Lekker de benen strekken

Zonneschijn

De laatste kijk en doedag bij `t Olde Manegepeerd aan de Beukenlaan 2 . Deze keer hadden we er niet zo veel bekendheid aan gegeven maar toch was het een dag die natuurlijk wel een stukje afsluiting is van zoveel jaren waar de paarden hun stallen hebben. Ik heb geleerd dat je kunt natuurlijk terug kijken maar een frisse blik vooruit is zeker van groot belang. We zijn er nog lang niet maar als wij er voor gaan dan hopen we dat ook andere personen die door de jaren de paarden een warm hart toe hebben gedragen dit ook blijven doen. Tot 30 juni blijf je gewoon welkom en als je de handen dan een keer uit de mouwen wil steken dan graag. Daarna hopen we dat een ieder een kijkje wil komen nemen aan de Lovenseweg 3 . En niet vergeten dat de paarden dan ook zeker hun aandacht nodig hebben. Hier komt nog nader uitleg over hoor.

Sjimmie en Pooh zal al die drukte een biet zijn hoor. Als ze maar kunnen knabbelen.

 

Vandaag NL doet. Nu weten er al heel veel mensen dat we druk zijn met de verhuizing, maar dat betekende dat het vandaag ook een dag met hulp en ontspanning was. Een ieder hielp mee om zoveel mogelijk spullen op te ruimen. Vergeet niet dat er ook zaterdag 5 en 12 juni nog door een ieder geholpen kan worden hoor. We zijn er nog niet dus alle hulp is welkom.
Jullie weten dat we aan het verhuizen zijn.
Toch is er zondag de gelegenheid om de paarden een bezoekje te brengen.

De koffie staat klaar en er kan nog gesnuffeld worden tussen de 2de hands paarden spullen. Je bent nog steeds welkom tussen 10 en 16 uur.

De Grote verhuizing is op gang.

KOM JIJ ONS EEN DAGJE HELPEN?

Per 30 juni moet stichting  `t Olde Manegepeerd dan echt verhuizen! Hierbij kunnen wij alle hulp gebruiken met onder andere het ontmantelen en inpakken van de huidige locatie, maar ook schoonmaak van de dingen die we meenemen naar de nieuwe locatie .

Hiervoor hebben wij 3 data geprikt, allemaal op zaterdagen, te weten;

Zaterdag 29 mei (NLDOET) van 9 tot 16.00

Zaterdag 5 juni van 9 tot 16.00

Zaterdag 12 juni van 9 tot 16.00

Locatie: Beukenlaan 2 (schuur naast de woning) Dalmsholte (Ommen)

Dagdelen mogen natuurlijk ook!

Natuurlijk zorgen wij voor de inwendige mens!

Heb je 1 of meer van deze dagen wat tijd over om ons en onze 38 uitgewerkte manegepaarden te komen helpen? Meld je dan snel aan via info@manegepeerd.nl of bel of app naar 06 128 74 764

Weet je dat je ons nu ook kan volgen via Instagram : t.oldemanegepeerd
Ik heb een vraag.
Via Mollie Forms zijn er een grote groep die ons steunen. Nu kom ik erachter dat er donateurs zijn die graag een certificaat willen ontvangen en dit ook door hebben gegeven. Van mijn kant is dat er bij ingeslopen maar wil het graag nog voor elkaar maken. Laat mij dit even via de mail info@manegepeerd.nl weten en ik maak het in orde.
Hallo allemaal. Nu niet een vraag voor `t Olde Manegepeerd maar voor Willy. Hij staat altijd klaar om het nieuws voor ons te verspreiden op Dalfsen net. Nu is zijn vraag wie kan helpen.
Hier het bericht van hem.
Rika,
Kan jij mij nu een keer helpen:
Wij zitten dringend verlegen om medewerkers voor de horeca en snackbar.
Lopen bij jouw mogelijk nog mensen die er iets bij willen verdienen. (al zou het maar 1 dag in de week zijn, maar meer is ook mogelijk)
Mensen krijgen is gewoon wat lastig op dit moment,
Tenminste bij ons in de directe omgeving.
Ik hoor het graag.
Een ander keer help ik u wel weer.
Willy (die van Dalfsennet)
info@hetboskamp.nl
www.hetboskamp.nl
tel 0529 -431712

