten, we zijn er heel blij mee

Een van onze boegbeeldjes.

Truffel een begrip bij `t Olde Manegepeerd. Zij kwam bij ons en wist altijd onder de draden door te gaan en stond dan op de zandweg van zie je mij wel. Maar nu met haar 31 jaar kon ze niet meer. Zondag lag ze in de stal en kon niet meer overeind. Dan weet je dat de tijd gekomen is. Ze is rustig ingeslapen en we denken op een speciale manier aan haar in herinnering.

De nieuwsbrief is verstuurd.

Ook nu zijn er weer mailadressen die ik niet kan versturen. Help ons door het goede mailadres door te sturen als u op welke manier u steentje bijdraagt . Graag willen wij u op de hoogte houden.

Nieuwsbrief ’t Olde Manegepeerd september 2021

Je weet dat we altijd in beweging zijn om geld bij elkaar te krijgen voor de opvang van uitgewerkte manegepaarden.

————————————————————————————————————————————–
Deze actie is nu gestopt maar allemaal bedankt die er aan mee geholpen hebben. Het is een  mooi bedrag van € 1125,00 geworden en dit wordt door Dierenlot nog verdubbeld.

https://dierenlot.digicollect.nl/stichting-t-olde-manegepeerd

Wij vragen heel vaak of een ieder mee wil werken om de spaarpot van de uitgewerkte manegepaarden te vullen. Ook nu kan dat als je via deze bovenstaande link wil doneren.

Wij willen graag een schuiltent nu deze winter de schuilstallen nog niet klaar zijn achter een trekker kun je niet schuilen he. Help ons .De vrijwilligers doen er alles aan om het ons zo aangenaam mogelijk te maken maar kunnen ook niet veel meer. De verzorging van het water en voer is geen probleem hoor. Maar o wee als het kouder wordt.

De diepte in bij ’t Olde Manegepeerd!

Zondag 26 september aanstaande is het weer zover; kijk- en doedag op de nieuwe locatie van `t Olde Manegepeerd aan de Lovenseweg 3 in Dalmsholte!

Datum: 26 september 2021

Tijd: 10.00 uur tot 16.00 uur

Locatie: Lovenseweg 3, Dalmsholte (tussen Ommen en Lemelerveld)

De koffie/thee en limonade met iets lekkers staan de hele dag klaar. Vanaf 11 uur kunt u ook bij ons terecht voor een warme hap. Ook vind u hier weer een rommelmarktje.

Na het succes bij de heropening organiseren we ook nu weer op 3 momenten onze paardensafari, namelijk om 10.30, 13.00 en 14.30;  Sluit aan bij onze vrijwilliger en ga mee op safari op onze 6 hectare waar 26 van onze 35 paarden heerlijk vrij rondlopen. Onze vrijwilliger vertelt u alles over onze hoogbejaarde paarden en hun natuurlijk gedrag en wie weet komt er eentje dichtbij genoeg om te knuffelen!

 

Ook hebben we deze keer voor een vrije bijdrage een spiritueel  coach die met jullie de wei ingaat voor een goed gesprek, coaching bij levensvragen of mindfull/meditatief wandelen. Paarden staan erom bekend dat ze fantastisch kunnen spiegelen, dus we nodigen je uit meer te leren over jezelf tussen of samen met onze paarden onder begeleiding van Janneke Bulens, spiritueel coach uit Haarlem. Voor vragen of aanmelden stuur ons een berichtje via info@manegepeerd.nl of via onze facebookmessenger ovv coaching, zo ben je verzekerd van een plekje!

We hopen jullie allen te zien de 26e!

————————————————————————————————————————————-

Wat gaat de tijd snel he

Vandaag was er dan onze eerste kijk en doedag. Natuurlijk werkte het mooie weer er ook aan mee dat een ieder in

opper beste stemming was. hier alvast een paar foto`s . Morgen meer.

Het is zover; de eerste kijk- en doedag komt eraan!

Agenda 2021 van ’t Olde Manegepeerd

Zondag 5 september van 10 tot 16 uur is er de open dag waar een ieder van harte welkom is. Wij doen ons best om op de nieuwe locatie de paarden aan u voor te stellen. Ook nu kunt u een kijkje nemen bij de 2de hands paardenspullen en daarbij is er deze keer een kleedjesmarkt. Wie weet zit er wat tussen voor een ieder.

De opbrengst is natuurlijk ook nu weer voor de paarden.

De koffie met wat lekkers en niet te vergeten de warme hap staan klaar.

