Steun Stichting ’t Olde Manegepeerd met jouw cartridges en mobiele telefoons!
Heb jij nog cartridges en mobiele telefoons die je niet meer gebruikt? Gooi deze niet weg, maar lever ze in!

Cartridges en mobieltjes zijn geld waard; voor alle bruikbare items ontvangen wij een vergoeding. Met deze opbrengst bieden wij uitgewerkte manegepaarden de kans om, nadat zij hun werk in de manege er op hebben zitten, te genieten van hun oude dag. Help jij mee?

Lever vandaag nog jouw cartridges en mobiele telefoons in en steun
Stichting ’t Olde Manegepeerd.

Bedrijven / maneges en pensionstallen kunnen een gratis inzamelbox aanvragen. Zodra deze gevuld is met tenminste 20 ingezamelde items, wordt deze kosteloos weer afgehaald. Vraag vandaag nog een inzamelbox aan via het online aanvraagformulier!

Particulieren kunnen hun cartridges en mobieltjes inleveren bij het dichtstbijzijnde Manegepeerd-inzamelpunt.

Klik hier voor een overzicht van onze inzamelpunten.

Geen Manegepeerd-inzamelpunt gevonden bij jou in de buurt?

Klik hier voor een totaal overzicht van inzamelpunten.

Als je jouw cartridges verpakt in een envelop, plastic tas of -zakje, waarop je duidelijk “’t Olde Manegepeerd” vermeldt, dan mag je deze ook daar inleveren.  De opbrengst komt dan ten goede aan Stichting ’t Olde Manegepeerd.

Inzamelen is ook goed voor het milieu. De ingeleverde producten worden hergebruikt of gerecycled en krijgen zo een tweede leven.
De bruikbare cartridges worden grondig gereinigd en opnieuw gevuld. De gerecyclede cartridges worden vervolgens verkocht aan groothandelaren of detaillisten, waarna ze uiteindelijk weer bij de gebruiker in de printer terechtkomen.

Bruikbare mobiele telefoons worden gereviseerd, wat inhoudt dat het mobieltje wordt gecontroleerd en kapotte of niet (goed) uitziende/ functionerende onderdelen (scherm, cover, batterij, software enz.) worden vervangen. Als blijkt dat de telefoon weer werkt en uitziet als een nieuwe telefoon, dan wordt deze als “gerefurbished” verkocht.

Producten die niet meer bruikbaar zijn, gaan naar  recyclingbedrijven. De edelmetalen (zoals goud, zilver, palladium en platina) worden gescheiden en de overige materialen (afval) worden afgevoerd.

Stichting ’t Olde Manegepeerd werkt m.b.t. het inzamelen van cartridges en mobiele telefoons samen met Eeko.
Kijk voor meer informatie op www.eeko.nl.