 

De verhuizing

Vandaag  zijn de palen om het nieuwe weiland gezet. Er moet nog draad gespannen de stroom moet nog voor elkaar dus is ook nu alle hulp al welkom. Dank aan de vrijwilligers die ondanks de regen door gingen met het werk. Er zijn er die weten dat na jaren de huur opgezegd is aan de Beukenlaan. Het brengt heel veel zorgen mee maar we moeten door. Soms komen er berichten of `t Olde Manegepeerd wel blijft bestaan. Ondanks dat we niet verwacht hadden na zoveel jaren van het huren op de bekende locatie het er toch van is gekomen dat we met een nieuwe start beginnen. Op 1 juli is een ieder welkom aan de Lovenseweg 3 te Dalmsholte in tussen tijd ben je nog gewoon welkom bij de paarden aan de Beukenlaan. We gaan in aangepaste vorm door maar er moet nog heel veel gebeuren voor het zover is. Je kunt je nu al opgeven voor een van de 3 zaterdagen dit zijn 29 mei/5 juni/12 juni. Natuurlijk ben je ook  altijd welkom op de andere dagen. Vele handen maken ligt werk.

 

Donderdag morgen.29 april . Een gewone dag. Na een rondje langs de paarden in het land was er niets aan de hand. Later op de dag toen de jongeren van school de Maat naar huis gingen kreeg ik een belletje dat er een paard in het land lag. Tot mijn grote schrik zag ik dat het Hey-You was. En erg genoeg was hij al overleden. Als je kan praten van iets wat nog een beetje een goed gevoel kan zijn dat was dat hij met zijn bijna 30 jaar rustig ingeslapen was. Wie wel een heel groot verdriet had was Lady. Zij stond naar hem te kijken op een kleine afstand. Nadat het zover was dat hij uit het land werd gehaald wilde ze er achter aan. Zoveel verdriet heb ik niet vaak gezien. Gelukkig was ze vandaag weer rustig.
Hey-You kwam van Vario Hippique In 2018 is hij bij ons gekomen. En had het altijd goed naar zijn zin.

Kijk en doedag bij `t Olde Manegepeerd

Natuurlijk zijn er heel veel die op deze dagen door de jaren heen een bezoekje bij de paarden hebben gebracht.

Ook wij weten dat we op een gepaste afstand deze dagen moesten en moeten houden.

Toch hopen we dat aankomende zondag 25 april van 10 tot 16 uur jullie mogen verwelkomen op onze open dag. De bekende koffie en een broodje staan klaar en is er de mogelijkheid om een kijkje bij de paarden te nemen. Bij goed weer is er ook nu de mogelijkheid om samen met de vrijwilliger een wandeling tussen de paarden te maken in het weiland.

Ook zijn er die weten dat we gaan verhuizen en dat er nog een aantal 2de hands spulletjes te koop zijn. Vergeet niet om ook nog een kijkje bij de paarden spullen te nemen. Op deze dag geven we uitleg van wat er allemaal gaat gebeuren. Vraag hiernaar.  Zeker is het dat Stichting `t Olde Manegepeerd blijft bestaan.

Beukenlaan 2 in de grote schuur te Dalmsholte

info@manegepeerd.nl

www.manegepeerd.nl

06-12874764

Wil je de laatste nieuwtjes zien op Facebook. Klik dan op het icoontje van Facebook rechts boven in.