Ook aan de kinderen is gedacht. Nieuwsgierig geworden? Kom dan een kijkje nemen!

  • NIEUW: paardensafari om 10.30, 12.30 en 14.00

Benieuwd hoe onze paarden zich in een kudde gedragen? Ga met onze vrijwilliger mee op paardensafari! In onze 6 hectare vertelt de vrijwilliger bijzonderheden over onze bewonertjes en wie weet komt er 1 dichtbij genoeg om te aaien!

Ook kunt u genieten van live muziek; wij hebben deze keer saxofoon intermezzo om 15.00 en om 16.00!

Zien we jullie dan?

Blog van de dag

Zondag 15 augustus. Je beleeft altijd wat. Al een hele tijd maakten we ons zorgen om Lana. Zij lag vaak een lange tijd in het land en het lopen ging ook erg moeizaam. Dat ze hoef bevangen was werd wel duidelijk. Nu was het zover dat ze samen met Hengsie in het landje naast de boerderij is gezet. Dan denk je zo alles is opgelost. Nu geloof het maar niet Rakker bleef in het grote weiland luid hinniken. Die was het er niet mee eens. Na overleg Hengsie terug gebracht Zo was de rust snel weergekeerd en Lana vind het  wel goed in haar landje.

Het is zover de verhuizing is klaar. We zijn met onze paarden en alle spullen aan de Lovenseweg 3 waar we verder gaan ook nu als Stichting.  `t Olde Manegepeerd. Wil je een kijkje bij de paarden nemen dan kan dat ook nu. En een kop koffie is snel gezet. We zijn geopend van 9 tot 16 uur.

Nadat we als `t Olde Manegepeerd een onderdeel van De Boer Als Gastheer zijn geweest.

Is nadat de huur aan de Beukenlaan 2 was opgezegd er een tijd gekomen dat we op de bestaande Lovenseweg 3 niet dat kunnen bieden wat we eigenlijk willen. Het is nu nog te klein, maar dat betekend niet dat de bezoeker niet welkom is. Het is zeker de moeite waar om een kijkje te komen nemen hoe de paarden in hun grote stuk weiland lopen. En de kop koffie is zo gezet. Tot mijn grote verassing kwam er vandaag een mooi cadeau van de mensen van de Boer Als Gastheer. Allemaal heel hartelijk bedankt.

           

https://www.doneeractie.nl/geef-de-paarden-een-stal/-54543

Ook via de bovenstaande link kun je ons helpen. Als het niet zo nodig was dan stellen we niet steeds deze vraag hoor.

QR Code

Ik weet nog niet goed waar ik hem moet plaatsen. We hebben het nu nog gemakkelijker gemaakt als u ons wil steunen. U weet niks moet maar alles is welkom.

 16 juli 2021 ik keek over Christal haar staldeur en zag dat ze niet meer overeind kon komen. Dan weten we dat de tijd er is dat we afscheid moeten nemen.

Christal liep haar hele leven in de manege. Ze heeft veel werk verzet. Haar leeftijd speelde haar parten dus kon ze niet meer. Voor ons is ze lief maar kan naar andere paarden lekker chagrijnig doen. Nu ze ouder werd ging ze haar eigen gang. Als ze in haar stalletje stond en als er wat te beleven was keek  ze over haar stal deur met haar kleine hoofdje.

Ook vandaag 11 juli was het er een met een zwart randje.

Vanmorgen gingen Sanne en Ben het land in. Het was al snel duidelijk voor hun dat het met Jerome niet goed ging. Hij staat rechts op de foto samen met zijn grote vriend Rush. Deze ging vanmorgen bij hem vandaan dan weten we dat ze al afscheid genomen hebben. Naar een aantal jaren dat we dachten hij haalt de winter niet is het nu zover gekomen dat we hem in moesten laten slapen. Onder het kopje de paardenhemel kun je meer lezen.

 

Donderdag 8 juli

Zo`n dag die je eigenlijk niet wil meemaken. Maar ook weten we dat er een tijd komt dat je afscheid moet nemen. In dit geval was het Otho die nog wel even met ons meekon vanuit de vorige locatie. En dan zie je dat het niet meer gaat hij stond in een hoekje van zijn stal en wilde niet eten. Dat is bij ons de grens dat een paard mag inslapen. Onder het kopje de paardenhemel staat meer over hem.

