paardrijden manege dressuurproef rijles paardrij ruitersportPaardrijden, een belangrijke sport en recreatieve tijdsbesteding. Heerlijk in de buitenlucht rijden, het contact tussen mens, dier en de natuur.

Nederland is een paardenland bij uitstek. Meer dan 450.000 paarden leven in Nederland. En er zijn 500.000 actieve paardensporters die veelal in een van de 1000 maneges in ons land paardrijden. Paardensport, de dressuurproeven, wedstrijden etc worden centraal geregeld vanuit de FNRS (Federatie Nederlandse Ruitersport centra) voor de maneges en de KNHS (Koninklijke Nederlandse Hippische Sportbond) voor de ruiters.

paardrijden buitenrit maken manege pensionstal fnrs knhs rijproef dressuur western zadel springsportVan de 450.000 paarden zijn meer dan 45.000 paarden 18 jaar of ouder. Manegepaarden hebben hun hele leven hard gewerkt, in de lessen, de buitenritten. Met ervaren of minder ervaren ruiters op pad geweest.

Deze paarden verdienen het om na hun werkzame leven te genieten van een fijne oude dag. Maar waar?
Adopteer een paard paardrijden rijkunst ruitersport dressuur rijden springsport manegeponyDe gemiddelde manege heeft geen ruimte om paarden te houden die niet in ze lessen ingezet worden.

En een manegepaard na jarenlange trouwe dienst naar de slacht brengen, dat vinden wij niet zoals het hoort.

Daarom hebben wij Stichting ’t Olde Manegepeerd opgericht. Om oude manegepaarden een goed pensioen te bieden.
We zijn een goed doel, en kunnen ons werk alleen doen dankzij giften en donaties van dierenvrienden en paardrij liefhebbers zoals u.

Steunt u ons ook?

Eenmalige donatie
Donateur worden
Adopteer uw favoriete Manegepeerd
Sponsor ons
Help mee als vrijwilliger

 

Ruitersport, Manege, Paardrijden, Ruiterproeven, F-proef, dressuurwedstrijden, springwedstrijden, rodeo rijden, western, manegepony, FNHS, KNHS, Manege, Manege zoeken, paardrijden, ruiter sport, ruiter artikelen