Er zijn er die natuurlijk van alle onrust bij `t Olde Manegepeerd gehoord hebben. En dat is ook de werkelijkheid. 30 juni moeten we uit de locatie zijn. Dat betekend dat we heel veel hulp nodig zijn. Dus wil je je een dag aanmelden om te helpen dan zou ik daar erg blij mee zijn. Zo moet de afrastering omgezet. Stellingen moet uit elkaar . Thuis aan de Lovenseweg 3 waar we in aangepaste vorm verder gaan met Stichting `t Olde Manegepeerd moet er nog veel gebeuren. Dit betekend dat het allemaal wel om veel meer zwaarder werk gaat. Zo moet er een wand uit de hooiberg binnen er uitgehaald en dan komt daar nieuw straat werk in zodat we de kasten kunnen over brengen. Je ziet enz enz . Als eerste hebben we het bedrag van €25000,00 wat bij elkaar gebracht is voor de mogelijk koop ( die niet kon doorgaan) op de rekening staan gelukkig door jullie allemaal kunnen we verder met de opvang al wordt het erg moeilijk. Nu hebben we 6 hectare land kunnen huren. Dus is het even rustig maar mogen er geen schuilstallen geplaatst worden . (Dit moet goed gekeurd worden door de gemeente) Dan moeten we alsnog in augustus kijken naar welke adressen de paarden naar toe moeten. Thuis is er plek voor 6 paarden/pony`s.   Maar zo zal je begrijpen het blijft nog een hectische tijd met heel veel onzekerheid.

Daarbij wil ik graag uitleg geven over hoe we als het zover moet komen de paarden willen plaatsten.  Als eerste als iemand aangeeft dat hij een paard zou willen opvangen dan vragen wij dat zei bij ons op bezoek komen. Kan het tot een goed overleg komen dan gaan wij naar de plek waar het paard tot het eind van zijn leven een goed onderkomen heeft. Het paard mag daarna niet weer verplaatst worden en beslist niet meer bereden worden en daarbij mag hij niet alleen staan.

Kijk je ook wel eens op Facebook. Hier staan echt leuke dingen op. Vandaag met de sneeuw was het best een uitdaging om het hooi en stro onder de kapschuur weg te krijgen. Maar de buurman heeft het zoveel mogelijk sneeuw vrijgemaakt. Dus konden we onze gang weer gaan.

 

Hallo allemaal die Stichting `t Olde Manegepeerd op financieel of op welke andere manier geholpen hebben. Naar jullie toe een heel grote dank je wel. We zijn nog steeds druk bezig om aan het voortbestaan  van de stichting te werken. Zeker is dat elk bedrag bestemd is voor de opvang. Er zijn toch nog altijd mensen die niet goed weten hoe de opvang in zijn werk gaat. Een uitgewerkt manegepaard kan aangemeld worden. Door de adoptanten in de manege waar het paard staat wordt verwacht dat zij er financieel er aan mee werken om de portemonnee van het paard  gevuld te houden. Lees ook eens de website door dan kun je al heel veel nieuws verzamelen over de opvang. Wel duidelijk is dat er nu geen opvang mogelijk is dit doordat we eerst meer zekerheid moeten hebben.

 

.

Er is de laatste tijd heel veel nieuws voor bij gegaan.  Ook wij weten nog steeds niet hoe alles gaat verlopen. Maar we houden jullie op de hoogte zo gauw als we meer weten. Wil je nu al meer weten dan mag je altijd bellen of een mail sturen. Ook ben je welkom(graag op afspraak ivm corona) bij onze stallen die we huren aan de Beukenlaan 2 in Dalmsholte of bel Rika Lassche via (06) 128 74 764    Mail: info@manegepeerd.nl            Graag geven we uitleg over hoe we verder moeten.

 

Blijf op de hoogte van het wel en wee van onze paarden, leuke grappige en ontroerende verhalen over onze bewoners en vrijwilligers. Heb je zelf leuke foto’s van onze paarden? Stuur die gerust naar info@manegepeerd.nl en wie weet zie je ze snel op deze pagina verschijnen! Kijk bij de nieuwtjes en zo blijf je op de hoogte

Wil je ons toch nog op Facebook blijven volgen.      Klik recht op het zwarte icoontje van Facebook

Zoals je ziet is de peerdenblog nu niet meer gekoppeld aan Facebook. Maar ben je toch erg nieuwsgierig wat er op Facebook staat klik dan op het zwarte linkje van Facebook recht op de website. Zo kun je nog veel meer bekijken.

Ik hoop dat ik toch een leuke aanvulling kan maken en dat je met plezier hier op blijft kijken.