Vandaag 3 juli

We zitten nu met de paarden aan de Lovenseweg 3 8146pk te Dalmsholte.  Je bent van harte welkom. Nu is het van groot belang dat we het geld bij elkaar krijgen voor de schuilstallen die naast mijn huis komen. 20 paarden kunnen daar een plekje vinden.  Er zijn verschillende acties maar deze link wil ik al vast plaatsten.

https://www.doneeractie.nl/geef-de-paarden-een-stal/-45977

Vandaag 15 juni zijn de paarden naar het grote weiland gebracht.

Nog meer foto’s gemaakt door Ebelke. Je ziet dat sommige paarden te snel waren en ze de halstertouwen nog aan hadden  https://drive.google.com/drive/folders/1AoFi4wKSufkDS0phM2x2nF7ImMfCyhkr?usp=sharing Nadat ze tot rust waren gekomen konden die ook snel weer af.

 

Het was een plezier om te zien hoe ze er van genoten om in zo`n groot weiland de benen te kunnen strekken. Ook Otho ging mee maar het duurde niet lang of hij ging rondjes lopen en was de weg kwijt. Samen hebben we hem bij mij thuis in de stal gezet en kwam er direct een rust over hem.

Lekker de benen strekken

Zonneschijn

De laatste kijk en doedag bij `t Olde Manegepeerd aan de Beukenlaan 2 . Deze keer hadden we er niet zo veel bekendheid aan gegeven maar toch was het een dag die natuurlijk wel een stukje afsluiting is van zoveel jaren waar de paarden hun stallen hebben. Ik heb geleerd dat je kunt natuurlijk terug kijken maar een frisse blik vooruit is zeker van groot belang. We zijn er nog lang niet maar als wij er voor gaan dan hopen we dat ook andere personen die door de jaren de paarden een warm hart toe hebben gedragen dit ook blijven doen. Tot 30 juni blijf je gewoon welkom en als je de handen dan een keer uit de mouwen wil steken dan graag. Daarna hopen we dat een ieder een kijkje wil komen nemen aan de Lovenseweg 3 . En niet vergeten dat de paarden dan ook zeker hun aandacht nodig hebben. Hier komt nog nader uitleg over hoor.

Sjimmie en Pooh zal al die drukte een biet zijn hoor. Als ze maar kunnen knabbelen.

 

Vandaag NL doet. Nu weten er al heel veel mensen dat we druk zijn met de verhuizing, maar dat betekende dat het vandaag ook een dag met hulp en ontspanning was. Een ieder hielp mee om zoveel mogelijk spullen op te ruimen. Vergeet niet dat er ook zaterdag 5 en 12 juni nog door een ieder geholpen kan worden hoor. We zijn er nog niet dus alle hulp is welkom.
Jullie weten dat we aan het verhuizen zijn.
Toch is er zondag de gelegenheid om de paarden een bezoekje te brengen.

De koffie staat klaar en er kan nog gesnuffeld worden tussen de 2de hands paarden spullen. Je bent nog steeds welkom tussen 10 en 16 uur.

De Grote verhuizing is op gang.

KOM JIJ ONS EEN DAGJE HELPEN?

Per 30 juni moet stichting  `t Olde Manegepeerd dan echt verhuizen! Hierbij kunnen wij alle hulp gebruiken met onder andere het ontmantelen en inpakken van de huidige locatie, maar ook schoonmaak van de dingen die we meenemen naar de nieuwe locatie .

Hiervoor hebben wij 3 data geprikt, allemaal op zaterdagen, te weten;

Zaterdag 29 mei (NLDOET) van 9 tot 16.00

Zaterdag 5 juni van 9 tot 16.00

Zaterdag 12 juni van 9 tot 16.00

Locatie: Beukenlaan 2 (schuur naast de woning) Dalmsholte (Ommen)

Dagdelen mogen natuurlijk ook!

Natuurlijk zorgen wij voor de inwendige mens!

Heb je 1 of meer van deze dagen wat tijd over om ons en onze 38 uitgewerkte manegepaarden te komen helpen? Meld je dan snel aan via info@manegepeerd.nl of bel of app naar 06 128 74 764

Weet je dat je ons nu ook kan volgen via Instagram : t.oldemanegepeerd
Ik heb een vraag.
Via Mollie Forms zijn er een grote groep die ons steunen. Nu kom ik erachter dat er donateurs zijn die graag een certificaat willen ontvangen en dit ook door hebben gegeven. Van mijn kant is dat er bij ingeslopen maar wil het graag nog voor elkaar maken. Laat mij dit even via de mail info@manegepeerd.nl weten en ik maak het in orde.
Hallo allemaal. Nu niet een vraag voor `t Olde Manegepeerd maar voor Willy. Hij staat altijd klaar om het nieuws voor ons te verspreiden op Dalfsen net. Nu is zijn vraag wie kan helpen.
Hier het bericht van hem.
Rika,
Kan jij mij nu een keer helpen:
Wij zitten dringend verlegen om medewerkers voor de horeca en snackbar.
Lopen bij jouw mogelijk nog mensen die er iets bij willen verdienen. (al zou het maar 1 dag in de week zijn, maar meer is ook mogelijk)
Mensen krijgen is gewoon wat lastig op dit moment,
Tenminste bij ons in de directe omgeving.
Ik hoor het graag.
Een ander keer help ik u wel weer.
Willy (die van Dalfsennet)
info@hetboskamp.nl
www.hetboskamp.nl
tel 0529 -431712

 

De verhuizing

Vandaag  zijn de palen om het nieuwe weiland gezet. Er moet nog draad gespannen de stroom moet nog voor elkaar dus is ook nu alle hulp al welkom. Dank aan de vrijwilligers die ondanks de regen door gingen met het werk. Er zijn er die weten dat na jaren de huur opgezegd is aan de Beukenlaan. Het brengt heel veel zorgen mee maar we moeten door. Soms komen er berichten of `t Olde Manegepeerd wel blijft bestaan. Ondanks dat we niet verwacht hadden na zoveel jaren van het huren op de bekende locatie het er toch van is gekomen dat we met een nieuwe start beginnen. Op 1 juli is een ieder welkom aan de Lovenseweg 3 te Dalmsholte in tussen tijd ben je nog gewoon welkom bij de paarden aan de Beukenlaan. We gaan in aangepaste vorm door maar er moet nog heel veel gebeuren voor het zover is. Je kunt je nu al opgeven voor een van de 3 zaterdagen dit zijn 29 mei/5 juni/12 juni. Natuurlijk ben je ook  altijd welkom op de andere dagen. Vele handen maken ligt werk.

 

Donderdag morgen.29 april . Een gewone dag. Na een rondje langs de paarden in het land was er niets aan de hand. Later op de dag toen de jongeren van school de Maat naar huis gingen kreeg ik een belletje dat er een paard in het land lag. Tot mijn grote schrik zag ik dat het Hey-You was. En erg genoeg was hij al overleden. Als je kan praten van iets wat nog een beetje een goed gevoel kan zijn dat was dat hij met zijn bijna 30 jaar rustig ingeslapen was. Wie wel een heel groot verdriet had was Lady. Zij stond naar hem te kijken op een kleine afstand. Nadat het zover was dat hij uit het land werd gehaald wilde ze er achter aan. Zoveel verdriet heb ik niet vaak gezien. Gelukkig was ze vandaag weer rustig.
Hey-You kwam van Vario Hippique In 2018 is hij bij ons gekomen. En had het altijd goed naar zijn zin.

Kijk en doedag bij `t Olde Manegepeerd

Natuurlijk zijn er heel veel die op deze dagen door de jaren heen een bezoekje bij de paarden hebben gebracht.

Ook wij weten dat we op een gepaste afstand deze dagen moesten en moeten houden.

Toch hopen we dat aankomende zondag 25 april van 10 tot 16 uur jullie mogen verwelkomen op onze open dag. De bekende koffie en een broodje staan klaar en is er de mogelijkheid om een kijkje bij de paarden te nemen. Bij goed weer is er ook nu de mogelijkheid om samen met de vrijwilliger een wandeling tussen de paarden te maken in het weiland.

Ook zijn er die weten dat we gaan verhuizen en dat er nog een aantal 2de hands spulletjes te koop zijn. Vergeet niet om ook nog een kijkje bij de paarden spullen te nemen. Op deze dag geven we uitleg van wat er allemaal gaat gebeuren. Vraag hiernaar.  Zeker is het dat Stichting `t Olde Manegepeerd blijft bestaan.

Beukenlaan 2 in de grote schuur te Dalmsholte

info@manegepeerd.nl

www.manegepeerd.nl

06-12874764

Wil je de laatste nieuwtjes zien op Facebook. Klik dan op het icoontje van Facebook rechts boven in.