In het kader van; alle beetjes helpen is Xanthe (8 jaar) een sinterklaasactie begonnen. We begonnen met het inzamelen van lege flessen in de buurt waarmee we een startbedragje hadden en de benodigde producten konden aanschaffen. Daarna zetten we een oproepje op facebook en kwamen de bestellingen binnenstromen! Na 2 weken konden we bijna 60 euro overhandigen aan Rika voor de oude paarden van t olde manegepeerd. Erg leuk om te doen (en voor te proeven natuurlijk!) We zijn alweer volgende acties aan het verzinnen, want naast dat we voor een goed doel bezig waren was t ook erg leuk om iets samen te doen hier voor! Groetjes Marjo en Xanthe

Jullie weten dat we door acties proberen om geld bij elkaar te krijgen om het voortbestaan van `t Olde Manegepeerd zekerheid te geven.

Ook nu is er een nieuwe actie bij gekomen. Kijk op  Pay It Forward en dan bij Non-profits dan kom je ons tegen en klik je op ons plaatje met  uitleg dan komt de donatie knop te voorschijn. Bij vragen altijd even bellen hoor. 06-12874764

In de paarden hemel kun je zien dat er ook nu weer 2 donkere dagen zijn. Zamora en O-Kamee zijn ingeslapen.  Maar ook even een laatste uitleg hoe we er nu voor staan. Gelukkig komt er nog steeds geld binnen voor een mogelijke koop. Ook ik weet dat we het bedrag niet op tijd binnen hebben gekregen maar ik blijf nog even in gesprek met de verhuurder en dan kijken wat er nog te regelen valt. Wie weet is er een investeerder die weet hoe belangrijk het is dat `t Olde Manegepeerd blijft bestaan.

Nadat de oproep gepubliceerd is kwam er heel veel reactie. Ik wil de mensen niet vergeten die zich ook als donateur hebben opgegeven maar geweldig die nu ook meehelpen om ons doel te behalen.

Ook nu staan we nog niet stil. Samen proberen we om zoveel mogelijk het geld bij elkaar te krijgen voor de locatie aan de Beukenlaan.

We staan nog steeds niet stil. Klik op deze link  want ook Vechtdal leeft TV heeft aandacht aan het geheel besteed.

Het is denk ik tijd om meer uitleg te geven waarom we nu een hele spannende tijd hebben.

Het klopt dat de oproep hard overkomt, maar het is ook echt een noodkreet . Ook ik begrijp dat er veel onduidelijkheden zijn.

Hier de uitleg en hoop dat een ieder begrijpt hoe het er nu voorstaat. Wil je weten hoe `t Olde Manegepeerd alle jaren draait kijk dan op www.manegepeerd.nl
Wij hebben een huurovereenkomst per jaar met een jaar opzeg termijn. Nu kwam eind 2019 de verhuurder die zei door privé omstandigheden alles te koop zetten en wij de eerste koop hadden. Door de fondsenwerver is er geprobeerd om het geld bij elkaar te krijgen. Nu zijn er door fondsen geld apart gezet dat als wij het resterende bedrag bij elkaar krijgen de koop kan doorgaan. Dus wij hebben nu dat geld nog niet op de bank. Nu heeft het fonds gezegd dat als 15 december 2020 het geld niet bij elkaar is dat zei zich terug trekken. Dat is de deadline waar over gesproken wordt. Nu weet ik ook dat het heel veel gevraagd is en we ook heel dankbaar zijn voor alle giften. Maar waar we nog op hopen dat een investeerder de nek wil uitsteken en ons helpen. Tot eind maart kunnen we blijven. In tussen tijd kijken we in de omgeving waar een mogelijke opvang is waar we met de paarden naar toe kunnen. Als ook dit alles niet mocht gelukken dan benaderen we de maneges waar de paarden vandaan komen of zij in hun kring een plek kunnen zoeken. En daarnaast als de nood zo hoog wordt dan heb ik de adressen bewaard die hebben aangegeven dat zij een plek beschikbaar hebben. Als echt alles niet opgelost kan worden ga ik de vraag stellen aan de dierenarts welke paarden niet meer vervoert kunnen worden om ze te laten inslapen. Dus ook hier is de slacht echt het allerlaatste. Wees verstandig en als je vragen hebt bel mij. 06-12874764
Ranch-Boy kon echt niet alleen staan dus hebben we besloten dat Saigon in de stal naast hem kwam te staan. Nu is de rust bij hem weer gekeerd.