Er zijn er die natuurlijk van alle onrust bij `t Olde Manegepeerd gehoord hebben. En dat is ook de werkelijkheid. 30 juni moeten we uit de locatie zijn. Dat betekend dat we heel veel hulp nodig zijn. Dus wil je je een dag aanmelden om te helpen dan zou ik daar erg blij mee zijn. Zo moet de afrastering omgezet. Stellingen moet uit elkaar . Thuis aan de Lovenseweg 3 waar we in aangepaste vorm verder gaan met Stichting `t Olde Manegepeerd moet er nog veel gebeuren. Dit betekend dat het allemaal wel om veel meer zwaarder werk gaat. Zo moet er een wand uit de hooiberg binnen er uitgehaald en dan komt daar nieuw straat werk in zodat we de kasten kunnen over brengen. Je ziet enz enz . Als eerste hebben we het bedrag van €25000,00 wat bij elkaar gebracht is voor de mogelijk koop ( die niet kon doorgaan) op de rekening staan gelukkig door jullie allemaal kunnen we verder met de opvang al wordt het erg moeilijk. Nu hebben we 6 hectare land kunnen huren. Dus is het even rustig maar mogen er geen schuilstallen geplaatst worden . (Dit moet goed gekeurd worden door de gemeente) Dan moeten we alsnog in augustus kijken naar welke adressen de paarden naar toe moeten. Thuis is er plek voor 6 paarden/pony`s.   Maar zo zal je begrijpen het blijft nog een hectische tijd met heel veel onzekerheid.

Daarbij wil ik graag uitleg geven over hoe we als het zover moet komen de paarden willen plaatsten.  Als eerste als iemand aangeeft dat hij een paard zou willen opvangen dan vragen wij dat zei bij ons op bezoek komen. Kan het tot een goed overleg komen dan gaan wij naar de plek waar het paard tot het eind van zijn leven een goed onderkomen heeft. Het paard mag daarna niet weer verplaatst worden en beslist niet meer bereden worden en daarbij mag hij niet alleen staan.

Kijk je ook wel eens op Facebook. Hier staan echt leuke dingen op. Vandaag met de sneeuw was het best een uitdaging om het hooi en stro onder de kapschuur weg te krijgen. Maar de buurman heeft het zoveel mogelijk sneeuw vrijgemaakt. Dus konden we onze gang weer gaan.

 

Hallo allemaal die Stichting `t Olde Manegepeerd op financieel of op welke andere manier geholpen hebben. Naar jullie toe een heel grote dank je wel. We zijn nog steeds druk bezig om aan het voortbestaan  van de stichting te werken. Zeker is dat elk bedrag bestemd is voor de opvang. Er zijn toch nog altijd mensen die niet goed weten hoe de opvang in zijn werk gaat. Een uitgewerkt manegepaard kan aangemeld worden. Door de adoptanten in de manege waar het paard staat wordt verwacht dat zij er financieel er aan mee werken om de portemonnee van het paard  gevuld te houden. Lees ook eens de website door dan kun je al heel veel nieuws verzamelen over de opvang. Wel duidelijk is dat er nu geen opvang mogelijk is dit doordat we eerst meer zekerheid moeten hebben.

 

.

Er is de laatste tijd heel veel nieuws voor bij gegaan.  Ook wij weten nog steeds niet hoe alles gaat verlopen. Maar we houden jullie op de hoogte zo gauw als we meer weten. Wil je nu al meer weten dan mag je altijd bellen of een mail sturen. Ook ben je welkom(graag op afspraak ivm corona) bij onze stallen die we huren aan de Beukenlaan 2 in Dalmsholte of bel Rika Lassche via (06) 128 74 764    Mail: info@manegepeerd.nl            Graag geven we uitleg over hoe we verder moeten.

 

Blijf op de hoogte van het wel en wee van onze paarden, leuke grappige en ontroerende verhalen over onze bewoners en vrijwilligers. Heb je zelf leuke foto’s van onze paarden? Stuur die gerust naar info@manegepeerd.nl en wie weet zie je ze snel op deze pagina verschijnen! Kijk bij de nieuwtjes en zo blijf je op de hoogte

Wil je ons toch nog op Facebook blijven volgen.      Klik recht op het zwarte icoontje van Facebook

Zoals je ziet is de peerdenblog nu niet meer gekoppeld aan Facebook. Maar ben je toch erg nieuwsgierig wat er op Facebook staat klik dan op het zwarte linkje van Facebook recht op de website. Zo kun je nog veel meer bekijken.

Ik hoop dat ik toch een leuke aanvulling kan maken en dat je met plezier hier op blijft kijken.

In het kader van; alle beetjes helpen is Xanthe (8 jaar) een sinterklaasactie begonnen. We begonnen met het inzamelen van lege flessen in de buurt waarmee we een startbedragje hadden en de benodigde producten konden aanschaffen. Daarna zetten we een oproepje op facebook en kwamen de bestellingen binnenstromen! Na 2 weken konden we bijna 60 euro overhandigen aan Rika voor de oude paarden van t olde manegepeerd. Erg leuk om te doen (en voor te proeven natuurlijk!) We zijn alweer volgende acties aan het verzinnen, want naast dat we voor een goed doel bezig waren was t ook erg leuk om iets samen te doen hier voor! Groetjes Marjo en Xanthe

Jullie weten dat we door acties proberen om geld bij elkaar te krijgen om het voortbestaan van `t Olde Manegepeerd zekerheid te geven.

Ook nu is er een nieuwe actie bij gekomen. Kijk op  Pay It Forward en dan bij Non-profits dan kom je ons tegen en klik je op ons plaatje met  uitleg dan komt de donatie knop te voorschijn. Bij vragen altijd even bellen hoor. 06-12874764

In de paarden hemel kun je zien dat er ook nu weer 2 donkere dagen zijn. Zamora en O-Kamee zijn ingeslapen.  Maar ook even een laatste uitleg hoe we er nu voor staan. Gelukkig komt er nog steeds geld binnen voor een mogelijke koop. Ook ik weet dat we het bedrag niet op tijd binnen hebben gekregen maar ik blijf nog even in gesprek met de verhuurder en dan kijken wat er nog te regelen valt. Wie weet is er een investeerder die weet hoe belangrijk het is dat `t Olde Manegepeerd blijft bestaan.

Nadat de oproep gepubliceerd is kwam er heel veel reactie. Ik wil de mensen niet vergeten die zich ook als donateur hebben opgegeven maar geweldig die nu ook meehelpen om ons doel te behalen.

Ook nu staan we nog niet stil. Samen proberen we om zoveel mogelijk het geld bij elkaar te krijgen voor de locatie aan de Beukenlaan.

We staan nog steeds niet stil. Klik op deze link  want ook Vechtdal leeft TV heeft aandacht aan het geheel besteed.

Het is denk ik tijd om meer uitleg te geven waarom we nu een hele spannende tijd hebben.

Het klopt dat de oproep hard overkomt, maar het is ook echt een noodkreet . Ook ik begrijp dat er veel onduidelijkheden zijn.

Hier de uitleg en hoop dat een ieder begrijpt hoe het er nu voorstaat. Wil je weten hoe `t Olde Manegepeerd alle jaren draait kijk dan op www.manegepeerd.nl
Wij hebben een huurovereenkomst per jaar met een jaar opzeg termijn. Nu kwam eind 2019 de verhuurder die zei door privé omstandigheden alles te koop zetten en wij de eerste koop hadden. Door de fondsenwerver is er geprobeerd om het geld bij elkaar te krijgen. Nu zijn er door fondsen geld apart gezet dat als wij het resterende bedrag bij elkaar krijgen de koop kan doorgaan. Dus wij hebben nu dat geld nog niet op de bank. Nu heeft het fonds gezegd dat als 15 december 2020 het geld niet bij elkaar is dat zei zich terug trekken. Dat is de deadline waar over gesproken wordt. Nu weet ik ook dat het heel veel gevraagd is en we ook heel dankbaar zijn voor alle giften. Maar waar we nog op hopen dat een investeerder de nek wil uitsteken en ons helpen. Tot eind maart kunnen we blijven. In tussen tijd kijken we in de omgeving waar een mogelijke opvang is waar we met de paarden naar toe kunnen. Als ook dit alles niet mocht gelukken dan benaderen we de maneges waar de paarden vandaan komen of zij in hun kring een plek kunnen zoeken. En daarnaast als de nood zo hoog wordt dan heb ik de adressen bewaard die hebben aangegeven dat zij een plek beschikbaar hebben. Als echt alles niet opgelost kan worden ga ik de vraag stellen aan de dierenarts welke paarden niet meer vervoert kunnen worden om ze te laten inslapen. Dus ook hier is de slacht echt het allerlaatste. Wees verstandig en als je vragen hebt bel mij. 06-12874764
Ranch-Boy kon echt niet alleen staan dus hebben we besloten dat Saigon in de stal naast hem kwam te staan. Nu is de rust bij hem weer gekeerd.